Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6401 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kakav termin
Muzu od kolegice su sredili posao u nekoj klinici
Muzu od kolegice su sredili posao u nekoj klinici
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#6402 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nismo svi medicinari i IT sektor. Baš lupaš!
-
space_x
#6403 Re: Jadi nas nezaposlenih
Prošli mjesec kad je bila dodjela termina cura iz Čapljine odozdo dobila termin i nema poslodavca.I hajde znam kako je, dadnem joj kontakt od ovog jednog što zapošljava u mesnoj industriji.Uglavnom pošalje joj ugovor, na ambasadu i ode gore.
Prije par dana pošaljem joj poruku da je pitam kako joj je i da li se navikla i nazva me.
Uglavnom, ustaje ujtru u 6 sati, dok doručkuje, spremi se, kreću na posao oko 7 sati i treba im nekih 45 minuta do posla.Dok se rasprreme (jer imaju ta neka pravila kojih se moraju pridržavati) to traje nekih pola sata i u pola 9 počinju.Ona je trenutno raspoređena na liniju pakovanja ali može te staviti bilo gdje.Od pola 9 do 18 sati se radi, nisam je pitao koliko pauza imaju, ali kaže da mora obuči 2 dzempera deblja i jaknu neku, čarape dvoje jer je baš hladno i temperatura je konstantno oko 0.Nakon što završe u 18 kreću kući i do 19 sati su kući.
Onda ide tuširanje, spremanje jela i to je negdje 20 i 30 i imaš ,sat, dva malo da se dozoveš i spavanje i opet ujtru.
Znači tokom dana nemaš nikako slobodnog vremena ni zašta da završavaš.
Smještaj, uglavnom 200 eura plaća ali kolektivni, 3 kreveta a jedna prostorija, kuhinju i kupatilo dijele svi.
Eto kako ti to komentarišeš, jesu li to dobri i humani uslovi?
-
akcija007
#6404 Re: Jadi nas nezaposlenih
Uzasni su uslovi rada u tim hladnjacama. Znam momka koji je radio u hladnjaci Ledo i obolio je. Ulazi unutra na minuse a ljeti vani + 40 . Razlika u temperaturi unutra i vani i do 50 stepeni
-
mali_balon
#6405 Re: Jadi nas nezaposlenih
ali ljudi idu da rade I zarade....ne kontam....malo pauza malo suplja malo kafa cigara I prodje Dan I jebo majku ne da gzada milju i tjera nas vikendom.da radimo.....space_x wrote: ↑20/04/2022 00:53Prošli mjesec kad je bila dodjela termina cura iz Čapljine odozdo dobila termin i nema poslodavca.I hajde znam kako je, dadnem joj kontakt od ovog jednog što zapošljava u mesnoj industriji.Uglavnom pošalje joj ugovor, na ambasadu i ode gore.
Prije par dana pošaljem joj poruku da je pitam kako joj je i da li se navikla i nazva me.
Uglavnom, ustaje ujtru u 6 sati, dok doručkuje, spremi se, kreću na posao oko 7 sati i treba im nekih 45 minuta do posla.Dok se rasprreme (jer imaju ta neka pravila kojih se moraju pridržavati) to traje nekih pola sata i u pola 9 počinju.Ona je trenutno raspoređena na liniju pakovanja ali može te staviti bilo gdje.Od pola 9 do 18 sati se radi, nisam je pitao koliko pauza imaju, ali kaže da mora obuči 2 dzempera deblja i jaknu neku, čarape dvoje jer je baš hladno i temperatura je konstantno oko 0.Nakon što završe u 18 kreću kući i do 19 sati su kući.
Onda ide tuširanje, spremanje jela i to je negdje 20 i 30 i imaš ,sat, dva malo da se dozoveš i spavanje i opet ujtru.
Smještaj, uglavnom 200 eura plaća ali kolektivni, 3 kreveta a jedna prostorija, kuhinju i kupatilo dijele svi.
