Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#6376 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sta kaze Glavas najrealnije 1:1 .. Pa najrealnije bi bilo da ih je ostavio da i sad trce po ovoj kisi
- Ajatolah_
#6377 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa desile su se dvije stvari, jedna na zapadnoj, tj. običnoj tribini, što po meni i nije toliko vrijedno komentarisanja jer je nešto što bi se moglo svuda desiti.BHF_Manijak wrote:Izvinjavam se, konto sam da je rijec o "obicnoj" tribini. To je divljastvo i to nema veze sa sportom, cuj napasti ljude u lozi!
Što se ovog drugog tiče, tu sam se strpio s komentarom jer smo prvi put samo imali informaciju da su istjerani i to je to, zatim na Zenicablog.com izlazi ovaj članak koji spominje samo_ti:
http://www.zenicablog.com/sport/zeniki- ... ajevo.html
E sad jebi ga, istina je valjda negdje na sredini, i ovaj članak je pisan subjektivno, ali i sigurno da do je za ovo morao postojati nekakav povod.
- cappy_tempo
#6378 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
da se psovalo u lozi onda bi se psovalo i napolju jel tako? http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... eAYX-Jm8I8 gdje onda to psovanje od ljudi iz uprave Sarajeva?. uostalom vidim u ovom tekstu se kultura spominje,a navijaci celika su tu kulturu odavno polozili tipa spominjanje markala i evo da kopiram jedan post sa fksinfa "Psovke koje su upucovane Matku tokom svih 90 minuta bile su da ti se zaledi krv u venama (islo se cak dotle da je pametnjakovic dobacivao "Kud nije i tvoja stloca bila jucer u Sarajevu"), citav starion pjeva "Dabogda ti mama umrla, Matija..." i slicno.".EdoI wrote:Pa desile su se dvije stvari, jedna na zapadnoj, tj. običnoj tribini, što po meni i nije toliko vrijedno komentarisanja jer je nešto što bi se moglo svuda desiti.BHF_Manijak wrote:Izvinjavam se, konto sam da je rijec o "obicnoj" tribini. To je divljastvo i to nema veze sa sportom, cuj napasti ljude u lozi!
Što se ovog drugog tiče, tu sam se strpio s komentarom jer smo prvi put samo imali informaciju da su istjerani i to je to, zatim na Zenicablog.com izlazi ovaj članak koji spominje samo_ti:
http://www.zenicablog.com/sport/zeniki- ... ajevo.html
E sad jebi ga, istina je valjda negdje na sredini, i ovaj članak je pisan subjektivno, ali i sigurno da do je za ovo morao postojati nekakav povod.
-
ultrarajvoSA
#6379 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Svaka cast smradovi.
Hrabro je ono danas pravo bilo.
Ako vec govorite da kiks. ba iznosi (NE)istinu sto onda ne kazete da je napad bio isplaniran.
Na tribini zapad su se nalazile grupe vasih sa glavne tribine. "Ubaceni elementi"
Na slikama ss.ba se sve dobro vidi.
Stvarno mangupski (6 na 1).
Do problema na jugu je doslo zbog neslaganja oko napadanja momaka iz Sarajeva. (nisu svi bili pi.ke)
I nemojte da pricate gluposti, HZ su bili i u Tuzli pa do vecih problema nije doslo.
Ovo sto ste uradili u lozi , ne rade ni u 4. ligi federacije i to dovoljno govori o vasoj kulturi
Hrabro je ono danas pravo bilo.
Ako vec govorite da kiks. ba iznosi (NE)istinu sto onda ne kazete da je napad bio isplaniran.
Na tribini zapad su se nalazile grupe vasih sa glavne tribine. "Ubaceni elementi"
Na slikama ss.ba se sve dobro vidi.
Stvarno mangupski (6 na 1).
Do problema na jugu je doslo zbog neslaganja oko napadanja momaka iz Sarajeva. (nisu svi bili pi.ke)
I nemojte da pricate gluposti, HZ su bili i u Tuzli pa do vecih problema nije doslo.
