BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
skafiskafsnjak

#63851 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:Mogu li ranije isplatiti rate za telefon???
ne moze :D
najveca glupost . Ja trazio da isplatim ranije telefon, ali da ugovorna obaveza i sve to stoji . Samo da platim odmah, da mi ne dolaze rate uz racun ...ne moze :roll:
made_in_sarajevo

#63852 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

pajero wrote:@mirza_15 ili neko ko radi u BHTel mozete li mi objasniti koja je zajebancija oko mjenjanja kartice za nas koji imamo telefon na rate a koji ce biti isplacen za 2-3 mjeseca?

Imam i privatni i poslovni (za koje kazes da imate "strozija pravila prilikom rješavanja problema") broj na kojem rate za mobilni aparat isticu za 2-3 mjeseca i vasi uposlenici kazu da privatno ne mogu dobiti novu sim karticu za 4G besplatno niti mogu preci na jedan od novih paketa (prilicno slican ovom sad). Jos je cudnije da ne mogu preci sa poslovnim na VECI paket jer imam jos 2 rate...? Kazu sistem ne dozvoljava... ali da imam jos godinu dana onda bi mogli mjenjati...cudno?
ja u subotu otisao u Mercator na Socijalnom. dobar dan dajte te kartice da dernek pravimo. imam isto tako mobitel privatno koji placam preko moja tv na 24 mjeseca, ultra broj i dobili bez placanja 5KM jer je broj u moj izbor. drugi mobitel je poslovni, dao punomc za zamjenu kartice i isto uredno dobio 4g karticu uz naplatu 5KM jer strucnjaci valjda jos email nisu procitali sa zahtjevom za promjenu na nove pakete. probaj ti drugu poslovnicu ili drugi salter. moguce da ih sistem jebe ako je razlicita cijena rata za mobitele, mada i to se rijesi za 5min ko ima 2 klikera u glavi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63853 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:
najveca glupost . Ja trazio da isplatim ranije telefon, ali da ugovorna obaveza i sve to stoji . Samo da platim odmah, da mi ne dolaze rate uz racun ...ne moze :roll:
E svasta, ja kontao drugi telefon da uzmem,....
jarobot

#63854 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Može 6 ili 3 mjeseca prije isteka , s tim što treba da na sljedećem računu isplatiš preostale rate bez sniženja i uzmeš novi uređaj na 12 ili 24 mjeseca.
skafiskafsnjak

#63855 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
skafiskafsnjak wrote:
E svasta, ja kontao drugi telefon da uzmem,....
pa to svakako ne mozes. Oni su tebi dali jeftinije telefon, a ti se obavezao 2 godine ili koliko... Moraju se obje ispostovati .
Jedino, znam da ima neka opcija par mjeseci prije da mozes kupiti novi ...
jarobot

#63856 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

pajero wrote:@mirza_15 ili neko ko radi u BHTel mozete li mi objasniti koja je zajebancija oko mjenjanja kartice za nas koji imamo telefon na rate a koji ce biti isplacen za 2-3 mjeseca?

Imam i privatni i poslovni (za koje kazes da imate "strozija pravila prilikom rješavanja problema") broj na kojem rate za mobilni aparat isticu za 2-3 mjeseca i vasi uposlenici kazu da privatno ne mogu dobiti novu sim karticu za 4G besplatno niti mogu preci na jedan od novih paketa (prilicno slican ovom sad). Jos je cudnije da ne mogu preci sa poslovnim na VECI paket jer imam jos 2 rate...? Kazu sistem ne dozvoljava... ali da imam jos godinu dana onda bi mogli mjenjati...cudno?
Zaključi te ugovore isplati to što je ostalo ( ide preko računa ) i potpiši nove ugovore . ( ovo ide ako ćeš novi uređaj kupiti )
made_in_sarajevo

#63857 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

kemox wrote:
Pitar sa Kariba wrote:Ja kol`ko vidim on je u 14:41 imao 12.68 kredita ali i bateriju na 80%, dok je u 04:15 kredit iznosio 12.28 ali je baterija bila na 96%.
Da nije sta do toga....
lijepo sam hronološki poredao 04:15 je sljedeći dan.
Za ovo ne trebam ići u telekom nego u Federalnu upravu policije!
Bando!
sta ti je mob radio izmedju 80 i 96% baterije, a wifi ti znak na izdisajima. provjeri ti to junacino. precesljaj detaljno na mobitelu u postavkama kad se trosio internet, imas aplikaciju stanje racuna, uloguj se pa vidi i tu, registruj se na stranicu telekoma pa vidi i tu, otidji na salter bhtelecom i trazi listing pa vidi i tu. jebem mu mater bas danas ima bar 10 nacina kako provjeriti stanje kredita,racuna,interneta, poruka, vibera, facebooka, youtube, koliko puta se displej otkljuco...

mozda je Hamo portir u 4 ujutro skonto da ti spavas pa sa preko tvog brojao slao bezobrazne sms poruke na one bezobrazne brojeve.