Eto kako ti to komentarišeš, jesu li to dobri i humani uslovi?![]()
imas fabrika gdje mos na cigar I kafu kad god hoces, ali moras to raditi na zato odredjenom mjestu a u to mjesto ulazis tako sto provuces karticu I odbija ti se od plate pa ti dunduli cijeli dan ako hoces
sta fali malo zapet u pocetku dok se ne uhodas dok ne skontas situaciju, kasnije mijenjas posao....ako nista imas izbora....
a sumnjam da je doticna doktorica pa zaglavila u hladnjaci......kakva ti je struka takvom poslu se I nadaj.....druga stvar sto neki I dalje misle da samo trebaju doc I ubirat Ojre sa drveca.....
ljudi idu da rade I zarade da se finacijski obezbijede....I rahatnije ona ode na spavanje nego ti I peti I deseti u svom na svom filozofirajuci kako tamo svabe ubise
- nepass1
#6406 Re: Jadi nas nezaposlenih
Bolje joj je nego u klasovoj hladnjaci za 5-6 stojaspace_x wrote: ↑20/04/2022 00:53Prošli mjesec kad je bila dodjela termina cura iz Čapljine odozdo dobila termin i nema poslodavca.I hajde znam kako je, dadnem joj kontakt od ovog jednog što zapošljava u mesnoj industriji.Uglavnom pošalje joj ugovor, na ambasadu i ode gore.
- Truba
#6407 Re: Jadi nas nezaposlenih
Koji zapravo ti oces posao u njemackoj?
Moji su uvjeti da ti ne treba jezik i da nema mnogo ljudi
- Domaci izdajnik
#6408 Re: Jadi nas nezaposlenih
O čemu vi
Ne mogu dobiti jebeni termin za posao mi nije problem! Medicinari i IT-ovci su privilegovani u odnosu na ostale, oni po kratkom postupku dobiju termin u ambasadi, na to sam mislio...
- Truba
#6409 Re: Jadi nas nezaposlenih
Doduse i ja pricam iz perspektive hrvatskih papira
- nepass1
#6410 Re: Jadi nas nezaposlenih
A za radno vrijeme u ger, meni buraz dobio ponudu sa VSS od 8h do 18h sa 2,5h pauze. I u tih 2,5h ne smije raditi sve i da hoce.
- irac300
#6411 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ako ima imalo koji kliker u glavi, vrlo brzo može promijeniti posao. Bitno se dokopati Njemačke. Svi koji tek dođu kao NK snaga u početku moraju raditi šugave poslove, 90% ih se nakon adaptacije snađe i pronađu bolja radna mjesta.space_x wrote: ↑20/04/2022 00:53Prošli mjesec kad je bila dodjela termina cura iz Čapljine odozdo dobila termin i nema poslodavca.I hajde znam kako je, dadnem joj kontakt od ovog jednog što zapošljava u mesnoj industriji.Uglavnom pošalje joj ugovor, na ambasadu i ode gore.
- Truba
#6412 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kad je moj sused u 60.otisao u njemacku...bavio se ovdje svime...od prodaje na standovima do bastelanja
Godinama je tamo...
Godinama je tamo...
- Domaci izdajnik
#6413 Re: Jadi nas nezaposlenih
I ti ga na suvo zabijaš...
- Truba
#6414 Re: Jadi nas nezaposlenih
Druzim se gotovo iskljucivo samo s onima koji imaju ili bi mogli izvaditi hr dokumente i na osnovu toga promatram svijet
Zato mi je normalno da kolega u petak sjeda na bus a u ponedjeljak je radnik u skladistu kave u minhenu bez ikakvih znanja jezika ...cekanja...ppziva...termina...jednistavno dodjes i kazes sto bi volio oni izaberu tamo i ponude
Mozda je krio da je nostrificirao diplomu srednje i to...
Susjed isto tako mada on je pekar i zna njemacki jer je tamo bio izbjeglica
Jesi gledao za srbiju i bg?
Zato mi je normalno da kolega u petak sjeda na bus a u ponedjeljak je radnik u skladistu kave u minhenu bez ikakvih znanja jezika ...cekanja...ppziva...termina...jednistavno dodjes i kazes sto bi volio oni izaberu tamo i ponude
- irac300
#6415 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ma sa hr papirima je picin dim otići bilo gdje u EU i naći posao.Black swan wrote: ↑20/04/2022 13:10 Druzim se gotovo iskljucivo samo s onima koji imaju ili bi mogli izvaditi hr dokumente i na osnovu toga promatram svijet
Nije to isti rang kao mi sa bh/sr/cg pasosima. Imas temu viza za Njemačku pa se uvjeri koje pizdarije moraš proći i opet mrka kapa ako nemaš nostrifikovanu diplomu za zanimanja koja se traže tamo, nego pokušavaš po zakonu za zapadni Balkan otići tamo.
