Referendum(i) u RS-u

Locked
arzuhal

#6401 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Alfons Kauders wrote:
Nurudin wrote:
Banksy wrote:
Lagumdžija, novembar 2011, vrijeme kad se ljubovalo s Mićkom i prodavala država...
Bakire , ako čitaš, de opet apelaciju ...al poslije izbora
Nista ne dirati.

Treba da se vidi entitetsko drzavljanstvo, da se vidi na koga se odnose sankcije i vizni rezimi, a na koga ne. :D
Pogotovo kod scenarija Sjeverni Kipar :mrgreen:
bh.tornjak

#6402 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Antiteroristička vježba FUP-a kod Živinica u četvrtak, prisustvovat će državni politički vrh

Federalna uprava policije (FUP) u četvrtak će organizirati antiterorističku vježbu pod nazivom "Brzi odgovor 2016", koja će biti održana na aerodromu Ciljuge kod Živinica.

a Vucka i Dodika nisu pozvali...cccc
L u c i f e r

#6403 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

bh.tornjak wrote:Antiteroristička vježba FUP-a kod Živinica u četvrtak, prisustvovat će državni politički vrh

Federalna uprava policije (FUP) u četvrtak će organizirati antiterorističku vježbu pod nazivom "Brzi odgovor 2016", koja će biti održana na aerodromu Ciljuge kod Živinica.

Bravo.
Juliuscezar

#6404 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

L u c i f e r wrote:
bh.tornjak wrote:Antiteroristička vježba FUP-a kod Živinica u četvrtak, prisustvovat će državni politički vrh

Bravo.
:bih: :bih: :bih:
BHCluster

#6405 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

bh.tornjak wrote:U Predsjedništvu BiH počeo sastanak lidera vladajuće koalicije u FBiH.
Na dnevnom redu će biti nesporazumi između SDA i HDZ-a BiH o usvajanju zakona o igrama na sreću, zatim o infrastrukturnim projektima, stanju u zdravstvu, izmjenama zakona o akcizama, privatizaciji i brojnim drugim temama.

malo morgen....mozda bi o tome i razgovarali da nisu dosli ovi: :D

U zgradu Predsjedništva BiH ušli su i ambasadori SAD-a, Francuske i Velike Britanije, ali nije poznato da li će oni prisustvovati sastanku stranačkih delegacija.
Pitanje se postavlja da li ce korititi vazelin ili ne?
spreca

#6406 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

Nema potrebe za Vazelinom.....u njih je ionako guzica zinula na sve
hizo ramidovic

#6407 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hizo ramidovic »

imal idze ijedna tema adase nanjoj nepljuje lagundzija covijek koije tolko valjo ovoi zemlji inarodu atako muse zafaljuje pase ondak pita te stoto nema pravi vodza danam vode drzavu pakocese latit tog posla kase vako zafaljuje te
TheMule

#6408 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by TheMule »

bhnapoleon1 wrote:
L u c i f e r wrote:

Bravo.
:bih: :bih: :bih:
konacno se i nasi trznuli
channel10

#6409 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Dozer wrote:Mozda tebi i meni, ali ima ih masa koji to prilicno ozbiljno shvataju, i kontaju da imaju jak argument u rukama za neki dati momenat ;)
U datom momentu će biti zbrisani sa lica zemlje, tako da je opet na kraju nebitno da li imaju argument ili ne. Tacnije, tada sve postaje nebitno.
artime

#6410 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Pa dobro sto sad ovi ekonomski analiticari ne urade analizu ekonomskog stanja oba entiteta. I naprave par predvidjanja u kojem smjeru oba idu. Pa onda to povezu sa stanjem na politickoj sceni. Samo su pare u pitanju. Mislim ne kontam sta raja u rsu misli, cime ce slaviti taj dan. Isto je i sa federacijom. Bitno je da se hdz bori za kladionice a vamo Mostar se raspada. Hajmo malo o ekonomiji, parama spusti pricu da i narod razumije. Mislim da se prije svega treba informisati. To sto razglabamo ovdje je prazna prica ako nemamo konkretne podatke. Ok bit ce ili nece biti referenduma ali je kriza situacija. Na svim ostalim poljima. Politicari ce biti i proci boli me briga za njih. Ali oni ustvari provlace jedan te isti recept koji je sad vidimo prevazisao svu mjeru.
GeeTnT

