TEMU u BiH - sve o tome
Moderator: anex
- crnivrag
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#6403 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Neki su uspjeli, vidio sam na Facebooku ali je to trajalo ihiiii... Neka, radije ću kupiti nego izgubiti toliko vremena. Na kraju krenu davati po 0.001% 

- kabal1337
#6404 Re: TEMU u BiH - sve o tome
jel navlakusa ovo odaberi 4 koja god hoces proizvoda ( kao free su)
i onda moras nakupiti preko 30 KM da ih "dobijes"
Ili je caka skupljas ove zvjezdice al nikad ih neces dovoljno skupit da dobijes besplatno proizvode
i onda moras nakupiti preko 30 KM da ih "dobijes"
Ili je caka skupljas ove zvjezdice al nikad ih neces dovoljno skupit da dobijes besplatno proizvode
- semirsar
#6405 Re: TEMU u BiH - sve o tome
da, ali rijetko bude bas ono sto ti treba, prate oni sta se najvise gleda.
Ubio sam pravi biznis tu jedno vrijeme, dok je bilo musterija da kupuju preko mene. Njima dam sto su trazili, a meni free artikli... Utanjilo u zadnje vrijeme
-
epik
#6406 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Opasna navlakusa ovo 4 Free...naneracio se ja na 4 proizvoda i jos 25KM da platim... na zadnjem kliku za placanje izdvoji sistem samo 1 artikal free. Bilo mi je sumnjivo jer mi je dopustio da biram skuplje proizvode za free...
- perfect_guy
#6407 Re: TEMU u BiH - sve o tome
gdje se moze napraviti reklamacija na postu?
- semirsar
#6408 Re: TEMU u BiH - sve o tome
koju postu?
- perfect_guy
- holowey
-
SpeedY123
#6411 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Da li je normalno da na BH Post trackingu nema apsolutno ništa, prazno, a na Temu piše da je predano kurirskoj službi.. Nikad još mi nije BH pošta dostavljala pa kontam da nisu ovo oni updateovi čisto da ne prekrše rokove. Zadnji update na temu Customs clearance completed pa 19. Jun Handed over to an external courier.
- insaneinthebrain
#6412 Re: TEMU u BiH - sve o tome
sve je moguce sa idiotima. meni je paket iz poljske dosao preko poste. na trackingu mi paket bio na carini a ovamo postar donio na vrata nakon 5 dana. nikakav update nije uradjen
- dječak sa šibicama
#6413 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Sa njima je sve moguce, ne pouzdavati se u njihove apdejte.
Meni je paket 10 dana stajao "negdje na razvrstavanju" i kad god zovem, isti odgovor "dobit cete viber poruku kad bude na dostavi". Nikakve poruke nije bilo, postar zove kad je 5 minuta od adrese, ne misle oni da si na poslu, u skoli, kod doktora, otisao na vikendicu, oni zovu i ako te nema kuci ko te j.
Meni je paket 10 dana stajao "negdje na razvrstavanju" i kad god zovem, isti odgovor "dobit cete viber poruku kad bude na dostavi". Nikakve poruke nije bilo, postar zove kad je 5 minuta od adrese, ne misle oni da si na poslu, u skoli, kod doktora, otisao na vikendicu, oni zovu i ako te nema kuci ko te j.
- Quaresma
#6414 Re: TEMU u BiH - sve o tome
sta bi na kraju sa carinama sto EU uvodi, hoce li i kod nas tako?
- dječak sa šibicama
- banjaluka078
#6416 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Naručila 18.06., danas podigla paket. Nikad nije stiglo ovako brzo.
-
HD_2015
#6417 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Na toliko nivoa nebulozna izjava.Stav privrednika je da neoporezivanje online paketa do 300 maraka uništava domaću proizvodnju, jer ne mogu biti konkurenti jeftinoj robi koja uglavnom dolazi iz Kine.
Da li je ovo navodna izjava nekog iz BiH ili EU, ne znam.
U BiH ne postoji domaća proizvodnja, a i u EU skoro da ne postoji. Ono što postoji se svakako ne može takmičiti sa Kinom - zato se i uvode carine.
Vole domaći "privrednici", a u suštini obični uvoznici, bivši ratni profiteri ili djeca ratnih profitera, da drže monopol na svaku sitnicu. Osladilo im se da uvezu nešto za marku a prodaju za 5KM.
Ako neko već naručuje tekstove u medijima neka barem sjednu par minuta i potrude se jednu smislenu rečenicu da napišu.
-
Groot
#6418 Re: TEMU u BiH - sve o tome
...
Last edited by Groot on 20/07/2026 02:02, edited 1 time in total.
- Peacean
#6419 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Stići će ovo i do nas
Evropska unija od 1. jula 2026. uvodi privremenu carinu od tri eura na niskovrijedne pošiljke koje se uvoze iz zemalja izvan EU, uglavnom putem internetske trgovine.
Mjera će se odnositi na proizvode vrijednosti do 150 eura, uključujući odjeću, igračke, elektroniku i drugu robu široke potrošnje koja se najčešće kupuje online.
