CARINA U BiH
Moderator: anex
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#6376 Re: CARINA U BiH
Bolje ti je da ne spominješ poslovni subjekt, jer bi te tek onda mogli peglati.
-
biglebovski
#6377 Re: CARINA U BiH
Te progresivne ideje bi neko trebao izbiti iz tvoje glave, kolega:)))) Đe ćeš to i pomislit!!!sabanss wrote:Još zamisli da država subvencionira npr. poštarinu![]()
Jbt te, Kina ekonomiju napravi tako. Ovdje u BiH samo mogu tražiti još neki pečat i naknadu za zaštitu krompirovih klica.
Ovdje je fazon da ako država nema direktne zarade, ono da uplatnicom platiš neku taksu, onda neće ni da regulišu. Nema veze što su pare ušle u BiH, što je kucano, obračunat pdv i ostalo, nebitno. Relikti komunističkog sistema se ne daju. Promjeniti nešto, ma kakvi, nema govora. Ja slao rodbini u Makedoniju neke poklončiće, sitno nešto, preporučeno. Kaže mi u pošti čiko, mora koverta biti otvorena ako hoću preporučeno. Nevjerovatno, 2019 g.
-
kOmpir
#6378 Re: CARINA U BiH
Redovno narucujem cajeve, uglavnom 300-700gr, zalihe za 2-3 mjeseca, medjutim ovaj put umjesto listica za naplatu otvaranja posiljke dobih ovo:

Narucio sam 1kg netto cajeva medjutim ovaj trgovac redovno doda dosta bubblewrap-a i kartona pa izadje na dosta vise na vagi. Cajeve ne prodajem, uzimam ih za licnu upotrebu i narucujem svaka 2 mjeseca po 500gr u prosjeku. Sada sam uzeo malo vise jer su imali neki dobar popust. Ima li neko iskustva s ovim da mi da savjet kako dalje?

Narucio sam 1kg netto cajeva medjutim ovaj trgovac redovno doda dosta bubblewrap-a i kartona pa izadje na dosta vise na vagi. Cajeve ne prodajem, uzimam ih za licnu upotrebu i narucujem svaka 2 mjeseca po 500gr u prosjeku. Sada sam uzeo malo vise jer su imali neki dobar popust. Ima li neko iskustva s ovim da mi da savjet kako dalje?
-
novi_korisnik
#6379 Re: CARINA U BiH
I meni je jucer došlo da se moram javiti jer je roba komercijalnog karaktera. Ima li ko iskustva kako i šta riješiti ? Bilo par znakova za auto, narucio sam sebi i prijatelju, dupli set, jer nisu baš neke kvalitete i sleti boja nakon par mjeseci. Tako da je bilo 4-5 razlicitih znakova sa po 2 komada.. Cijena robe je ispod 50$...
Otici cu sutra sa isprintanom narudžbenicom i izvodom iz banke. Da li neko zna kakva je procedura ? Ima li šanse da dobijem taj paket i šta bi sve morao dodatno platiti ?
Otici cu sutra sa isprintanom narudžbenicom i izvodom iz banke. Da li neko zna kakva je procedura ? Ima li šanse da dobijem taj paket i šta bi sve morao dodatno platiti ?
-
kOmpir
#6380 Re: CARINA U BiH
Ja sam poslao slike obavijesti, PayPal izvod od narudzbe i historiju narudzbi kod tog klijenta na mail u cetvrtak. Nisam dobio nikakav odgovor niti vidim po broju za pracenje posiljke da se ista promijenilo.
-
novi_korisnik
#6381 Re: CARINA U BiH
Ja otisao licno, da bi mi sluzbenik samo rekao da nema tu sta da se prica i pokazuje, roba je komercijalnog karaktera i bice vracena posiljaocu. Ne znam koja je onda svrha obavijesti, trebali su odmah napisati roba ce biti vracena i kraj, bez da se maltretiram. Lik je bio jako drzak. Kao da sam svercerkOmpir wrote:Ja sam poslao slike obavijesti, PayPal izvod od narudzbe i historiju narudzbi kod tog klijenta na mail u cetvrtak. Nisam dobio nikakav odgovor niti vidim po broju za pracenje posiljke da se ista promijenilo.
