BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
escobar__

#63801 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Za pozive preko LTE mreže operater mora omogućit tzv. VoLTE, te oba uređaja moraju imat podršku za to. Trenutno bh. operateri ne nude VoLTE usluge pa samim tim i pozivi idu preko 2/3G mreže.
zrakomlat

#63802 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

A znam to, tj pročitao sam ovdje, nego bezze provjeravao da li će biti nedostupan taj telefon sa 4G mrežom kad se pozove i koliko brzo se prebaci na 3G. Uglavnom, u ovom slučaju ide normala, bez ikakvih problema.
kemox

#63803 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Od sinoć nisam koristio telefon, mobilni podatci isključeni i sa 12.88 kredit spao na 12.28.
Naplaćuje li se provjera stanja kredita ???

Ovi je PLJAČKA !!!

Evo isključio sam 4G da se ne može konektivati pa vidim šta će se desiti

Mogu li 061 prebaciti na eronet? Zna li neko?
Mehemed
Vozim: automobil

#63804 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

kemox wrote:Od sinoć nisam koristio telefon, mobilni podatci isključeni i sa 12.88 kredit spao na 12.28.

Ovi je PLJAČKA !!!

Meni jednom skinulo preko noći preko 500MB prometa što je bilo i još skoro 20KM kredita, svuklo do posljednjeg feninga. Vadili se na to da sam koristio internet preko noći, a ja spavao, mobitel nije zabilježio nikakav promet ni preko WiFi-a(bio povezan na WiFi), a kamo li preko mobilne mreže. Nije odradilo ni kakav update aplikacije koji se rade samo preko WiFi mreže, isključeno bilo da se bilo šta radi preko mobilne mreže. Vidio da se ne može protiv rogatog boriti i odustao od tog, morao se oprostiti od skoro 20KM kredita.

Može se prebaciti isti broj na drugu mrežu.
Last edited by Mehemed on 05/05/2019 17:44, edited 1 time in total.
sagosen

#63805 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Al aktiviram ja dnevno buy and surf 1GB i ne dođe poruka kad istekne opcija, već kad je preko USSD menija idem da provjerim do kad važi e onda u tom trenutku stiže SMS iako je opcija istekla prije dva sata. Al jok, nećete mene zajebat ja navijam alarm kad ističe :D :D :D
Mehemed

#63806 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

U mene je alarm na sedmični buy&surf 1GB, a na mobitelu warning stavio na 750MB a gašenje podataka na 850MB jer upozorava da mobitel može malo drukčije obračunati nego provider, tako da to dobro pratim i dobro se osiguram.
sagosen

#63807 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Ne može baš drugačije u 150MB, jes da je to BHTelecom al imaju mjeru valjda :D
kemox

#63808 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Mehemed wrote:
kemox wrote:Od sinoć nisam koristio telefon, mobilni podatci isključeni i sa 12.88 kredit spao na 12.28.

Ovi je PLJAČKA !!!

Meni jednom skinulo preko noći preko 500MB prometa što je bilo i još skoro 20KM kredita, svuklo do posljednjeg feninga. Vadili se na to da sam koristio internet preko noći, a ja spavao, mobitel nije zabilježio nikakav promet ni preko WiFi-a(bio povezan na WiFi), a kamo li preko mobilne mreže. Nije odradilo ni kakav update aplikacije koji se rade samo preko WiFi mreže, isključeno bilo da se bilo šta radi preko mobilne mreže. Vidio da se ne može protiv rogatog boriti i odustao od tog, morao se oprostiti od skoro 20KM kredita.

Može se prebaciti isti broj na drugu mrežu.
Ovo trebaju svi propratiti. Evo i komšija imao isti problem, isključili mu internet, ne skida više kredit

Evo moje potrošnj interneta o nula
Hinjski po malo skidaju da ne možeš ni skontazi

Image
Last edited by kemox on 05/05/2019 17:51, edited 2 times in total.
Mehemed

#63809 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

IkaIJ wrote:Ne može baš drugačije u 150MB, jes da je to BHTelecom al imaju mjeru valjda :D
Nakon što su mi ukrali preko 500MB i još skoro 20KM kredita preko noći i ovo je malo, treba ga gasiti skroz, i opet nisi siguran...
Del_Boy1

#63810 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

player_ wrote:Fazon je jel moguce imate obje twin kartice aktivne u isto vrijeme :D
Zadnja koju si koristio za poziv ili sms je aktivna, ali mobilni internet radi na obje kartice istovremeno.
Maharadza

#63811 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Ništa novo oko krađe, lopovi nastavljaju na mobilnom internetu tamo gdje su stali sa nestankom starih ADSL paketa (3G, 5G, 9G itd. - mada ni njih ne bi nikada ukinuli da nije došla konkurencija sa prihvatljivim cijenama za flat i uz pristojne brzine). Kad se samo sjetim...program na računaru (koji je tada kod većine pa tako i kod mene bio JEDINI uređaj konektovan na modem) fino prikaže da nisam ni u snu prešao limit ali prema njihovom brojaču sam istovremeno probio limit i to taman za 1GB (nekada i 2, valjda kako im zatreba keša) koji je tada koštao 10KM. Isto se redovno dešavalo haman svakome koga sam poznavao u to vrijeme ko je pratio DL promet pomoću zasebnih programa. Haram im bilo za sva vremena. :skoljka:
arnes_king

#63812 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Kod mene na mobitelu brojac uvijek prikazuje malo vise nego BHT kad provjerim tako da nisam imao slicnih problema.
made_in_sarajevo

#63813 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Maharadza wrote:Ništa novo oko krađe, lopovi nastavljaju na mobilnom internetu tamo gdje su stali sa nestankom starih ADSL paketa (3G, 5G, 9G itd. - mada ni njih ne bi nikada ukinuli da nije došla konkurencija sa prihvatljivim cijenama za flat i uz pristojne brzine). Kad se samo sjetim...program na računaru (koji je tada kod većine pa tako i kod mene bio JEDINI uređaj konektovan na modem) fino prikaže da nisam ni u snu prešao limit ali prema njihovom brojaču sam istovremeno probio limit i to taman za 1GB (nekada i 2, valjda kako im zatreba keša) koji je tada koštao 10KM. Isto se redovno dešavalo haman svakome koga sam poznavao u to vrijeme ko je pratio DL promet pomoću zasebnih programa. Haram im bilo za sva vremena. :skoljka:
A dizanje cijena svaka 2 mjeseca vec godinama kod telemacha nije lopovluk i nije haram?
mirza_15

#63814 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ma nije ba. To je cool. Njemu je njegov brojač pokazao da ga Telecom krade.
made_in_sarajevo

#63815 Re: BHTelecom All About

mirza_15 wrote:Ma nije ba. To je cool. Njemu je njegov brojač pokazao da ga Telecom krade.
Znalo se desavati u onaj vakat da brojaci lazu, da se kradu sifre i useri i slicno. To mu nije suplja prica, ali za sve ima zalba pa na kraju i sud. Danas pogotovo evo za mobitel ima na.mobitelu brojac, ima se skinuti hejbet brojaca, racun, izvod pa sabrati i eto.

Samo njegovo branjenje jednog, pljuvanja drugog postaje smijesno. Ovima je haram i lopovi, a ovi nisu. Oni posteno dizu radi usluge, lafo.
Tesla Edison

#63816 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

mirza_15 wrote:Ma nije ba. To je cool. Njemu je njegov brojač pokazao da ga Telecom krade.
Ma pusti ga, vidiš da namjerno izvrće činjenice i piše neistinu. BHT imao flat dok Telemach nije ni postojao.
Maharadza

#63817 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

TESLA_EDISON wrote:
Ma pusti ga, vidiš da namjerno izvrće činjenice i piše neistinu. BHT imao flat dok Telemach nije ni postojao.
Nauči se čitati, čak sam ti podvukao gore "flat uz PRIHVATLJIVE cijene i uz pristojne brzine" a koliko je tada flat koštao kod BHT-a to ćeš prešutiti jelde?! Koja uhljeb propaganda i pokušaj jeftinog spina...
made_in_sarajevo wrote:
Znalo se desavati u onaj vakat da brojaci lazu, da se kradu sifre i useri i slicno. To mu nije suplja prica, ali za sve ima zalba pa na kraju i sud. Danas pogotovo evo za mobitel ima na.mobitelu brojac, ima se skinuti hejbet brojaca, racun, izvod pa sabrati i eto.

