Još kad na Tv-u vidim onog dedu, što je svaki dan po gradu u maskirnoj uniformi zlo mi bude
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- daxon
#6401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Najveći kočničari bilo kakvih naprednih ideja i pozitivnih promjena su ova boračka udruženja i organizacije, ustvari, oni su glavni adut, protesbrejkeri, džoker iz rukava političkih stranaka na koji iste uvijek mogu računati, evo ih javljaju se polako i na očekivan i izvjestan način.
Još kad na Tv-u vidim onog dedu, što je svaki dan po gradu u maskirnoj uniformi zlo mi bude
Last edited by daxon on 11/02/2014 18:44, edited 1 time in total.
-
omar little
#6402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
vijesti ne mogu gledati fizicki, a na google nema nista. ako ces vec iznijeti nesto tako ozbiljno kao sto je svetlana cenic, clanica ratnog SDS, za premijerku, bilo bi korektno da das izvor.Paranoid wrote:paa...googlaj ako nisi gledao vijesti..omar little wrote:Paranoid wrote:Prijedlog Tuzle: Svetlana Cenić za premijerku ..
MOLIM???
gdje to pise? moze link?
- Alfons Kauders
#6403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
da daDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ti od sebe pravis klauna vec danima ali je problem sto to ne vidis.Alfons Kauders wrote:cuj bez uvrede, pa ja ih ismijavam vec danimahellue wrote:
Ne poznavanje politickog sistema, vlasti, kao i odgovornosti i nadleznosti je nesto sto dominira ovim zahtjevima!!!
Bez uvrede ikakave ali potpuni amaterizamhajde mozda se ipak na plenumu nadje ljudi koji su barem procitali ustav...
ja sam klaun jer kazem da se ne moze protiv ustava, a oni koji misle da mogu (valjda puskom jer drugacije ne mogu), su super...
- raskopusa
#6404 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ljudi upamet se.kakva cenicka? ona je samo laprdava baba koja se mota u politica zadnjih dvadeset godina i nikad nista dobro nije odradila.(da jeste o tome bi se pisalo) dajte nam novo svjeze lice.omar little wrote:vijesti ne mogu gledati fizicki, a na google nema nista. ako ces vec iznijeti nesto tako ozbiljno kao sto je svetlana cenic, clanica ratnog SDS, za premijerku, bilo bi korektno da das izvor.Paranoid wrote:paa...googlaj ako nisi gledao vijesti..omar little wrote:
MOLIM???
gdje to pise? moze link?
- SmokingMan
#6405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma jok, to se nama samo cini.charrrmed wrote:http://lasvanskadolina.info/vijesti/bih ... radoncica/
Al dođe Azra i kupi od "bivšeg" supruga Avaz,baci onako ko iz šale 200.M KM.
-
NeenaSa
#6406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
O'zone wrote:PA KOJEG BOGA ONDA HOĆETE!!!!!hellue wrote:O'zone wrote:Evo da ispravim izvinjavam se
-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u FBiH...Trebas podrsku Hrvata..Zaboravi!!!!
-Ukidanje voznih parkova i mogućnosti korištenja vozila za što padne na pamet...izvodljivo u nekim kantonima!!
-Ukidanje službenih telefona....ok
-Smanjenje paušala neprofesionalnim poslanicima za 50%....Tesko da ce samo glasati protiv sebe mada opravdano
-Ukidanje regresa...da
-ukidanje njihovog tzv. bijelog kruha....da
-ukidanje finansiranja stranaka iz budzeta...Bez Hrvata nista..
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja...Socijalizam
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)...Ne postoji nista sto je neovisno, zaboravi
-Procesuiranje svih koji su učestvovali u tim radnjama...Sud, nikako vlada
-Zapljena imovine svim licima koja su nelegalno stekla istu...Sud
-Zabrana obnašanja dvije funkcije..ok
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području KS....ok
Ovdje je došlo do zabune iskreno sa moje strane iz čisto jednog razloga. Jebem ga ako ja znam protiv koga se više demonstruje? Protiv Federalne vlade (sad aktuelno) ili Kantonalne vlade(koja je otišla)?
Gornji zahtjevi primjenjivi na obje samo sa zamjenom crvenog dijela teksta
Koji god se prijedlog da nekom ne paše ja ga jebem ako se igdje ikad rodio onaj ko je svima ugodio.
I koji k...c više se trpate sa Hrvatima PA NIJE HRVATSKI NAROD GLUP da sam ne skonta da je ovo i za njihovo dobro za dobro običnog pučanstva koje politike vidjelo nije a sastavlja kraj sa krajem.
