PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Averus

#6401 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Generalno ne daju fiskalne račune, to su sve šverc-komerc prodavači

Ja sam do sad od Mickey84 kupio memoriju, napojnu i grafičku i bio zadovoljan
Od perop uzeo memoriju i grafičku, a moj drug kupio kompletan računar i kućište

Sve bez problema i prošlo odlično, s tim da bih uvijek uzimao od perop ako ima robu, jer me je mickey84 jednom razočarao jer mi je obećao nabaviti memoriju po jednoj cijeni, a onda u međuvremenu cijena porasla i on odmah dodao... realno, ja da prodajem - ako imam nekoga ko je već tri-četiri puta od mene naručivao, pripazio bih ga u takvom slučaju :oops:
AhmetShabo

#6402 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

AhmetShabo wrote:ajde ko se razumije
Da li da kupim 6 gb RAM ddr3, KIT je, Gaming znaci od CORSAIR,a. Novo za 50 KM ?
Corsair Dominator gaming
Image
iko ljudi?
mehoxy

#6403 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:39, edited 1 time in total.
mehoxy

#6404 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:38, edited 1 time in total.
caseytron

#6405 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

AhmetShabo wrote:
Da li da kupim 6 gb RAM ddr3, KIT je, Gaming znaci od CORSAIR,a. Novo za 50 KM ?
Corsair Dominator gaming
Image
iko ljudi?
3x2? Ako je tako nemoj, uzima ti tri mjesta na ploci, radije uzmi 1x8gb
febo_acm

#6406 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by febo_acm »

Averus wrote:Generalno ne daju fiskalne račune, to su sve šverc-komerc prodavači

Meni je Mickey84 poslao fiskalne racune uz komponente.
Averus

#6407 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

febo_acm wrote:
Averus wrote:Generalno ne daju fiskalne račune, to su sve šverc-komerc prodavači

Ozbiljno? :shock:
Možda mene sjećanje vara, ali koliko znam dobio sam samo pisanu garanciju i ćao :-?
ferratilis

#6408 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Ja u Imtecu kupujem vec nekoliko godina, i skoro kupim neki mis, dodjem kuci, probam i vidim da mi ne odgovara. Odem do Imteca da trazim zamjenu, da doplatim i kupim bolji. Iako zna da sam redovna musterija, prodavac me napada da ih pokusavam prevarit, kao da radi na pijaci, ne u prodavnici. "Znam ja takve k'o ti, vi odete kuci, razjebete proizvod i onda meni dodjete pa se pravite budale". Toliko o Imtecu.

A kod Mikija sam kupio racunar i monitor prosle godine, nikakvih problema nije bilo. Cak sam par sedmica s njim razmjenjivao poruke sa pitanjima oko konfiguracije, uvijek je odgovarao ljubazno. Ako ima nesto lose u vezi racunara koji sam kupio, sam sam kriv sto sam birao te komponente. Kad dodje vrijeme za upgrade, opet cu kod njega kupit. Dobio sam fiskalni racun i pisanu garanciju.
agent_zero

#6409 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by agent_zero »

Samo mickey više nije najpovoljniji, imaju još tri radnje u BL koje nude jeftinije hardver i računare.
MTV

#6410 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by MTV »

Averus wrote:
febo_acm wrote:

Ozbiljno? :shock:
Možda mene sjećanje vara, ali koliko znam dobio sam samo pisanu garanciju i ćao :-?
Ja napisao na prosloj stranici.
Uzeo eksterni hard disk od 2 TB cijena 195 KM + 10 KM dostava = 205 KM i dobio fiksalni racun uz papir za garanciju a taj isti hard disk u imtecu bio 210 KM. Naravno u imtecu nikad nista nemaju na stanju.
ferratilis wrote:Ja u Imtecu kupujem vec nekoliko godina, i skoro kupim neki mis, dodjem kuci, probam i vidim da mi ne odgovara. Odem do Imteca da trazim zamjenu, da doplatim i kupim bolji. Iako zna da sam redovna musterija, prodavac me napada da ih pokusavam prevarit, kao da radi na pijaci, ne u prodavnici. "Znam ja takve k'o ti, vi odete kuci, razjebete proizvod i onda meni dodjete pa se pravite budale". Toliko o Imtecu.

A kod Mikija sam kupio racunar i monitor prosle godine, nikakvih problema nije bilo. Cak sam par sedmica s njim razmjenjivao poruke sa pitanjima oko konfiguracije, uvijek je odgovarao ljubazno. Ako ima nesto lose u vezi racunara koji sam kupio, sam sam kriv sto sam birao te komponente. Kad dodje vrijeme za upgrade, opet cu kod njega kupit. Dobio sam fiskalni racun i pisanu garanciju.
On to s tobom ovce cuvao pa na ti?! Ja stalno pricam seljacine al raja leti kod njih kao da su saturn.de ili neka druga radnja. Uh kakav bi odgovor dobio od mene. Em skupi em bezobrazni.

A za mickeya imam pozitivna iskustva, fiksalni racun, garancija, ljubazan za nepovjerovat. Nije cudno sto ima 200000 pozitivnih transakcija. :)
DonieBrasco

#6411 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Meni su šifra ljudi koji hoce da zarade a prevare te, i onda te jos napadne kad mu se obratis da imas problem.
Averus

#6412 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Mickey84 i perop su dugo aktivni u tom poslu, pa su i najpouzdaniji.

