sanchopansa1 wrote: ↑31/07/2026 16:49Pa i SDA je 35 godina vladala nametnuta od strane SPC-a i SANU-a pa niste potezali to pitanje dok ste bili vlast?
Koliko znam, hodze to zovu munafikluk, odnosno licemjerje.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Montana1
#63776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Montana1
#63777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma ne, ne kontas,
kad je losiji kriv si ti, a kad je bolje onda je zasluzena NAMETNUNTA kompanija
cuj bolje
-
tokio25
#63778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
znaci tamo kad iran zatvori moreuz i cijena skoci kriva je vlada?
- GandalfSivi
#63779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako prepoznati bota? Ne odgovara na argumente, nego samo nastavi gurati isti narativ. Dzaba mu pises, dzaba mu postiras argumente, on samo po svom, ne da se omesti sekunde
To vam je ekspert level, ovakvi i majonezu i poli salamu u sendvicu dobiju…
-
Montana1
#63780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sve ok,
razumio sam,
ja sam kriv sto mi je lose,
nametnuti su tu da je njima bude bolje a narod ko jebe.
do prije 4 godine mi je sda bila kriva sto mi je bilo lose, jebiga nisam skonto prije, hvala vam na pojasnjenju.
-
Montana1
#63781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
aha, argumenti vjeruj sta ti ja pisem a ne svojim ocimaGandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:09Kako prepoznati bota? Ne odgovara na argumente, nego samo nastavi gurati isti narativ. Dzaba mu pises, dzaba mu postiras argumente, on samo po svom, ne da se omesti sekunde
- JohnnyS
#63782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba malo ubaciti i vitamina, npr. takozvana vladaGandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:09Kako prepoznati bota? Ne odgovara na argumente, nego samo nastavi gurati isti narativ. Dzaba mu pises, dzaba mu postiras argumente, on samo po svom, ne da se omesti sekunde
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#63783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trojaneri, zaduzivanje, ekononsko propadanje, prepustanje institucija, popustanje Dodiku i Covicu....
-
made_in_sarajevo
#63784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa dobro ti direktoru gdje radis ja hocu da mi je 600 osnovica jer mi je tad bolje bilo. Mi nemamo drzave i ekonomije da ne osjetimo inflaciju i to su krivi oni sto su 96 vec sjeli u fotelje. Ne moze se to preko noci promjenit. Evo dobio si vecu platu, dobio si porodiljnu naknadnu, dobili javni prevoz u Sarajevu, dobili i helikopter za kojim ce vristati isti ovi sto pljuju, trzno se energoinvest pod trojkom, ako cemo cerati na sitno i hidrogradnja je rijesena pod trojkom. Kako vlada ce kontrolisati privatnu firmu koja uvlaci hranu npr i pokaze fakture da on to plati tamo 1km i dok.plati carinu i porez i doda svoju zaradu da nema kud ispod 1,5KM ici. Sta ce tu vlada da natjera firnu da radi u minusu? Nemaa sistema i ekonomije da ovo prebrodis, nemaju ni bolje drzave od nas. Evo imamo i konacno terminal za gorivo u funkciji. Jesi vidio pomaka naspram 30 godina, zamisli da su svake godine bar nesto uradili sto su ovi uradili za 8 godina (racunajuci kanton), pa gdje bi nam kraj.
Ali dobro, bitno da je bosnjak jebo ostalo. Zato bingo moze i argetu staviti ja 3km opet bi krcato bilo, bitno da je bosnjak u drzavi bosni i hercegovini gdje ste ubili sve zivo bosansko, ali to jr visa matematika za vas
Ali dobro, bitno da je bosnjak jebo ostalo. Zato bingo moze i argetu staviti ja 3km opet bi krcato bilo, bitno da je bosnjak u drzavi bosni i hercegovini gdje ste ubili sve zivo bosansko, ali to jr visa matematika za vas
-
Trappist
#63785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da mi je znati koliko je tebi dosadno u životu kad iz amerike visis na temi o politickom životu u bih povazdan. I jos nam ti solis pamet je li nam bolje ili gore u zadnje 4 godine.GandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:09Kako prepoznati bota? Ne odgovara na argumente, nego samo nastavi gurati isti narativ. Dzaba mu pises, dzaba mu postiras argumente, on samo po svom, ne da se omesti sekunde
-
Trappist
#63786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebiga, zivim u glavnom gradu drzave, koga da krivim?
- GandalfSivi
#63787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa odgovori majstore:Montana1 wrote: ↑31/07/2026 18:11aha, argumenti vjeruj sta ti ja pisem a ne svojim ocimaGandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:09
Kako prepoznati bota? Ne odgovara na argumente, nego samo nastavi gurati isti narativ. Dzaba mu pises, dzaba mu postiras argumente, on samo po svom, ne da se omesti sekunde
To vam je ekspert level, ovakvi i majonezu i poli salamu u sendvicu dobiju…![]()
Da li je FBiH imala demokratski izabranu vladu u periodu 2018-2022?
Da li je SDA dobila dva dodatna mjesta u Domu naroda na osnovu kinder jaja?
Da li je SDA zajedno sa DF-om imala dovoljno glasova da napravi Vladu FBiH ili bi isli opet na jos cetiri godine tehnicke vlade?
Da li bi jednodnevne promjene uopste bile potrebne da nije bilo promjena iz izborne noci?
Pa da se ganjamo dok se boje ne rastope…
- GandalfSivi
#63788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet koristis “vidi ti glave” argument. Valjda tesko procitati sta sam napisao i smisleno odgovoriti..,Trappist wrote: ↑31/07/2026 18:44Da mi je znati koliko je tebi dosadno u životu kad iz amerike visis na temi o politickom životu u bih povazdan. I jos nam ti solis pamet je li nam bolje ili gore u zadnje 4 godine.GandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:09Kako prepoznati bota? Ne odgovara na argumente, nego samo nastavi gurati isti narativ. Dzaba mu pises, dzaba mu postiras argumente, on samo po svom, ne da se omesti sekunde
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#63789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Javi se u Jagomir druže.sanchopansa1 wrote: ↑31/07/2026 16:49Pa i SDA je 35 godina vladala nametnuta od strane SPC-a i SANU-a pa niste potezali to pitanje dok ste bili vlast?
Koliko znam, hodze to zovu munafikluk, odnosno licemjerje.
- PreWiBa
#63790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
90% stvari koje si naveo nema veze sa bilo čim van Sarajeva. U tome i jeste problem.made_in_sarajevo wrote: ↑31/07/2026 18:16 Pa dobro ti direktoru gdje radis ja hocu da mi je 600 osnovica jer mi je tad bolje bilo. Mi nemamo drzave i ekonomije da ne osjetimo inflaciju i to su krivi oni sto su 96 vec sjeli u fotelje. Ne moze se to preko noci promjenit. Evo dobio si vecu platu, dobio si porodiljnu naknadnu, dobili javni prevoz u Sarajevu, dobili i helikopter za kojim ce vristati isti ovi sto pljuju, trzno se energoinvest pod trojkom, ako cemo cerati na sitno i hidrogradnja je rijesena pod trojkom. Kako vlada ce kontrolisati privatnu firmu koja uvlaci hranu npr i pokaze fakture da on to plati tamo 1km i dok.plati carinu i porez i doda svoju zaradu da nema kud ispod 1,5KM ici. Sta ce tu vlada da natjera firnu da radi u minusu? Nemaa sistema i ekonomije da ovo prebrodis, nemaju ni bolje drzave od nas. Evo imamo i konacno terminal za gorivo u funkciji. Jesi vidio pomaka naspram 30 godina, zamisli da su svake godine bar nesto uradili sto su ovi uradili za 8 godina (racunajuci kanton), pa gdje bi nam kraj.
U KS je Trojka ispala dobra, ali ne i na višim nivoima, gdje je učinak minoran.
-
Trappist
#63791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajd procitaj tvoj komentar za nekakvo botovanje pa onda razmisli ko kome govori "vidi mu glave".GandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:48Opet koristis “vidi ti glave” argument. Valjda tesko procitati sta sam napisao i smisleno odgovoriti..,Trappist wrote: ↑31/07/2026 18:44Da mi je znati koliko je tebi dosadno u životu kad iz amerike visis na temi o politickom životu u bih povazdan. I jos nam ti solis pamet je li nam bolje ili gore u zadnje 4 godine.GandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:09
Kako ne mozes shvatiti da svaki tvoj argument o životu u BiH pada u vodu jer ne živiš ovdje i stavise ima okean i 6-7 drzava izmedju nas, nece te ljudi nikako ozbiljno shvatiti, vise ces izazvati suprotnu reakciju. Ne znam je li ti to i cilj, hajd ga znaj.
- PreWiBa
#63792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Istina jeste da je ustav suspendiran, to se jednostavno ne radi. I gotovo.GandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:47Pa odgovori majstore:Montana1 wrote: ↑31/07/2026 18:11aha, argumenti vjeruj sta ti ja pisem a ne svojim ocimaGandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:09
To vam je ekspert level, ovakvi i majonezu i poli salamu u sendvicu dobiju…![]()
Da li je SDA zajedno sa DF-om imala dovoljno glasova da napravi Vladu FBiH ili bi isli opet na jos cetiri godine tehnicke vlade?
Da li bi jednodnevne promjene uopste bile potrebne da nije bilo promjena iz izborne noci?
Narušen je princip demokratije, ustavnog prava. Na kraju krajeva, i te loptice su uvedene od VP-a.
-
tokio25
#63793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
tokio25
#63794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
99,9% nema veze sve ovo sa berlinom pa se ti javisPreWiBa wrote: ↑31/07/2026 18:5090% stvari koje si naveo nema veze sa bilo čim van Sarajeva. U tome i jeste problem.made_in_sarajevo wrote: ↑31/07/2026 18:16 Pa dobro ti direktoru gdje radis ja hocu da mi je 600 osnovica jer mi je tad bolje bilo. Mi nemamo drzave i ekonomije da ne osjetimo inflaciju i to su krivi oni sto su 96 vec sjeli u fotelje. Ne moze se to preko noci promjenit. Evo dobio si vecu platu, dobio si porodiljnu naknadnu, dobili javni prevoz u Sarajevu, dobili i helikopter za kojim ce vristati isti ovi sto pljuju, trzno se energoinvest pod trojkom, ako cemo cerati na sitno i hidrogradnja je rijesena pod trojkom. Kako vlada ce kontrolisati privatnu firmu koja uvlaci hranu npr i pokaze fakture da on to plati tamo 1km i dok.plati carinu i porez i doda svoju zaradu da nema kud ispod 1,5KM ici. Sta ce tu vlada da natjera firnu da radi u minusu? Nemaa sistema i ekonomije da ovo prebrodis, nemaju ni bolje drzave od nas. Evo imamo i konacno terminal za gorivo u funkciji. Jesi vidio pomaka naspram 30 godina, zamisli da su svake godine bar nesto uradili sto su ovi uradili za 8 godina (racunajuci kanton), pa gdje bi nam kraj.
- GandalfSivi
#63795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jah ba, posto nikada nisam profesionalni igrao lopte ne bih se smio javljati na temi o fudbalu. Gluposti. Plus, zivio sam tamo 30 godina (sve do 2006), sinoc se vratio u DC nakon 45 dana tamo, redovno dolazim, imam vise povezanosti sa BiH nego pola forumasa koji zive dole. Ali opet ti kazem, gluposti.Trappist wrote: ↑31/07/2026 18:52Hajd procitaj tvoj komentar za nekakvo botovanje pa onda razmisli ko kome govori "vidi mu glave".GandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:48Opet koristis “vidi ti glave” argument. Valjda tesko procitati sta sam napisao i smisleno odgovoriti..,
Kako ne mozes shvatiti da svaki tvoj argument o životu u BiH pada u vodu jer ne živiš ovdje i stavise ima okean i 6-7 drzava izmedju nas, nece te ljudi nikako ozbiljno shvatiti, vise ces izazvati suprotnu reakciju. Ne znam je li ti to i cilj, hajd ga znaj.
Ti ovdje pises anegdotalno, ja pisem sveobuhvatno.
Evo ti konkretno. Nabroj mi (iskljucujuci inflaciju) tri stvari koje su gore sada nego prije cetiri godine, a ja cu ti nabrojati 10 koje su bolje.
Last edited by GandalfSivi on 31/07/2026 19:03, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#63796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko je glavni tumac ustava, ko ima pravo da ga mijenja i kakva je razlika izmedju ovoga i izborne veceri?PreWiBa wrote: ↑31/07/2026 18:52Istina jeste da je ustav suspendiran, to se jednostavno ne radi. I gotovo.GandalfSivi wrote: ↑31/07/2026 18:47Pa odgovori majstore:
Narušen je princip demokratije, ustavnog prava. Na kraju krajeva, i te loptice su uvedene od VP-a.
