Ma, ne ide.statixx wrote:Hafis wrote: To sto "nema zainteresiranih nije problem zakona. Ja sam ti vec pisao da mnogi Hrvati pohadjaju nastavu u Sarajevu po Okvirnom planu, u kojem su ucestvovali svi kantoni, ali kojeg ti ismjiavas i tumacis kao "sve moze", cime pokazujes da te ne interesuje nikakva inkuzija. To npr. nije slucaj u RS-u.
Ja opet kažem da je ono malo preostalih Hrvata u određenim područjima stjerano u KŠC pod parolom ''nema dovoljno zainteresiranih''. A jedan urbaniji dio u sarajevu npr. se već poodmaklo asimilirao i sasvim im je svejedno. Vremenom će njihov postotak u KŠC-ima biti sve manji i manji i postavit će se pitanje opravdanosti, ne samo naziva tih ustanova već i samog postojanja. Nekad bilo, sad se spominjalo.
E sad zamisli da npr. u općinske vlasti u Ljubuškom otvore jedan Muslimanski školski centar pod istom izlikom. Pa to bi do rata došlo.
Nego, ovo ''sve može'', zar nisam u pravu. Jednostavno ne možeš napraviti gramatičku grešku sve da hoćeš, zato što nema standarda, sve je pravilno i sve može - i vasiona i kosmos i svemir.