Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JavierBosnia wrote:
Nisam te najbolje skontao jel tebi prosli paket bio student plus a sad extra net?
Jer i ja sam imao onaj stari studentski i jučer se prebacim na ovaj novi student, provjeravam stanje prikazuje za stari sve, i nemam mogućnost 4G već na 3G. Zovem pitam sta je kako je. Kao taj novi paket vam kreće tek od 1. juna kao mi smo kreirali tako ponudu da vam ne dođe dupli račun.
Pitam jel ima mogućnost da se "prisilno" aktivira novi paket u pola mjeseca i nek dođe dupli račun, nije mi u 10ak KM, kaze ne moze..
Da, prethodni je bio studentski paket, ali pošto sam bio van BiH duži period, raskinuo paket, "zaledio" karticu, i kada sam se vratio bio na ultri do prošle sedmice.
Ali vrlo moguće da će tek od 1. idućeg mjeseca krenuti ovaj paket.
Dakle na čemu smo onda ovaj mjesec ? prethodni paket (u mom slučaju ultra) ili ?
Sad radio ovaj Speed test na 4G i rezultat 8.51/15.2 a jutros oko 10 sati 15.3/19.8.
Za moje potrebe brzo sve otvara i pokreće al zar nebi trebale veće ove cifre biti.
Baš mi je drago za Bihać. Ako ništa neka bar ima 4G kada su već migranti urnisali taj grad. Još da se riješiti kako tih kriminalaca iz Pakistana, Irana, Malezije, Maroka... bio bi Bihać opet najljepši grad u BiH
kokikol wrote:08.05 okolina sarajeva još uvijek nema 4g signala
Imaju operateri godinu dana da pokriju 60% stanovništva ako se ne varama (druga varijanta je teritorija).
Završit će BH Telecom mnogo prije. Za sada, kada je Sarajevo u pitanju dosta je urađeno, ali nije završeno.
Čitao sam dozvolu, prvi put se spominje teritorija a ne stanovništvo što je odlično. Ne sumnjam da će se pokriti to sve ali zbog ovog termina "teritorija" dobro je to što će se svi "džepovi" eliminirati. BHT recimo nije imao nikako 3G mrežu u Trebinju. Sada će tamo biti 4G. I ostali operateri imaju isto tih "džepova" još i više tako da, u narednim mjesecima će se to sve srediti.
Samo imam jednu nepoznanicu. Telefon mi po specifikacijama ne podržava 800Mhz LTE a imam LTE od BHT-a u cijelom gradu. Jel fakat BHT trenutno samo na 800 ili je na drugim frekvencijama? Nije mi ovo jasno nikako
kokikol wrote:08.05 okolina sarajeva još uvijek nema 4g signala
Imaju operateri godinu dana da pokriju 60% stanovništva ako se ne varama (druga varijanta je teritorija).
Završit će BH Telecom mnogo prije. Za sada, kada je Sarajevo u pitanju dosta je urađeno, ali nije završeno.
Čitao sam dozvolu, prvi put se spominje teritorija a ne stanovništvo što je odlično. Ne sumnjam da će se pokriti to sve ali zbog ovog termina "teritorija" dobro je to što će se svi "džepovi" eliminirati. BHT recimo nije imao nikako 3G mrežu u Trebinju. Sada će tamo biti 4G. I ostali operateri imaju isto tih "džepova" još i više tako da, u narednim mjesecima će se to sve srediti.
Samo imam jednu nepoznanicu. Telefon mi po specifikacijama ne podržava 800Mhz LTE a imam LTE od BHT-a u cijelom gradu. Jel fakat BHT trenutno samo na 800 ili je na drugim frekvencijama? Nije mi ovo jasno nikako
IMa Bht i na band 3 1800mhz vec, bar sam ja vidio i vjerovatno su po uzem centru grada sve prebacili na 1800 i 2600 il ce prebaciti...
player_ wrote:
IMa Bht i na band 3 1800mhz vec, bar sam ja vidio i vjerovatno su po uzem centru grada sve prebacili na 1800 i 2600 il ce prebaciti...
Problem je što sam ja imao LTE od BHT-a i Mtela od samog početka, tj. od 08.04. Sumnjam da su tada bili na drugoj frekvenciji od 800. Kako god misterija je sa mojim Xiaomijem Redmi 5A
Eh to ti ne znam i ja sam imao od samog pocetka al nisam obracao paznju tad na frekvencije
Uglavnom ovo je sad izgleda neko realnije stanje kako ce to izgledati plus dok se jos sve bazne postave
player_ wrote:Eh to ti ne znam i ja sam imao od samog pocetka al nisam obracao paznju tad na frekvencije
Uglavnom ovo je sad izgleda neko realnije stanje kako ce to izgledati plus dok se jos sve bazne postave
Ja znam sigurno da za nekih 8 mjeseci, mreža će biti top kod svih operatera. Biće veliki broj baznih stanica i što se infrastrukture tiče, nema dalje. Samo još da prepišu ponude operatera iz okruženja i biće pjesme.