Nagorno Karabah

Post Reply
Poshtar

#6401 Re: Nagorno Karabah

Post by Poshtar »

bh.tornjak wrote: 11/10/2020 10:13
SanskiBiser wrote: 11/10/2020 10:03
emigrazione wrote: 11/10/2020 09:56 https://youtu.be/xtwoVTZvCVo
Evo taze video, igraju se s njima, tamane ih ko zohare...
Strasno, jutros bas gledam taj a skoro su stavili ovaj isto, nigdje uteci od drona .

zar ne rece @Kiki da armeni pokrivaju nekim dekama i ceradama tehniku...i da je azerima nestalo dornova (cekaju na carini) :skoljka:

onaj sto jede lisce i pase travu jos se nije ukljucio u brobu.....kad se najede bit ce tu svasta :D
Smara nedje grupu vojnika pričom da je vegan.
Kikibombona

#6402 Re: Nagorno Karabah

Post by Kikibombona »

emigrazione wrote: 11/10/2020 10:47 Nasi bi trebali kopati i rukama i nogama kod Erdogana da se cetnici ni za zivu glavu ne dokopaju ove tehnologije, koja je sve samo nije odbrambena...
A Erdoganu je bas stalo do Bakira, kod njega inace ima ogroman autoritet, pa valjda zato ulaze u Srbiju a Bosni salje dove

...

Nece proci dugo a ovi dronovi ce ubijati Palestince i Arape, pa da vidimo onda hoce li komentari biti: tamane ih kao zohare

Poshtar

#6403 Re: Nagorno Karabah

Post by Poshtar »

Na nekoliko postavljenih videa, gdje su i vojnici stradali, zanimljivo mi, uvijek ima neka grupa vojnika, koji tu stoje ili hodaju, i djelić sekunde prije pogotka, ustvari postanu svjesni opasnosti i bježe ali kasno. Do tad niti vide niti čiju letjelicu iznad sebe. Ne znam da li je primjete okom pa počnu bježati ili možda se čuje zvuk ispaljenja ili leta projektila, nemam pojma, ali u svakom isti slučaj skoro.
Poshtar

#6404 Re: Nagorno Karabah

Post by Poshtar »

Capljina74 wrote: 11/10/2020 10:32
pici wrote: 11/10/2020 10:20 Image

po ovoj mapi Hardut oslobodjen ima dva dana...
Ima metar dana... Samo jučer bio predsjednik NK u njemu...
Rekao da je bio. A da li je stvarno bio ne znamo.
SpecialOffer

#6405 Re: Nagorno Karabah

Post by SpecialOffer »

Poshtar wrote: 11/10/2020 10:54
Na nekoliko postavljenih videa, gdje su i vojnici stradali, zanimljivo mi, uvijek ima neka grupa vojnika, koji tu stoje ili hodaju, i djelić sekunde prije pogotka, ustvari postanu svjesni opasnosti i bježe ali kasno. Do tad niti vide niti čiju letjelicu iznad sebe. Ne znam da li je primjete okom pa počnu bježati ili možda se čuje zvuk ispaljenja ili leta projektila, nemam pojma, ali u svakom isti slučaj skoro.
I ja sam ovo zapazio pa sam htio da pitam sta prvo osjete/vide/cuju pa pocnu bjezati?
Capljina74

#6406 Re: Nagorno Karabah

Post by Capljina74 »

Poshtar wrote: 11/10/2020 11:00

Ni oni novinari u njegovoj pratnji? Ni oni Rusi što su izvjestavali prije dva dana...
emigrazione

#6407 Re: Nagorno Karabah

Post by emigrazione »

Kikibombona wrote: 11/10/2020 10:53
emigrazione wrote: 11/10/2020 10:47 Nasi bi trebali kopati i rukama i nogama kod Erdogana da se cetnici ni za zivu glavu ne dokopaju ove tehnologije, koja je sve samo nije odbrambena...
A Erdoganu je bas stalo do Bakira, kod njega inace ima ogroman autoritet, pa valjda zato ulaze u Srbiju a Bosni salje dove

...

Nece proci dugo a ovi dronovi ce ubijati Palestince i Arape, pa da vidimo onda hoce li komentari biti: tamane ih kao zohare

Ubijaju neprijateljske vojnike ne ubijaju civile, sta je problem?! Ulaganja u Srbiju su vezana za privatni biznis, ne bih ni ja u ovakvu Bosnu marku ulozio....ali vojna tehnologija je nesto drugo, tamo ima milione nasih ljudi i postoji nacin da se to pametno odradi, da sam Bakir vec danas bih posjetio Ankaru...
zilog

#6408 Re: Nagorno Karabah

Post by zilog »

SpecialOffer wrote: 11/10/2020 11:14
I ja sam ovo zapazio pa sam htio da pitam sta prvo osjete/vide/cuju pa pocnu bjezati?
Vecina ovih vodjenih raketa nisu supersonicne i ispaljuju se sa 3-5 km, tako da vjerovatno cuju zvuk ispaljenja koji prestigne raketu za nekoliko stotina metara prije udara.