Ako se HDZ-u ne sviđa nek opravda svome narodu zašto im se ne sviđa da im se smanje primanja eto neka Čović izađe i kaže ovim se ugrožava vitalni nacionalni interes Hrvatskog naroda zato što ću ja od sad umjesto 5 tisuća KM-ova dobijati tisuću i sedamsto.
Tita m' , nasmija me, al' fakat .
Haj' smanji bilo komu, ... moz's, sipak.
'Bem ti zivot , pored ostalih mahinacija, imamo vozni park istih k'o da smo drzava na zavidnom nivou.
- O'zone
- Globalni moderator
#6407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Draga braćo Turci,
Dođite da nam pomognete evo hoće da nas ruše kao i Erdogana kod Vas. Sve je to braćo Turci bjelosvjetska zavjera.
Maksuz Selam
Vaš Bake
Dođite da nam pomognete evo hoće da nas ruše kao i Erdogana kod Vas. Sve je to braćo Turci bjelosvjetska zavjera.
Maksuz Selam
Vaš Bake
SDA podržava nastavak rada Vlade Federacije BiH
"SDA podržava nastavak rada vlade Federacije Bosne i Hercegovine i SDA neće učestvovati u njenoj destrukciji", kazao je zamjenik predsjednika SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije, nakon hitne sjednice rukovodstva stranke.
SDA traži ostavku ministra sigurnosti Fahrudin Radončić, te utvrđivanje odgovornosti za propuste koji su, kako je Izetbegović kazao, rezultirali velikim brojem povrijeđenih i ogromnom materijalnom štetom.
"Osuđujemo neodgovorno ponašanje ministra sigurnosti BiH koji nije radio svoj posao u ovoj situaciji, koji svojim izjavama nije osudio nasilje, a obeshrabrio je čuvare reda i zakona", naglasio je Izetbegović.
Istakao je kao SDA smatra da se aktuelna situacija u BiH može prevazići jedino održavanjem vanrednih izbora, stoga će zastupnici SDA podržati izmjene Zakona koji to omogućavaju kako bi se izbori održali u maju ove godine.
"Od svih vlada tražimo da bez odlaganja usvoje mjere koje će voditi većem stepenu socijalne pravde, efikasnijoj socijalnoj zaštiti, zapošljavanju", istakao je Izetbegović..
Dodao je da je nužno odmah smanjiti visoke plaće u javnim službama, smanjiti rastrošnost i uspostaviti odgovarajući fond za zapošljavanje, te da vlasti na svim nivoima moraju intenzivirati dijalog sa nezadovoljnim građanima.
Od agencija za provođenja zakona, tužilaštava i sudova, SDA zahtijeva da se prioritetno procesuiraju najočitiji slučajevi korupcije, sumnjive privatizacije, organiziranog kriminala, te da se tim predmetima da prioritet.
Neophodno je osigurati kontinuitet funkcioniranja vlasti, tamo gdje su kantonalne vlasti podnijele ostavku.
Također, SDA od Parlamentarne skupštine i Vijeća ministara BiH zahtjeva da održe hitne sjednice i traži da se analizira situacija postojeća situacija na protestima, i utvrdi odgovornost svih koji su zakazali u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana i državne imovine.
SDA podržava rad načelnika općina, te da oni mogu biti smijenjeni samo po zakonom propisanoj proceduri.
Izetbegović je također naglasio da za ovakvo stanje dio odgovornosti snosi i SDA, ali da je ova stranka učinila više pozitivnih pomaka.
Na pitanje, hoće li SNSD i HDZ podržati vanredne izbore, Izetbegović je izrazio sumnju, ali da ne vidi drugo rješenje situacije.
Kazao je i da će sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ahmetom Davutogluom, koji sutra boravi u BiH, razgovarati o daljoj saradnji i pomoći koju prijateljska Turska pruža Bosni i Hercegovini
- Alfons Kauders
#6408 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
vec su spinovali da nisu socijalne dimenzije... a sumnjam da ce ih baza kazniti ako ih obore u domu naroda... ne treba postavljati nijedan zahtjev za koji je potreban nekakav etnicki konsenzus, jer ce sve otici u kuracwebby-x wrote:Od kada je to HDZ potreban za izglasavanje zakonaAlfons Kauders wrote:nisu - jer ih u FBiH nece podrzati HDZovi
na razini FBiH? Jedino mogu blokirati u Domu Naroda,
ali sumnjam da će se i oni usuditi blokirati zakone
koji su socijalni, dakle bez nacionalne dimenzije i
u ovakvoj situaciji.
