Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Zovem se Zelena

#6401 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

BIONA wrote:Da ne listam ove stranice prethodno, gdje se moze u SA prijaviti za pakovanje paketa, ali samo dolazi u obzir poslijepodne?
Hvala!
CK ne treba, CPCD ne treba samo uzmu br.tel ako bude trebalo. Možda na Filozofskom fakultetu.
NIN

#6402 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

Dje ovaj sto treba slikat racun?

Ako ne postavis imas prijavu nadleznim za sirenje dezinformacija i panike, a kazu da je zatvorska do pet godina! :wink:
raskopusa

#6403 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by raskopusa »

Mario979 wrote:
Đoković je uzeo državljanstvo Monte Karla da nebi plaćao porez u Srbiji.
njegov izbor.to sve ne umanjuje njegove kvalitete kao osobe.
saabsa

#6404 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by saabsa »

Dasi wrote:Upravo se vratio iz Maglaja. Ljudi dragi sta je ono? Da me pitaju hoces li da ti izgori sve ili da ovako poplavi bez razmisljanja bi potpisao da izgori. Ljudi moraju sve baciti (i odjecu su im javili da ne peru nego da bace), u kucama je po 10-20cm mulja koji ne mozes za tri dana ocistiti. Ja i par momaka i djevojaka nasli nekog dedu i nanu i njima pomogli i kasnije neku samu zenu. Prvo nas htjeli u dzamiju uvaliti da iznosimo cilime kad samo to odbili i rekli da hocemo starijima da pomognemo onda nas dovukli pred opstinu da cistimo parking pa smo i to odbili i otisli trazili starije ljude da im pomognemo.
Svi govore da im vise nije potrebna ni hrana ni voda toliko koliko su im potrebne ruke da im pomognu da to ociste.
Molim sve koji mogu da se organizuju u ovo dan/dva da odu i pomognu starijima u ciscenju kuca. Treba im gumenih cizama i lopata ali ravnih lopata a ne onih zasiljenih za pjesak ili sta li su vec koje su nama uvalili danas.
Ma ima ljudi koje jos niko nije obisao sa paketima , danas sam stao ispred jedne zgrade cini mi se da je zovu lamela za koju su mi rekli neki momci da tu niko nije donosio hranu. Kad su ljudi poceli da izlaze iz zgrade i da nas okruzuju vjeruj u jednom trenutku me obuzeo i neki strah .
Googlerica

#6405 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Googlerica »

NIN wrote:Dje ovaj sto treba slikat racun?

Ako ne postavis imas prijavu nadleznim za sirenje dezinformacija i panike, a kazu da je zatvorska do pet godina! :wink:

bio je postavljen ,kasnije je skinuo sa posta, lokacija : zenica
Last edited by Googlerica on 18/05/2014 22:32, edited 1 time in total.
raskopusa

#6406 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by raskopusa »

vrati se koju stranu unazad.ti spavao? :D
kamen spoticanja

#6407 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamen spoticanja »

i samo da primjetim...dakle shizofreno je prepucavanje dodikovog snsd-a i bosicevog sds vezanog uz poplave u doboju i bijeljini
ljudi moji sta je ono...tacno imas osjecaj da dodik navija da voda odnese sto vise dobojlija i bijeljinaca
daxon

#6408 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by daxon »

je li ovaj?
channel10 wrote:Evo slike! Da li lazem? Kakve veze ima koncipiranje posta sa istinom?

Image

Lp
guber90

#6409 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Image
BIONA

#6410 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by BIONA »

Hvala na odgovoru, ako ima jos neku informaciju neka napse, ili neka mi posalje u inbox! Slobodna sam poslijepodne!
kamen spoticanja

#6411 Re: Poplave u cijeloj BiH

nin pomalo...ako ti je do prijava,deder prijavi onog shupka s brojevima...nece ti niko zamjerit
racun je postavljen...nista lik slagao nije :wink:
@mba

#6412 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by @mba »

kamen spoticanja wrote:i samo da primjetim...dakle shizofreno je prepucavanje dodikovog snsd-a i bosicevog sds vezanog uz poplave u doboju i bijeljini
ljudi moji sta je ono...tacno imas osjecaj da dodik navija da voda odnese sto vise dobojlija i bijeljinaca

DODIK i njegov bratija uvjek ponavljaju NEMA BOSNE, a zamalo ih BOSNA NIJE ODNIJELA SVE!!!!
channel10

