Pedja Kojovic wrote:libero
Zakon na koji se mi pozivamo je "Zakon o igrama na srecu i ..." i ovim zakonom se ne regulise "tocenje alkohola".
Jasno je meni to. Al' ko onda moze ,sutra..prekosutra,osuditi neku drugu stranku,udruzenje,inicijativu..koji bi pokrenuli nesto poput ove kockarnice ..a recimo bilo bi vezano za zatvaranje svih kafica,kafana ,ugostiteljskih objekata u blizini dzamija ,jer u zakonu stoji da se zabranjuje tocenje alkohola,cak i reklamiranje alkohola,na 150m u blizini dzamija (mislim,ali nisam siguran koja je udaljenost).
Ja ne govorim da je najidealnije rjesenje ta kockarnica udaljenosti 220m od skole i 243 m od obdanista,ali ipak nije to bas ni 10 ni 15 m od ta dva objekta ..a vrlo lako se "paljenjem na lomaci ove vjestice",izazvati lancana reakcija nekih drugih "moralnijih" i "dusebriznijih" pojedinca,stranaka,udruzenja..i na kraju sve u gradu pretvoriti u opstu lomacu potkrepljenu paravanom svjetonadzora i kvazi morala.
Da je skola i obdaniste na 15-30-50 metara vrlo vjerovatno i ja bih,licno,lijepio plakate i aktivirao se vezano za sve to. A ovako izrazavam bojazan da bi se sve moglo pretvoriti u neku sarajevsku "kristalnu noc" (izvinjavam se na brutalnom poredjenju,al' nikada se ne zna...)