Dva smo svijeta različita moj labude.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6416 Re: Jadi nas nezaposlenih
Black swan wrote: ↑20/04/2022 13:10 Druzim se gotovo iskljucivo samo s onima koji imaju ili bi mogli izvaditi hr dokumente i na osnovu toga promatram svijet
- Domaci izdajnik
- Truba
#6418 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ti se samo smijes na moje postove...pa nije tajna da sam zavrsio gimnaziju ksc...to su mi svi poznanici a multi kulti raju iz naselja sam izgubio u izbjeglistvu...vise ih je po razlicitim konttientima_BataZiv_0809 wrote: ↑20/04/2022 15:56Black swan wrote: ↑20/04/2022 13:10 Druzim se gotovo iskljucivo samo s onima koji imaju ili bi mogli izvaditi hr dokumente i na osnovu toga promatram svijet
![]()
![]()
Na poslu sam samo s hrvatima jer je takav odjel
Ne znam sto nije jasno...tu ima iz gimnazije srba i ostalih s hr putovnicama...nisam rekao da je sve jednonacionalno
Ne znam nikog s bh pasosem...osim ovih mladih hrvata sto dodju radit 2 godine dok ne srede papire pa bjegaju
- Truba
#6419 Re: Jadi nas nezaposlenih
Iskreno da ti kazem i mene zove vaniirac300 wrote: ↑20/04/2022 15:09Ma sa hr papirima je picin dim otići bilo gdje u EU i naći posao.Black swan wrote: ↑20/04/2022 13:10 Druzim se gotovo iskljucivo samo s onima koji imaju ili bi mogli izvaditi hr dokumente i na osnovu toga promatram svijet
Nije to isti rang kao mi sa bh/sr/cg pasosima. Imas temu viza za Njemačku pa se uvjeri koje pizdarije moraš proći i opet mrka kapa ako nemaš nostrifikovanu diplomu za zanimanja koja se traže tamo, nego pokušavaš po zakonu za zapadni Balkan otići tamo.
Dva smo svijeta različita moj labude.
Zasto da kuca bude bez fasade i nedovrsena...a u tudjem stanu...kola polovni opel...covjek se pita cemu sve to
Godine prolaze...ako je susjed mogao u 60. zasto ja ne bih mogao
- Truba
#6420 Re: Jadi nas nezaposlenih
Stvarno se ispricavam ako sam koga uvrijedio
Trebao sam napisati spletom zivotnih okolnosti nemam nikog ko se koristi bh pasosem
Sav nam se zivot vrti oko zupe mise i vjeronauka i tu se niko mimo sahare nije mogao upoznati
Na faksu sam imao 150 cura i 5 bosnjaka od toga 2 iz sa te 2 sa sandzaka jedan iz kosova i 1 makedonac
Trebao sam napisati spletom zivotnih okolnosti nemam nikog ko se koristi bh pasosem
Sav nam se zivot vrti oko zupe mise i vjeronauka i tu se niko mimo sahare nije mogao upoznati
Na faksu sam imao 150 cura i 5 bosnjaka od toga 2 iz sa te 2 sa sandzaka jedan iz kosova i 1 makedonac
- Domaci izdajnik
#6421 Re: Jadi nas nezaposlenih
Da se sa BH pasošem može tako lako otići u državi bi ostali samo penzioneri i uhljebi....ova tema ne bi ni postojala 
- Rothmans
#6422 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja danas ispratio 2 konobara. Odose u pulu konobarisat. Tacno se i meni nasmigalo da malo promjenim
-
zippoo87
#6423 Re: Jadi nas nezaposlenih
TrueLajavikrelac wrote: ↑20/04/2022 18:43 Da se sa BH pasošem može tako lako otići u državi bi ostali samo penzioneri i uhljebi....ova tema ne bi ni postojala![]()
I ovako kada je jako tesko otici,odlazi po 150 000 ljudi godisnje...da nema raznih prepreka...svi bi u jednom smjeru krenuli.
-
zippoo87
#6424 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jeste...zahuktava se...obicno oko uskrsa/vaskrsa pocinje sezona dolaska konobara i u maju je predsezona i od 1.6. dolazi vecina ekipe...da se uhoda malo 10ak dana i onda od 15.6. vec krece jaci tempo.
Last edited by zippoo87 on 20/04/2022 19:20, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6425 Re: Jadi nas nezaposlenih
Fakat u zadnje vrijeme imas bisera i dobrih folova. Dosao ai mi u ravan sa karananom po tom pitanju