Zasto da ne, sad ce se dignuti ovi za njihovu zastitu ali kad nasi nemaju zastite zasto bi njihovi trebali imati?dječak sa šibicama wrote:Ovo vise nije za zajebanciju.
Znam tog decka kojeg su napali, sad se ekipa sa KB hoce organizovati da idu marisati migrante po stanici. A sta radi policija?
Ilegalni migranti u BiH
-
cranberries
#6401 Re: Migranti u BiH
- Edin H.
#6402 Re: Migranti u BiH
Ljudi su teskoj situaciji, da bi nastavili put i platili trgovce ljudima treba novac.
Pojedinci pribjegavaju sitnom kriminalu.
Premda ovdje se naravno radi za sada samo o nagadjanjima i sirenju histerije, jer dok policija ne uhvati vinovnike sve ostaje u domenu pretpostavki.
Neko spomenu otiske prstiju, pustoji sstem koji je dostupan svim zemljama clanicam EU - ne znam da li BiH ima pristup.
https://ec.europa.eu/home-affairs/what- ... licants_en
Premda ovdje se naravno radi za sada samo o nagadjanjima i sirenju histerije, jer dok policija ne uhvati vinovnike sve ostaje u domenu pretpostavki.
Neko spomenu otiske prstiju, pustoji sstem koji je dostupan svim zemljama clanicam EU - ne znam da li BiH ima pristup.
- славянин
#6403 Re: Migranti u BiH
Znaci ok je treba im, ustvari taj sto su ga mlatnuli sipkom po glavi im je odmah trebao izvrnuti dzepove i predati telefon.Edin H. wrote:Ljudi su teskoj situaciji, da bi nastavili put i platili trgovce ljudima treba novac.
Sve su to nagadjanja i pretpostavke.
Kako sistem kada jos vecina nije prisla imigracionom centru niti podnijela zahtjev za azil - otiske im uzimaju pri podnosenju zahtjeva ali isti "bjezeci od rata" ne traze azil dok cudom ne dodju do zemalja zapadne evrope.
- Edin H.
#6404 Re: Migranti u BiH
Ti si bas svakom loncu poklopacславянин wrote:Znaci ok je treba im, ustvari taj sto su ga mlatnuli sipkom po glavi im je odmah trebao izvrnuti dzepove i predati telefon.Edin H. wrote:Ljudi su teskoj situaciji, da bi nastavili put i platili trgovce ljudima treba novac.
Sve su to nagadjanja i pretpostavke.
Kako sistem kada jos vecina nije prisla imigracionom centru niti podnijela zahtjev za azil - otiske im uzimaju pri podnosenju zahtjeva ali isti "bjezeci od rata" ne traze azil dok cudom ne dodju do zemalja zapadne evrope.
Nije bolan, biljezi se gdje god ih policija zaustavi i ako uzmu otiske, slika, podaci itd.
Ne moras nephodno traziti azil da bi se odnosio Dublinski sporazum.
Kao sto rekoh ne znam da li BiH ima pristup, jer nije u EU, ali zato s druge strane uzima lopatom za pomoc ovim ljudima
- insomnia78
#6405 Re: Migranti u BiH
Kako ce vam hljeba ti pomoci otisci prstiju?
-
wowausername
#6406 Re: Migranti u BiH
Uzas.. izgleda da pacijent radi za Amex u nekoj od zapadnih zemalja i ovdje pise bljuvotine...славянин wrote: Pa imas onog CPT-a koji hladno ovdje prakticno optuzi djevojku da je otisla dobrovoljno da se seksa sa njima i onda ih optuzila da su je silovali, na stranu sto je ista naprimjer osoba sa posebnim potrebama ...
Sta te ovdje moze iznenaditi...
Last edited by wowausername on 04/05/2019 14:30, edited 1 time in total.