#6411 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

.
Last edited by GeeTnT on 06/09/2016 20:53, edited 1 time in total.
Juliuscezar

#6412 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Sta kazu ovi preko Drine hoce li ucestvovati i specijalna jedinica ISILA plus jedna brigada iz Irana
moa

#6413 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

artime wrote:Pa dobro sto sad ovi ekonomski analiticari ne urade analizu ekonomskog stanja oba entiteta. I naprave par predvidjanja u kojem smjeru oba idu. Pa onda to povezu sa stanjem na politickoj sceni. Samo su pare u pitanju. Mislim ne kontam sta raja u rsu misli, cime ce slaviti taj dan. Isto je i sa federacijom. Bitno je da se hdz bori za kladionice a vamo Mostar se raspada. Hajmo malo o ekonomiji, parama spusti pricu da i narod razumije. Mislim da se prije svega treba informisati. To sto razglabamo ovdje je prazna prica ako nemamo konkretne podatke. Ok bit ce ili nece biti referenduma ali je kriza situacija. Na svim ostalim poljima. Politicari ce biti i proci boli me briga za njih. Ali oni ustvari provlace jedan te isti recept koji je sad vidimo prevazisao svu mjeru.
Sta ce ti analiticar, idu u zaduzivanje sa kamatom od 4.5%, prodali su sve, jezera, sume, planins, izvore vise ni komercijalne banke ne daju lovu, mada treba i ispitat ovo zaduzenje sa kamatom od 4,5 %.
orgazmotronic

#6414 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by orgazmotronic »

ruzno je sto postavljate takve slike
sinuhe

#6415 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sinuhe »

Zrtve rata i kao smiju se nekome. :-)
I ovima sa slike je bolje njego njima.
hAZNADAR

#6416 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

orgazmotronic wrote:ruzno je sto postavljate takve slike
Slazem se.
L u c i f e r

#6417 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Osjecam zaista snazne bolove u penisu zbog debakla RSK.
LBVIEW

#6418 Re: Referem(i) u RS-u

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:Zrtve rata i kao smiju se nekome. :-)
Sto,ti places?Da nije tetak bio u koloni? :D
A reakcija je razumljiva,s obzirom sta su ovi, zajedno s bracom preko Une ,radili po Bosanskoj Krajini.
ze kalanga

#6419 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Interesantno je to ismijavanje etničkog čišćenja...mislim, pokazatelj svega napisanog na ovoj temi s moje strane... Ali dobro... žuto je žuto i žutno nije žuto. Kakvo je žuto?!
Danguba

#6420 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Izetbegović: Nema govora o održavanju nekog budućeg referenduma o podjeli BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras u Sarajevu da su mu ambasadori SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Italije na današnjem sastanku stranaka vladajuće koalicije u Federaciji BiH (SDA, SBB, HDZ BiH) pojasnili odluke PIC-a i istakli da nema govora o održavanju nekog budućeg referenduma o podjeli BiH.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Iz ... BiH/386139
Ovako se kuha zaba. :izet:

Mislim da nismo daleko da US poklekne pod pritiskom a ovi ce se kao fol kretati u zakonskim okvirima. Zalba ova, zalba ona dok im se ne progleda kroz prste. Jos nije jasno kako ce se ova trakavica zavrsiti jer svi traze izlazne mogucnosti i to sve kada krkan zakuha.

Ja vidim dvije mogucnosti izlaza iz svega ovoga:
- prihvata se prigovor na odluku US i odredit ce se novi datum kada ce se o svemu ispocetka raspravljati(poslije izbora)
- referendum ce se odrzati ali ga niko nece uzimati za ozbiljno. Time se problem ne rjesava nego otvara pandorina kutija i sijaset drugih referenduma...