-
freelancerBIH
#6382 Re: CARINA U BiH
Ah ta famozna drzava... Odere te na svemu i onda sebi ni caj ne mozes preko interneta uzet... Zivimo u robovskom drustvu gdje 99.8% naroda sluzi politickoj marvi koja upravlja nad kompletnim resursima ove zemlje!novi_korisnik wrote:Ja otisao licno, da bi mi sluzbenik samo rekao da nema tu sta da se prica i pokazuje, roba je komercijalnog karaktera i bice vracena posiljaocu. Ne znam koja je onda svrha obavijesti, trebali su odmah napisati roba ce biti vracena i kraj, bez da se maltretiram. Lik je bio jako drzak. Kao da sam svercerkOmpir wrote:Ja sam poslao slike obavijesti, PayPal izvod od narudzbe i historiju narudzbi kod tog klijenta na mail u cetvrtak. Nisam dobio nikakav odgovor niti vidim po broju za pracenje posiljke da se ista promijenilo.
- kabal1337
#6383 Re: CARINA U BiH
Bas imas komercijalne zarade od pisljive 1kg caja. Pa nije 50 kg
Sranje od drzave
Sranje od drzave
- zemomak
#6384 Re: CARINA U BiH
pa i meni su nedavno vratili 700 ml tkucina za elektricne cigarete...kazu puno narucujes i neki majmun vratio...sve sa shipingom bilo 52 usd...
-
freelancerBIH
#6385 Re: CARINA U BiH
Pa i ne vratili ti, s tolikom kolicinom mozes zmarit 6 mjesecizemomak wrote:pa i meni su nedavno vratili 700 ml tkucina za elektricne cigarete...kazu puno narucujes i neki majmun vratio...sve sa shipingom bilo 52 usd...
-
EliasVeskot
#6386 Re: CARINA U BiH
Ljudi brinu da ne unistavas zdravlje, a ti takozemomak wrote:pa i meni su nedavno vratili 700 ml tkucina za elektricne cigarete...kazu puno narucujes i neki majmun vratio...sve sa shipingom bilo 52 usd...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#6387 Re: CARINA U BiH
Zna li neko može li se u pošti preuzeti paket bez onog žutog papirića?
I drugo pitanje, može li se subotom preuzeti?
-
moke_31
#6388 Re: CARINA U BiH
Subotom može ako radi ta poslovnica pošte a bez žutog papirića ne znam. Trebalo bi da može, lična karta bi trebala biti dovoljna.liaar wrote:Zna li neko može li se u pošti preuzeti paket bez onog žutog papirića?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#6389 Re: CARINA U BiH
I ja mislim da se može preuzeti samo uz ličnu kartu. Sve zavisi na koga naletiš na šalteru, ako bude neko nenagodan onda će ti tražiti i žuti papirić.
-
kOmpir
#6390 Re: CARINA U BiH
Stigli cajevi u petak, to je ta kolicina "namjenjena za dalju prodaju"

-
ColdWar
#6391 Re: CARINA U BiH
Ja sam preuzimao paket bez zutog papirica ali sa licnom kartom i isprintanom stranicom bh poste track and trace gdje je pisalo da nisam bio kuci kad su dostavljali paket ( mada jesam bio) a papiric mi nisu ostavili u postanskom sanducicu..da nisam provjerio na track and trace nakon 7 dana bila bi pusiona. mada moram priznati da su ovi na saleteru u posti bili vrlo ljubazni, uz obavezno, ah desava nam se to cesto...ukupna vrijednost oko 280 KM.liaar wrote:Zna li neko može li se u pošti preuzeti paket bez onog žutog papirića?