- славянин
#6407 Re: Migranti u BiH
Najgore sto pametujes, i postas link na kojem pise ono sto sam ti ja napisao:Edin H. wrote: Ti si bas svakom loncu poklopac![]()
Nije bolan, biljezi se gdje god ih policija zaustavi i ako uzmu otiske, slika, podaci itd.
Kao sto rekoh ne znam da li BiH ima pristup, jer nije u EU, ali zato s druge strane uzima lopatom za pomoc ovim ljudima
EURODAC makes it easier for EU States to determine responsibility for examining an asylum application by comparing fingerprint datasets.
What is EURODAC?
The EURODAC RegulationSearch for available translations of the preceding linkEN••• establishes an EU asylum fingerprint database. When someone applies for asylum, no matter where they are in the EU, their fingerprints are transmitted to the EURODAC central system.
Since it was established in 2003, EURODAC has proved to be a very important tool providing fingerprint comparison evidence to assist with determining the Member State responsible for examining an asylum application made in the EU. Its primary objective is to serve the implementation of Regulation (EU) No. 604/20133 ('the Dublin Regulation') and together these two instruments make up what is commonly referred to as the 'Dublin system'.
- славянин
#6408 Re: Migranti u BiH
Objasni drzavama i institucijama sto ih uzimaju - ti im reci da ne treba jer tako ti mislis i tako treba da bude.insomnia78 wrote:Kako ce vam hljeba ti pomoci otisci prstiju?
- insomnia78
#6409 Re: Migranti u BiH
Kako ce ti u konkretno ovoj situaciji pomoci otisak prsta? Dje ostanu kad nekog pretuces?славянин wrote:Objasni drzavama i institucijama sto ih uzimaju - ti im reci da ne treba jer tako ti mislis i tako treba da bude.insomnia78 wrote:Kako ce vam hljeba ti pomoci otisci prstiju?
- славянин
#6410 Re: Migranti u BiH
Naprimjer na palici ? Sta mislis ? Ustvari imaginarnoj palici kojom su ga imaginarni imigranti molili da im pomogneinsomnia78 wrote: Kako ce ti u konkretno ovoj situaciji pomoci otisak prsta? Dje ostanu kad nekog pretuces?
- insomnia78
#6411 Re: Migranti u BiH
Jes. Na drvenoj palici 
- Edin H.
#6412 Re: Migranti u BiH
Nije tako, ovo je nekorektno napisano.славянин wrote:Najgore sto pametujes, i postas link na kojem pise ono sto sam ti ja napisao:Edin H. wrote: Ti si bas svakom loncu poklopac![]()
EURODAC makes it easier for EU States to determine responsibility for examining an asylum application by comparing fingerprint datasets.
What is EURODAC?
The EURODAC RegulationSearch for available translations of the preceding linkEN••• establishes an EU asylum fingerprint database. When someone applies for asylum, no matter where they are in the EU, their fingerprints are transmitted to the EURODAC central system.
Since it was established in 2003, EURODAC has proved to be a very important tool providing fingerprint comparison evidence to assist with determining the Member State responsible for examining an asylum application made in the EU. Its primary objective is to serve the implementation of Regulation (EU) No. 604/20133 ('the Dublin Regulation') and together these two instruments make up what is commonly referred to as the 'Dublin system'.
Niko ne trazi azil u Grskoj, a uglavnom imaju otiske vec iz Grcke ili Italije.
Ako nekog zaustave u Njemackoj, a i ne trazi azil, moze ga recimo Engleska vratiti u Njemacku, kao "first safe country"
Nebitno, ti vjeruj sebi
- insomnia78
#6413 Re: Migranti u BiH
Mozda bi se mogao sa nadzorne kamere uzeti odraz lica na šarafu sa obliznje klupe
- CPT
#6414 Re: Migranti u BiH
Pa imas onog CPT-a koji hladno ovdje prakticno optuzi djevojku da je otisla dobrovoljno da se seksa sa njima i onda ih optuzila da su je silovali, na stranu sto je ista naprimjer osoba sa posebnim potrebama ...славянин wrote:Ako ne trolas, ti si lud... cuj u redu da se po potrebi i siluje? bog te ne ubio ko tebe rodi.
