TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- typeOnegative
#6401 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
zakuje na LG logou i dalje ni makac . Ako je ne daj Boze ovo sto sam rekao i cekaju da stigne , onda cu se nacekat .
-
CooK
#6402 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A ti mislis da je totalno riknula ta ploca? Ja ne vjerujem da je to u pitanju jer onda ne bi nikako palio a kazes da upali i jos pokaze logo. Meni to vise lici na corrupted firmware.typeOnegative wrote:zakuje na LG logou i dalje ni makac . Ako je ne daj Boze ovo sto sam rekao i cekaju da stigne , onda cu se nacekat .
EDIT: Kod LG-a takvi simptomi obicno znace sprzena ploca, u pravu si.
- Mr.Sojic
#6403 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U planu je kupovina TV-a "Samsung UE40NU7199UXZG".
Nisam uspio da nadjem na internetu neke testove i iskustva sa ovim TV-om.
Ako neko ima ovaj TV ili recenziju o njemu, molim da napise pa da se aBd kupuje ako je OK.
Hvala
Ako neko ima ovaj TV ili recenziju o njemu, molim da napise pa da se aBd kupuje ako je OK.
Hvala
-
CooK
#6404 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kao sto mozes vidjeti pri dnu clanka ovo je recenzija za europsku NU7190 seriju u koju spada i NU7199:Mr.Sojic wrote:U planu je kupovina TV-a "Samsung UE40NU7199UXZG".
Hvala
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu7100
- Mr.Sojic
#6405 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
HVALA na brzom odgovoruCooK wrote:Kao sto mozes vidjeti pri dnu clanka ovo je recenzija za europsku NU7190 seriju u koju spada i NU7199:Mr.Sojic wrote:U planu je kupovina TV-a "Samsung UE40NU7199UXZG".
Hvala
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu7100
Meni izgleda sasvim OK TV.
Zanima me i tvoje misljenje kao experta - vrijedi li TV 570€
p.s. bas mi treba TV do 100 cm jer je u pitanja spavaca soba.
U dnevnoj je 160 cm
-
CooK
#6406 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
NU71xx serija je nasljednik MU61xx serije iz 2017-te godine samo sto je NU71xx malo osakacen jer nema bluetooth, ima malo slabije maksimalno osvjetljenje i nema DTS podrsku koje MU61xx ima. Znaci radi se o dobrom televizoru ali je precijenjen jer je skoro izasao i malo bolji izbor bi bio MU61xx. Sto se tice kvalitete slike tu su veoma slicni i ako je samo taj segment bitan onda, kao sto pise u onoj recenziji sto sam ti poslao, treba kupiti koji god je jeftiniji od ta dva modela.Mr.Sojic wrote:HVALA na brzom odgovoruCooK wrote:Kao sto mozes vidjeti pri dnu clanka ovo je recenzija za europsku NU7190 seriju u koju spada i NU7199:Mr.Sojic wrote:U planu je kupovina TV-a "Samsung UE40NU7199UXZG".
Hvala
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu7100![]()
Meni izgleda sasvim OK TV.
Zanima me i tvoje misljenje kao experta - vrijedi li TV 570€
p.s. bas mi treba TV do 100 cm jer je u pitanja spavaca soba.
U dnevnoj je 160 cm
Usput, evo ti jos jedna recenzija za NU71xx a ova je i na nasem jeziku pa citaj ako hoces:
http://hdtelevizija.com/2018/07/01/sams ... recenzija/
- typeOnegative
#6407 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A vjerovatno je rikavela, a tako su mi rekli i kad sam zvao servis prekjučer. Evo čekam ih da dođu po tv, trebali bi sutra.CooK wrote:A ti mislis da je totalno riknula ta ploca? Ja ne vjerujem da je to u pitanju jer onda ne bi nikako palio a kazes da upali i jos pokaze logo. Meni to vise lici na corrupted firmware.typeOnegative wrote:zakuje na LG logou i dalje ni makac . Ako je ne daj Boze ovo sto sam rekao i cekaju da stigne , onda cu se nacekat .
