ne mozekonektovan wrote:Mogu li ranije isplatiti rate za telefon???
najveca glupost . Ja trazio da isplatim ranije telefon, ali da ugovorna obaveza i sve to stoji . Samo da platim odmah, da mi ne dolaze rate uz racun ...ne moze
Moderator: Benq
ne mozekonektovan wrote:Mogu li ranije isplatiti rate za telefon???
ja u subotu otisao u Mercator na Socijalnom. dobar dan dajte te kartice da dernek pravimo. imam isto tako mobitel privatno koji placam preko moja tv na 24 mjeseca, ultra broj i dobili bez placanja 5KM jer je broj u moj izbor. drugi mobitel je poslovni, dao punomc za zamjenu kartice i isto uredno dobio 4g karticu uz naplatu 5KM jer strucnjaci valjda jos email nisu procitali sa zahtjevom za promjenu na nove pakete. probaj ti drugu poslovnicu ili drugi salter. moguce da ih sistem jebe ako je razlicita cijena rata za mobitele, mada i to se rijesi za 5min ko ima 2 klikera u glavi.pajero wrote:@mirza_15 ili neko ko radi u BHTel mozete li mi objasniti koja je zajebancija oko mjenjanja kartice za nas koji imamo telefon na rate a koji ce biti isplacen za 2-3 mjeseca?
Imam i privatni i poslovni (za koje kazes da imate "strozija pravila prilikom rješavanja problema") broj na kojem rate za mobilni aparat isticu za 2-3 mjeseca i vasi uposlenici kazu da privatno ne mogu dobiti novu sim karticu za 4G besplatno niti mogu preci na jedan od novih paketa (prilicno slican ovom sad). Jos je cudnije da ne mogu preci sa poslovnim na VECI paket jer imam jos 2 rate...? Kazu sistem ne dozvoljava... ali da imam jos godinu dana onda bi mogli mjenjati...cudno?
E svasta, ja kontao drugi telefon da uzmem,....skafiskafsnjak wrote:ne mozekonektovan wrote:Mogu li ranije isplatiti rate za telefon???![]()
najveca glupost . Ja trazio da isplatim ranije telefon, ali da ugovorna obaveza i sve to stoji . Samo da platim odmah, da mi ne dolaze rate uz racun ...ne moze
Može 6 ili 3 mjeseca prije isteka , s tim što treba da na sljedećem računu isplatiš preostale rate bez sniženja i uzmeš novi uređaj na 12 ili 24 mjeseca.konektovan wrote:Mogu li ranije isplatiti rate za telefon???
pa to svakako ne mozes. Oni su tebi dali jeftinije telefon, a ti se obavezao 2 godine ili koliko... Moraju se obje ispostovati .konektovan wrote:E svasta, ja kontao drugi telefon da uzmem,....skafiskafsnjak wrote:ne mozekonektovan wrote:Mogu li ranije isplatiti rate za telefon???![]()
Zaključi te ugovore isplati to što je ostalo ( ide preko računa ) i potpiši nove ugovore . ( ovo ide ako ćeš novi uređaj kupiti )pajero wrote:@mirza_15 ili neko ko radi u BHTel mozete li mi objasniti koja je zajebancija oko mjenjanja kartice za nas koji imamo telefon na rate a koji ce biti isplacen za 2-3 mjeseca?
Imam i privatni i poslovni (za koje kazes da imate "strozija pravila prilikom rješavanja problema") broj na kojem rate za mobilni aparat isticu za 2-3 mjeseca i vasi uposlenici kazu da privatno ne mogu dobiti novu sim karticu za 4G besplatno niti mogu preci na jedan od novih paketa (prilicno slican ovom sad). Jos je cudnije da ne mogu preci sa poslovnim na VECI paket jer imam jos 2 rate...? Kazu sistem ne dozvoljava... ali da imam jos godinu dana onda bi mogli mjenjati...cudno?
sta ti je mob radio izmedju 80 i 96% baterije, a wifi ti znak na izdisajima. provjeri ti to junacino. precesljaj detaljno na mobitelu u postavkama kad se trosio internet, imas aplikaciju stanje racuna, uloguj se pa vidi i tu, registruj se na stranicu telekoma pa vidi i tu, otidji na salter bhtelecom i trazi listing pa vidi i tu. jebem mu mater bas danas ima bar 10 nacina kako provjeriti stanje kredita,racuna,interneta, poruka, vibera, facebooka, youtube, koliko puta se displej otkljuco...kemox wrote:lijepo sam hronološki poredao 04:15 je sljedeći dan.Pitar sa Kariba wrote:Ja kol`ko vidim on je u 14:41 imao 12.68 kredita ali i bateriju na 80%, dok je u 04:15 kredit iznosio 12.28 ali je baterija bila na 96%.