Ovo sto ste uradili u lozi , ne rade ni u 4. ligi federacije i to dovoljno govori o vasoj kulturi
-
todd_smith
#6380 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ma ne zalim se niti se cudim, nego sam ja vise shvatio onaj komentar kao "pa sta ako ih je neko napao, i ostali bi druge"BHF_Manijak wrote:S tim sto si zaboravio napomenuti da ste sa RA bratska grupa i da se cak nekoliko puta navijalo u Mostaru pa vas opet niko nije napao upravo iz gore navedenog razloga.todd_smith wrote:
Mozes li ili ne, ne znam da li cemo saznati...ono sto vec znamo je to da nije niko nikoga napao na Kosevu od kako su zabranili gostujuce navijaca...jos vezano za neki rivalitet, u Mostar su nasi isli, protiv Veleza i nikome nije nista bilo (koliko znam), znaci vidi se da je do Celikovih navijaca...ne mozes opravdati nasilje sa tim arugmentomA sa Robijasima znas kakav odnos imaju sarajevske grupe.
![]()
Tako da ne znam sto se cudite, zabrana je na snazi, svak kao neutralac ide na vlastitu odgovornost isto ko sto ste i sami na Grbavicu dosli "na vlastitu odgovornost", ha ya. Sta bi vi, da imate po 5-6 specijalaca uza se?
Ne znam fakat u cemu je problem.
Odluka po meni nije dobra, nikako, jer se dosad evo x puta pokazalo da gostujuci navijaci NE PRAVE nerede vec je to stoka u Banja Luci i zapadnom Mostaru bila, evo u Banja Luci je i pored zabrane belaj bio, ali ako je odluka vec na snazi, onda je ili postuj pa ne idi, ili ako vec ides onda budi spreman i na takve scene kakve su u Zenici veceras bile, jebi ga. Ne mozete sad Komitet na tribini stitit.
to za vlasiti rizik stoji, slazem se nisam nigdje rekao nesto suprotno, ali glupo mi je taj argument koristiti kao pravdanje za nasilje
sve u svemu Celik je svoje pokazao, dovoljno vidjeti da se glava kluba onako ponasao, tako da znaci da je to cijela kultura i atmosfera u klubu
a ove baklje ovdje sto vidim na Grbavici, sta velis kakva je kazna za ovo? mislim.. imas vise od 2-3 baklje, a i vidim dosta dima..kako si neki dan pricao mes`cini dobro bi trebali popusiti ovo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6381 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
To sto neko napadne clanove Hz to bi se moglo i tolerisati, to je dio takve "price" hebi ga.
Ali napadati ljude po naglasku, napadati ljude po 2-3 koji su onako dosli da pogledaju svoj klub. Legitimisati raju da se vidi sta u licnoj pise odakle je ko..cekajuci u grupicama od 20tak ljudi , opet po dvojicu-trojicu , da se neko osmeka kada ulazi u kola je cista sabanijada, primitivizam i mrznja.
Pored policije za ovo je isto kriv i komitet..tj. zabrana dolaska ORGANIZOVANIH gostujucih navijaca.
Jer da nije bilo te zabrane i svi ti simpatizeri, ljudi koji su cisto dosli gledati svoj klub, bili bi na posebnoj tribini odvojenoj za gostujuce navijace i sve bi se puno lakse moglo iskontrolisati.
Ovako se stvorila situacija da su pojedinci bili bukvalno lovina, sto je katastrofalno, i po meni direktno ide na dusu i komiteta i policije.
A o ponasanju funkcionera Celika u lozi, i napd i istjerivanje uprave Sarajeva..to je posebna prica .
Ali napadati ljude po naglasku, napadati ljude po 2-3 koji su onako dosli da pogledaju svoj klub. Legitimisati raju da se vidi sta u licnoj pise odakle je ko..cekajuci u grupicama od 20tak ljudi , opet po dvojicu-trojicu , da se neko osmeka kada ulazi u kola je cista sabanijada, primitivizam i mrznja.
Pored policije za ovo je isto kriv i komitet..tj. zabrana dolaska ORGANIZOVANIH gostujucih navijaca.
Jer da nije bilo te zabrane i svi ti simpatizeri, ljudi koji su cisto dosli gledati svoj klub, bili bi na posebnoj tribini odvojenoj za gostujuce navijace i sve bi se puno lakse moglo iskontrolisati.
Ovako se stvorila situacija da su pojedinci bili bukvalno lovina, sto je katastrofalno, i po meni direktno ide na dusu i komiteta i policije.
A o ponasanju funkcionera Celika u lozi, i napd i istjerivanje uprave Sarajeva..to je posebna prica .
Last edited by -LIBERO- on 08/04/2012 01:03, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#6382 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Te psovke Matku su bile upucene od pojedinaca tako da .. Odnosno nisam cuo sa juga nista skoro moguce da su i oni navijali ali tamo su djeca tako da ..Bilo je i dobacivanja za stolice i mene je bilo ne samo stid nego i vise ali pojedinaca uvijek ima i uvijek ce biti ... Znam da ja i oko mene malo ko je vrijedjao na onakav nacin na koji su pojedinci .. ali jbg i kod vas ima istih tako da uvijek ima budala meni je ovo iskreno sve smijesno ova prepucavanja i to ali eto nekome je zanimljivo ..
BTW. Ubacivali su sa zapada na teren neke predmete .. Umalo dijete koje dobavlja lopte nisu pogodili necim u glavu .. Onaj vas sa brojem 99 uzeo predmet i sudiji pokazuje (valjda je logicno da sudija uzme i odnese delegatu) sudija samo odmahnuo rukom (nesto u stilu odjebi i slicno)
Tako da kad optuzujete napiste barem cast izuzetcima kojih je malo
ili slicno 
BTW. Ubacivali su sa zapada na teren neke predmete .. Umalo dijete koje dobavlja lopte nisu pogodili necim u glavu .. Onaj vas sa brojem 99 uzeo predmet i sudiji pokazuje (valjda je logicno da sudija uzme i odnese delegatu) sudija samo odmahnuo rukom (nesto u stilu odjebi i slicno)
Tako da kad optuzujete napiste barem cast izuzetcima kojih je malo
-
todd_smith
#6383 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Bubalo1 wrote:Te psovke Matku su bile upucene od pojedinaca tako da .. Odnosno nisam cuo sa juga nista skoro moguce da su i oni navijali ali tamo su djeca tako da ..Bilo je i dobacivanja za stolice i mene je bilo ne samo stid nego i vise ali pojedinaca uvijek ima i uvijek ce biti ... Znam da ja i oko mene malo ko je vrijedjao na onakav nacin na koji su pojedinci .. ali jbg i kod vas ima istih tako da uvijek ima budala meni je ovo iskreno sve smijesno ova prepucavanja i to ali eto nekome je zanimljivo ..
Tako da kad optuzujete napiste barem cast izuzetcima kojih je maloili slicno
od pojedinaca ?? ajd idi na 3:33 i slusaj sta CIJELI skup navijaca skandira..fuj
- BHF_Manijak
#6384 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
@Todde, po dosadasnjem principu Komiteta trebali bi biti kaznjeni i za ovu manju bakljadu, pa vidjet cemo... 
-
Mustang1
#6385 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Rekao sam mozda su sa juga pjevali to jest sa juga .. Nisam njih cuo jer su oko mene stalno nesto komentarisali i derali se na ove nase
A na jug vec dugo ne obracam paznju pogledaj slike ko tamo sve bude i sve ce ti biti jasno .. Balavci koji dobiju od mame pola marke da kupe cips sebi ... Ima i starijih sigurno znam ali vi udarate opcenito po Zenici napisao sam na kraju kako trebate pisati
Napisao bih jos nesto po cemu bi zakljucio da mi je bilo gore nego tebi dok slusas ovo ali necu nije bitno ..
Napisao bih jos nesto po cemu bi zakljucio da mi je bilo gore nego tebi dok slusas ovo ali necu nije bitno ..
- Impavidus
#6386 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Očekujem kaznu za Sarajevo od komiteta zbog ovog istjerivanja članova uprave, kao i pretjeranog skakanja prilikom slavlja igrača nakon gola... 
-
LSD
#6387 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Stani malo jarane...nije sad ni Zenica sahari, pa da se love ljudi tek tako...ne možeš te stvari adresirati na Komitet nikako-LIBERO- wrote:To sto neko napadne clanove Hz to bi se moglo i tolerisati, to je dio takve "price" hebi ga.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6388 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Da, jos je uvijek kriva "samo" policija i zastitari. A ako Celik i Bilino ne budu sankcionisani , bit ce kriv i komitet.
Je l' posteno???
Je l' posteno???
-
Mustang1
#6389 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Kad je frka bila frajer (iz sarajeva) stao iza zastitara .. Naletise dvojica odnesose i zastitara i njega 
- Obuca9
#6390 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa i policija je legitimisala. Mom jaranu ne dadose da udje, ostao iza mene, kad je trebao uci, drot mu trazio licnu i oduzeo mu kartu, zato sto je iz Sarajeva.
Samo kod nas...
Samo kod nas...
-
todd_smith
#6391 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma jebi ga, znam da uvijek imas jednu grupu koja se popisa na svu ostalu normalnu raju, ali kada cujes nesto poput onoga, onda ti postane skoro sve jedan te isti...da se desilo u BL pa hajde, ali u Zenici jos poslije jucerasnje godisnjice...stvarno ono...ma jbt ga, na kraju dana i jedni i drugi se ubise u pojam, uvijek ista prica "mi smo ovakvi, vi ste ovakvi" i slicno, a opet smo svi u govnima zajednoBubalo1 wrote:Rekao sam mozda su sa juga pjevali to jest sa juga .. Nisam njih cuo jer su oko mene stalno nesto komentarisali i derali se na ove naseA na jug vec dugo ne obracam paznju pogledaj slike ko tamo sve bude i sve ce ti biti jasno .. Balavci koji dobiju od mame pola marke da kupe cips sebi ... Ima i starijih sigurno znam ali vi udarate opcenito po Zenici napisao sam na kraju kako trebate pisati
![]()
-
LSD
#6392 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Eh, to je sasvim druga prica...ja sam govorio o sigurnosti na stadionu...zna se koji su organi zaduženi za sigurnost i obezbjeđenje fizickih lica na javnim mjestima...Komitet nije sigurno-LIBERO- wrote:Da, jos je uvijek kriva "samo" policija i zastitari. A ako Celik i Bilino ne budu sankcionisani , bit ce kriv i komitet.
Je l' posteno???
Mislim, ne branim ja ko slijepac ni Kometet ni sve njegove odluke ali u ovom slucaju je zakazala Policija (kao i mnogim dosadašnjim belajima na stadionima širom BiH)...ne može se i nije fer sve to tovariti Komitetu na dušu...pravite od njih CIA-u,KGB, Mosad, nekakvo tajno udruženje, ne znam ni kako to nazvati...ispadoše oni krivci za svako sranje jbt
Primjer : Ja sad odem na Otoku, utucem nekog domaceg navijaca Olimpica... ciglom ga zatucem u potiljak i Komitet je za to kriv, jel
-
LSD
#6393 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Eto fol zaštitara i qurca...a znaju te agencije tipa Biga, Gama i slicne zayebancije uzimate cifre od klubova za svoje nekakve zaštitarske "usluge"...dovedu onih svojih sa onim florescentnim prslucima da glume nekakve ikebane...a gaze ih na sred stadiona i njih i gledaoce.Bubalo1 wrote:Kad je frka bila frajer (iz sarajeva) stao iza zastitara .. Naletise dvojica odnesose i zastitara i njega
Smiješno kakvo je obezbjeđenje na našim stadionima.
-
Mustang1
#6394 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa ne moze zastitar biti neko ko sa jaknom ne izgleda nabildano .. Valjda zastitar treba biti neko koga kada vidis izbije ti iz glave bilo kakvu pomisao na belaj u njegovoj blizini .. A ovi nasi kad ih vidis da ti poticaj odmah kontas sta ce on vidi bale 
-
LSD
#6395 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nije to u Zenici samo, inace to je tako po svim stadionima...to nisu ni Z od zaštitara, vec obicne ikebane koje mole Boga tokom utakmice da ne bude kakvog belaja, pa da ne budu poniženi...kad su HZ upale u stadion protiv lištice, šutali ih nogama ko kerove, mlatili ih šipkama...zaštitari bježali od navijacaBubalo1 wrote:Pa ne moze zastitar biti neko ko sa jaknom ne izgleda nabildano .. Valjda zastitar treba biti neko koga kada vidis izbije ti iz glave bilo kakvu pomisao na belaj u njegovoj blizini .. A ovi nasi kad ih vidis da ti poticaj odmah kontas sta ce on vidi bale
Sve dok policija (i to specijalna) ne bude obezbjeđivala tekme na stadionima (a i u dvoranama) uvijek ce biti belaja.
