Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#6376 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ima'l jos neko kvrge/loptice na nogama tacnije na vanjskom dijelu potkoljenica :D Kad prebacim pritisak na nogu (bilo koju) vidljivo je a i moze se napipati .. Neki dan gledam tenis i kod teniserke isto vidim na nozi kao i kod mene :D
pathyeshme

#6377 Re: Teretana

Post by pathyeshme »

Mustang1 wrote:Ima'l jos neko kvrge/loptice na nogama tacnije na vanjskom dijelu potkoljenica :D Kad prebacim pritisak na nogu (bilo koju) vidljivo je a i moze se napipati .. Neki dan gledam tenis i kod teniserke isto vidim na nozi kao i kod mene :D
Zaključak: Imaš fizičke predispozicije da budeš teniser :D
Mustang1

#6378 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Teniserka ? :D
suncica24

#6379 Re: Teretana

Post by suncica24 »

Mustang1 wrote:Ima'l jos neko kvrge/loptice na nogama tacnije na vanjskom dijelu potkoljenica :D Kad prebacim pritisak na nogu (bilo koju) vidljivo je a i moze se napipati .. Neki dan gledam tenis i kod teniserke isto vidim na nozi kao i kod mene :D
Vene?
Mustang1

#6380 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ako mislis da je vena nije a ako mislis da je ta kvrzica na veni to ne znam ali mislim da nije :D Uglavnom na istom mjestu je na obje noge i kod ove teniserke na istom mjestu :D
MOSALJOZE

#6381 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Dajte ba ljudi,hoće čovjek da se pohvali da ima noge kao i profesionalni tenisači,a vi ne shvatate
sve hvalospjevke
Mustang1

#6382 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Nije ba nego sam zabrinut :D Ali sada kad sam vidio kod ove i nisam vise :D
golman

#6383 Re: Teretana

Post by golman »

RahatHurmašica wrote:uzima li iko kofein prije treninga? Gdje ga kupujete?
Najbolje je popiti dvije obične crne kafe bez šećera,ako ne voliš kafu,ima kofeina i u čaju,a red-bul je baš pun kofeina...
golman

#6384 Re: Teretana

Post by golman »

romeomoraprezivjeti wrote:Imam jedno pitanjce,za ove profesionalce.:-) Treniram otprilike 4 dana,zaredom sto bi rekli,i onda odmaram cetiri dana. Treniram na poslu,imamo svoju teretanu pa to koristim kad sam na smjeni. Pitanje se odnosi na suplemente,tacnije na kreatin. Da li bih mogao koristiti kreatin,s obzirom da imam veliku pauzu,tj. 4 dana???? Neki kazu,da nije preporucljivo koristiti kreatin ako treninzi nisu u kontinuitetu,bez velike pauze,pa me zanima vase misljenje???? Hvala:-)

poslano s moga sonija ze
Treniraj 5 dana u sedmici i uzmi proteine...zdravo se hrani i održavaj kontinuitet :thumbup:
hodža

#6385 Re: Teretana

Post by hodža »

Mustang1 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Nije ba nego sam zabrinut :D Ali sada kad sam vidio kod ove i nisam vise :D

jesul noge ko u serene ili ko u karoline v. ? :D
Mustang1

#6386 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Mislim da je Bouchard bila :D
duminjo

#6387 Re: Teretana

Post by duminjo »

Dzesi maneken :lol: :lol:

Nalozile me kolege za teretanu. Krecem za desetak dana. Nikad u zivotu nisam ni uso u nju. Joooj vish me za mjesec :lol:
Mustang1

#6388 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Sta mjesec .. Za 10 dana :D
PravimHaos

#6389 Re: Teretana

Post by PravimHaos »

romeomoraprezivjeti wrote:Imam jedno pitanjce,za ove profesionalce.:-) Treniram otprilike 4 dana,zaredom sto bi rekli,i onda odmaram cetiri dana. Treniram na poslu,imamo svoju teretanu pa to koristim kad sam na smjeni. Pitanje se odnosi na suplemente,tacnije na kreatin. Da li bih mogao koristiti kreatin,s obzirom da imam veliku pauzu,tj. 4 dana???? Neki kazu,da nije preporucljivo koristiti kreatin ako treninzi nisu u kontinuitetu,bez velike pauze,pa me zanima vase misljenje???? Hvala:-)

poslano s moga sonija ze

Ako imaš tako duge odmore ja ti predlažem da se makneš od kreatina,to nije za tebe osim ako ne promjeniš program vježbanja.
Usput nije mi jasno zašto bi se forsirao 4 dana bez prestanka i onda odmarao 4,mislim da i početnici čak znaju da to nije poželjno.
Ako nemaš više vremena u sedmici od 4 dana barem ih rasporedi tako što ćeš između dana u kojima treniraš praviti pauze.

LP
burek_in_space

#6390 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

duminjo wrote:Dzesi maneken :lol: :lol:

Nalozile me kolege za teretanu. Krecem za desetak dana. Nikad u zivotu nisam ni uso u nju. Joooj vish me za mjesec :lol:
Sjedi, popij pivo, proci ce te zhelja sigurno :mrgreen:
stranac2

#6391 Re: Teretana

Post by stranac2 »

Love_MJ wrote:Ja imam manji problem, znači visina 190 cm, a imam oko 75-76 kg, mislim da sam mršav, bar na neki način, al' to se vidi samo u nogama više u listovima dok butine imam mnogo tvrde i zategnute radi vježbanja, dok gornji dio tijela, znači prsa(radim sklekove, svakave varijacije) i donji dio stomaka ima sala, kako se to skida, ja kontam trčanje 30-40 minuta jelo smanjiti za 20%, ali najgore što imam malo kila ukoliko još skinem, :/, pa šta vi mislite?

Sto veca masina to vise trosi. Znaci sto vise misicne mase to ti tijelo sagorijeva vise kalorija cak i u mirujuecem stanju. Dugorocno najefikasniji nacin odrzavanja kilaze povecanje procenta misicne mase na tijelu. Smanji trcanje radi sa tegovim i to ciljano na povecanju misicne mase a ne toliko na kardio nacin. A s tegovima dobre tezine 4-5 ponavljanja max .

Trcanje moze , al radi kratke intezivne sprintove 100% .. u intervalima .. ima efekta na metabolizam a ne sagorijeva misice nego ih jaca dok istopi salo.

A sto se salo skuplja samo na stomaku , jbga to ti je genetika tamo ce zadnje ostati ..

Sve to uz proteinsku ishranu bez hljeba i zajebancija tih puno..

Nadam se da ces skontati bar nesto od ovoga ..
golman

#6392 Re: Teretana

Post by golman »

Ovi što treniraju,a brinu se šta će jesti,jedan mali savjet za njih.
Uzmite protein spiru-tein..košta otprilike oko 90 maraka,pakovanje 476 grama i uz to tokom dana unosite samo ugljene hidrate i vitamine...riža,tjestenina,voće,povrće....i to je to...
uzimajte ga odma poslije treninga

jbg,jeste skup,ali ima efekta..na sebi sam isprobao
channel10

#6393 Re: Teretana

Post by channel10 »

PravimHaos wrote:

poslano s moga sonija ze

Ako imaš tako duge odmore ja ti predlažem da se makneš od kreatina,to nije za tebe osim ako ne promjeniš program vježbanja.
Usput nije mi jasno zašto bi se forsirao 4 dana bez prestanka i onda odmarao 4,mislim da i početnici čak znaju da to nije poželjno.
Ako nemaš više vremena u sedmici od 4 dana barem ih rasporedi tako što ćeš između dana u kojima treniraš praviti pauze.

LP
Zasto da izbjegava kreatin? Zasto nije dobro koristiti kreatin recimo jednom, dva ili tri puta u sedmici?
34sf4drgu67d25

#6394 Re: Teretana

Post by 34sf4drgu67d25 »

golman wrote:Ovi što treniraju,a brinu se šta će jesti,jedan mali savjet za njih.
Uzmite protein spiru-tein..košta otprilike oko 90 maraka,pakovanje 476 grama i uz to tokom dana unosite samo ugljene hidrate i vitamine...riža,tjestenina,voće,povrće....i to je to...
uzimajte ga odma poslije treninga

jbg,jeste skup,ali ima efekta..na sebi sam isprobao

To je preskupo za protein, zasto uzimati bas taj?
channel10

#6395 Re: Teretana

Post by channel10 »

Gledam cijene tegova na piku i koliko sam primjetio, tegovi su skuplji nego u prodavnicama sportske opreme :-) . Tegovi se krecu otprilike 3,5 KM po kg i vidim da se uvaljuju tegovi od po pola kg :D , 1,25 kg.. Mislim kome to treba? Sipke su takodjer skuplje itd. Zar stvarno ima toliko levata da ovi na piku ostaju u igri?!
pathyeshme

#6396 Re: Teretana

Post by pathyeshme »

channel10 wrote:Gledam cijene tegova na piku i koliko sam primjetio, tegovi su skuplji nego u prodavnicama sportske opreme :-) . Tegovi se krecu otprilike 3,5 KM po kg i vidim da se uvaljuju tegovi od po pola kg :D , 1,25 kg.. Mislim kome to treba? Sipke su takodjer skuplje itd. Zar stvarno ima toliko levata da ovi na piku ostaju u igri?!
Jebo to, ja ću kući kad odem sebi napraviti tegove od betona... Kad saberem sve troškove, neće me izać ni 10 KM :D
channel10

#6397 Re: Teretana

Post by channel10 »

pathyeshme wrote:
channel10 wrote:Gledam cijene tegova na piku i koliko sam primjetio, tegovi su skuplji nego u prodavnicama sportske opreme :-) . Tegovi se krecu otprilike 3,5 KM po kg i vidim da se uvaljuju tegovi od po pola kg :D , 1,25 kg.. Mislim kome to treba? Sipke su takodjer skuplje itd. Zar stvarno ima toliko levata da ovi na piku ostaju u igri?!
Jebo to, ja ću kući kad odem sebi napraviti tegove od betona... Kad saberem sve troškove, neće me izać ni 10 KM :D
Ja sam imao olovne tegove i prodao nedavno. Sad hocu da kupim nove i prije par dana onako u prolazu vidio cijene u Vitezu(GMS) i sad gledam cijene na piku :-) . Imaju mozda dva tri covjeka da prodaju po istoj cijeni koja je i u GMS-u, a sve ostalo cini mi se preprodaja(jedino mi ona pada na pamet).
Onda vecina polovnih tegova se prodaje po cijeni novih, pa cak i skuplje :-) .

To sto ti govoris nije lose, ali moras paziti dobro zbog balansa. Mislim da ce ti tesko biti izliti tegove iste kilaze, a cim nisu iste kilaze, ebes to. Dzabe samo pravio i patio se :)
sarajlija80

#6398 Re: Teretana

Post by sarajlija80 »

Da ,ali kada je u pitanju ishrana nemislim na hranu poput pastete ,hrenovki salama i ostalog smeca nego na kranu koja je mnogo nutritivno vrijednija a samim i time skuplja,krenimo redom od mesnih preradjevida:riba razne vrste,najeftinija je sardina to su cisti proteini ,pureca ili pileca prsa ,crveno meso, visokokvalitetni mlijecni proizvodi , dalje raznorazno povrce ,u kojima se nalaze vlakana vitamini minerali ugljeni hidrati kao pogonsko gorivo ,voce , to je dakle hrana koja se korsiti u toku sedmice,a stvar je kolicnine a to nisu nimalo male porcije ako hoce da se napreduje,znaci znatno vece porcije od uobicajnih ,a to sve kosata i to dobro s obzirom na nase uslove vrijeme i lose
place koje ima najveci broj ljudi.Ko to finacira i kako odakle vrijeme :? ,fitnes ,teretana kako god hocete je jako skup sport ko se tome posveti,a mali je broj ljudi u ovoj zemlji koji to sebi moze priustiti nazalost.
PravimHaos

#6399 Re: Teretana

Post by PravimHaos »

channel10 wrote:
PravimHaos wrote:

poslano s moga sonija ze

LP
Zasto da izbjegava kreatin? Zasto nije dobro koristiti kreatin recimo jednom, dva ili tri puta u sedmici?

Kreatin se uzima da bi povecao snagu i sveukupni preformans na tvojim treninzima što je proporcionalno povećanju mišićne mase.
Ako ga svejedno uzimaš a praviš tako ogromne pauze između treninga neće imati nikakvog utjecaja ili još gore stvoriti će placebo efekat.
channel10

#6400 Re: Teretana

Post by channel10 »

Sve je to u redu, ali mora imati kakvog takvog ucinka. Nece biti ucinak kakav bi trebao biti da ga uzima 7 dana u sedmici, ali da ce i ovako pogurat, pogurat ce. Ja sam vise mislio da ga se savjetuje da ne uzima iz nekih zdravstvenih razloga, a ono u pitanju samo ucinak. Ako ima pare neka uzima, bice kakvog takvog napretka, jedino je malo upitno uzimanje u ova 4 dana kad ne trenira. Ja da radim ovako kako on radi, ja ne bih uzimao ili bi promijenio rutinu.

Ja recimo odavno slabo treniram (jednom do dva puta sedmicno), ali kad god treniram popijem i whey i creatin. Meni mirna dusa :) , a da li ima nekog velika ucinka, to nema sigurno. Ali kazem opet, dusa mi je mirna pa kako god :)
Post Reply