Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#6376 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Renta wrote:Upravo tako, promašio si temu potpuno. Tema se ne zove fašizam u Hrvatskoj....iako ti kao poznati hrvatomrzac na ovom forumu bi jako volio da to prišiješ hrvatima.
Fašizam kao dominantno dešavanje u Hrvatskoj...hahaha...ludilo!!! Pa dečko u kojem filmu ti živiš?!? Stvarno neki na ovom forumu vole zabrazditi u nevjerojatnom pretjerivanju kako bi maksimalno ocrnili Hrvatsku.
Za pozdrav dom spremni ti sve piše u gornjem linku pa si pročitaj ponovo. Stari hrvatski pozdrav stoljećima prije Ustaša kad su hrvati branili dom od osvajača Turaka. Dali je kompromitiran radi Ustaša? Možda je a možda i nije. Kad bi gledali da je, onda je sve u NDH kompromitirano - novčanica kuna, himna, zastava sa šahovnicom, hrvatski jezik, Zagreb kao glavni grad, narodnost Hrvat...dokle da idemo, hoćemo li sve zabraniti što se zove hrvatskim jer je postojalo i u NDH?? Ne budite smiješni.
To što hrvatska vlada ne zna obraniti vlastitu državu i narod od neviđene hajke nego još prijavljuje bijelosvijetskim mešetarima je priča za sebe.
Nitko od mladeži ne pomišlja na II. svjetski rat kada to viču na stadionu. Nisu se ni rodili u to vrijeme a zovete ih fašistima i nacistima. Smiješno.

Al sada to već viču i iz prkosa, u inat svim huškaćima koji hrvatsku mogu zamisliti jedino kao povijesnu epizodu i najradije bi da je nema... al badava vam sve drugovi jugonostalgičari i ostala crvenoudbaška bratija...
ostaće sve samo na vašim prljavim snovima...
Izvini, ali lupetaš i to za spomenice.

Prvo, nikakav ja hrvatomrzac nisam. To što vi živite na oblacima u kojima je Hrvatska carstvo demokratije i poštivanaj ljudskih prava, srce Evrope ili kako već, nije moj problem, kao ni problem dominantnog broja ljudi u Evropi koji vidi da se u Hrvatskoj dešava uspon fašizma koji napreduje od - rehabilitacije ustaškog pokreta u smislu ovakvih povika na stadionu, preko ustavom zagarantiranog prava na diskriminaciju manjina, pa sve do ispada hrvatskog predsjednika koji su na granici klasične islamofobije.

Što se tiče pokliča "Za dom spremni", ja o tome apsolutno nemam potrebu da raspravljam, sa bilo kime. Tri zadnje strofe "Deutschland uber alles" je stoljećima starije od Hitlera, pa što misliš zašto više nije Njemačka himna ? Kukasti krst je stari hindu simbol, što misliš zašto ga je i kao takvog zabranjeno prikazivati u Evropi ? To je stari fašistički pozdrav, koji je bio posljednje što su stotine hiljada Srba, Jevreja, Roma, Bošnjaka, Hrvata i drugih, čuli prije nego su ubijani na najsvirepije načine u konc-logorima. Hiljade koje su to uzvikivale na Maksimiru, uzvikivale su to upravo iz tog razloga,, a ne zato što im se dopada opera "Nikola Šubić Zrinjski" ;)
Havatar

#6377 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

shmizlica

#6378 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shmizlica »

ultima_palabra wrote:Pa valjda Hrvatska treba da se poredi sa boljima od sebe, a ne sa BiH ili Srbijom. Mi ovdje komentarišemo dešavanja u Hrvatskoj sa nekim razmišljanjima kako bismo radili i za šta bi se zalagali da imamo zdravu državu umjesto genocidne tvorevine na 49% teritorije.
pa sad....kad se porediš sa gorim od sebe onda si bolji od nekog....kad se porediš sa boljim od sebe onda si gori od nekog....s kim bi se ti poredio? :mrgreen:
ultima_palabra