Ja mislim da bi vezanje plaća državnih službenika
uz prosječnu plaću u gospodarstvu bez problema
prošlo sada. Eto prvi zahtjev iza kojega svatko
može stati. Koji je tvoj problem sa tim zahtjevom?
plate bi trebalo vezati, ali ne prema postojecem odnosu, vec onom iz 2005 ili ranije, jer je odnos narusen nakon uvodjenja PDV-a
generalno mislim da ne treba postavljati nikakve ultimativne zahtjeve prema federalnoj vladi, vec parlamentu - jer je tamo blokirana smjena vlade (i izbor nove)... da bi se bilo sta napravilo na federalnom nivou, potrebno je odblokirati parlament i rijesiti imenovanja u ustavnom sudu... do tad je sve prazna prica, jer ce biti nemoguce imenovati bilo kakvu vladu ako se to ne prethodno rijesi - a cini mi se da se preko toga olako prelazi
- Paranoid
#6409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/8926 ... astavljenaomar little wrote:
vijesti ne mogu gledati fizicki, a na google nema nista. ako ces vec iznijeti nesto tako ozbiljno kao sto je svetlana cenic, clanica ratnog SDS, za premijerku, bilo bi korektno da das izvor.
eto čitaj..
-
NeenaSa
#6410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dok sputava internet pristup.
-
hellue
#6411 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dovedite srbe da nas vodeParanoid wrote:http://www.federalna.ba/bhs/vijest/8926 ... astavljenaomar little wrote:
vijesti ne mogu gledati fizicki, a na google nema nista. ako ces vec iznijeti nesto tako ozbiljno kao sto je svetlana cenic, clanica ratnog SDS, za premijerku, bilo bi korektno da das izvor.
eto čitaj..
- Alfons Kauders
#6412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
koji kurac pljujete i prozivate momka koji bi vas pojeo u bilo kakvoj diskusiji i koji je napravio nesto od sebe?Breathless wrote:Mislim da se potucao kao savjetnik ublehara Imamovica, koji me usput neodoljivo podsjeca na onog frulasa Spahica.art vandeley wrote:Uhljebio se on vecspreca wrote: Muhamed Mesic............on je savjetnik predsjednika makedonije
Ovo je sve krenulo od radnika iz Tuzle, pa onda i sire i njihov glas mora sada biti najglasniji.
zavist mozda?
lik uopste nije u bih, i to godinama - a i u opstini je bio cisto pro forme, i to vrlo kratko... sad je u becu, mislim da je doktorirao medjunarodno pravo i da radi gore
-
Nokian808
#6413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Moj SDP detektor se upalioemmir1 wrote:mali_balon wrote:Boze dragi ima li iko pismen da objasni tom plenumu da ne trazi promjene niti ostavke na federalnom nivou. Tu energiju treba prausmjeriti na kanton, manite se federacije. Kad se uredi kanton onda ce se federacija sam od sebe urediti.
Ja sam danas poslao mejl na adresu koju su istaknuli upravo sa ovom molbom.
Preskačemo suštinu , srušili smo kanton i dobili smjenu vlade kantona.
Znači drugi će da uzjašu i imaju iste benificije.
Zašto se desilo da smo tek tako prešli sa kantona na federalnu vladu.
Pa zato što su proteste vodili SBB-ovci a Fahru zanima samo federalna vlada.
Nadalje , moramo tražiti npr.:
1. smanjenje svih primanja uposlenicima u kantonu
2. zabrana rada u komisijama svim licima koji imaju zasnovan radni odnos , u komisije se mogu da pozovu samo ljudi sa biroa sa adekvatnom stručnom spremom
3.prodaja 80% služebnih vozila
4.ukidanje paušala
itd...
Kada je federalna vlada u pitanju napisao sam im da ne možemo urušavati sistem te da su izbori najbolje moguće rješenje.
Takođe sam podvukao da ne smijemo da idemo sa zahtjevima kao što je ukidanje kantona , to je vrlo opasno i na kraju krajeva to ne možemo ostvariti bez podrške Hrvata , a nju smo izgubili onog momenta kada su pojedinci izvisili transparente .
Čoviću je to bio kec na desetku.
Uostalom kao i onaj manifest Dodiku gdje se traži ukidanje RS-a.
-
SMRT-SDASBBSDP
#6414 Re: PROTESTI!!!