-
CooK
#6408 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Aha. Sreca u nesreci je sto su te maticne ploce iste za nekoliko modela pa mozda budu imali neku koja godi tvom TV-u a da je skinu sa nekog TV-a kome je panel razbijen ili nesto slicno.typeOnegative wrote:A vjerovatno je rikavela, a tako su mi rekli i kad sam zvao servis prekjučer. Evo čekam ih da dođu po tv, trebali bi sutra.CooK wrote:A ti mislis da je totalno riknula ta ploca? Ja ne vjerujem da je to u pitanju jer onda ne bi nikako palio a kazes da upali i jos pokaze logo. Meni to vise lici na corrupted firmware.typeOnegative wrote:zakuje na LG logou i dalje ni makac . Ako je ne daj Boze ovo sto sam rekao i cekaju da stigne , onda cu se nacekat .
A de mi samo reci kako je doslo do kvara, TV se sam ugasio i posle nece da prodje taj LG logo ili si ga normalno ugasio a kada si posle upalio ono stoji na logo-u?
- typeOnegative
#6409 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tom se i ja nadam .
a sve normalno radilo , i odjednom nicim izazvan izgubio komunikaciju sa AV risiverom tj nestalo zvuka . Ugasio ga i kad sam htio ponovo upalit , dosao do logoa i to je to . Gasio iz struje na pola sata , probao ponovo , nema pomoci .
a sve normalno radilo , i odjednom nicim izazvan izgubio komunikaciju sa AV risiverom tj nestalo zvuka . Ugasio ga i kad sam htio ponovo upalit , dosao do logoa i to je to . Gasio iz struje na pola sata , probao ponovo , nema pomoci .
-
CooK
#6410 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Aha. Hvala na odgovoru.typeOnegative wrote:Tom se i ja nadam .
- typeOnegative
#6411 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ništa kolega, hvala tebi 
-
nlt
#6413 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
koliko bi koštao popravak pozadinskog osvjetljenja na LG LED TV od 39"
Otrilike?
do 100 KM, preko? ili?
Otrilike?
do 100 KM, preko? ili?
- amar1994
#6414 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
od 250KM do 350KMnlt wrote:koliko bi koštao popravak pozadinskog osvjetljenja na LG LED TV od 39"
Otrilike?
do 100 KM, preko? ili?
i to ti vrijedi ako je samo ono otislo
-
CooK
#6415 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kakvih 100KM, nece ti niko samo rasklopiti televizor i panel bez mijenjanja icega za 100KM.nlt wrote:koliko bi koštao popravak pozadinskog osvjetljenja na LG LED TV od 39"
Otrilike?
do 100 KM, preko? ili?
- valjuga
#6416 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam ih se namjenjao pun k,ali mislim ko nije radio da će u 95% slučajeva slomiti panel te ga može baciti u kantu.CooK wrote:Kakvih 100KM, nece ti niko samo rasklopiti televizor i panel bez mijenjanja icega za 100KM.nlt wrote:koliko bi koštao popravak pozadinskog osvjetljenja na LG LED TV od 39"
Otrilike?
do 100 KM, preko? ili?LED lampice same nisu puno skupe i u zavisnosti koliko ih je crklo obicno one budu oko 50-100KM ali su ruke tu oko 200KM. Ako si malo vicniji mozes sam sebi to pokusati zamijeniti, pun ti je youtube tutorijala kako da to uradis. Realno, ako i ne uspijes i skroz ga s*ebes opet nisi puno izgubio jer svejedno ne mozes dobiti neki poseban kesh za takav TV.
I da puno je za ruke dat 200KM,100Km je ok ako je regularan servis.
-
r_faruk
#6417 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Meni su popravili dva tv-a. Jedna popravka kostala 120KM, nesto oko osvjetljenja, na tv-u je sve bilo crno, samo sam imao zvuk, ali kad usmjerim svjetiljku u tv vidis na osvjetljenom mjestu sliku
.... Mislim, mozes gledat tv sa lampom 
Drugi tv je imao svijetao ekran i nije se vidjela slika, takodjer, cuo se ton, popravka 70KM...
Drugi tv je imao svijetao ekran i nije se vidjela slika, takodjer, cuo se ton, popravka 70KM...