...trakavica se nastavlja.
dobojlija81

#6421 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dobojlija81 »

evo ljiljana iz Banjaluke na tekmi
dijaspora provocira opet :D
Bodkin

#6422 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bodkin »

artime wrote:Pa dobro sto sad ovi ekonomski analiticari ne urade analizu ekonomskog stanja oba entiteta. I naprave par predvidjanja u kojem smjeru oba idu. Pa onda to povezu sa stanjem na politickoj sceni. Samo su pare u pitanju. Mislim ne kontam sta raja u rsu misli, cime ce slaviti taj dan. Isto je i sa federacijom. Bitno je da se hdz bori za kladionice a vamo Mostar se raspada. Hajmo malo o ekonomiji, parama spusti pricu da i narod razumije. Mislim da se prije svega treba informisati. To sto razglabamo ovdje je prazna prica ako nemamo konkretne podatke. Ok bit ce ili nece biti referenduma ali je kriza situacija. Na svim ostalim poljima. Politicari ce biti i proci boli me briga za njih. Ali oni ustvari provlace jedan te isti recept koji je sad vidimo prevazisao svu mjeru.
:lol: ova tema ima 260 stranica. Ajde otvori temu o ekonomskom scenariju. Ako nakuca 10 placam turu u kafani. Kakva bolan ekonomija. Zna se na cemu se izbori dobijaju
sinuhe

#6423 Re: Referem(i) u RS-u

Post by sinuhe »

LBVIEW wrote:
A reakcija je razumljiva,s obzirom sta su ovi, zajedno s bracom preko Une ,radili po Bosanskoj Krajini.
Kao zagrebacki muslic jases na valu njihovog slavlja ali nisu ovi ljudi stradali kao tvoji rodjaci. Ne znam samo sto se nisi prijavio u HOS nego si otisao u Svedsku.
arzuhal

#6424 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Danguba wrote:
Izetbegović: Nema govora o održavanju nekog budućeg referenduma o podjeli BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras u Sarajevu da su mu ambasadori SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Italije na današnjem sastanku stranaka vladajuće koalicije u Federaciji BiH (SDA, SBB, HDZ BiH) pojasnili odluke PIC-a i istakli da nema govora o održavanju nekog budućeg referenduma o podjeli BiH.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Iz ... BiH/386139
Ovako se kuha zaba. :izet:

Mislim da nismo daleko da US poklekne pod pritiskom a ovi ce se kao fol kretati u zakonskim okvirima. Zalba ova, zalba ona dok im se ne progleda kroz prste. Jos nije jasno kako ce se ova trakavica zavrsiti jer svi traze izlazne mogucnosti i to sve kada krkan zakuha.

Ja vidim dvije mogucnosti izlaza iz svega ovoga:
- prihvata se prigovor na odluku US i odredit ce se novi datum kada ce se o svemu ispocetka raspravljati(poslije izbora)
- referendum ce se odrzati ali ga niko nece uzimati za ozbiljno. Time se problem ne rjesava nego otvara pandorina kutija i sijaset drugih referenduma...

...trakavica se nastavlja.
Sad se sasvim izglednim čini varijanta da Ustavni sud BiH prihvati žalbu RS-a, na nagovor MZ-a, čime će se pružiti izlazna strategija RS-u (ne i Dodiku!), a za što će se moći uhvatiti Savez za promjene.

Možda to i ne bi bilo toliko loše... :mrgreen:
LBVIEW

#6425 Re: Referem(i) u RS-u

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:
LBVIEW wrote:
Kao zagrebacki muslic jases na valu njihovog slavlja ali nisu ovi ljudi stradali kao tvoji rodjaci. Ne znam samo sto se nisi prijavio u HOS nego si otisao u Svedsku.
Stipu laznog moraliziranja banjalucki srbofile,nema teme da se ne izrugujes Bosnjacima.Tako i u ovom slucaju cinicno podsjecas kako su vise stradali od ovih krajiskih Srba, uz istovremeno cudenje kako, kao zrtve njihovog ludila, ne osjecaju empatiju prema istim. :-) Hajd' sto si cinik i bezobrazan,al' sto ti je tok misli zbrkan to je cudo jedno. :D Nego,kojeg vraga si uopce izlazio iz Banja Luke,na onoj temi o rodnom gradu pricas kako u ratu i nije bilo toliko lose kako se pricalo,ne bi bio ni prvi ni posljednji "posteni" Musliman koji je ostao uz skute Srbima.
Locked