Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Chuckie wrote:Redsn0w zadnji podržava pravljenje custom 5.1.1.
Ako će Sn0wbreezom raditi, što će mu JB Absinthom kad ga je već Sn0wbreeze uradio?
Redsn0w je uvijek za klasu radio stabilnije i uvijek bi prije s njim radio to, nego li sa SB.
Redsn0w zadnji 0.9.11b4 ne podržava 5.1.1 9B208 za iPhone 4 GSM. Probao, ne govorim napamet.
Zato što sa Sn0wbreezom može samo sačuvati BB da ne ubacuje JB i onda restore sa iTunes i JB sa Absinthe. Tako nema nikakvih problema sa stabilnošću jer ne ubacuješ ništa u custom osim što sačuvaš baseband.
Što bi radio sa buildom 208, kad sasvim normalno može uvaliti 206 od kojeg Redsn0w radi custom fw sasvim normalno? Što da radi prezervaciju basebanda kroz Sn0wbreeze pa JB Absinthom, kad Sn0wbreeze to može uraditi u jednom koraku?
Btw sad mislim da smo čoeka skroz zbunili ali eto.
Zato što je 208 najnoviji. Po tvojoj logici što uopte upgradeati na 5.1.1 kad 5.0.1 isto radi odlično?
Zato što je čistije jer kad ubaciš JB on ti ubaci i neke druge stvari koje misli da su potrebne afc2, SSH itd. Ali to je stvar ličnih preferenci. Lično više volim sam uraditi JB.
Nema bitnih razlika ali je 208 najnoviji, a uvijek je bolje biti na najnovijem za koji ima untethered JB.
Nema changelog-a za 9B208, ne zna se šta je dodano ali se pretpostavlja da su neke sitne zakrpe, nije ništa u vezi JB.
To Chuckie komputeru.. [/quote]
hvala Čakiju na mnostvu korisnih savjeta keep it up bro [/quote]
Da mi nije Chuckie-a. Ne bi znao 90% stvari o iphone-u.
Saka wrote:Nema bitnih razlika ali je 208 najnoviji, a uvijek je bolje biti na najnovijem za koji ima untethered JB.
Nema changelog-a za 9B208, ne zna se šta je dodano ali se pretpostavlja da su neke sitne zakrpe, nije ništa u vezi JB.
208 krpi samo neke jb exploite razlika u iOSu nema, da ima nebi se zvao 5.1.1r1 već 5.1.2. tako da ...
Imam iPhone 4. iOS 5.0.1 firmware 4.11.08. Sim free sa jailbrakeom uradjenim. Spasio sam sve podatke itd . Da li samo update na 5.1.1 i onda jailbrake sa Absinthe ili ima nekakve mudrosti uvijek sam sam radio jailbrake ali da nesto ne zeznem pa da nema povratka.Koliko vidim mora se paziti kada je sa gevey itd.
Ako je simfree onda upgrade, jailbrake i pici. Samo ti preporucujem da ne ides na iTunes upgrade vec skines firmware na kompjuter i onda shift+restore. Onda ces moci da JB sa Absinthe bez problema.
Lagano na 5.1.1 kroz iTunes (ne update vec shift+restore) posto imas simfree, onda pokrenes zadnji Absinthe i kliknes Jailbreak. Prosto da ne moze biti prostije.
Znaci shift+restore. Izbacio mi je update prekoWLAN-a na 5.1.1 ali nisam uradio. Prosli put kad sam radio sa 4.3.5 direktno sam uradio na iPhonu bez racunara update.
Skini 5.1.1 na racunar i u iTunesu pritisni shift i klikni restore i odaberi taj fajl, jer neki su imali problema sa JB kada su radili update na 5.1.1, a ne ovakav restore.
Jos kad bi mi dao link za download 5.1.1 bilo bi super.Ja sam nasao ovaj http://support.apple.com/downloads/ ali ne mogu skontati kako da ga downloadujem rucno. Nema dugmeta
zlatan01 wrote:Evo uspio sam uraditi jailbreak bez problema i sad sve radi. Trazim iGo il neku drugu dobru navigaciju za zemlj exYu (cijela Europa)?
Ja sam sebi skinuo tu igo, preko torrenta,kad budem na racunaru, probat cu da nadjem link odakle sam skinuo..ima skoro pa svaka ulica u Sarajevu.Valjda su i ostali gradovi uradjeni tako.