Sirija
- insomnia78
#63752 Re: Sirija
Dvije mb granate pale na rusku ambasadu u Damasku. Nema povrjedjenih
-
llull
#63753 Re: Sirija
Kako ja kao laik vidim sarajevoxxxx samo govori kad je nesto vraceno, kako svega mu ne spomene kada SAA to uzme, valjda da bi nesto vratili mora da bude oteto prvo ... uvijek mu budu to lazi mrskih prijatelja djecoubice i rezima...
-
sumirprimus
#63754 Re: Sirija
pa cojk zastupa jednu stranu,sta ga brige za drugu..llull wrote:Kako ja kao laik vidim sarajevoxxxx samo govori kad je nesto vraceno, kako svega mu ne spomene kada SAA to uzme, valjda da bi nesto vratili mora da bude oteto prvo ... uvijek mu budu to lazi mrskih prijatelja djecoubice i rezima...
-
republikauzicka
#63755 Re: Sirija
opa,SAA roka Isil-ovce.Haleb.
samo rokaj.
samo rokaj.
-
republikauzicka
#63756 Re: Sirija
SAA oslobodila mjesto Qalaat al Makina.
-
republikauzicka
#63757 Re: Sirija
Evo srce:Co0l wrote:Kurdima,klonu,Kurdima.republikauzicka wrote:Američke vojne snage dostavile su danas sirijskim pobunjenicima 50 tona municije, javio je CNN.
Allahu Ekber
jes to na aparatima?
Municija u 112 sanduka isporučena je u sjevernom djelu Sirije "prijateljskim snagama", objavio je neimenovani američki zvaničnik.
Ovim potezom Obamina administracija pokušava hitno pomoći pobunjenicima u Siriji, navodi CNN.
-
oridjidji
#63758 Re: Sirija,zemlja koja nikad neće pasti....
Dobro daj nesto sto nije rezimsko, misa mu. I Slobini dokumentarci i razgovori sa Rugovom su bili odlicni, dok je gazo po Sipcima, a tek oni Vaskovicevi razgovori sa Srebrenicanima dok se spremao pakao istima. Doduse pogledacu ovo.asurbanipal wrote:oridjidji wrote: Jedan neobjektivan post. Nabrojao si stvari koje radi Saudijska Arabija u kojoj zivi pozamasan broj siija i njihovoj politici prema siijama. Sto ne nabroja stvari koje radi Iran, a tice se njihove lose politike prema sunni muslimanima i uopste njihove politike u regionu?
oridjidji wrote:Na kraju i ova ruska intervencija je sprega Rusije, Kine, Irana, koja treba potisnuti americku dominaciju nad Bliskim Istokom, ali na taj nacin siri se uticaj Irana, sto je daleko pogubnije po taj region jer upravo sve nevolje iz proslosti, pa i sadasnjosti, upravo poticu iz odnosa Irana i njima ravnopravnih konkurenata u regionu.
Koje prošlosti ? Problem nastaje nakon revolucije 1979. godine. Prije toga su Iran i Sadijska Arabija imali relativno dobre odnose, pogotovo to važi za odnose između Šaha Pahlavija i kralja Feisala. Sredinom 1970-ih ti su se odnosi malo pogoršali, budući da je Arabija bila zabrinuta zbog modernizacije iranske vojske. Zanimljiva je i jedna "prepiska" između Pahlavija i Feisala krajem 1960-ih:
![]()
Šah je poslao pismo kralju Feisalu: "Molim vas, moj brate, izvršite modernizaciju. Otvorite svoju zemlju. Napravite škole u kojima će biti pomiješane žene i muškarci. Neka žene nose mini suknje. Otvorite diskoteke. Budite moderni. Inače, ne mogu jamčiti da ćete ostati u svom prijestolju.''
Kralj Feisal je uzvratio pismom: ''Vaše Veličanstvo, ja cijenim tvoj savjet. Smijem li vas podsjetiti da vi niste šah Francuske. Ne sjedite u Elizeju. Vi ste u Iranu. Vaša populacija je 90 posto muslimanska. Molimo vas da imate na umu to.''
Cuj koje proslosti, eto ovo su prvi problemi Irana sa svojom okolinom. Pa Reza bio jaran americki zato su i bili primireni vukovi iranski i saudijski za razliku nego danas, pa kad je sjaho, Sadama natovarise Iranu. Nisu prije toga nikako imali problema na relaciji siije vs sunije. Historija bliskog istoka je bas fina, ujednacena, utopijska, bez medjusobnog proljevanja krvi muslimana zbog politike i sektastva. Od islamske revolucije pa do danas, gdje god su mogli zavaditi se Saudi i Iranci to su uradili. Evo i ovdje i jedni i drugi trkaju se ko ce IZ BIH staviti u vazalski odnos svojim donacijama.