Samo njegovo branjenje jednog, pljuvanja drugog postaje smijesno. Ovima je haram i lopovi, a ovi nisu. Oni posteno dizu radi usluge, lafo.
Opet ne čitamo i napadamo bez ikakvog osnova...prvi sam što na onoj temi kritikuje radi svega i svačega, čak štaviše pisao im x puta satirične postove u smislu "nemojte ništa dirati niti popravljati, samo će opet za 3KM povećati račune..." itd. ali šta ja imam sa uhljebima i redovnim braniocima PINK patriJota logiku tražiti...ali prošla su vremena kada ste šakom i kapom od raje uzimali pa razumijem zašto se i palite svi kolektivno kao hepo kocke, boli istina... :run:
Last edited by Maharadza on 05/05/2019 20:49, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#63818 Re: BHTelecom All About

Maharadza wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Nauči se čitati, čak sam ti podvukao gore "flat uz PRIHVATLJIVE cijene i uz pristojne brzine" a koliko je tada flat koštao kod BHT-a to ćeš prešutiti jelde?! Koja uhljeb propaganda i pokušaj jeftinog spina...
made_in_sarajevo wrote:

Opet ne čitamo i napadamo bez ikakvog osnova...prvi sam što na onoj temi kritikuje radi svega i svačega, čak štaviše pisao im x puta satirične postove u smislu "nemojte ništa dirati niti popravljati, samo će opet za 3KM povećati račune..." itd. ali šta ja imam sa uhljebima i redovnim braniocima PINK patriJota logiku tražiti... :run:
Pa satra se telekom lopovika nazivajuci,a telemach 2x gori. Jedino ti logike nemas,a jos prozivas za branioce pinka,a sta je telemach? Hahahah logika jel tako
mirza_15

#63819 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

U mojatv paketima vazda bio flat. Mojatv počela godinu dana prije dolaska Telemacha koji samo uz tv nudi internet, dakle kao i mojatv dok ga samog i nedaju. Dakle, spin i velika laž!
Maharadza

#63820 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Konkurencija se barem ne busa u prsa kako su "uber-patriJote" a onda im više od polovine progr. šeme čine PINK kanali...pa ko je ovdje munafik svega ti?!
made_in_sarajevo

#63821 Re: BHTelecom All About

Telekom se kurci patriotizmom isto kao svaka drzavna firma bilo gdje na svijetu. Nazivati nekoga da je pink patriota, a koristi i brani usluge firme iz beograda koja drzi sve to je smijesno. Logika prava hahahah.

Inace.me.boli.cuna odakle je ko, koristim ono sto meni odgovara, ali kad je ovakva logika u pitanju onda moram povuci te linije odakle.je ko.
mirza_15

#63822 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Nije više od pola nego 90%. Kad već dodaješ dodaj na veliko.
Tesla Edison

#63823 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Eto Telemah nema Pinkova. Haj sjaši i spinuj, da ne kažem laži negdje drugo. Ovdje nećeš i ne možeš.

Telemah (GlobalNet) imao limite u vrijeme kada su Telekom i Logosoft uveliko imali flat po povoljnijim cijenama u sklopu IPTV usluge. Činjenica je ta da su BH Telecom, Logosoft i Blic Net imali flat a Telemah je zadnji uveo flat u svoje pakete. Ovo su sve egzaktni podaci i mogu se pronaći u ponudama te godine. U pitanju je 2009. godina.
studiorum_tuzlaensis

#63824 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Dođe mahi i baci Vam kost, a vi se primite ko mala djeca... :roll:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63825 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Meni su redovno bht ovci dopunjavali kredit, u toku noci, i to bas pocesto, nadam se da to nije od ovih sto se zale da su pokradeni... :mrgreen:
Locked