Sta te ovdje moze iznenaditi...[/quote]
Ajde sto izmisljas (neki bi rekli lazes) ali si i mahalusa... Sta jeste ili nije bilo rekli su sudski organi i ne CPT. Nadam znati sam pronaci tekst o tome? Iako je bio ovdje vec vise puta objavljen.
- славянин
#6415 Re: Migranti u BiH
Aha znaci link koji si ti dao (zvanicni jel ? ) je nekorektno napisan. Idi posalji mail eu migration and home affairs i reci im nekorektno ste napisali nije to tako.Edin H. wrote:
Nije tako, ovo je nekorektno napisano.
Ako nekog zaustave u Njemackoj, a i ne trazi azil, moze ga recimo Engleska vratiti u Njemacku, kao "first safe country"
Nebitno, ti vjeruj sebi
Last edited by славянин on 04/05/2019 14:39, edited 2 times in total.
- Edin H.
#6416 Re: Migranti u BiH
U ovom slucaju nikako, ovdje treba pregledati kamere, pojacati patrole, pretresi sumnjive, pratiti signal mobitela, ima valjda policija neke svoje trikove, ako zele da nadju vinovnike.insomnia78 wrote:Kako ce vam hljeba ti pomoci otisci prstiju?
U slucaju provalne kradje otisci mogu pomoci.
- славянин
#6417 Re: Migranti u BiH
Pa kazem ja , sve te zemlje i ti sto su skontali da uzimaju se otisci kao sredstvo identifikacije i pomoci pri rjesavanju krivicnih dijela su idioti a ti si pametan.insomnia78 wrote:Mozda bi se mogao sa nadzorne kamere uzeti odraz lica na šarafu sa obliznje klupe
- insomnia78
#6418 Re: Migranti u BiH
Stručnjače. Otisci prstiju se uzimaju radi drugih “djela”. Ili mislis stvarno da policija radi sveka trazi otisak prsta i onda rovi po bazi?славянин wrote:Pa kazem ja , sve te zemlje i ti sto su skontali da uzimaju se otisci kao sredstvo identifikacije i pomoci pri rjesavanju krivicnih dijela su idioti a ti si pametan.insomnia78 wrote:Mozda bi se mogao sa nadzorne kamere uzeti odraz lica na šarafu sa obliznje klupe
- славянин
#6419 Re: Migranti u BiH
Mozes pisati sa istog nicka, nemoj djaba da se sluzis sa dva.CPT wrote:
Ajde sto izmisljas (neki bi rekli lazes) ali si i mahalusa... Sta jeste ili nije bilo rekli su sudski organi i ne CPT. Nadam znati sam pronaci tekst o tome? Iako je bio ovdje vec vise puta objavljen.
- Edin H.
#6420 Re: Migranti u BiH
Aha znaci link koji si ti dao (zvanicni jel ? ) je nekoretkno napisan. Idi posalji mail eu migration and home affairs i reci im nekorektno ste napisali nije to tako.славянин wrote:[quote="Edin H."
Nije tako, ovo je nekorektno napisano.
Nebitno, ti vjeruj sebi
Imaju bolan oni svoje razloge zasto i kako nesto napisu, nemoj biti ogracen, ovo je osjetljiva materija.
Ja ti kazem da cesto imaju sve podatke i za osobe koje nisu trazile azil, nego samo prosli kroz Grcku recimo, ali zaustavljeni po dolasku, ti ako hoces vjeruj, ako neces zaboli me chuna
- insomnia78
#6421 Re: Migranti u BiH
Kako je ovo citiranje? Sta radite?
- CPT
#6422 Re: Migranti u BiH
hoces onda manje petljati?славянин wrote:Mozes pisati sa istog nicka, nemoj djaba da se sluzis sa dva.CPT wrote:
- dječak sa šibicama
#6423 Re: Migranti u BiH
Njih je nemoguce identificirati, prvo nemaju nikakve papire, drugo lazu za svoj interes, kamara njih u papirima ima 1.1. kao rodjendan, dakle ni dan rodjenja im se ne zna.