#6413 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

Da bar tako gOnjas one koje trebas :kiss: , a ne ovako posten svijet...Nema bolan i ne bio smisla...
Dasi

#6414 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Dasi »

saabsa wrote:Ma ima ljudi koje jos niko nije obisao sa paketima , danas sam stao ispred jedne zgrade cini mi se da je zovu lamela za koju su mi rekli neki momci da tu niko nije donosio hranu. Kad su ljudi poceli da izlaze iz zgrade i da nas okruzuju vjeruj u jednom trenutku me obuzeo i neki strah .
Ima sigurno druze, ja sam danas naletio na ove ljude kojima je ova pomoc neophodna. Nemaju gdje da prespavaju, ovi iz prizemnih kuca, nemaju sta da obuku i u ovo par dana bi im trebalo pomoci da ociste koliko toliko kuce. Hranu naravno treba dostavljati svaki dan jer sigurno ima i onih koji nemaju ni hrane ali nemaju ni koga da zamole da im pomogne oko ciscenja jer se svaki komsija zabavio oko sebe :(
dječak sa šibicama

#6415 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Neki ljudi vole bas u beskonacnost o nepotrebnim stvarima... Djokovicev gest je prije svega marketinski, ne za sebe vec za nas, ljudi moji malo ko je cuo za poplave, mi smo prkno svijeta, nebitni smo velikim i bogatim drzavama, ali kad jedan Dzokovic govori o tome, cuje ga nekoliko desetina ili stotina miliona ljudi.

To je prava vrijednost njegovog akta, jer Djokovic je, svidjalo se to nekome ili ne, internaconalni sportski superstar.

Svaka cast Djeki, ali njegov glas ne moze cuti toliko ljudi. Jednako kako ne odjekne isto kad apel za pomoc BiH u ratu uputi Dino Merlin, i Luciano Pavaroti ili Bono Vox.
seoBIH

#6416 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by seoBIH »

Postavio je, potrazi po temi.

Inace, iz Zavidovica!
E ovo je laž ortodoksna koja unosi pometnju opasno i stvara konfuziju. Sad ću ja reći da svako ko je iz Zavidovića zna da je ovo laž i sramota za CK Zavidovići. Znam za sigurno da je svako koje dovezao pomoć u Plamen Zavidovići nije bio predstavnik Crvenog krsta iz bilo kuda.Čak sam insistirao na tome i pitao svakoga da nije u pitanju pomoć za CK jer sam znao dotičnog i da će doći do priče i sad mi uopšte nije jasno o čemu ovaj priča. S obzirom da je dotični koji priča ovo što priča spomenuo to što je spomenuo i pljunuo na rad svih volontera koji su zaista popadali od posla, izlagali se opasnosti noćima ne spavali ma ginuli na terenu. Ma bezveze spuštati na ovaj nivo. Ne znam zašto mu ovo treba ali je dovoljno reći da lik priča gluposti. Jedno je sigurno i znam jer sam ja bio tu kada je dotični odbio primanje pomoći ispred prve osnove koju su ljudi dostavljali jer kao nema više potrebe i nema mjesta sve je on zbrinuo, a pri tome sam znao da su ljudi ostali bez svega u užem dijelu grada i da ih gotovo niko nije obišao, predložio sam punktove na gvozdenom i u samačkoj i da ljudi tu dostavljaju sve što mogu kako bi se pomoglo međutim vidio dam da je dogovor i saradnja ne moguća.Pri tome je najavljen kombi pomoći preko prijatelja Edis Đerzić i Irfan Ribić koji su imali kontakt sa Centrom Civilnih inicijativa i Centrom za promociju civilnog društva i uputili su ih na mene. Vidjevši tromost u radu dotičnog shvatio sam da nema druge nego se organizovati kao bi se pomoglo što prije. U roku od sat smo našli prostor U UG Majka i dijete Plamen koji su odmah izrazili želju da pomognu. Čim smo krenuli s tom pričom ljudi su se počeli javljati sa svih strana jer su jednostavno imali povjerenja. Bliže dijelove grada smo odmah obišli sa onim što smo imali(Gvozdeni most, Samačka, koliko se moglo) i petak u 17:30 je stigao kombi iz Sarajeva ispred pomenutih organizacija i ja sam odmah vozače pitao jeli to kombi za CK reko je da nije nego da ga ja imenom i prezimenom isključivo moram primiti u to se pojavio još jedan kombi iz Novog Travnika,još jedan iz Sarajeva gdje su ljudi rekli samo da su se samoinicijativno organizovali i da njie važno ko su važno je da pomažu. Cijelo vrijeme sam bio u kontaktu sa Irfan Ribic s kojim sa koordinirao ono sto nam fali, da li prijevoz za udaljena mjesta da li bilo šta drugo jer sam znao da je pri facebooku i da će brzo to da rješava i da prenosi informacije. Ranije već uključeni volonter Šaban Hodžić koji je danima bio na raspolaganju odmah je našao ekipu sa vozilima za udaljena mjesta, uključila se Gorska služba spašavanja tako da smo u par sati ima fantastičnu organizaciju i distribuciju kako smo istovarali tako smo i distribuirali. Od tog trenutka telefon nije prestajao da zvoni. Ljudi su valjda shvatili da se konačno nešto pravo i ispravno dešava tako da su zvali, nudili pomoć, obavještavali gdje su ugrožena mjesta. U jednom trenutku se pojavio cijeli kamion potrepština ispred organizacije Pomozi ba zajedno smo istovarili pola kamiona i od neku da se pojavio prijedlog da pola ide negdje drugo. Naravno to je bilo OK. Ljudi su se vratili kroz pola sata i pitali nas da istovarimo i drugi dio kamiona pošto su svi ostali na koje su naišli neozbiljni ili neorganizovani. Opet smo se zahvalili i nastavili sa daljom podjelom. U tim neki momentima gore je bila masa ljudi i svi su savršeno bili koordinirani. U jednom trenutku se pojavio i načelnik i pitao sam ga jeli ovo neki problem što mi radimo čovjek je rekao naprotiv nego je za svaku pohvalu i svaka čast. Razgovor je trajao zaista kratko jer smo bili ludo zauzeti dolazili su volonteri, ljudi su zvali, dolazili su oni kojima treba pomoć strašno puno ih je došlo u petak u noći koji su rekli da ih niko nikada nije obišao dijelili smo kako i koliko je bilo. Jedina pitanju su bila odakle ste, koliko vas ima, imali djece, beba i šta vam najviše treba. Ista stvar je napravljena i u nedjelju tj. danas. I u subotu i u nedjelju kada se pročulo za naš rad zvalo je jako puno ljudi koji su upućivani na nas i gotovo od svih je bio komentar vas zovemo jer imamo u vas povjerenja. To su bili mahom Zavidovićani koji su u Sarajevu ili ljudi koje je neko uputio na nas iako nas ti isti ljudi ne poznaju htjeli su isključivo samo sa nama da sarađuju. U nedjelju su nam ljudi počeli dolaziti koji su ugroženi socijalno, a ne poplavom sa tvrdnjama da im niko ništa ne da i da ih je neko poslao nama. Iako smo prioritetno orjentisani na ljude ugrožene ovim vremenskim nepogodama niko nismo odbili ali smo im objasnili naš zadatak i da nam je to prioritet. Za ovu priču oko tih nekih kamiona da su oteti od CK nemam pojma, nemam pojma ni na kojeg se to volontera odnosi i prvi put čujem od dotičnog ali mi nije jasno kako dotični nije razmislio koliku ljagu je bacio na Zavidovići koliko je ljudi uvrijedio kada je dao ovakvu izjavu. Evo ako će mu biti lakše reći ćemo mi da iza svega on stoji i da je on to sve pravo dobro napravio samo molim da se ovakve nebuloze ne pričaju. Nisam imao namjeru da sada pričam o ovome nego kada sve ovo prođe da napišem jednu analizu ali prosto sam morao da napišem istinu kako se zbog ovakvih priča ne bi ugrozio dalji rad i pomoć ugroženim. Znači ja ne znam niti za jednu krađu, a u Plamenu je sigurno nije bilo.....
NIN

#6417 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

channel10 wrote:Evo slike! Da li lazem? Kakve veze ima koncipiranje posta sa istinom?

Image

Lp
[/quote]

E onda se izvinjavam!

Iako mi nije jasan ovaj dio za vodu jer ne pise koja je kolicina, moze biti da su namjerno to sklepali da ne bude jasno.

Nego, ovo svi vidimo koja je radnja u pitanju pa proslijedite!

Jos jednom izvini!
Ajatolah_

#6418 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ajatolah_ »

Havatar wrote:Image
Koja je razlika između brojeva za BiH?
mrAdil

#6419 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mrAdil »

Komentar preuzet sa vijesti.ba

"Sta rade drzavni organi Bosne I Hercegovine kada dozvoljavaju da jedno djubre iz Laktasa zrtvuje cijelu semberiju da smanji vodeni val sto ide prema srbijanskoj termoelektrani???????? Licno je Mrljonja sprijecio gradnju izdrzljivih , sigurnih pjescanih nasipa i sada je semberija unistena!!!???? Sad ga tapsu po ramenu iz beograda zbog jedne termoelektane zrtovao je 300 000 hiljada zivota i kuca. Djubre komunisticko." ( rijec je o Dodiku)
channel10

#6420 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

Ma nema problema GM ;-) . Nije bilo potrebno izvinjenje jer sam i ja malo "preletio" u prvom postu :) . Izvinjavam se i ja na ono iz prvog posta, eto da ne bude ni do mene :thumbup:
Googlerica

#6421 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Googlerica »

dječak sa šibicama wrote:Neki ljudi vole bas u beskonacnost o nepotrebnim stvarima... Djokovicev gest je prije svega marketinski, ne za sebe vec za nas, ljudi moji malo ko je cuo za poplave, mi smo prkno svijeta, nebitni smo velikim i bogatim drzavama, ali kad jedan Dzokovic govori o tome, cuje ga nekoliko desetina ili stotina miliona ljudi.

To je prava vrijednost njegovog akta, jer Djokovic je, svidjalo se to nekome ili ne, internaconalni sportski superstar.

Svaka cast Djeki, ali njegov glas ne moze cuti toliko ljudi. Jednako kako ne odjekne isto kad apel za pomoc BiH u ratu uputi Dino Merlin, i Luciano Pavaroti ili Bono Vox.
daj ne zezaj,ja ne volim ni pjevace pjevaljke ni sporstase,pa eto znam o poplavi ,kao i ostatak svijeta,kod mene su cak bili na jutarnjim LOKALNIM vijestima

ko zeli pomoci,pomoci ce
Hajlac

#6422 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hajlac »

Alfons Kauders wrote:kad se vec krenulo s ciframa... prerano je, neki ce reci i neumjesno... ali danas cujem na radiju da je samo u RS procjena stete vec debelo prebacila milijardu... 2010 semberija je imala preko 250m stete, tako da cifra ima smisla...

fbih je (barem zasad) malcice bolje prosla... kod nas je skroz otisao maglaj, kod njih doboj... plus dosta vise poljoprivrednog zemljista... kod nas ce doduse biti dosta vise klizista, tice znaju koliko ce ona stete nanijeti...

recimo da je u skladu s teritorijom ista cifra za oba entiteta... to bi znacilo 2 milijarde... odnosno godisnji budzet fbih, ili rs, ili drzavnog nivoa...

a to su samo direktne stete... sta je sa hiljadama i hiljadama ljudi koji su ostali bez zaposlenja, bez radnji, bez stoke itd... strah me i pomisliti... ko sto rekoh, neko ce mozda reci da je neumjesno pricati o ekonomiji dok se jos uvijek ljudi bore i stradavaju, ali ovo ce biti OGROMAN problem, dosta veci no sto se to cinilo prije dan-dva
Za uspodebdu, koliko para od crnih KREDITA ide u autoput 5c???
Šta je vrijednije? BH Poljoprivreda i ljudi ili veza centralne Evrope s Mediteranom-pristaništima?
dječak sa šibicama

#6423 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Ajatolah_ wrote:
Havatar wrote:Image
Koja je razlika između brojeva za BiH?
Kad treba crtati... jedno je broj BH Telekoma, drugo Eroneta, ako se ne varam.

Korisnik BH Telekoma moze zvati samo broj BH Telekoma, isto tako i Eronet. Isto tako i korisnici iz Srbije i Hrvatske, ne mozes zvati u drugu drzavu i donirati pare putem telefona.

Kako to ne mozete skontati.
kamen spoticanja

#6424 Re: Poplave u cijeloj BiH

NIN wrote:
Iako mi nije jasan ovaj dio za vodu jer ne pise koja je kolicina, moze biti da su namjerno to sklepali da ne bude jasno.
pise na racunu...radi se o 10 litara vode
btw pomenuti market drzi jedan zenicki shupak tako da nije cudno
Paulaner

#6425 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paulaner »

Zar je moguce da od hiljade heroja,vi nadjete 2 budale sa psihickim problemima :?
Ovu dobrotu i suosjecanje koje vlada ovih dana ne moze niko unistit :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply