Sve to treba spaliti.It_is_a_Leclerc wrote:Izvini, ali jesi li ti normalan ?!Herr Flick wrote:@weredsf
Šta ti kao običan građanin BiH imaš od tog arhiva? Da čujem odgovor.Ne opravdavam paljenje ali šta ti imas od toga što je zapaljeno?
Kakve koristi ima prosječan građanin Francuske od muzeja Luvr ? Kakve koristi ima prosječan građanin Sidneya od Metropoliten opere ? Kakve veze ima prosječan stanovnik Washingtona od Lincoln memoriala ?!
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Arteta
#6401 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- shalla
#6402 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Aha, evo dođosmo i do toga, sad svi oni koji imaju auto treba da odu u tri pičke materine jer su ga "zaradili nepošteno"...
-
-tuzlak-
#6403 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
našo se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijemeBlack111 wrote:Inace, Tuzlak, Arhiv je kolateralna steta, dok ciljano unistavanje automobila nekog covjeka je cisto divljastvo i vandalizam, nista drugo.
- madridist
#6404 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Da li je tvoj auto zapaljen ili ti babin qrac bi ti silio tako..tuzlak
Last edited by madridist on 08/02/2014 13:07, edited 1 time in total.
-
-tuzlak-
#6405 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
a što ne bi i lagumdžija, zabio ti on u šupakdakine wrote:Jedino mi je krivo sto se osim malih igraca koji su dali ostavke u tz kantonu i zd kantonu, nista se nije dogodilo. Niti jedan konkretan zahtjev nije bio postavljen. Svi su kivni na bakira, uzimam ga za primjer, sto nisu rekli, neredi i protesti dok bakir ne da ostavku...pa onda makar znas za sta se protestvovalo, ovako zbir svega popaljene zgrade, povrijedjeni ljudi...al na politickom planu nista novo..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6406 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
zar? kako su čaščavani oni kojima se nisu svidjele one scene od juče?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tako ti je to, usljed nedostatka argumenta krene etiketiranje. I mene su prozvali četnikom, čovjek im ne može ni zamjeriti zbog njihovog stanja.
dokle ćete gledati samo u onom pravcu za koji lično mislite da je ispravan? ako ne misliš kako ja kažem, dušman si.

- Drvosjeca iz Dejcica
#6407 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vi ste meni nadrealni, majke mi. Evo pogledajte kako vi branioci sistema izgledate kroz moje oči.
- Janjicar
#6408 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa ko vas u Sarajevu niko nista ne spominje? Niko zahtjeva nikakvih? To je problem.nasa wrote:Havatar wrote:Neka ne lozi ihGenije wrote:ej, a znaš ba kako je fino bit na budžetu
dođem kad hoću, idem kad hoću, milina
![]()
Jeste treba se rijesiti svih budzetlija....da porusimo skole, bolnice ....![]()
Sta vam je ljudi, malo se presaberite...sto je napravljeno napravljeno je ali nije valjda jedini cilj bio porusiti i iskaliti bijes koji jeste opravdan ali valjda dalje treba traziti rjesenja kako napraviti nesto korisno iz svega i na to se usmjeriti...
Tuzla jutros izasla sa 6 zahtjeva sta zele i gotovo.
Ukoliko ne bude isposstovano ponovo ce se izaci na ulice ali ce se onda unistiti imovina politicara.
Centrale SDA,SDP,SzBiH...
- omega369
#6409 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ne, nego treba rijesiti pitanje zaposljavanja i sprijeciti uposljavanje po familijarnim i drugim vezama a omoguciti uposljavanje sposobnih kadrova. takodjer, treba skresati plate i benificije ministrima, ukinuti kantone i nogama posutati silne 'savjetnike' iz opcina i opcinskih vijeca. u Starom Gradu milim da predsjedavajuci OV ima najmanje dvojicu 'savjetnika', plate preko 1500 km 
- Paranoid
#6410 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-tuzlak-, ko dir'o? Reci da odma' zovem raju iz Miladija.. 
- ultima_palabra
#6411 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ti balavci su uradili koliko su mogli... njihova pamet je ograničena.Chmoljo wrote:licemjerje i kontra licemjerje.
koga nije briga što se spalio arhiv, velim, dabogda njegove porodične fotografije spalili.
kome su oni balavci juče obespravljeni ljudi koji su tražili pravdu i promjene, velim, dabogda vam zetovi bili.
ko misli da će se nešto bitno promijeniti, velim, živi bili pa vidjeli da neće. (ovdje bih tako volio da sam u krivu).
ko veli meni lično, da sam iznenadni ljubitelj državne imovine i svega državnog, laže kao pas(slobodno neka nađe moje postove gdje pozivam na paljevine i rušenje)
spominjete veliku riječ, revolucija, a ovo su ništa drugo do nemiri koji su se dešavali onomad po Parizu i Londonu. samo što se obespravljeni sloj ljudi kod nas ne nalazi u velegradskim predgrađima, nego u svakom gradu.
dižete revoluciju, a ne znate šta poslije nje. dižete revoluciju a nemate nikoga da vam kaže šta bi trebalo. kada su se dizale revolucije ljudi su: mijenjali vladajuću ideologiju iz temelja (Rusija), pravili novo društveno uređenje (Francuska), borili se za nezavisnost (SAD)... konkretne stvari, opipljive. protiv jasnih neprijatelja koji se mogu nabrojati imenom i prezimenom, i sa jasnim ciljem.
juče je neprijatelj bio svako ko ne misli kao oni što su rušili i palili. time će se ova "revolucija" pretvoriti u obični vandalizam.
naši problemi imaju ime i prezime: Sulejman Tihić, Bakir Izetbegović, Zlatko Lagumdžija, Damir Hadžić, Milorad Dodik, Dragan Čović. oni nisu država, i ne mogu biti oličeni u zgradama. mi smo država.
zato je jedina dobra stvar juče, paljenje centrala u Mostaru. atak na Lipovaču i njegovu imovinu (ovo me baš razveselilo).
ali ko sam ja da se suprostavim narodu, tj. ogromnoj masi od stotinjak dvadesetogodišnjaka koji su dobili priliku da ruše i pale?
ako nam sutra bude od ovoga bolje, slobodno napišite: Chmoljo, levat si, i sve si fulio. biće mi više nego drago. ako se ništa ne promijeni ostaje pitanje: čemu?
ja ću odgovoriti: licemjerju. lakše je iz mase napadati neodređene objekte moći, nego imenovati ko je kriv i uraditi nešto po tom pitanju. lakše je napadati institucije, jer koliko vidim, boli vas *urac za njima, a vidim koliko boli *urac i političare. imate nešto zajedničko. eto, srušeno je, popaljeno je.
al hajde, lakše je graditi nego rušiti.
A zašto niko nije stao ispred njih, pa ih usmjerio na ta prava mjesta? Zato što nam još uvijek nije dogorilo do nokata... e pa onda šuti(mo) i trpi(mo).
-
-tuzlak-
#6412 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
retardu majku ti jebem ja sam za tebe gazdaGenije wrote:vazda ćeš bolan bit bjeda, džaba pjeniš-tuzlak- wrote:retardu tako je bahato i nadobudno mislio i Aljukić, Lagumdžija i Čaušesku te naredio "tuci bagru" i tukao djecuGenije wrote:nadam se da će biti nove demonstracije ovih balavičkih piromana i vandala
al ovaj put da sijeva pendrek po zubima i bubrezima
to je bio MOJ MOTIV da izađem i jebem mamu BAGRI policijskoj i budžetskoj
za dva dana bagra naraste na 10.000 koja bi ih pojla da su juče krenuli, mamu vam jebem
i svi su juče komentari bili u tom smislu, tuku djecu juče, nek sad krenu majku im jebem![]()
a ja ću za tebe vazda bit budžetski hadžo
ali sam solidaran i iz solidarnosti i što mi smeta nepravda sam izašo da vam jebem majku budžetsko-parazitsku
- Drvosjeca iz Dejcica
#6413 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Moglo je i bez ovolike slike druže Chmoljo. Misliš da sam ja likovao nad onim scenama od jučer? E moj Chmoljo, baš ne vidiš šumu od drveata ali u doslovnom značenju ove izreke.Chmoljo wrote:zar? kako su čaščavani oni kojima se nisu svidjele one scene od juče?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Tako ti je to, usljed nedostatka argumenta krene etiketiranje. I mene su prozvali četnikom, čovjek im ne može ni zamjeriti zbog njihovog stanja.
dokle ćete gledati samo u onom pravcu za koji lično mislite da je ispravan? ako ne misliš kako ja kažem, dušman si.
- dakine
#6414 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sto da ne...napisao sam da ga uzimam za primjer, i pripazi na rijecnik, nema potrebe za takvim odgovorima.-tuzlak- wrote:a što ne bi i lagumdžija, zabio ti on u šupakdakine wrote:Jedino mi je krivo sto se osim malih igraca koji su dali ostavke u tz kantonu i zd kantonu, nista se nije dogodilo. Niti jedan konkretan zahtjev nije bio postavljen. Svi su kivni na bakira, uzimam ga za primjer, sto nisu rekli, neredi i protesti dok bakir ne da ostavku...pa onda makar znas za sta se protestvovalo, ovako zbir svega popaljene zgrade, povrijedjeni ljudi...al na politickom planu nista novo..
-
Black111
#6415 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ko ce ukidati kantone?omega369 wrote:ne, nego treba rijesiti pitanje zaposljavanja i sprijeciti uposljavanje po familijarnim i drugim vezama a omoguciti uposljavanje sposobnih kadrova. takodjer, treba skresati plate i benificije ministrima, ukinuti kantone i nogama posutati silne 'savjetnike' iz opcina i opcinskih vijeca. u Starom Gradu milim da predsjedavajuci OV ima najmanje dvojicu 'savjetnika', plate preko 1500 km
Inace, to je jos jedna prica za malu djecu. Bila je jedna ozbiljna studija koje je pokazala da ukidanje kantona ne bi donijelo gotovo nikakve ustede.
- shalla
#6416 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Svaka ti čast na ovom postu...Chmoljo wrote:licemjerje i kontra licemjerje.
koga nije briga što se spalio arhiv, velim, dabogda njegove porodične fotografije spalili.
kome su oni balavci juče obespravljeni ljudi koji su tražili pravdu i promjene, velim, dabogda vam zetovi bili.
ko misli da će se nešto bitno promijeniti, velim, živi bili pa vidjeli da neće. (ovdje bih tako volio da sam u krivu).
ko veli meni lično, da sam iznenadni ljubitelj državne imovine i svega državnog, laže kao pas(slobodno neka nađe moje postove gdje pozivam na paljevine i rušenje)
spominjete veliku riječ, revolucija, a ovo su ništa drugo do nemiri koji su se dešavali onomad po Parizu i Londonu. samo što se obespravljeni sloj ljudi kod nas ne nalazi u velegradskim predgrađima, nego u svakom gradu.
dižete revoluciju, a ne znate šta poslije nje. dižete revoluciju a nemate nikoga da vam kaže šta bi trebalo. kada su se dizale revolucije ljudi su: mijenjali vladajuću ideologiju iz temelja (Rusija), pravili novo društveno uređenje (Francuska), borili se za nezavisnost (SAD)... konkretne stvari, opipljive. protiv jasnih neprijatelja koji se mogu nabrojati imenom i prezimenom, i sa jasnim ciljem.
juče je neprijatelj bio svako ko ne misli kao oni što su rušili i palili. time će se ova "revolucija" pretvoriti u obični vandalizam.
naši problemi imaju ime i prezime: Sulejman Tihić, Bakir Izetbegović, Zlatko Lagumdžija, Damir Hadžić, Milorad Dodik, Dragan Čović. oni nisu država, i ne mogu biti oličeni u zgradama. mi smo država.
zato je jedina dobra stvar juče, paljenje centrala u Mostaru. atak na Lipovaču i njegovu imovinu (ovo me baš razveselilo).
ali ko sam ja da se suprostavim narodu, tj. ogromnoj masi od stotinjak dvadesetogodišnjaka koji su dobili priliku da ruše i pale?
ako nam sutra bude od ovoga bolje, slobodno napišite: Chmoljo, levat si, i sve si fulio. biće mi više nego drago. ako se ništa ne promijeni ostaje pitanje: čemu?
ja ću odgovoriti: licemjerju. lakše je iz mase napadati neodređene objekte moći, nego imenovati ko je kriv i uraditi nešto po tom pitanju. lakše je napadati institucije, jer koliko vidim, boli vas *urac za njima, a vidim koliko boli *urac i političare. imate nešto zajedničko. eto, srušeno je, popaljeno je.
al hajde, lakše je graditi nego rušiti.
- ho oponopono
#6417 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
...trebalo bi početi naplaćivati što pojedinci svoje frustracije liječe ovako kofrčeći se forumski!
...a za one jučerašnje strukture, što se ko fol tobože istresoše iz samo njima validnih razloga, pitam se je li im lakše imalo ili je nezasita njihova ćud?!
ps. strukture, samo da vam velim nije vam ono jučer bilo in!
...a za one jučerašnje strukture, što se ko fol tobože istresoše iz samo njima validnih razloga, pitam se je li im lakše imalo ili je nezasita njihova ćud?!
ps. strukture, samo da vam velim nije vam ono jučer bilo in!
- Drvosjeca iz Dejcica
#6418 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
De nam daj naziv te ozbiljne studije i ko je napravio tu studiju?Black111 wrote:Ko ce ukidati kantone?omega369 wrote:ne, nego treba rijesiti pitanje zaposljavanja i sprijeciti uposljavanje po familijarnim i drugim vezama a omoguciti uposljavanje sposobnih kadrova. takodjer, treba skresati plate i benificije ministrima, ukinuti kantone i nogama posutati silne 'savjetnike' iz opcina i opcinskih vijeca. u Starom Gradu milim da predsjedavajuci OV ima najmanje dvojicu 'savjetnika', plate preko 1500 km![]()
Inace, to je jos jedna prica za malu djecu. Bila je jedna ozbiljna studija koje je pokazala da ukidanje kantona ne bi donijelo gotovo nikakve ustede.
- O'zone
- Globalni moderator
#6419 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sarajevo grad sa visokim građevinama a vatrogasna brigada nema opremu ako nešto plane preko 4 sprata
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6420 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ti balavci su nošeni inercijom. ustvari, slažem se da su produkt majmuna koji na kroje živote. ali ja njih ne mogu doživljavati kao pravi bunt i iskazivanje nepravde koje nas muče.ultima_palabra wrote: Ti balavci su uradili koliko su mogli... njihova pamet je ograničena.
A zašto niko nije stao ispred njih, pa ih usmjerio na ta prava mjesta? Zato što nam još uvijek nije dogorilo do nokata... e pa onda šuti(mo) i trpi(mo).
kad se šuma ukaže, pokažite mi je.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Moglo je i bez ovolike slike druže Chmoljo. Misliš da sam ja likovao nad onim scenama od jučer? E moj Chmoljo, baš ne vidiš šumu od drveata ali u doslovnom značenju ove izreke.
- seln
#6421 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Je li mi se samo ucinilo ili pak neki od onih koji su juce na sav glas vikali "palliiiii" sad pitaju gdje je bila policija i zasto nisu zastitili institucije?
Sta je, gospodo? Svanulo, istrijeznilo se, pa sad sve drugacije izgleda?
Ko boga vas molim, samo nemojte pozivati na razum i civilizovano ponasanje. Pokazali ste sinoc vas razum i civilizaciju.
Sta je, gospodo? Svanulo, istrijeznilo se, pa sad sve drugacije izgleda?
Ko boga vas molim, samo nemojte pozivati na razum i civilizovano ponasanje. Pokazali ste sinoc vas razum i civilizaciju.
- Riddle
#6422 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Izgleda nista od mog novog auta ove godine. Ne vjerujem ni da ce nam odlazak na more vise placati. Jebem ti proteste!
-
saale
#6423 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Tako je samo jedinstveni zahtjevi od studenata, nezaposlenih penzionera na papiru, konkretne stvari, a ovako zali boze zgrada jebem im mater huligansku svima,dakine wrote:-tuzlak- wrote:dakine wrote:Jedino mi je krivo sto se osim malih igraca koji su dali ostavke u tz kantonu i zd kantonu, nista se nije dogodilo. Niti jedan konkretan zahtjev nije bio postavljen. Svi su kivni na bakira, uzimam ga za primjer, sto nisu rekli, neredi i protesti dok bakir ne da ostavku...pa onda makar znas za sta se protestvovalo, ovako zbir svega popaljene zgrade, povrijedjeni ljudi...al na politickom planu nista novo..
-
Black111
#6424 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ja u ovome vidim pozitivno to sto je mislim ovo bilo jedno upozorenje koje se culo, za razliku od mnogih. Sad je mnogima jasno da drskost i bezobrazluk ima granicu i da ako dogori ljudima da ih ni policija nece spasiti. Dogorilo jos nije, al moglo bi, brzo. Ove zemlja je doslovno ovisna o MMF-u i EU. Ako oni zatvore pipu "budzetlije" ce ti prve paliti. 
-
Iker C
#6425 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Struktura stanovništva u FBiH:
-vlastodržci
-porodice vlastodržaca budžetski korisnici( pristalice režima)
-oni koji se dodvoravaju vlastodržcima a u stvari su kao i posljednja kategorija
-oni koji su obespravljeni svijesni situacije u državi.
-vlastodržci
-porodice vlastodržaca budžetski korisnici( pristalice režima)
-oni koji se dodvoravaju vlastodržcima a u stvari su kao i posljednja kategorija
-oni koji su obespravljeni svijesni situacije u državi.