BTW, Armenci bi hitno morali uvesti pravilo zabrane okupljanja vise od dva vojnika i socijalnog distanciranja od 20 metara...
Poshtar

#6409 Re: Nagorno Karabah

Post by Poshtar »

Capljina74 wrote: 11/10/2020 11:15
Poshtar wrote: 11/10/2020 11:00

Ni oni novinari u njegovoj pratnji? Ni oni Rusi što su izvjestavali prije dva dana...
Nisam vidio stvarno njega tamo. Pratim samo preko ove teme. Možda je neko postavio a ja preletio, ne znam. Ima li gdje slika ili video njega tamo, ko neki dan s onom vojskom?
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#6410 Re: Nagorno Karabah

Post by emillio estevez »

dobar dan,
podrška za Azere.

da dodam još Armenci moraju početi kamuflažu koristiti.
Rothmans

#6411 Re: Nagorno Karabah

Post by Rothmans »

Ovo bajraktarenje je da se najezis . Ne bih nikako zelio biti u kozi jermenskim okupatorima . Blizi li se kraj Sao Karabaha ?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#6412 Re: Nagorno Karabah

Post by Bobi »

Svi su ludi za BT(Bayraktar), nema države koja nije iskazala interesovanje za kupovinu.Turska je u prednosti ispred Izraela sto cijenom sto pristupom tehnologiji preko NATO saveza. Turska je nagodnija za trgovinu, Izrael se preserava pa cesto kupac odustane a vala hoce i za*ebat. Slucaj iz Hr. kad su uzimali automatski top 30mm za OB, Izrael ih tako preskakao da su na kraju odustali, uzeli iz Turske po nizoj cijeni i brzom isporukom,eno radi im ko singerica :D.
@mba

#6413 Re: Nagorno Karabah

Post by @mba »

SpecialOffer wrote: 11/10/2020 11:14

da vide dron bjezali bi puno prije, najprije ce biti sa cuju projektil koju sekundu prije udara ne moguce da se ne cuje!
saimidin

#6414 Re: Nagorno Karabah

Post by saimidin »

Strasno, jutros bas gledam taj a skoro su stavili ovaj isto, nigdje uteci od drona .

Ma ginu I jedni I drugi, da su armeni bili pametniji trebali su prije 20 god ovo rijesiti dok su bili gornji, a I azeri trebaju sad biti pametniji, jer ako putin popizdi poslat ce svoje da zastite nevine civile I imat ce nesto kao u gruziji (abkazia / osetia), ukrajijni (krim/donjeck), moldaviji (dnjestar)

Njemu to nije mrsko ocigledno
Poshtar

#6415 Re: Nagorno Karabah

Post by Poshtar »

Ma poslati će im Putin penis sve dok se borbe vode u Azerbajdžanu. Armenija nije napadnuta.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6416 Re: Nagorno Karabah

Post by pici »

Bobi wrote: 11/10/2020 11:36 Svi su ludi za BT(Bayraktar), nema države koja nije iskazala interesovanje za kupovinu.Turska je u prednosti ispred Izraela sto cijenom sto pristupom tehnologiji preko NATO saveza. Turska je nagodnija za trgovinu, Izrael se preserava pa cesto kupac odustane a vala hoce i za*ebat. Slucaj iz Hr. kad su uzimali automatski top 30mm za OB, Izrael ih tako preskakao da su na kraju odustali, uzeli iz Turske po nizoj cijeni i brzom isporukom,eno radi im ko singerica :D.
jedini koji su uspjeli jevreje zajebat u trgovini su fočaci... ovi onomad dosli i jaja na komad poceli prodavat po foči, fočaci a jel e sad cemo ih vagat :mrgreen:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#6417 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Što se tiče ovog konflika, Izrael se ni najmanje "ne prese*ava". On je ovdje involviran do guše.
Challenger_

#6418 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Uostalom, to tvrdi prvi čovjek NK.
Challenger_

#6419 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Evo šta tvrdi:

Što se tiče dronova, dronovanja i štete koju oni nanose, prvi čovjek Nagorno Karabaha PRIMARNO OPTUŽUJE IZRAEL:
Lider Nagorno-Karabaha: Izrael odgovoran za genocid u republici

Image

Vlasti Izraela, koje isporučuju ofanzivno naoružanje Azerbejdžanu, snose odgovornost za genocid u Karabahu, izjavio je predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan.

„Tokom aprilskog rata, odnosno eskalacije sukoba 2016. godine, izraelske vlasti ne samo da su znale da se naoružanje, koje se isporučuje Azerbejdžanu, koristi u ofanzivne svrhe umesto u odbrambene, već su ih koristili specijalisti koji su došli iz Izraela“, rekao je lider Karabaha, dodavši da je izraelsko rukovodstvo znalo za šta se dronovi koriste u Azerbejdžanu.