-
AkumAone
#6392 Re: CARINA U BiH
Nerado branim BH Postu, ali bi ti to i ja deklarirao kao robu komercijalnog karaktera.kOmpir wrote:Stigli cajevi u petak, to je ta kolicina "namjenjena za dalju prodaju"![]()
-
freelancerBIH
#6393 Re: CARINA U BiH
Hajd nam ziv bio pristavi jedan da vidimo kakav jekOmpir wrote:Stigli cajevi u petak, to je ta kolicina "namjenjena za dalju prodaju"![]()
Inace, kije su vrste? Reko ako valjaju da i ja sebi narucim
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6394 Re: CARINA U BiH
[*]
odeš na carinu u pošti i poneseš izvod sa paypala ili neki račun koji pokazuje koliko si to platio i objasniš ljudima da je to za ličnu upotrebu, štek za 2-3 mjeseca i mislim da nećeš imati problema. Njihovo je da provjere zbog količine da nije slučajno za prodaju
Meni se to jednom desilo.
kOmpir wrote:Redovno narucujem cajeve, uglavnom 300-700gr, zalihe za 2-3 mjeseca, medjutim ovaj put umjesto listica za naplatu otvaranja posiljke dobih ovo:
odeš na carinu u pošti i poneseš izvod sa paypala ili neki račun koji pokazuje koliko si to platio i objasniš ljudima da je to za ličnu upotrebu, štek za 2-3 mjeseca i mislim da nećeš imati problema. Njihovo je da provjere zbog količine da nije slučajno za prodaju
Meni se to jednom desilo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6395 Re: CARINA U BiH
Koliko se ono vrijednosti robe moze unijeti po osobi?
Rekao mi je carinik zimus na Bosanskom Brodu ali sam zaboravio. Pita me imam li sta za prijaviti reko licne stvari, kae haj otvori gepek, ja otvorim i gepek i torbe i za oko mu zapadne garderoba sa etiketama. Sta je ovo? Pa reko advent u Zagrebu i usputni shopping...koja je vrijednost, nemam reko pojma 200 maraka plafonjera...kao nisu ovo licne stvari bla bla, mozes unijeti do te i te vrijednosti po osobi...je li bjese 600 KM
Rekao mi je carinik zimus na Bosanskom Brodu ali sam zaboravio. Pita me imam li sta za prijaviti reko licne stvari, kae haj otvori gepek, ja otvorim i gepek i torbe i za oko mu zapadne garderoba sa etiketama. Sta je ovo? Pa reko advent u Zagrebu i usputni shopping...koja je vrijednost, nemam reko pojma 200 maraka plafonjera...kao nisu ovo licne stvari bla bla, mozes unijeti do te i te vrijednosti po osobi...je li bjese 600 KM
-
Mehemed
#6396 Re: CARINA U BiH
Jeste, 600KM po osobi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6397 Re: CARINA U BiH
Je li ti ikada iko odgovorio na mail ili si na kraju otišao lično? Naručujem 15. put istu stvar i odjednom me jebeno peglaju da im dostavim dokaz o plaćanju i vrijednosti robe jer je problem otvoriti jebeni link i pogledati.kOmpir wrote:Ja sam poslao slike obavijesti, PayPal izvod od narudzbe i historiju narudzbi kod tog klijenta na mail u cetvrtak. Nisam dobio nikakav odgovor niti vidim po broju za pracenje posiljke da se ista promijenilo.
-
Mehemed
#6398 Re: CARINA U BiH
Zašto će ti 15 komada iste stvari ?Velkoski wrote:Je li ti ikada iko odgovorio na mail ili si na kraju otišao lično? Naručujem 15. put istu stvar i odjednom me jebeno peglaju da im dostavim dokaz o plaćanju i vrijednosti robe jer je problem otvoriti jebeni link i pogledati.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6399 Re: CARINA U BiH
Jesi l' ozbiljan? "15. put" u tri godine naručujem isti protein i odjednom je sada problem nakon što je 14 proteklih puta prošlo carinu bez problema. Uostalom, interesuje me svakako da li odgovaraju na ove mailove ili moram ići dole
- seoBIH
#6400 Re: CARINA U BiH
Nije problem, već te ranije nisu "zakacili".