Mislim, nekad je IN pljuvati po policiji, pisati ACAB i tako...ali kad je belaj, onda je kukanje gdje je murija, što nas država ne štiti kao građane...jer ovi "zaštitari" ne mogu ni sami sebi zaštiti.
- samo_ti
#6396 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jel zabranjeno gostovanje, jeste ! Sta se sada polemise...znali su gdje dolaze i sta ih ceka...Ja prvi znam sta me ceka ako odem sljedece kolo na ekipom na sjever Grbavice npr.
Nije tu kriv ni Komitet ni policija ni zastitari...navijaci nisu najavljani i to je to...ovi sto su napadnuti, pa nisu se tukli 10 min. a da zastitari gledaju ili sta vec...to se sve desi u 10-15 sekundi i to je to, dok se skonta sta se desava, ovi se izgube u guzvi i gomili...sada, sto su HZ odradile Mostar pa kontale tako i Zenicu, to je do njih...i opet, sta se dize ovolika frka, nista nije bilo aman-zaman, niko bolnice nije zaglavio, nista razbijeno, sta sada...zivot ide dalje
a skandiranje Matku...pa jeste, cijeli stadion je pjevao i sta sada...uvijek ce mu se to pjevati, ko ga *ebe...to su nerascisceni racuni Zenice i njega
... i da, moralne pridike zadrzite za sebe, nema gdje se sta ne psuje i skandira, sve je ovo BiH 
a skandiranje Matku...pa jeste, cijeli stadion je pjevao i sta sada...uvijek ce mu se to pjevati, ko ga *ebe...to su nerascisceni racuni Zenice i njega
-
caros
#6397 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Takve stvari se skandiraju samo u Zenici.
-
LSD
#6398 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma slobodno ti dođi na sjever Grbavice i gledaj svoj Čelik
...ali moraš obuci Željin šal ili neki drugi rekvizit (kapa, zastava, može i znacka za reverom
)....navijanje možeš komotno zaboraviti, jer svakako necete preci centra, a pitanje je s kolikom razlikom cete se vratiti kuci
...moguce je da bude petica sa lukom u po somuna....da vam zamotamo za puta
Neko mora nayebati zbog ovo veceras tekme sa Olimpicom...a vi nam dolazite naredno kolo, pa ti sad vidi
...jbg, ništa konkretno protiv čelika, ali takav vam grah pao
krivi raspored za to.
Neko mora nayebati zbog ovo veceras tekme sa Olimpicom...a vi nam dolazite naredno kolo, pa ti sad vidi
- snaga_znanja
#6399 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sad su nasi vase tukli, pa ce tuci vasi nase, pa nasi i vase neke tudje i tako redom dok ne padne mrtva glava. Pa cemo onda RIP ovaj RIP onaj, a 99% nemaju blage veze sta znaci RIP.
Da se razumijemo veceras na utakmici u toku marisane ni vasi ni nasi ne znaju nabrojati 5 lektira i tu prica zavrsava...
Veca je tragedija kvalitet fudbala koji se ove dvije ekipe prikazale. To je otprilike bilo na nivou malog fudbala na koridi.
Da se razumijemo veceras na utakmici u toku marisane ni vasi ni nasi ne znaju nabrojati 5 lektira i tu prica zavrsava...
Veca je tragedija kvalitet fudbala koji se ove dvije ekipe prikazale. To je otprilike bilo na nivou malog fudbala na koridi.
- snaga_znanja
#6400 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja bi radije isao u Afganistan besplatno raditi nego dolazio ovaj nas omladinsko/menadzersko/po ocu i stricevima/ tim gledati sa sjevera Grbavice... Al vjerujem ja da ce i takvih pacijenata biti...LSD wrote:Ma slobodno ti dođi na sjever Grbavice i gledaj svoj Čelik...ali moraš obuci Željin šal ili neki drugi rekvizit (kapa, zastava, može i znacka za reverom
)....navijanje možeš komotno zaboraviti, jer svakako necete preci centra, a pitanje je s kolikom razlikom cete se vratiti kuci
...moguce je da bude petica sa lukom u po somuna....da vam zamotamo za puta
![]()
Neko mora nayebati zbog ovo veceras tekme sa Olimpicom...a vi nam dolazite naredno kolo, pa ti sad vidi...jbg, ništa konkretno protiv čelika, ali takav vam grah pao
krivi raspored za to.