„Naravno da znaju i nastavljaju da isporučuju oružje. Za taj genocid su odgovorne i vlasti Izraela, koji je i sam preživeo genocid", rekao je Arutjunjan komentarišući tvrdnje izraelskog rukovodstva da nije znalo da se u Azerbejdžanu bespilotne letelice koriste u ofanzivne svrhe i napade na civilno stanovništvo.

Prema njegovim rečima, ponašanje izraelskog rukovodstva dokazuju da se „u svetu zbog novca gaze ljudske i božanske vrednosti“.

„Ne samo vlasti Izraela, već i vlasti drugih zemalja znaju sve o svemu i nastavljaju da isporučuju Azerbejdžanu oružje“, rekao je on.

S tim u vezi, portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da se iz Turske i Izraela isporučuju udarni dronovi pod izgovornom humanitarnog tereta.

„U Azerbejdžan se intenzivno isporučuju udarne bespilotne letelice iz Turske i Izraela pod izgovorom humanitarnog tereta“, napisao je on na Fejsbuku.

:arrow: LINK
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#6420 Re: Nagorno Karabah

Post by Bobi »

Challenger_ wrote: 11/10/2020 11:56 Što se tiče ovog konflika, Izrael se ni najmanje "ne prese*ava". On je ovdje involviran do guše.
Ja sam to rekao glede trgovine :kiss:
zilog

#6421 Re: Nagorno Karabah

Post by zilog »

saimidin wrote: 11/10/2020 11:47

Ma ginu I jedni I drugi, da su armeni bili pametniji trebali su prije 20 god ovo rijesiti dok su bili gornji, a I azeri trebaju sad biti pametniji, jer ako putin popizdi poslat ce svoje da zastite nevine civile I imat ce nesto kao u gruziji (abkazia / osetia), ukrajijni (krim/donjeck), moldaviji (dnjestar)

Njemu to nije mrsko ocigledno
Rusi tesko da mogu intervenisati kroz vazdusni most sa Armenijom. Azeri bi odmah zatvorili nebo. Kopnena intervencija je moguca jedino preko Samura, daleko na sjeveroistoku Azerbejdzana. Sve ostalo je Mali Kavkaz, gorje sa vrhovima preko 4000 mnv. Samur je 200 km vazdusne linije daleko od NK. Putevima 500 km. Malo je vjerovatno da bi Rusi krenuli u takvu avanturu, ali me ne bi previse iznenadilo. Tada bi sve maske pale.
Challenger_

#6422 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger_ »

Dakle, Turska, Izrael, Alijev i njegovi protiv, malene zemljice i naroda od nepuna 3 miliona ljudi. Raj za sve filofašiste. Nikad u tom društvu, Bogu dragom hvala.

_______
saimidin

#6423 Re: Nagorno Karabah

Post by saimidin »

ovo_malo_duse wrote: 11/10/2020 10:36

Sad ce Kikki da te ubjedzuje da nije, nema sanse javila Shosana skupa sa 13500 ubijenih Azerskih vojnika i 1850 unistenih tenkova. :lol: :lol:
Kad Azeri ociste dovoljno u dubinu da se snimci mogu ojavit malo ce opet na infuziji pa opet jovo na novo. :izet:
Pa sad po armenima prekjuce su azeri bili 10km udaljeni, jucer su se ganjali sa njima oko harduta, slobodna procjena je da je hardut izmedju linija, dakle azeri su napredovali cca 10 km.

ima video nekog rusa koji analizira situaciju, po njemu su azeri probili liniju I sada hoce da ulaze iza ledja I tako prisile armene da se povuku sa prvih linija na sirem podrucju, a onda ce moci brze napredovati, jer u pozadini nemaju pripremljene zemunice I moci ce pjesadiju skidati dronovima.

Prvobitno su po njemu pokusali na vise mjesta da naprave proboj lijnija, ali su ovi ukopani I na brdu, te su frontalni napadi bili neuspjesni sa puno gubitaka, osim malog podrucja na sjeveru I ovog znacajnog proboja na jugu.
Maliodmene

#6424 Re: Nagorno Karabah

Post by Maliodmene »

Puna podrska Azerima
derion

#6425 Re: Nagorno Karabah

Post by derion »

Moguće je da vrlo brzo* neće biti rasprostranjen konvencionalan način ratovanja u dobrom dijelu svijeta. Ubrzo ćemo imati vojske pretežno sačinjenu od robota i dronova, pogotovo u bogatim i tehnološki naprednim društvima. Ovo što vidimo ovdje i posljednjih par godina je vjerovatno labudova pjesma ljudskim vojskama. Većina zemalja će u još većoj mjeri biti primorana silom/milom pristupiti "pokroviteljstvu" nekoliko velikih vojnih saveza ili organizacija.

* ne mislim "sutra".
Last edited by derion on 11/10/2020 12:12, edited 1 time in total.
Post Reply