Kako ces znati odakle su.
A po BiH hodaju slobodno, po zeljeznickoj stanici u Sarajevu vec mjesecima hodaju kako im se svidi, nigdje policije, radnici poste su u strahu konstantno jer se motaju okolo, ulaze unutra, kofol raspituju se za neke pakete. Ko ce njima slati pakete, ako su ovdje inkognito.
Ja sam licno gledao nekoliko njih dok sam paket preuzimao, sa nekakvim torbama, ovi u posti se usrali odmah im u glavi bomba. Mozda ljudi nose samo svoje stvari, a mozda... hajde ti znaj. A policije nema. Ili ako ima, kaze sjede u zmaju i zderu cevape.
Oni su bukvalno bez ikakve kontrole, i prosto me cudi da nema vise ovakvih napada.
Tu nema zena, djece, to su sve muskarci u najboljim godinama. Kakve bolan izbjeglice, tu ih je kamara ratovalo po Siriji, u tom moru migranata ima svega i svacega. Od normalnih nesretnih ljudi, do koljaca prakticno.
Ali kod nas nema kontrole, paradiraju okolo, a dusebriznici koji su placeni ko zna cijim parama, seru o ljudskim pravima i "dobrim ljudima medju njima". Ok, hajde vec jednom napravite trijazu, nemam ja nista protiv da nesretni siromasni migrant hoda okolo, ali dok hodaju slobodno i ovakvi manijaci, zatvaraj sve.
Nasi ljudi gdje god su ilegalno usli, prosli su sistem provjere. To je opcepoznato, svaka drzava se tako brani, uostalom i devedesetih je bilo istih ovakvih migranata, od kosookih do tramponutih, nista ovo novo nije. Samo je sad broj povecan.
Kako ces znati odakle su.
A po BiH hodaju slobodno, po zeljeznickoj stanici u Sarajevu vec mjesecima hodaju kako im se svidi, nigdje policije, radnici poste su u strahu konstantno jer se motaju okolo, ulaze unutra, kofol raspituju se za neke pakete. Ko ce njima slati pakete, ako su ovdje inkognito.
Ja sam licno gledao nekoliko njih dok sam paket preuzimao, sa nekakvim torbama, ovi u posti se usrali odmah im u glavi bomba. Mozda ljudi nose samo svoje stvari, a mozda... hajde ti znaj. A policije nema. Ili ako ima, kaze sjede u zmaju i zderu cevape.
Oni su bukvalno bez ikakve kontrole, i prosto me cudi da nema vise ovakvih napada.
Tu nema zena, djece, to su sve muskarci u najboljim godinama. Kakve bolan izbjeglice, tu ih je kamara ratovalo po Siriji, u tom moru migranata ima svega i svacega. Od normalnih nesretnih ljudi, do koljaca prakticno.
Ali kod nas nema kontrole, paradiraju okolo, a dusebriznici koji su placeni ko zna cijim parama, seru o ljudskim pravima i "dobrim ljudima medju njima". Ok, hajde vec jednom napravite trijazu, nemam ja nista protiv da nesretni siromasni migrant hoda okolo, ali dok hodaju slobodno i ovakvi manijaci, zatvaraj sve.
Nasi ljudi gdje god su ilegalno usli, prosli su sistem provjere. To je opcepoznato, svaka drzava se tako brani, uostalom i devedesetih je bilo istih ovakvih migranata, od kosookih do tramponutih, nista ovo novo nije. Samo je sad broj povecan.
-
jajara
#6424 Re: Migranti u BiH
sta se digla forum armija..bolje vam je zakucajte daske na prozore eto brace arapaaaaa 
- Edin H.
#6425 Re: Migranti u BiH
Aha, recimo Juka Prazina i Celo Ismetdječak sa šibicama wrote: