Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sime_cipol wrote: ↑13/11/2024 19:45
Evropa ide tamo gdje je Svabo usmjerava. Francuska mozda moze saptati sefu, dobacivati. Ostali slusaju i vezu konja gdje Aga kaze.
A Švabo ga veže gdje mu Amerika kaže...
Previše se prave značajni a nisu
sime_cipol wrote: ↑13/11/2024 19:45
Evropa ide tamo gdje je Svabo usmjerava. Francuska mozda moze saptati sefu, dobacivati. Ostali slusaju i vezu konja gdje Aga kaze.
A Švabo ga veže gdje mu Amerika kaže...
Previše se prave značajni a nisu
Da.
U globalnim okvirima su manje bitni, sa tendencijom daljeg pada. U evropi su ipak glavni.
ElRe wrote: ↑14/11/2024 18:50
Sve će to žutokosi zabraniti i pomesti kao što je pomeo i Huaweia. Neće nestati, ali ih u zapadnoj hemisferi i zemljama pod uticajem SADa neće biti.
PS Slušajući analitičare i neke poznanike koji žive u Americi bio sam ubijedjen da Ćamila dobija izbore.
Nije to baš tako lako kako se čini. Postoji nešto što se zove posljedica.
sime_cipol wrote: ↑14/11/2024 18:58
Da im se sa auto industrijom ne desi kao sa gradjevinskim sektorom
I to je opcija. BYD može biti kritičan. Ostali SAIC, GAC, JAC, GWM su pod strogom državnom kontrolom.
BYD je nešto kao Alibaba, Suning...Ako se zamjere vodji, odoše niz vodu.
sime_cipol wrote: ↑14/11/2024 18:58
Da im se sa auto industrijom ne desi kao sa gradjevinskim sektorom
I to je opcija. BYD može biti kritičan. Ostali SAIC, GAC, JAC, GWM su pod strogom državnom kontrolom.
BYD je nešto kao Alibaba, Suning...
Trump i EU ne moraju uvoditi carine. Dovoljno je da malo popuste oko eko normi, jos malo produže zivot ICE auta, dok se električni kinezi ne slome i ode 1000 milijardi u vjetar.
sime_cipol wrote: ↑14/11/2024 13:13
Joj sudija...
Gledaj auta
Miram priznati da sam imao "fetis" na ovu lanciu i jednom sam je zamalo i kupio. Srecom pa nisam ali bila je ispred svog vremena, iako je malo bacala na Scorpio