Umišljeni i prepotentni, postoje i normalni ljudi koji ne pate od statusa i seljačkih kompleksaBeobachter wrote:Eto koliko si inteligentan, glupane. Budzetlija? Da ti je samo znati... Ja sam ono sto ti svaki dan i minut svog zivota sanjas da budes, a nikada neces biti. To kakav si demokrata - to si vec pokazao u gore izlozenom. To kako si pismen i inteligentan (citaj - nepismen i priglup) - to moze vidjeti svako ko procita ovo postova sto napisa. A to kakav si bijednik - e to se ne da ni opisati.SMRT-SDASBBSDP wrote:Spusti loptu, budžetlijo. Gusinje ti je i dovela SDA stranka. A sad lagano razliguBeobachter wrote:
A dobro šta bi ti? Da nana Hatidža iz Nahoreva izađe na izbore i glasa kako TI hoćeš? Ja demokrate sa gusinjskih visoravni! Nana Hatidža iz Nahoreva kao i svaka druga nana i đedo imaju pravo glasati po svojoj volji. E upravo toga se demokrate gusinjske škole boje k'o đavo križa. I neka se boje ...
Ja sam ono sto ti svaki dan i minut svog zivota sanjas da budes, a nikada neces biti.
Izgleda da ti je jedini domet i inspiracija "To To To" u stilu na raznorazne folkerske poeme.
I, dakako, svoju kulturu sačuvaj za sebi slične SDA-ovce.
-
racionalista
#6415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
gomila idiota
- Drvosjeca iz Dejcica
#6416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
To ti je onaj lik koji samo mlati praznu slamu i samo govori kako ne ide, kako to ne valja, kako nije moguće a neće da kaže konstruktivno šta to po njegovom mišljenju može. Ne bih se iznenadio da i nema svoj neki stav već poltronski i po partijskom nalogu drugi misle za njega.nagib uzbrdica wrote:Dobro sta ti predlazes da se zaustavi umiranje drzave koje se pred ocima odvija? Sta je rjesenje?Alfons Kauders wrote: da da
ja sam klaun jer kazem da se ne moze protiv ustava, a oni koji misle da mogu (valjda puskom jer drugacije ne mogu), su super...
- BegA_
#6417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Joj sto TVSA dize frku. Lafo ljudi u velikim kolicinama kupuju osnovne namirnice, povecan broj zahtjeva za izdavanje pasosa, ljude strah... Pa mater vam jebem nije rat. Jebem ti medije.
- Alfons Kauders
#6418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
sve je to meni jasno, ali ne vidim korist - a puno je rizika...O'zone wrote:Alfonse neće ih podržati ni SDP-ovi ni SDA-ovi ni SBB-ovi ni bilo koji drugi jer se radi direktno protiv njih protiv stranaka i protiv ljudi koji su sad na vlasti a za nauk onim koji će doći na vlast.Alfons Kauders wrote:nisu - jer ih u FBiH nece podrzati HDZoviO'zone wrote:Evo da ispravim izvinjavam se
-Smanjenje plaća izabranim dužnosnicima na maksimalno 2 prosječne plate u FBiH
-Ukidanje voznih parkova i mogućnosti korištenja vozila za što padne na pamet
-Ukidanje službenih telefona
-Smanjenje paušala neprofesionalnim poslanicima za 50%
-Ukidanje regresa
-ukidanje njihovog tzv. bijelog kruha
-ukidanje finansiranja stranaka iz budzeta
-Smanjenjene troškova reprezenatcije i ostalih troškova vladinih službi po savjetu revizorskih agencija
-Sva sredstva prebaciti na jedinstveni račun iz koga će se servisirati podizanje proizvodnje u poduzećima u kojima je to još uvjek moguće kao i riješavanje statusa radnika koji su ostavljeni na ulici bez zdravstvenog i penzionog zbrinjavanja
-Hitna provjera poslijeratne privatizacije preduzeća od strane neovisne komisije (pod uslovom da čak bude instrana a ne lokalana)
-Procesuiranje svih koji su učestvovali u tim radnjama
-Zapljena imovine svim licima koja su nelegalno stekla istu
-Zabrana obnašanja dvije funkcije
-Konstantno zasjedanje vlade do izbora u Oktobru koja u tom periodu mora kontinuirano raditi na razvoju privrede na području KS.
Ovdje je došlo do zabune iskreno sa moje strane iz čisto jednog razloga. Jebem ga ako ja znam protiv koga se više demonstruje? Protiv Federalne vlade (sad aktuelno) ili Kantonalne vlade(koja je otišla)?
