Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
klaki wrote:Ne znam fakat, ali mene ovo uznemirava
kakva god da je drzava osim ako je diktatorvstvo neko (a turska je bila poprilicno ok i imala dobar standard) meni je odvratno izvrsiti drzavni udar. imas izbore pa srusi lika, a ne da pucas po gradu iz helikoptera da civile pogides jebem li vam mater odvratnu. vojska policija sve su to govna i psi. mene bi ovo veoma uznemirilo da se npr desni u bosni (sto je ne moguce jer ovde nemaju na sta udarit )
nek amerikancima dodje vojska i zablokira neki grad i pocne pucat po njemu, pa jebi me ako pola stanovnika ne bi izaslo sa puskama da ulicu
Pa nije bas da nemaju tradiciju mjesanja vojske u upravljanje drzavom
S moje sokoćalo
a znam
samo da civili ne najebu. muka mi je politike i ljudi koji se igraju
Je li ovaj pobunjeni dio vojske dovoljno jak da uspije u namjeri
Ko ce podrzati koga i na koji nacin
Ako stvarno uspiju u puču kako ce se stvari dalje odvijati
Kurdsko i sirijsko pitanje?
klaki wrote:Ne znam fakat, ali mene ovo uznemirava
kakva god da je drzava osim ako je diktatorvstvo neko (a turska je bila poprilicno ok i imala dobar standard) meni je odvratno izvrsiti drzavni udar. imas izbore pa srusi lika, a ne da pucas po gradu iz helikoptera da civile pogides jebem li vam mater odvratnu. vojska policija sve su to govna i psi. mene bi ovo veoma uznemirilo da se npr desni u bosni (sto je ne moguce jer ovde nemaju na sta udarit )
nek amerikancima dodje vojska i zablokira neki grad i pocne pucat po njemu, pa jebi me ako pola stanovnika ne bi izaslo sa puskama da ulicu
Pa nije bas da nemaju tradiciju mjesanja vojske u upravljanje drzavom
S moje sokoćalo
a znam
samo da civili ne najebu. muka mi je politike i ljudi koji se igraju
Eduan se brutalno obracunao sa vojnim vrhom, prije par godina. Desetine generala je smijenio, neke pohapsio. A vojska je istorijski duboko odana ideji Ataturka.
Dakle, vrlo vjerovatno vojni vrh vraca Erduanu i njegovoj ekipi, udatac od prije par godina.
Ma ja prvo sa srbima se dogovori kako da se Bosnjacima odvrati paznja preko zvezda granda i onda drzavni udar izvrse. Drzi se Erdo, samo dok zavrse Zvezde.
Navijam za Erdogana ipak je on demokratski izabran, a ko zna sta promjene nose
kamen spoticanja wrote:Policija preuzima kontrolu
ubijeno 7 oficira unutar generalstaba...glavnokomandujuci navodno oslobodjen
ocekuje se obracanje erdogana uzivo