Averus wrote:febo_acm wrote:Averus wrote:Generalno ne daju fiskalne račune, to su sve šverc-komerc prodavači
Meni je Mickey84 poslao fiskalne racune uz komponente.
Ozbiljno?
Možda mene sjećanje vara, ali koliko znam dobio sam samo pisanu garanciju i ćao

Ja napisao na prosloj stranici.
Uzeo eksterni hard disk od 2 TB cijena 195 KM + 10 KM dostava = 205 KM i dobio fiksalni racun uz papir za garanciju a taj isti hard disk u imtecu bio 210 KM. Naravno u imtecu nikad nista nemaju na stanju.
ferratilis wrote:Ja u Imtecu kupujem vec nekoliko godina, i skoro kupim neki mis, dodjem kuci, probam i vidim da mi ne odgovara. Odem do Imteca da trazim zamjenu, da doplatim i kupim bolji. Iako zna da sam redovna musterija, prodavac me napada da ih pokusavam prevarit, kao da radi na pijaci, ne u prodavnici. "Znam ja takve k'o ti, vi odete kuci, razjebete proizvod i onda meni dodjete pa se pravite budale". Toliko o Imtecu.
A kod Mikija sam kupio racunar i monitor prosle godine, nikakvih problema nije bilo. Cak sam par sedmica s njim razmjenjivao poruke sa pitanjima oko konfiguracije, uvijek je odgovarao ljubazno. Ako ima nesto lose u vezi racunara koji sam kupio, sam sam kriv sto sam birao te komponente. Kad dodje vrijeme za upgrade, opet cu kod njega kupit. Dobio sam fiskalni racun i pisanu garanciju.
On to s tobom ovce cuvao pa na ti?! Ja stalno pricam seljacine al raja leti kod njih kao da su saturn.de ili neka druga radnja. Uh kakav bi odgovor dobio od mene. Em skupi em bezobrazni.
A za mickeya imam pozitivna iskustva, fiksalni racun, garancija, ljubazan za nepovjerovat. Nije cudno sto ima 200000 pozitivnih transakcija.