inace pravac FUP nemas se ti sta zajebavati sa uhljebima, pajel
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63858 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

jarobot wrote:
Može 6 ili 3 mjeseca prije isteka , s tim što treba da na sljedećem računu isplatiš preostale rate bez sniženja i uzmeš novi uređaj na 12 ili 24 mjeseca.
Hvala, svakako bi ugovor isao na 24 mjeseca..
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#63859 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

kemox wrote:
Pitar sa Kariba wrote:Ja kol`ko vidim on je u 14:41 imao 12.68 kredita ali i bateriju na 80%, dok je u 04:15 kredit iznosio 12.28 ali je baterija bila na 96%.
Da nije sta do toga....
Bando!
Da li su ti ukljuceni mobilni podaci? Ako jesu svakih par sati mobitel ima komunikaciju sa serverom i trosi podatke.
Image
cijelo vrijeme je bio na wifi a mobilni podaci su bili upaljeni, je pretplata ali mislim da i ultra radi isto.
kakavdanakneiskustvu

#63860 Re: BHTelecom All About

Post by kakavdanakneiskustvu »

neko mi sa fiksnog broja iz sarajeva nekoliko dana vec dva puta odzvoni i prekine,broj nije prijavljen,bar ga nema na njihovoj stranici u imeniku,nemoguce je saznati ko je u pitanju?
Bobi
Forum administrator

#63861 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

kakavdanakneiskustvu wrote:neko mi sa fiksnog broja iz sarajeva nekoliko dana vec dva puta odzvoni i prekine,broj nije prijavljen,bar ga nema na njihovoj stranici u imeniku,nemoguce je saznati ko je u pitanju?
Ljubavnica :mrgreen: , ukucaj u google broj..ono +38733xxxxxx...moguce neka telefonska prodaja, call centar i takva slicna zamarajuca sranja :mrgreen: .
kakavdanakneiskustvu

#63862 Re: BHTelecom All About

evo probao ,nema
Tesla Edison

#63863 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Bobi wrote:
kemox wrote:
Da nije sta do toga....
Bando!
Da li su ti ukljuceni mobilni podaci? Ako jesu svakih par sati mobitel ima komunikaciju sa serverom i trosi podatke.
Image
cijelo vrijeme je bio na wifi a mobilni podaci su bili upaljeni, je pretplata ali mislim da i ultra radi isto.
To ti je Google Lokacija ili LBS lokacija kad nema GPS dometa. Zato ti to skida. Isključi lokaciju totalno i neće skidati.
Bobi
Forum administrator

#63864 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

kakavdanakneiskustvu wrote:evo probao ,nema
Nazovi s nekog drugog broja na pr. sa posla :mrgreen: i traži Persu :mrgreen: da cujesh ko je :mrgreen:
Bobi
Forum administrator

#63865 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

TESLA_EDISON wrote:
Bobi wrote:
kemox wrote:
Bando!
Image
To ti je Google Lokacija ili LBS lokacija kad nema GPS dometa. Zato ti to skida. Isključi lokaciju totalno i neće skidati.
meni ne smeta
Tesla Edison

#63866 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Haj napiši prva dva proja poslije +38733... pa da vidimo koji je operater prvo i da probamo naći vlasnika :)
diablobih

#63867 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Pa dobro, moze se i 033 prenijeti na drugu mrezu. Probaj druge imenike.
Tesla Edison

#63868 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:Pa dobro, moze se i 033 prenijeti na drugu mrezu. Probaj druge imenike.
Može ali realno gledajmo. Rijetko ko prenosi broj tako da je velika šansa utvrditi operatera po bloku broja.
kakavdanakneiskustvu

#63869 Re: BHTelecom All About

TESLA_EDISON wrote:
Haj napiši prva dva proja poslije +38733... pa da vidimo koji je operater prvo i da probamo naći vlasnika :)

77
Tesla Edison

#63870 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

kakavdanakneiskustvu wrote:
TESLA_EDISON wrote:

77
BHT je numeracija, vjerovatno pod zabranom ako pak nije ipak prenio broj.
Pozovi još i 080 031 111 Telemah, 080 030 305 Logosoft i 033 941 000 Europronet pa pitaj jel neki njihov korisnik.
kakavdanakneiskustvu

#63871 Re: BHTelecom All About

hvala
Cossack

#63872 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

ekser55 wrote:Tri načina da vam dodje monter iz BH Telekoma, prvi sam čekao 15 dana i više, drugi sam isčupšao sve iz zida i sa žicama i kablovima odnio u filijalu od BH telekoma, treći je što kaže gospodin da vikendom dodju, morao dati 20KM da dodje i pogleda mi na vrijeme i riješi problem. Raspad sistema, kako oprema, kako sve. Drago mi je što propadaju, kradu od kredita, interneta svega. Telemach kako je došao ne mogu se porediti cijena brzina, kvaliteta i oprema.
Drugi post a već koban :mrgreen:
Adoxxx

#63873 Re: BHTelecom All About

Post by Adoxxx »

je li iko naletio na LTE+ mrežu i gdje? :D
crnivrag

#63874 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Adoxxx wrote:je li iko naletio na LTE+ mrežu i gdje? :D
Ja, 08.04. pred vratima Telecom centra na Dolac Malti.
beni-bu-man

#63875 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

crnivrag wrote:
Adoxxx wrote:je li iko naletio na LTE+ mrežu i gdje? :D
Ja, 08.04. pred vratima Telecom centra na Dolac Malti.
U koliko sati ??
Locked