BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#63951 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Samo pazite, od danas se saobraćaj na 4G mreži naplaćuje.
pajero

#63952 Re: BHTelecom All About

Post by pajero »

arnes_king wrote:
pajero wrote: Da, jos 11 mjeseci i to preko kojeg sam uzeo mobitel prosle godine. Jedino sam doplatio razliku u ratama jer je na ovom paketu malo veca rata pa za tih preostalih 11 mjeseci sam platio.
Majke ti u kojoj poslovnici? Ja probao preci sa sluzbenim na veci paket sa jos 2 mjeseca rate za telefon i nisu mi dali. Trazio za privatni da predjem na skoro isti paket (sa Mini15 na Extra S) i kazu dok traje ugovor ne mogu mjenjati... :-)
Cossack

#63953 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

.
arnes_king

#63954 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

pajero wrote:
arnes_king wrote:
pajero wrote: Da, jos 11 mjeseci i to preko kojeg sam uzeo mobitel prosle godine. Jedino sam doplatio razliku u ratama jer je na ovom paketu malo veca rata pa za tih preostalih 11 mjeseci sam platio.
Majke ti u kojoj poslovnici? Ja probao preci sa sluzbenim na veci paket sa jos 2 mjeseca rate za telefon i nisu mi dali. Trazio za privatni da predjem na skoro isti paket (sa Mini15 na Extra S) i kazu dok traje ugovor ne mogu mjenjati... :-)
To i jeste fazon, poslovnica odnosno uposlenici. Ja sam u Kiseljaku inace ali tu nikad nista ne mogu zavrsiti, pa ni ovo kod nje nisam mogao nego mi je rekla da moram doplatiti stotinjak KM. Poslije nazovem poslovnicu u Fojnicu i potvrdi mi da mogu sve i da je razlika samo 50ak KM. Otisao u fojnicu i zavrsio za manje od minutu prelazak sa NoLimit M na Extra M.
PlusSA

#63956 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Cossack wrote:.

+1 :mrgreen: :thumbup: :bih:
carpathia

#63957 Re: BHTelecom All About

Post by carpathia »

Prešao sa mini15 na ultru, otplatio sve dugove prijevremeno, raskinio ugovor i ultru koristio nekih 15 dana.
Dolazi racun zaostavstine od 290KM.
Ja na salter kad tamo govore da sam u prenaplati 150KM.
A trebalo je da sam na čistoj nuli, odnosno na par markica duga.
I haj ti sad budi pametan
Pauza

#63958 Re: BHTelecom All About

Post by Pauza »

PlusSA wrote:
Pauza wrote:U aprilu ste mi naplatili po 5KM za svaku zamjenu kartice. A vidim da ste napisali da je besplatna zamjena do 01.06.2019.?

Tebi su sergiju uzeli :D

Ultra korisnicima se naplacuje, a ostali besplatno :thumbup:
Postpaid kartice.
Mehemed
Vozim: automobil

#63959 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Nisi prešao na nove extra pakete, zato su ti i naplatili.
pajero

#63960 Re: BHTelecom All About

Post by pajero »

Pauza wrote:
PlusSA wrote:
Pauza wrote:U aprilu ste mi naplatili po 5KM za svaku zamjenu kartice. A vidim da ste napisali da je besplatna zamjena do 01.06.2019.?

Postpaid kartice.
Tacno sto Anes kaze od uposlenika do uposlenika...sve ludo majke mi.

Meni su dali besplatno novu sim 4G a za privatne traze 5KM doplate ili da predjes na neki novi Extra paket i onda ti daju kao besplatno!

Znaci moram danas u Fojnicu hahahahahahhahaaaa
arnes_king

#63961 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Pauza wrote:
PlusSA wrote:

Postpaid kartice.
Tacno sto Arnes kaze od uposlenika do uposlenika...sve ludo majke mi.

Meni su dali besplatno novu sim 4G a za privatne traze 5KM doplate ili da predjes na neki novi Extra paket i onda ti daju kao besplatno!

Znaci moram danas u Fojnicu hahahahahahhahaaaa
Pa ja sam bio na pretplati i u "Moj izbor" i plus presao na Extra paket i opet mi "naplatili" novu karticu, ali kao tad je bio problem u aplikaciji pa cekam racun kada stigne da reklamiram tih 5KM. Kasnije kada sam za zenu htio USIM koja je na Ultri ali u "Moj izbor" dobili smo odmah besplatno.
pajero

#63962 Re: BHTelecom All About

Post by pajero »

Kazem ti ja...sve ludje od ludjeg...Valjda na koju nogu uposlenik ustane taj dan.
zateznistub

#63963 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

arnes_king wrote:
Pa ja sam bio na pretplati i u "Moj izbor" i plus presao na Extra paket i opet mi "naplatili" novu karticu, ali kao tad je bio problem u aplikaciji pa cekam racun kada stigne da reklamiram tih 5KM. Kasnije kada sam za zenu htio USIM koja je na Ultri ali u "Moj izbor" dobili smo odmah besplatno.
Ista pretplata, isti moj izbor i zamjenio tri kartice i ni dinara nisam dao.
Mirzareli

#63964 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

:-x
BarbaDue wrote:
Mirzareli wrote:
BarbaDue wrote:Hajd mi/nam, vi momci iz BHTelecoma sredite da recimo otkažemo paket Pink kanale a da zauzvrat dobijemo HBO :mrgreen:
Što se tiče mene mogu slobodno sve pinkove izbaciti i nista mi zauzvrat ne treba. :lol:
Kad mi skinu onu hrpu kanala bar jedan nek mi vrate. Ako je to puno, vala... :mrgreen:
Ma ne mora HBO ,nek pinkove programe zamjeni CineStar kanalima ja bih bio zadovoljan..Ovi M1 filmski kanali i nisu loši ,a pinkovi su živi škart.. Nek ubace cinstare i još par dobrih dokumentarni kanala to bi bilo dovoljno! :bih:
ing-ecc

#63965 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Mehemed

#63966 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Nova kartica, na pakovanju piše August 2018 i izgleda da je USIM jer nema dual phonebook, a moja zamijenjena pred kraj Juna 2018e nije USIM. LOPOVI!

Image
Hyperthalamus

#63967 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Ja sam stavljao kartice u tablet Alcatel Pixi 4 7'' 3G. Kad stavim USIM karticu, pri upisivanju novog kontakta u imenik, ponudi mi da ga sacuvam kao USIM kontakt, dok kad stavim obicnu karticu (staru) ponudi mi da sacuvam kao SIM kontakt. Jedino ove nove zamijenjene kartice tablet prepoznaje kao USIM, dok stare, bez obzira kad su kupljene, koji im je serijski broj, mogu li sacuvati ime, broj, mail...nisu garant da je USIM. Takav slucaj je kod mene.
REDDEVILS

#63968 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Mehemed wrote:Nova kartica, na pakovanju piše August 2018 i izgleda da je USIM jer nema dual phonebook, a moja zamijenjena pred kraj Juna 2018e nije USIM. LOPOVI!

Image
Niko te nije tjerao da uzmeš USIM jer zamjena kartica nije obavezna :)
Tesla Edison

#63969 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Upravo. Koliko vidim niko nikoga ne tjera na silu da koristi 4G.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63970 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Jucer ili prekjuver na radio o. mreza gostovala Cenicka, i raja zove, pita, kako je moguce da sad telecom trazi 5 KM za Usim kartice, a fino rekli da ce biti dzaba??!!! :lol:
Ja fakat ne kontam raju, i otkud im ideja da bi sve trebalo dzaba da bude??
S druge strane, pa je li telecom uslovljava raju da koristi 4G?? Ne uslovljava, imas 3 G i vozdra, ako ti se ne daje 5 kmica.
isx

#63971 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Ima li 4G igdje u SBK?
player_

#63972 Re: BHTelecom All About

Post by player_ »

isx wrote:Ima li 4G igdje u SBK?
Cini mi se da su jucer radili u travniku jednu baznu stanicu bar po obavjestenjima na bhtelecomovoj stranici...
Mehemed

#63973 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

REDDEVILS wrote:Niko te nije tjerao da uzmeš USIM jer zamjena kartica nije obavezna :)
Na neki način me tjera, jer je ovaj 3G katastrofa, jedino u kasne sate radi kako treba i ima neku normalnu brzinu. A nisam uzeo USIM zato što sam mijenjao karticu prošle godine pred kraj 6og mjeseca

Ovo NIJE normalna brzina koja će zadovoljiti prosječnog korisnika, ovo je debelo ispod onoga kako treba biti. Ni youtube Full HD video ne mogu da gledam bez štekanja na ovom, a kamo li šta više. Šaljem video preko vibera nikad ga poslat, sto godina ga šalje...

Image
malwarebyte

#63974 Re: BHTelecom All About

Post by malwarebyte »

Prošle sedmice odem do poslovnice prebacim se na extra net paket. Dođem u stan na njihovoj app stanje računa piše da je aktiviran Student Plus paket. Nazovem 1444 kažu tamo kod njih piše da je extra net paket, valjda do servera što ne prikazuje te da će to ispraviti u toku dana eventualno sutra. Prošla sedmica dana i dalje pokazuje Student plus.
Neka pokazuje šta hoće ali ima li drugi način kako da provjerim preostale min/sms/mb osim *110# (probao skoro sve opcije u imeniku svaka pokazuje da nemam mogućnost provjere stanja) ?
JavierBosnia

#63975 Re: BHTelecom All About

Post by JavierBosnia »

malwarebyte wrote:Prošle sedmice odem do poslovnice prebacim se na extra net paket. Dođem u stan na njihovoj app stanje računa piše da je aktiviran Student Plus paket. Nazovem 1444 kažu tamo kod njih piše da je extra net paket, valjda do servera što ne prikazuje te da će to ispraviti u toku dana eventualno sutra. Prošla sedmica dana i dalje pokazuje Student plus.
Neka pokazuje šta hoće ali ima li drugi način kako da provjerim preostale min/sms/mb osim *110# (probao skoro sve opcije u imeniku svaka pokazuje da nemam mogućnost provjere stanja) ?
Nisam te najbolje skontao jel tebi prosli paket bio student plus a sad extra net?

Jer i ja sam imao onaj stari studentski i jučer se prebacim na ovaj novi student, provjeravam stanje prikazuje za stari sve, i nemam mogućnost 4G već na 3G. Zovem pitam sta je kako je. Kao taj novi paket vam kreće tek od 1. juna kao mi smo kreirali tako ponudu da vam ne dođe dupli račun.
Pitam jel ima mogućnost da se "prisilno" aktivira novi paket u pola mjeseca i nek dođe dupli račun, nije mi u 10ak KM, kaze ne moze..
Locked