turskablack wrote:Adoxxx wrote:
Je li ovo govoriš za parfemizavas ili?
Kod njih je u bijeloj kutiji (tester) u vrh glave 20 KM jeftiniji u odnosu na originalno pakovanje, najčešće bude razila 10ak KM.
parfemizavas, cijena mu je bila ista, tj poslao mi je kao tu tester varijantu (100ml) a kasnije originalno pakovanje (50ml) tester, kao sto rekoh, jedva da je i 20min se osjetio
mislim da sam i prije pitao, odakle poplava parfema u bijelim kutijama, svi prodaju pod 'original tester' a cijene su razlicite, 30,40,60km itd. npr kod lika na pijaci vidim TF 30km, identican na piku, lupam 80km, u inomi 300km
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- Michun
#6376 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
-
Adoxxx
#6377 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Haj nadji mi kod parfemizavas tester od 40 KM, Armani, Tom Ford pa pošaljiblack wrote:Adoxxx wrote:
Je li ovo govoriš za parfemizavas ili?
Kod njih je u bijeloj kutiji (tester) u vrh glave 20 KM jeftiniji u odnosu na originalno pakovanje, najčešće bude razila 10ak KM.
parfemizavas, cijena mu je bila ista, tj poslao mi je kao tu tester varijantu (100ml) a kasnije originalno pakovanje (50ml) tester, kao sto rekoh, jedva da je i 20min se osjetio
mislim da sam i prije pitao, odakle poplava parfema u bijelim kutijama, svi prodaju pod 'original tester' a cijene su razlicite, 30,40,60km itd. npr kod lika na pijaci vidim TF 30km, identican na piku, lupam 80km, u inomi 300km
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6378 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Malo kontradiktornosti, poslao 100 ml tester, a kasnije od 50 ml originsl tester,...?! 
- black
#6379 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
mozda zbog gladi pisem nepovezanokonektovan wrote:Malo kontradiktornosti, poslao 100 ml tester, a kasnije od 50 ml originsl tester,...?!

juce sam tf i armani naveo samo kao primjer sta se sve nudi po netu (nevezano za parfemizavas), nekad prije sam citao da su u bijelim kutijama kopije a po oglasima je najvise takvih pakovanja, evo na temi vas je dosta koji se bolje razumijete u parfeme, da li su to kopije ili ne?
jedne prilike sam poslao upite za tf neroli portofino 100ml, cijene su 45,50,96 i jedan preko 100km, u bijelim su kutijama
- konektovan
#6380 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Generalno puno je kopija na trzistu, posebno u zadnje vrijeme dominiraju prodavaci tih tester verzija, ima ih na svakom cosku, od facebooka,instagrama olx itd...
Ne mogu vise ni sam garantovati za parfemizavas, i sam sam nedavno imao slicnu situaciju. Isti parfem u dm-u neuporedivo bolje mirise, tj. trajniji je od njegove tester veezije.
Ne mogu vise ni sam garantovati za parfemizavas, i sam sam nedavno imao slicnu situaciju. Isti parfem u dm-u neuporedivo bolje mirise, tj. trajniji je od njegove tester veezije.
-
Adoxxx
#6381 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja sam kupovao kod parfemizavas tester varijante (sa bijelom kutijom), nisam imao nikakavih problema, a cijena je samo malo niža od originalnog pakovanja.black wrote:mozda zbog gladi pisem nepovezanokonektovan wrote:Malo kontradiktornosti, poslao 100 ml tester, a kasnije od 50 ml originsl tester,...?!poslao mi tester od 100ml, nakon zalbe na postojanost testera poslao mi regularno pakovanje 50ml, u pitanju je ovaj, burberry the beat
juce sam tf i armani naveo samo kao primjer sta se sve nudi po netu (nevezano za parfemizavas), nekad prije sam citao da su u bijelim kutijama kopije a po oglasima je najvise takvih pakovanja, evo na temi vas je dosta koji se bolje razumijete u parfeme, da li su to kopije ili ne?
jedne prilike sam poslao upite za tf neroli portofino 100ml, cijene su 45,50,96 i jedan preko 100km, u bijelim su kutijama
-
THEC
#6382 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
iako sam i ja licno uzimao neke parfeme i od njih i od Parfemidado u tester pakovanjima i nemam zamjerke, isti su po svemu kao u parfimeriji,mislim da je sigurnije kupovati u originalnim pakovanjima, jer je sasvim moguce da i njima neko(dobavljac) uvali poneku kopiju u vidu testera, ipak nisu parfimerija pa haj ga znaj i kojim putem dolaze ti parfemi
Last edited by THEC on 16/05/2019 20:51, edited 1 time in total.
- Rugafet
-
THEC
#6384 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
gdje ovo ti narucujes pa Armaf kosta 28 dolara ? - na ebayu kod Indijaca je izmedju nekih 35-40 dolara cijena, ovisno od postarine...btw narucio sam Armaf Ventana, i za 7 dana bukvalno stiglo iz Indije na carinu, a kad ce do mene ovisi od toga hoce li cariniti, a po svemu sudeci hoce i to mi je zalosno, platim parfem 49 KM, a carina ce biti sigurno preko 30 KM
- Rugafet
#6385 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Naručujem na fragrancenet.com
Ventana je kod njih 19$ baš sad gledam.
Ventana je kod njih 19$ baš sad gledam.
-
Adoxxx
#6386 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kakav je ovaj Armaf CDNI sa ebeya?THEC wrote:gdje ovo ti narucujes pa Armaf kosta 28 dolara ? - na ebayu kod Indijaca je izmedju nekih 35-40 dolara cijena, ovisno od postarine...btw narucio sam Armaf Ventana, i za 7 dana bukvalno stiglo iz Indije na carinu, a kad ce do mene ovisi od toga hoce li cariniti, a po svemu sudeci hoce i to mi je zalosno, platim parfem 49 KM, a carina ce biti sigurno preko 30 KM
-
THEC
#6387 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
tesko da ces naci bolji omjer cijene i kvaliteta, parfem je odlican, s obzirom da sam imao par mililitara Aventusa i poredio sam ga sa CDNIM, ja licno nisam mogao provaliti razliku al eto moguce je da ima neke manje razlike i da bi se mogla osjetiti ako bi se duze koristio Aventus ili neko ko bas ima izostreno culo mirisa bi mogao razliku naci ali sve to ustvari ide u prilog tome koliko je Armaf dobro kopirao Aventus tako da ako si ikad probao Aventus i svidja ti se, ili zelis da znas kako Aventus mirise al ti je preskup onda je Armaf CDNIM idealan, samo da dodam i da je zenska verzija CDNIW odlican klon Tom Fordovog Noir de NoirAdoxxx wrote: Kakav je ovaj Armaf CDNI sa ebeya?
edit: inace neki od Armafovih parfema su isplativi ako zelite da imate parfeme slicne nekim popularnim al su vam skupi, pored ta dva nabrojana mozda i najpopularniji su Armaf Ventana (Dior Sauvage), Armaf Tag Him ( Bleu de Chanel edt), Armaf Tres Nuit (Creed Green Irish Tweed) s tim sto je na ebayu ovaj zadnji iz nekog razloga poskupio i trenutno bas i nije isplativ, jer mu je cijena bila oko 26-28 $
- konektovan
#6388 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
THEC
mozes li linkati s koje stranice si narucivao Armaf CDNI?
-
THEC
#6389 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
https://www.ebay.com/usr/fashionhub1103 ... 7675.l2559konektovan wrote:THEC
A od ovog sam uzeo Tag Him i evo sad narucio Ventanu
https://www.ebay.com/sch/saiherbalprodu ... pg=&_from=
Manje vise svi ovi Indijci na ebayu, koji barem stotinjak pozitivnih ocjena imaju su ok
- Rugafet
#6390 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
He he al ga THEC opisa svaka čast. Jedva čekam da mi dodje, mada pojma nemam šta da očekujem, znam samo da ga i ovdje hvale na sva usta. Ne znam možda mi se i svidi. Neki dan uzeo Cuba Premium Classic 100ml. i Boga mi plaho fajn miriše i što mi je bitno baš dugo drži. Privuklo me neobično pakiranje a i cijena je prava sitnica 8 zelembaća.
- konektovan
#6391 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Hvala THEC,..THEC wrote:https://www.ebay.com/usr/fashionhub1103 ... 7675.l2559konektovan wrote:THEC
A od ovog sam uzeo Tag Him i evo sad narucio Ventanu
https://www.ebay.com/sch/saiherbalprodu ... pg=&_from=
Manje vise svi ovi Indijci na ebayu, koji barem stotinjak pozitivnih ocjena imaju su ok
-
channel10
#6392 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
THEC, koliko bi moglo biti troskova kod kupovine ARMAF CLUB DE NUIT INTENSE? Vidim da je na ebayu cca 35 dolara(62KM) pa me zanima koliko bi jos drzava mogla uzeti(mislim na sve zajedno od carine do poste i onih uplatnica)?
Last edited by channel10 on 17/05/2019 16:02, edited 1 time in total.
- Rugafet
#6393 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
E jbg de sad svi navalite na armaf 
-
channel10
#6394 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jel tebi stigloRugafet wrote:E jbg de sad svi navalite na armaf
Edit: sad vidim da si i ti tek porucio. Hajde javi kad stigne.
- black
#6395 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ovde se prodaje za 140km, na te 62km kad dodas troskove mozda bi sve doslo oko stoje ili manje, tako da ima 40-50km ustedechannel10 wrote:THEC, koliko bi moglo biti troskova kod kupovine ARMAF CLUB DE NUIT INTENSE? Vidim da je na ebayu cca 35 dolara(62KM) pa me zanima koliko bi jos drzava mogla uzeti(mislim na sve zajedno od carine do poste i onih uplatnica)?
- friskyoreo
#6396 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kupio sam club de nuit, onako, vise mi je za stariju gospodu.
Ali sto se kvalitete tice
.
Zna li neko ima li od istog proizvodjaca neki parfem sto lici na dior homme intense. To mi je prebrutalan parfem.
Zna li neko ima li od istog proizvodjaca neki parfem sto lici na dior homme intense. To mi je prebrutalan parfem.
- Rugafet
#6397 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Je li intense? Jer vidim ima varijanta i bez intense u nazivu.friskyoreo wrote:Kupio sam club de nuit, onako, vise mi je za stariju gospodu.Ali sto se kvalitete tice
.
@channel, hoću napisati ću kad stigne. Navodno 3, 4 dana se čeka.
Kad mi pukne film pa naručim sve od Armafa, sad gledam po 18$ su skoro svi.
Armaf Tres Nuit navodno je isto odlična kopija Creed Green Irish Tweeda.
-
THEC
#6398 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
primjer:channel10 wrote:THEC, koliko bi moglo biti troskova kod kupovine ARMAF CLUB DE NUIT INTENSE? Vidim da je na ebayu cca 35 dolara(62KM) pa me zanima koliko bi jos drzava mogla uzeti(mislim na sve zajedno od carine do poste i onih uplatnica)?
parfem 60 KM +10% carine = 66 KM +17% pdv= 77 KM +10 KM taksa= 87 KM + otvaranje paketa koje moze biti 3,5 KM a moze biti 9,5 KM ovisi od velicine tog paketa tako da ispadne izmedju 90-95 KM ili ti ga nekih 30-35 KM na cijenu parfema, mene je prosli put za Armaf Tag Him kojeg sam platio 49 KM doslo jos 33 KM carine jer nazalost paket je bio malo veci pa su otvaranje istog 9,5 KM naplatili
@friskyoreo vjeruj da nemam pojma da li je Armaf klonirao DHI
- konektovan
#6399 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Joj Rugafeta jes mu svanulo, sa onih La rive parfemcica na Armaf se lagano prebacuje, za skoro istu lovu..
Hocu i ja u čemeriku majke mi....

Hocu i ja u čemeriku majke mi....
-
channel10
#6400 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Hvala svima na odgovorima
Sto ti je Amerika, stigne za 3-4 dana, a mi ovdje chamimo i cekamo po mjesec dana i to ako dodje
Ovo oko carine me je najvise zanimala ova taksa i nisam znao da li je 10 ili 20 KM. I plus na ovo idu i one silne uplatnice koje ce biti nekoliko maraka. Znaci cca 100KM.
Sto ti je Amerika, stigne za 3-4 dana, a mi ovdje chamimo i cekamo po mjesec dana i to ako dodje
Ovo oko carine me je najvise zanimala ova taksa i nisam znao da li je 10 ili 20 KM. I plus na ovo idu i one silne uplatnice koje ce biti nekoliko maraka. Znaci cca 100KM.