Ja više volim kupovati od pere jer nikad nije postao gladan, pa digao cijene i tako to... Drži se svog nekog pravca i miran

U svakom slučaju, neće sigurno biti problema ni sa jednim ni sa drugim

A ovi ostali iz BL što prodaju, to kao premium firme jbt - naručiš i onda čekaš... Onaj GameShopBL isporučuje samo srijedom, a malo-malo "nema na stanju" pa čekaš dvije sedmice
PcHardware (Dragan) je OK, ali i on počesto nema na stanju ono što prodaje

Niko od njih, međutim, nije prevarant
mehoxy

#6413 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:37, edited 1 time in total.
zippoo87

#6414 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

ovdje kod nas u BiH ima itekako prostora za prodaju hardwarea a vidim da se cijela BiH svela na par likova sa pika...ne vjerujem da imaju registrovane fizicke radnje (mozda neki imaju ali ne svi)

sta vi mislite,odakle se uvoze te komponente,gdje je to najjeftinije na Balkanu
takodjer me zanima,ako neko zna...koliko je tesko doci direktno do proizvodjaca,pa da se bude generalni zastupnik odredjenih brendova i komponenti ?

nekako mi svi ovi nasi prodavaci djeluju amaterski i neozbiljno
Averus

#6415 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

Kod nas sve ide preko KimTec-a, koliko ja znam
Ovi sa PIK-a uzimaju robu iz Mađarske, preko Srbije jer valjda imaju neke tamo olakšice štali...

Odeš na emmi.rs i otprilike te cijene ovi kod nas šverceri tuše

Da bi direktno došao do proizvođača, pretpostavljam da ti firma treba imati nekakvo "ime" u regiji, pa da oni kažu "'ajde da probamo"

Da je to lakše izvesti, ne bi KimTec imao monopol
vicious

#6416 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by vicious »

Ma mi smo smiješno malo tržište, mislim da neće proizvođači da se bakću sa nekakvim posebnim zastupnicima nego samo za regiju.
zippoo87

#6417 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

jesmo mi malo trziste ali i ovdje se kupuju komponente
pa samo firme generiraju ogromne iznose novca a ovdje je jako tesko doci do komponenti firmama,tacnije do konfiguracija,posebno za profesionalnu upotrebu u CAM/CADu

a da ne pricam o losoj usluzi,to je ovdje posebna prica...neuvazavanju garancije i generalno los odnos prema kupcima i ogromno nepostovanje klijenata i njihovog novca
AhmetShabo

#6418 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

caseytron wrote:
AhmetShabo wrote:
Corsair Dominator gaming
Image
iko ljudi?
3x2? Ako je tako nemoj, uzima ti tri mjesta na ploci, radije uzmi 1x8gb
da, 3x2 je, ali je 50 KM novo,
8 GB danas nema ispod 120 KM
zippoo87

#6419 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

AhmetShabo wrote: da, 3x2 je, ali je 50 KM novo,
pa kupi ako ti odgovara,cijena je korektna
takve kitove je danas tesko prodati...tako i ti ako ces to dugorocno koristiti kupi,ako neces,ne isplati se
danas idu kitovi od 4 ili 8 GB
AhmetShabo

#6420 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

zippoo87 wrote:
takve kitove je danas tesko prodati...tako i ti ako ces to dugorocno koristiti kupi,ako neces,ne isplati se
moze li se sa ovim kombinovati neki drugi ram? i gube li se perfomanse i slicno?
zippoo87

#6421 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

AhmetShabo wrote:
zippoo87 wrote:
moze li se sa ovim kombinovati neki drugi ram? i gube li se perfomanse i slicno?
mislim da moze ali moras naci ram istih specifikacija i latencija i brzine,da ne narusi performanse ovog kita
inace kitovi nisu namijenjeni da se kombinuju sa drugim ramovima a i ostane ti slobodan 1 slot eventualno slobodan

ne znam koliko si rama do sada imao na kompu ali 6 gb nije neka sreca u danasnje vrijeme
AhmetShabo

#6422 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

zippoo87 wrote: ne znam koliko si rama do sada imao na kompu ali 6 gb nije neka sreca u danasnje vrijeme
imam na racunaru treenutno 2x2 GB
zippoo87

#6423 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

AhmetShabo wrote:
zippoo87 wrote: ne znam koliko si rama do sada imao na kompu ali 6 gb nije neka sreca u danasnje vrijeme
pa kako si mislio iskoristiti ovaj kit ?
koliko imas utora za ram na maticnoj
pretpostavljam 4 a to znaci da max mozes imati 8 gb sa ovim kitom i onda ti jedna plocica ostane viska a nemas je gdje ugraditi a tesko ces i prodati 2 gb rama
AhmetShabo

#6424 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

zippoo87 wrote:
AhmetShabo wrote:
pa kako si mislio iskoristiti ovaj kit ?
koliko imas utora za ram na maticnoj
pretpostavljam 4 a to znaci da max mozes imati 8 gb sa ovim kitom i onda ti jedna plocica ostane viska a nemas je gdje ugraditi a tesko ces i prodati 2 gb rama
pa tako sam i mislio
Mozda je bolje onda uzeti samo jos jednu od 4GB i dodati na ovo sto imam...
mehoxy

#6425 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:36, edited 1 time in total.
Post Reply