-
nlt
#6418 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ok, novo pitanje
preporuka za neki TV do max. 1000 KM,
ja bih lično volio da je veći od 42'', poželjno da je 4k, i najbitnije da je garancija 5 godina
evo ja sam nasao nesto ovako: https://www.televizori.ba/philips-telev ... ebrni-4221
nesto u ovom fazonu i sl.
eto imao sam ovaj LG, sad bi neki drugi Sony/Philips/Samsung i sl.
znači uglavnom bi bio za gledanje filmova, nista sad ekstremno hahaha
nisam odavno pratio nista na polju ovih novih televizora, pa koji savjet bi bio pozeljan
ja bih lično volio da je veći od 42'', poželjno da je 4k, i najbitnije da je garancija 5 godina
evo ja sam nasao nesto ovako: https://www.televizori.ba/philips-telev ... ebrni-4221
nisam odavno pratio nista na polju ovih novih televizora, pa koji savjet bi bio pozeljan
-
channel10
#6419 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisi rekao koji ces panel jer ce te to prvo pitati Cook 
Onako usput da pitam Cook-a, posto smo apsolvirali modele iz 2017. godine, koji su preporuceni modeli u velicini 55 inca sa VA panelom kod sonija i samsunga i za koliko para se mogu uzeti?
Onako usput da pitam Cook-a, posto smo apsolvirali modele iz 2017. godine, koji su preporuceni modeli u velicini 55 inca sa VA panelom kod sonija i samsunga i za koliko para se mogu uzeti?
-
CooK
#6420 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zato i jesu skupe ruke jer je rizicno ali svejedno ne gubi puno ako pokusa, ionako ne moze dobiti neke pare za 39" TV na kojem su pocrkale LED diode pozadinskog osvjetljenja.valjuga wrote:Ja sam ih se namjenjao pun k,ali mislim ko nije radio da će u 95% slučajeva slomiti panel te ga može baciti u kantu.CooK wrote:Kakvih 100KM, nece ti niko samo rasklopiti televizor i panel bez mijenjanja icega za 100KM.nlt wrote:koliko bi koštao popravak pozadinskog osvjetljenja na LG LED TV od 39"
Otrilike?
do 100 KM, preko? ili?LED lampice same nisu puno skupe i u zavisnosti koliko ih je crklo obicno one budu oko 50-100KM ali su ruke tu oko 200KM. Ako si malo vicniji mozes sam sebi to pokusati zamijeniti, pun ti je youtube tutorijala kako da to uradis. Realno, ako i ne uspijes i skroz ga s*ebes opet nisi puno izgubio jer svejedno ne mozes dobiti neki poseban kesh za takav TV.
I da puno je za ruke dat 200KM,100Km je ok ako je regularan servis.
A ako ne smije i ako ces mu ti uzeti samo 100KM za ruke neka nabavi LED diode i ti mu ih zamijeni.
-
CooK
#6421 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nemoj Philips, nije to stari dobri holandski Philips nego je kupljen od strane kineza i kvaliteta mu je upitna. Posto sam imao slicno pitanje prije par dana(TV do 1000KM) samo cu ti kopirati odgovor da ne moram opet kucati:nlt wrote:ok, novo pitanje![]()
Sony 49XE7005 IPS panel(dobar ugao gledanja ali losa crna boja i kontrast):
https://www.televizori.ba/sony-televizo ... linux-crni
Samsung 50MU6172 VA panel(dobra crna boja i kontrast ali los ugao gledanja):
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... SM50MU6172
-
CooK
#6422 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisu nijedni preporuceni iz 2018-te jer su skoro stigli u nase radnje i jos su preskupi u poredjenju za modelima iz 2017-te a nista posebno novo ne nude. Treba sacekati do jeseni(mjesec-dva) da se to malo smiri.channel10 wrote:Nisi rekao koji ces panel jer ce te to prvo pitati Cook
Last edited by CooK on 06/08/2018 22:17, edited 1 time in total.
-
razuman_covjek
#6423 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Raja, koji je kod nas najjeftiniji OLED i gdje ga ima uzeti?
-
CooK
#6424 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Najjeftiniji je EG9 Full HD za oko 2000KM ali ne bih ti preporucio da ides na njega jer je ipak Full HD u pitanju a i nema HDR. Najjeftiniji 4K modeli(sa HDR-om naravno) su oko 3500KM.razuman_covjek wrote:Raja, koji je kod nas najjeftiniji OLED i gdje ga ima uzeti?
-
razuman_covjek
#6425 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ok, hvala.CooK wrote:Najjeftiniji je EG9 Full HD za oko 2000KM ali ne bih ti preporucio da ides na njega jer je ipak Full HD u pitanju a i nema HDR. Najjeftiniji 4K modeli(sa HDR-om naravno) su oko 3500KM.razuman_covjek wrote:Raja, koji je kod nas najjeftiniji OLED i gdje ga ima uzeti?