- walter kurtz
#63759 Re: Sirija
Jbt nisam drugog topica otvorio ima 10 dana

-
zrakomlat
#63760 Re: Sirija
Šta je taj majshiti ili kako se već zbori? Pretpostavljam da si malo prilagodio nazivsumirprimus wrote:stim da cu uvijek pljuvat bilo sta sa majshitija,jerbo ono tamo je strahobalno...
nedo bog da oni odlucuju o bilo cemu.sreca pa ih se vise ne pita.
-
republikauzicka
#63761 Re: Sirija
Thanks.dječak sa šibicama wrote:SAA odavno vec.republikauzicka wrote:tko kontrolise Morek?
-
sumirprimus
#63762 Re: Sirija
Malcice...zrakomlat wrote:Šta je taj majshiti ili kako se već zbori? Pretpostavljam da si malo prilagodio nazivsumirprimus wrote:stim da cu uvijek pljuvat bilo sta sa majshitija,jerbo ono tamo je strahobalno...
nedo bog da oni odlucuju o bilo cemu.sreca pa ih se vise ne pita.
Cuo si onu bem mu misha ooooo edin dzekooooooooooo ooooo
Dzeko top mancicni flop
-
sumirprimus
#63763 Re: Sirija
Ko da dijele gudru dzaba jelewalter kurtz wrote:Jbt nisam drugog topica otvorio ima 10 dana![]()
-
dječak sa šibicama
#63764 Re: Sirija
Prvo ide "nije istina da je zlocinacki rezim ista zauzeo, debakl, nisu se metra pomakli" a onda za par dana "vraceno ovo vraceno ono".llull wrote:Kako ja kao laik vidim sarajevoxxxx samo govori kad je nesto vraceno, kako svega mu ne spomene kada SAA to uzme, valjda da bi nesto vratili mora da bude oteto prvo ... uvijek mu budu to lazi mrskih prijatelja djecoubice i rezima...
Kako vraceno, kad se ovi metra nisu pomakli
-
sumirprimus
#63765 Re: Sirija
Snoj niste nikad culi teske borbe se vode.prsa u prsa...neprijatelj trpi teyke gu itke.moral branitelj a na visokom nivou.... 
- insomnia78
#63766 Re: Sirija
Syria-based missile air defense systems harassed Turkish warplanes on Monday, Turkey's military said in a statement on Tuesday, adding that its units gave the "necessary response", without giving further details.
Such incidents have become almost daily occurrences close to Turkey's 900 km (559 miles) Syria border, ratcheting up tensions and alarming NATO, of which Turkey is a member.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#63767 Re: Sirija
Preporučujemwalter kurtz wrote:Jbt nisam drugog topica otvorio ima 10 dana![]()
http://forum.klix.ba/sto-su-muskarci-op ... 33290.html
http://forum.klix.ba/sto-su-muskarci-op ... 30304.html
teko toliko da da se vratiš u normalu
-
sumirprimus
#63768 Re: Sirija
Mozda ih turci navlace...insomnia78 wrote:Syria-based missile air defense systems harassed Turkish warplanes on Monday, Turkey's military said in a statement on Tuesday, adding that its units gave the "necessary response", without giving further details.
Such incidents have become almost daily occurrences close to Turkey's 900 km (559 miles) Syria border, ratcheting up tensions and alarming NATO, of which Turkey is a member.
-
atg51
#63770 Re: Sirija,zemlja koja nikad neće pasti....
Nadam se da je ovo boldirano bila sala. Koliko sam ziv dole je konstantno rat. Ako zanemarimo ratove protiv Izraela, muslimani su se medjusobno konstantno ubijali, bas kao i danas. Imam osjecaj da nikada nisu ni prestajali! Par godina u jednoj drzavi, pa onda slijedecih par godina u nekoj drugoj. A i prije Iranske revolucije - koliko me sjecanje sluzi, u Jemenu su ratovali isto kao i sada u Siriji, gdje je jedan blok podrzavao jednu stranu, a drugi drugu. Feisal kojeg spominjes kako se mudro obraca Iranskom sahu bio je jedan od glavnih sponzora tog rata, a i mnogih manjih ili vecih koji su uslijedili nakon toga.oridjidji wrote: Cuj koje proslosti, eto ovo su prvi problemi Irana sa svojom okolinom. Pa Reza bio jaran americki zato su i bili primireni vukovi iranski i saudijski za razliku nego danas, pa kad je sjaho, Sadama natovarise Iranu. Nisu prije toga nikako imali problema na relaciji siije vs sunije. Historija bliskog istoka je bas fina, ujednacena, utopijska, bez medjusobnog proljevanja krvi muslimana zbog politike i sektastva. Od islamske revolucije pa do danas, gdje god su mogli zavaditi se Saudi i Iranci to su uradili. Evo i ovdje i jedni i drugi trkaju se ko ce IZ BIH staviti u vazalski odnos svojim donacijama.
Mozes i sam provjeriti ako mi ne vjerujes, pogledaj kroz knjige istorije, dole je stalno rat.