Da nije sta do toga....
Za ovo ne trebam ići u telekom nego u Federalnu upravu policije!
Bando!
Hvala, svakako bi ugovor isao na 24 mjeseca..jarobot wrote:Može 6 ili 3 mjeseca prije isteka , s tim što treba da na sljedećem računu isplatiš preostale rate bez sniženja i uzmeš novi uređaj na 12 ili 24 mjeseca.konektovan wrote:Mogu li ranije isplatiti rate za telefon???
Da li su ti ukljuceni mobilni podaci? Ako jesu svakih par sati mobitel ima komunikaciju sa serverom i trosi podatke.kemox wrote:lijepo sam hronološki poredao 04:15 je sljedeći dan.Pitar sa Kariba wrote:Ja kol`ko vidim on je u 14:41 imao 12.68 kredita ali i bateriju na 80%, dok je u 04:15 kredit iznosio 12.28 ali je baterija bila na 96%.
Da nije sta do toga....
Bando!

Ljubavnicakakavdanakneiskustvu wrote:neko mi sa fiksnog broja iz sarajeva nekoliko dana vec dva puta odzvoni i prekine,broj nije prijavljen,bar ga nema na njihovoj stranici u imeniku,nemoguce je saznati ko je u pitanju?
To ti je Google Lokacija ili LBS lokacija kad nema GPS dometa. Zato ti to skida. Isključi lokaciju totalno i neće skidati.Bobi wrote:Da li su ti ukljuceni mobilni podaci? Ako jesu svakih par sati mobitel ima komunikaciju sa serverom i trosi podatke.kemox wrote:lijepo sam hronološki poredao 04:15 je sljedeći dan.Pitar sa Kariba wrote:Ja kol`ko vidim on je u 14:41 imao 12.68 kredita ali i bateriju na 80%, dok je u 04:15 kredit iznosio 12.28 ali je baterija bila na 96%.
Da nije sta do toga....
Bando!
cijelo vrijeme je bio na wifi a mobilni podaci su bili upaljeni, je pretplata ali mislim da i ultra radi isto.
Nazovi s nekog drugog broja na pr. sa poslakakavdanakneiskustvu wrote:evo probao ,nema
meni ne smetaTESLA_EDISON wrote:To ti je Google Lokacija ili LBS lokacija kad nema GPS dometa. Zato ti to skida. Isključi lokaciju totalno i neće skidati.Bobi wrote:Da li su ti ukljuceni mobilni podaci? Ako jesu svakih par sati mobitel ima komunikaciju sa serverom i trosi podatke.kemox wrote:
lijepo sam hronološki poredao 04:15 je sljedeći dan.
Bando!
cijelo vrijeme je bio na wifi a mobilni podaci su bili upaljeni, je pretplata ali mislim da i ultra radi isto.
Haj napiši prva dva proja poslije +38733... pa da vidimo koji je operater prvo i da probamo naći vlasnikakakavdanakneiskustvu wrote:evo probao ,nema
Može ali realno gledajmo. Rijetko ko prenosi broj tako da je velika šansa utvrditi operatera po bloku broja.diablobih wrote:Pa dobro, moze se i 033 prenijeti na drugu mrezu. Probaj druge imenike.
TESLA_EDISON wrote:Haj napiši prva dva proja poslije +38733... pa da vidimo koji je operater prvo i da probamo naći vlasnikakakavdanakneiskustvu wrote:evo probao ,nema
BHT je numeracija, vjerovatno pod zabranom ako pak nije ipak prenio broj.kakavdanakneiskustvu wrote:TESLA_EDISON wrote:Haj napiši prva dva proja poslije +38733... pa da vidimo koji je operater prvo i da probamo naći vlasnikakakavdanakneiskustvu wrote:evo probao ,nema
77
Drugi post a već kobanekser55 wrote:Tri načina da vam dodje monter iz BH Telekoma, prvi sam čekao 15 dana i više, drugi sam isčupšao sve iz zida i sa žicama i kablovima odnio u filijalu od BH telekoma, treći je što kaže gospodin da vikendom dodju, morao dati 20KM da dodje i pogleda mi na vrijeme i riješi problem. Raspad sistema, kako oprema, kako sve. Drago mi je što propadaju, kradu od kredita, interneta svega. Telemach kako je došao ne mogu se porediti cijena brzina, kvaliteta i oprema.
Ja, 08.04. pred vratima Telecom centra na Dolac Malti.Adoxxx wrote:je li iko naletio na LTE+ mrežu i gdje?
U koliko sati ??crnivrag wrote:Ja, 08.04. pred vratima Telecom centra na Dolac Malti.Adoxxx wrote:je li iko naletio na LTE+ mrežu i gdje?