Iz EU navode da svakodnevno milioni niskovrijednih paketa ulaze na evropsko tržište, pri čemu mnogi sadrže proizvode koji ne ispunjavaju sigurnosne standarde Unije ili su potcijenjeni i lažno deklarirani kako bi se izbjegle carinske obaveze.
Također se ističe da postojeće oslobađanje od carinskih dažbina daje nepoštenu prednost prodavačima izvan EU u odnosu na kompanije koje proizvode ili prodaju robu unutar Unije.
Nova carina primjenjivat će se po artiklu, na osnovu tarifne klasifikacije, a ne prema količini kupljenih proizvoda. To znači da će, naprimjer, za pet majica biti obračunata carina od tri eura, jer pripadaju istoj tarifnoj klasifikaciji, dok će za tri majice i sat carina iznositi šest eura, jer je riječ o dvije različite tarifne klasifikacije.
Prodavač ili uvoznik bit će odgovoran za prijavljivanje i plaćanje carine u okviru carinskog postupka, navode iz EK.
Uvođenjem nove mjere EU želi osigurati pravedniju konkurenciju za evropske kompanije, bolju zaštitu potrošača od nesigurnih proizvoda, suzbijanje carinskih prevara, kao i smanjenje negativnih posljedica masovnog transporta po okoliš.
Evropska unija istovremeno radi na modernizaciji carinskih procedura s ciljem jačanja jedinstvenog tržišta i osiguranja jednakih uslova za sve kompanije koje prodaju robu na tržištu EU.
-
peca777
#6420 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Naravno da ce stiic. Prije toga ce prvo spustiit sa 300KM na 50KM.
-
HD_2015
#6421 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Evo, neko čita klix forum, pa su našli pravog privrednika:
Očigledno se opet javljaju oni što bi da nam uvaljuju jeftinu robu po pet puta većoj cijeni od realne.
Neki od ovih što se predstavljaju kao proizvođači, samo kupe sa alibabe ili taobao naveliko, zatraže da im nalijepe njihov logo i predstavljaju kao svoj proizvod koji tuše po većoj cijeni. Ili kontaktiraju fabriku direktno, pa se dogovore.
Građani kada zaobiđu ovakve "proizvođače" isti krenu dizati frku odjednom se brinu za državu koliko gubi na pdvu.
Sada se privrednici brinu što država gubi PDV. Bolje mu je neka se brine za radnike i za kvalitet obuće - da mu temu ne bude konkurencija.
Koliko je drćžava izgubila od utaje poreza istih privrednika i "privrednika". O tenderima da ne govorimo.
On kao direktor neka se zapita ako mu je konkurencija obuća sa temua. Obuću sa temu kupuje ko nema za normalnu obuću.MARINKO UMIĆEVIĆ, direktor fabrike obuće
- Temu aplikacija, ne može biti cipela 5 maraka. Ona je od reciklirane plastike. Za 6 mjeseci je Centralna banka rekla da je Temu milijardu maraka prodao robe u BiH, što znači da je BiH izgubila 170 miliona maraka od PDV-a- kaže Umićević za BHRT.
Očigledno se opet javljaju oni što bi da nam uvaljuju jeftinu robu po pet puta većoj cijeni od realne.
Neki od ovih što se predstavljaju kao proizvođači, samo kupe sa alibabe ili taobao naveliko, zatraže da im nalijepe njihov logo i predstavljaju kao svoj proizvod koji tuše po većoj cijeni. Ili kontaktiraju fabriku direktno, pa se dogovore.
Građani kada zaobiđu ovakve "proizvođače" isti krenu dizati frku odjednom se brinu za državu koliko gubi na pdvu.
Sada se privrednici brinu što država gubi PDV. Bolje mu je neka se brine za radnike i za kvalitet obuće - da mu temu ne bude konkurencija.
Koliko je drćžava izgubila od utaje poreza istih privrednika i "privrednika". O tenderima da ne govorimo.
- Eldo__
#6422 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Treba navaliti sad kad ovo u EU krene vjerujem da ce pojeftiniti artikli na temu
- kabal1337
#6424 Re: TEMU u BiH - sve o tome
ofule li vama artikal?
-
epik
#6425 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Je li se ikome desilo da otkaze temu nakon placanja i da mu taj paket svejedno stigne?
Dobio sam potvrdu da je otakzivanje prihvaceno i da ce mi vratiti pare do 30 dana... od momenta otkazivanja.
Nakon toga uradim ponovo narudzbu i ta je dosla prije 4 dana, a danas mi stize koju sam otkazao. Niti sam imao uvid u narudzbu, ni tracking...
Dobio sam potvrdu da je otakzivanje prihvaceno i da ce mi vratiti pare do 30 dana... od momenta otkazivanja.
Nakon toga uradim ponovo narudzbu i ta je dosla prije 4 dana, a danas mi stize koju sam otkazao. Niti sam imao uvid u narudzbu, ni tracking...