Gornji zahtjevi primjenjivi na obje samo sa zamjenom crvenog dijela teksta
Ovim se nedira u ustav niti čak u sistem samo se dira u benficije. Radiš i sam i znaš kad nema posla ili se otpuštaju radnici ili se smanjuju primanja uglavnom neka vrsta restruktuiranja se mora raditi. Kanton, entitet, državu treba gledati kao firmu ako ne posluje kako treba smanjuju se benieficije ljudima koji je vode ili se mijenja menadžment.
hrvati su vecinom odlucili da ovo nije njihova borba i to valja postovati... ako nece da mijenjaju nista u svojim kantonima, sta se moze... iz istih razloga nista ne treba dizati na federalni nivo, jer jednostavno nece biti politicke podrske i opet ce se sve vratiti na nacionalne zajebancije
-
rekla-kazala
#6419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ljudi lupaju, nemaju blage veze ni o ekonomiji ni o pravu. Ne shvataju da se ne može uraditi ništa što nije sa zakonom i propisima kao što se penzije ne mogu povećati dok se nezaposleni ne zaposle i poveća uplata doprinosa a do tog neće doći dok se strane kompanije ne smiluju i ne otvore pogone u BiH a za to nema šanse ako svaka budala bude imala pravo da sudi da li nešto treba zapaliti ili ne.Alfons Kauders wrote:da daDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ti od sebe pravis klauna vec danima ali je problem sto to ne vidis.Alfons Kauders wrote:
cuj bez uvrede, pa ja ih ismijavam vec danimahajde mozda se ipak na plenumu nadje ljudi koji su barem procitali ustav...
Last edited by rekla-kazala on 11/02/2014 19:05, edited 2 times in total.
- Paranoid
#6420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije rat...ali su duge cijevi na ramenima policije eresa..BegA_ wrote:Joj sto TVSA dize frku. Lafo ljudi u velikim kolicinama kupuju osnovne namirnice, povecan broj zahtjeva za izdavanje pasosa, ljude strah... Pa mater vam jebem nije rat. Jebem ti medije.
-
Breathless
#6421 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
77
Evo je na Hajatu od 21:40 min!
http://www.youtube.com/watch?v=AdXnmo-M878
Stranacki i NVO background.
Menadžerica za filantropiju u Fondaciji Mozaik
Samo prije par dana, ucestvovala je u najgoroj kapitalistickoj igranci "Drustveno odgovorno poslovanje" u americkoj organizaciji, s koje je poslana poruka da ce "Za dobre radnike biti uvijek posla"
Za koga i zbog cega reve? Za Radnike Polihema, Hidrogradnje, Alhosa i hiljada drugih opljackanih radnika. Vjerovatno, filantropija joj je profesija.
Radnici dok se sami ne organizuju i stvore cvrstu strukturu, uvjek ce biti meta za lesinare i spletkarose svake vrste.
- raskopusa
#6422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i ti naso koga da gledas.BegA_ wrote:Joj sto TVSA dize frku. Lafo ljudi u velikim kolicinama kupuju osnovne namirnice, povecan broj zahtjeva za izdavanje pasosa, ljude strah... Pa mater vam jebem nije rat. Jebem ti medije.
- Alfons Kauders
#6423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
da, jer kad nemas argumenata, najlakse je kmecati i vrijedjati...Drvosjeca iz Dejcica wrote:To ti je onaj lik koji samo mlati praznu slamu i samo govori kako ne ide, kako to ne valja, kako nije moguće a neće da kaže konstruktivno šta to po njegovom mišljenju može. Ne bih se iznenadio da i nema svoj neki stav već poltronski i po partijskom nalogu drugi misle za njega.nagib uzbrdica wrote:Dobro sta ti predlazes da se zaustavi umiranje drzave koje se pred ocima odvija? Sta je rjesenje?Alfons Kauders wrote: da da
budzetlija, stranacki, supak narcisoidni, sudija, lopov... ima li jos neka etiketa koju mi niste nalijepili ovih dana?
-
channel10
#6424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Imaju li gdje slike?Paranoid wrote:Nije rat...ali su duge cijevi na ramenima policije eresa..BegA_ wrote:Joj sto TVSA dize frku. Lafo ljudi u velikim kolicinama kupuju osnovne namirnice, povecan broj zahtjeva za izdavanje pasosa, ljude strah... Pa mater vam jebem nije rat. Jebem ti medije.
- JohnnyS
#6425 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Paranoid wrote:Nije rat...ali su duge cijevi na ramenima policije eresa..BegA_ wrote:Joj sto TVSA dize frku. Lafo ljudi u velikim kolicinama kupuju osnovne namirnice, povecan broj zahtjeva za izdavanje pasosa, ljude strah... Pa mater vam jebem nije rat. Jebem ti medije.
ima li ijedna slika tih dugih cijevi na entitetskim linijama u ovom dobu mobitela s digitalnim fotoaparatima?