- asurbanipal
#63771 Re: Sirija,zemlja koja nikad neće pasti....
oridjidji wrote:
Cuj koje proslosti, eto ovo su prvi problemi Irana sa svojom okolinom. Pa Reza bio jaran americki zato su i bili primireni vukovi iranski i saudijski za razliku nego danas, pa kad je sjaho, Sadama natovarise Iranu. Nisu prije toga nikako imali problema na relaciji siije vs sunije. Historija bliskog istoka je bas fina, ujednacena, utopijska, bez medjusobnog proljevanja krvi muslimana zbog politike i sektastva. Od islamske revolucije pa do danas, gdje god su mogli zavaditi se Saudi i Iranci to su uradili. Evo i ovdje i jedni i drugi trkaju se ko ce IZ BIH staviti u vazalski odnos svojim donacijama.
Ne bih da začatavamo temu. Recimo da načelno razumijemo dešavanja iz prošlosti. Ne bih se složio sa zadnjom rečenicom. Zna se dobro da je uticaj arapskih petrodolara presudan u IZ. Dobro sam upoznat sa stanjem u IZ-u, dosta običnog svijeta je razočarano njihovom gramzivošću, čast u izuzecima. To se najbolje vidi i po hutbama. Petak, 18. Zul-hidždže, ni govora o Gadir Hummu. Evo, dolazi večeras i Hidžretska nova godina i mjesec Muharrem. Bit će vazovi o hidžri, što je naravno jako bitan događaj, a 10. Muharrema je Jevm-ul Ašura, od koje se napravio kompot. Događaj ne Kerbeli u prvih deset dana ovog mjeseca niko od hodža neće spomenuti, eventualno će neko samo rijetko prešutno spomenuti to. A simbolika je jako duboka i proteže se do dana današnjeg. Sva manje se to spominje i po tekijama, budući da je IZ svoje šape stavila i na te institucije. Nažalost, kako god okreneš, džemati su postali taoci određenog kruga ljudi iz Islamske zvjerske zajednice. Toliko o "iranskom" ili "ši'itskom" uticaju u IZ.
- insomnia78
#63772 Re: Sirija
Ostade jos samo vas par po forumima 
- Kikibombona
#63773 Re: Sirija
Ima par godina, igrao sam sah online sa nekim Amerom. I malo chatali... Pita me za rat u BiH. Mene mrzilo da mu odgovorim, pa ga pitam sta on zna i sta misli o ratu u BiH. Covjek kaze da su se narodi posvadjali oko teritorija koje je trebalo raspodijeliti nakon propasti ideologije 'bratstva i jedinstva'. Kaze otprilike 'ljudi su zivotinje kao i sve ostale, spremni su na sve samo da kontrolisu sto veci teritorij'. Aje, kontam nesto, tako i jeste. I onda puce generalizaciju, oplete predrasudama. Na kulturan nacin rece da smo stoka bez demokratskog potencijala, sto je opet donekle tacno. Pa onda krivi zakljucak da smo radi odsustva 'demokratskog potencijala' (!??) skloni zvjerstvima i nemoralnim rabotama. Pogled na rat je da su svi krivi, da su svi zli... i sve to radi kontrole komada zemlje. Ukratko, povampirena plemena. Zato su oni demokratski bacili atomske na Hirosimu i Nagasaki, te decenijama nakon toga maltretiraju cijeli svijet... Ehhh...insomnia78 wrote:Nego, @kikiću
Jel AI laze, po nalogu Turske, i kad pise o Kurdima koji su zatvoreni po Iranu?
Ti covjece na svaku afirmaciju Kurda potezes neke izmisljene navode. To je kao da tebi neko na svaku afirmaciju ABiH spomene Pionirsku i famozne lavove. Ljutio bi se, je l' tako?
Pa sve da u tim navodima ima istine, iako za sada nema nijednog jedinog dokaza, kako bi reagovao da ti neko na svaki pomen ABiH spomene Cacu, Zulfikara i slicne? Kad god zucnes ABiH, odmah dobijes odgovor 'a Caco'. Kad god zucnes Srebrenica odmah dobijes odgovor 'a Kazani'. I stalno tako!? Ja mislim da bi onda moralisao na svaki otvor, sve uz emocije. Jebo Gandija i Mendelu, sve mirtovorce i pravednike svijeta...
Ti uopste nisi svjestan da bliskoistocni sukob promatras ocima 'salonskog cetnika'. Uopste nisi svjestan.
I ne samo ti, vec i jaro iz Djecica... i mnogi drugi...
-
sumirprimus
#63774 Re: Sirija
Znam ne..pretpostavljam...insomnia78 wrote:Haj zna'ni
- walter kurtz
#63775 Re: Sirija
Ti si mi omiljeni forumas svaka ti je za pozlatitisumirprimus wrote:Ko da dijele gudru dzaba jelewalter kurtz wrote:Jbt nisam drugog topica otvorio ima 10 dana![]()