-
made_in_sarajevo
#63797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne moze vlada fbih preko kantona raditi. Ko je drugima kriv pa im je sda sveto slovo. Nama su dopizdili i odjebali ih i prodisali, a drugi nek i dalje vjeruju sda-hdz-snsd i da ce im bas od sutra biti bolje sa njimaPreWiBa wrote: ↑31/07/2026 18:5090% stvari koje si naveo nema veze sa bilo čim van Sarajeva. U tome i jeste problem.made_in_sarajevo wrote: ↑31/07/2026 18:16 Pa dobro ti direktoru gdje radis ja hocu da mi je 600 osnovica jer mi je tad bolje bilo. Mi nemamo drzave i ekonomije da ne osjetimo inflaciju i to su krivi oni sto su 96 vec sjeli u fotelje. Ne moze se to preko noci promjenit. Evo dobio si vecu platu, dobio si porodiljnu naknadnu, dobili javni prevoz u Sarajevu, dobili i helikopter za kojim ce vristati isti ovi sto pljuju, trzno se energoinvest pod trojkom, ako cemo cerati na sitno i hidrogradnja je rijesena pod trojkom. Kako vlada ce kontrolisati privatnu firmu koja uvlaci hranu npr i pokaze fakture da on to plati tamo 1km i dok.plati carinu i porez i doda svoju zaradu da nema kud ispod 1,5KM ici. Sta ce tu vlada da natjera firnu da radi u minusu? Nemaa sistema i ekonomije da ovo prebrodis, nemaju ni bolje drzave od nas. Evo imamo i konacno terminal za gorivo u funkciji. Jesi vidio pomaka naspram 30 godina, zamisli da su svake godine bar nesto uradili sto su ovi uradili za 8 godina (racunajuci kanton), pa gdje bi nam kraj.
-
kakabanja213
#63798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci ljudi odradili nekakvo istrazivanje ispitali kako kazu 1000 ljudi, uopste nije bilo pitannje o Sda-ovima, Trojkama, Dodicima, izdajama, odvjepljenjima, majorizacinama, minorizacijama, Kovaceicu, Kordicu i slicnom nego da li zivite bolje oli losije, Odgivori su takvi kakvi su ali na forumu se odmah pale motori botiranja i idemo loptici prebacivati na suparnike.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#63799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pogledah par minuta intervjua Rumenigea na Hayatu...voditeljica mu postavlja pitanja kojih se ne bi ni novinari PTPC postidjeli kad intervjuisu Dodika
Eh sad otkud on na Hayatu i otkud ovakav tretman
Je li nam se to sprema nova stara ljubav izmedju SDA i SzaBiH
Eh sad otkud on na Hayatu i otkud ovakav tretman
Je li nam se to sprema nova stara ljubav izmedju SDA i SzaBiH
- PreWiBa
#63800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jah, ne baš.made_in_sarajevo wrote: ↑31/07/2026 19:10Ne moze vlada fbih preko kantona raditi. Ko je drugima kriv pa im je sda sveto slovo. Nama su dopizdili i odjebali ih i prodisali, a drugi nek i dalje vjeruju sda-hdz-snsd i da ce im bas od sutra biti bolje sa njimaPreWiBa wrote: ↑31/07/2026 18:5090% stvari koje si naveo nema veze sa bilo čim van Sarajeva. U tome i jeste problem.made_in_sarajevo wrote: ↑31/07/2026 18:16 Pa dobro ti direktoru gdje radis ja hocu da mi je 600 osnovica jer mi je tad bolje bilo. Mi nemamo drzave i ekonomije da ne osjetimo inflaciju i to su krivi oni sto su 96 vec sjeli u fotelje. Ne moze se to preko noci promjenit. Evo dobio si vecu platu, dobio si porodiljnu naknadnu, dobili javni prevoz u Sarajevu, dobili i helikopter za kojim ce vristati isti ovi sto pljuju, trzno se energoinvest pod trojkom, ako cemo cerati na sitno i hidrogradnja je rijesena pod trojkom. Kako vlada ce kontrolisati privatnu firmu koja uvlaci hranu npr i pokaze fakture da on to plati tamo 1km i dok.plati carinu i porez i doda svoju zaradu da nema kud ispod 1,5KM ici. Sta ce tu vlada da natjera firnu da radi u minusu? Nemaa sistema i ekonomije da ovo prebrodis, nemaju ni bolje drzave od nas. Evo imamo i konacno terminal za gorivo u funkciji. Jesi vidio pomaka naspram 30 godina, zamisli da su svake godine bar nesto uradili sto su ovi uradili za 8 godina (racunajuci kanton), pa gdje bi nam kraj.
Mogli su raditi na autocestama, magistralnim cestama, sistematski riješiti neke stvari.
Na državnom nivou ništa nisu radili na putu prema Evropskoj uniji.