snajperistica terorista, inace mediji kazu strah i trepet za vojnike SAA. a ona ruku na kundaku drzi dok nisani

može mi ga držati zna se štaKlavikula wrote: snajperistica terorista, inace mediji kazu strah i trepet za vojnike SAA. a ona ruku na kundaku drzi dok nisani
malo su mi neozbiljniKlavikula wrote:nije naredjena mobilizacija, sve je na dobrovoljnoj bazi, jbg nije rat s teroristima najgore sto se Siriji moze desiti.
vazda mora biti snaga u rezervi
320ak hiljada aktivnih vojnika, 350 hiljada rezervista.Black swan wrote:malo su mi neozbiljniKlavikula wrote:nije naredjena mobilizacija, sve je na dobrovoljnoj bazi, jbg nije rat s teroristima najgore sto se Siriji moze desiti.
vazda mora biti snaga u rezervi
koliko ima rezervista?
Challenger__ wrote:A ko je ikada rekao da su "male i beznačajne"? Ja - nikada. Naprotiv, evo godinu dana pišem da je opstanak SAA ravan čudu, da je to "prkošenje matematici" kada se uzme u obzir ko sve popunjava i izvana podržava tu heterogenu vojnu grupaciju ("FSA").sarajevoxxxx wrote: Ma ne treba ''slom'' FSA pred Damaskom. Pravo je pitanje otkud FSA uopšte u Damasku Zar to nisu male i beznačajne grupice ? Čuj slom ofanzive nakon dvije godine Bešarovog avionskog granatiranja svega i svačega ?
A sad tuguj, Damask pao nije.
Niti opravdavam niti uživam.insomnia78 wrote:Ne mogu da vjerujem da javno podrzavas, opravdavas terorizam i uzivas u njemu.
Fuj
s' moje sokocalo
Da, da, to je to... Onakvo pisanje pokazuje da naše službe niti rade dobro i tek trebaju da odrade svoj posao, ili će ih odraditi neke druge službe. Apologete terorizma su ovdje, među nama, u ovoj nesretnoj zemlji.insomnia78 wrote:Ne mogu da vjerujem da javno podrzavas, opravdavas terorizam i uzivas u njemu.
Fuj
s' moje sokocalo
A gdje kukaju? na advance.hr,ili mycitymiltary?Klavikula wrote:izgleda da je SAA izvela nezapmceno bombardovanje podrucja pod kontrolom terorista oko Damaska. kostat ce ih ova "Velika epopeja" vise nego bilo koja druga "oslobodilacka" akcija. prvi put da vidim sirijsku avijaciju nocu. teroristi kukaju na sve strane.
ovo me neodoljivo podsjeca na operaciju koju je SAA izvela prije 2-3 mjeseca. propagandu terorista okrenuli sebi u korist, pustili ih da malo dobiju muda i onda udri.
ma ne moraš to nama objašnjavatisarajevoxxxx wrote:Niti opravdavam niti uživam.insomnia78 wrote:Ne mogu da vjerujem da javno podrzavas, opravdavas terorizam i uzivas u njemu.
Fuj
s' moje sokocalo
Smatram da je arapsko društvo po pitanju Al Kaide bolesno.
Tome su svi podjednako doprinjeli. Izrael okupacijom palestinske teritorije, Amerika invazijom na Irak i Afganistan, kvazi novinari i intelektualaci, islamski učenjaci, dakle, svi zajedno su svako na svoj način doprinjeli tome da Al Kaida još prije arapskog proljeća, postane u glavama miliona običnih građana, možda najmanje islamista, dakle, da postane jedna od strana u sukobu. U najmanju ruku ne doživljavaju ih većim negativcima od Amerikanaca.

Irački premijer: "Obama, Biden i Clinton su mi rekli da će Assad pasti za 2 mjeseca, ali bili su u krivu - Assad će ostati na vlasti još godinama"
Irački premijer Nuri al-Maliki rekao je u razgovoru za saudijski list Asharq al-Awsat, sa sjedištem u Londonu, kako smatra da će sirijski predsjednik Bashar al-Assad ostati na čelu države još godinama te kako su prognoze SAD-a bile potpuno krive. U razgovoru je istaknuo kako su mu američki predsjednik Barack Obama, potpredsjednik Joe Biden i donedavna državna tajnica Hillary Clinton, svi od reda rekli kako će "Assad pasti u roku 2 mjeseca", nakon što je izbila kriza u Siriji. "Prošlo je već 2 godine, a to se nije desilo. Rekao sam im da se to neće desiti", napomenuo je Maliki.
"Alawiti će se boriti zajedno s drugim manjima protiv militanata kao što su sunitski ekstremisti. Boriti će se i muškarci i žene, samo da prežive", rekao je Maliki te istaknuo kako je sirijski predsjednik Assad "pametniji i ima puno dublju političku viziju" od nekadašnjeg iračkog predsjednika Saddama Husseina.
Maliki i sam ima problema s pobunjenim sunitima u Iraku, prema njemu iza svega i u ovom slučaju stoji Turska. U razgovoru je istaknuo kako se ključni vođe opozicije u Iraku sastaju u Ankari (opširnije o temi: Analiza: prebacivanje turskog fokusa sa Sirije na Irak). U razgovoru za saudijski list nije bilo kritike Saudijske Arabije, Maliki je istaknuo kako se nada boljim odnosima.
- Valjda si mislio: zamjenica komadantasarajevoxxxx wrote:Amira Al Arur ima 30 godina, živi u Halepu i zamjenik je komandanta jedne od brigada Slobodne sirijske vojske u Halepu.
Amira je kčerka bivšeg sirijskog generala.
Valjda je rahmetli (Šehid).vrbas1979 wrote:- Valjda si mislio: zamjenica komadantasarajevoxxxx wrote:Amira Al Arur ima 30 godina, živi u Halepu i zamjenik je komandanta jedne od brigada Slobodne sirijske vojske u Halepu.
- Pretpostavljam da se trebalo napisati kĆerka
- Ako je po tvom kĆerka bivšeg sirijskog generala, čiji je to general danas?
pobjego na Madagaskar, pa ga nisu uspjeli slikati, lakse uhvatiti svaki metak iz 15 uglova nego generalavrbas1979 wrote:- Valjda si mislio: zamjenica komadantasarajevoxxxx wrote:Amira Al Arur ima 30 godina, živi u Halepu i zamjenik je komandanta jedne od brigada Slobodne sirijske vojske u Halepu.
- Pretpostavljam da se trebalo napisati kĆerka
- Ako je po tvom kĆerka bivšeg sirijskog generala, čiji je to general danas?
bogoljub wrote: oslobođene ubice iz S.Arabije. (1200 osuđenih na smrt su pomilovani i poslani u Siriju da budu slobodna vojska Sirije...