#6379 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

shmizlica wrote:
ultima_palabra wrote:Pa valjda Hrvatska treba da se poredi sa boljima od sebe, a ne sa BiH ili Srbijom. Mi ovdje komentarišemo dešavanja u Hrvatskoj sa nekim razmišljanjima kako bismo radili i za šta bi se zalagali da imamo zdravu državu umjesto genocidne tvorevine na 49% teritorije.
pa sad....kad se porediš sa gorim od sebe onda si bolji od nekog....kad se porediš sa boljim od sebe onda si gori od nekog....s kim bi se ti poredio? :mrgreen:
Sjo, pa nije pdf filozofija :lol: Hrvatska je sad u EU i NATO i treba da se poredi sa ostalim članicama, ne sa Srbijom koja ne zna ni gdje su joj granice i BiH koja ima maligne ćelije na pola tijela.
shmizlica

#6380 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shmizlica »

štaš kad balkanci vole da filozofiraju pa makar bili i u EU :mrgreen:
Havatar

#6381 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

shmizlica wrote:štaš kad balkanci vole da filozofiraju pa makar bili i u EU :mrgreen:
Hrvati nisu Balkanci..
shmizlica

#6382 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shmizlica »

Havatar wrote:
shmizlica wrote:štaš kad balkanci vole da filozofiraju pa makar bili i u EU :mrgreen:
Hrvati nisu Balkanci..
ma daaaaaaaaaj :shock:
zg2

#6383 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, nikakav ja hrvatomrzac nisam.
pa, nisi OK... ne moraš to 100 puta ponavljati

stvarno, ko te to "lažno" optužuje?
It_is_a_Leclerc

#6384 Re: Desavanja u Hrvatskoj

zg2 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, nikakav ja hrvatomrzac nisam.
pa, nisi OK... ne moraš to 100 puta ponavljati

stvarno, ko te to "lažno" optužuje?
I ovo je sve od mog posta za što si ti osjetio potrebu da prokomentiraš...

:?
detroit-mercy

#6385 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

Renta wrote:Upravo tako, promašio si temu potpuno. Tema se ne zove fašizam u Hrvatskoj....iako ti kao poznati hrvatomrzac na ovom forumu bi jako volio da to prišiješ hrvatima.
Fašizam kao dominantno dešavanje u Hrvatskoj...hahaha...ludilo!!! Pa dečko u kojem filmu ti živiš?!? Stvarno neki na ovom forumu vole zabrazditi u nevjerojatnom pretjerivanju kako bi maksimalno ocrnili Hrvatsku.
Za pozdrav dom spremni ti sve piše u gornjem linku pa si pročitaj ponovo. Stari hrvatski pozdrav stoljećima prije Ustaša kad su hrvati branili dom od osvajača Turaka. Dali je kompromitiran radi Ustaša? Možda je a možda i nije. Kad bi gledali da je, onda je sve u NDH kompromitirano - novčanica kuna, himna, zastava sa šahovnicom, hrvatski jezik, Zagreb kao glavni grad, narodnost Hrvat...dokle da idemo, hoćemo li sve zabraniti što se zove hrvatskim jer je postojalo i u NDH?? Ne budite smiješni.
To što hrvatska vlada ne zna obraniti vlastitu državu i narod od neviđene hajke nego još prijavljuje bijelosvijetskim mešetarima je priča za sebe.
Nitko od mladeži ne pomišlja na II. svjetski rat kada to viču na stadionu. Nisu se ni rodili u to vrijeme a zovete ih fašistima i nacistima. Smiješno.

Al sada to već viču i iz prkosa, u inat svim huškaćima koji hrvatsku mogu zamisliti jedino kao povijesnu epizodu i najradije bi da je nema... al badava vam sve drugovi jugonostalgičari i ostala crvenoudbaška bratija...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dobar si, matere mi, ne treba te cak ni komentarisati :mrgreen: .
detroit-mercy

#6386 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

sherbett wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da se razumijemo, ja nacizam i fašizam (dakle ustaštvo) posmatram kao jedne majke djecu. Dakle, ne praveći jasnije razlike između njihovog "tretmana". Ja nisam uopšte kritičan samo prema Hrvatskoj, već prema cijeloj Evropi gdje je fašizam u usponu, baš kao i 30-tih godina prošlog stoljeća, a krila mu daje neobuzdana kriza. Jedina razlika je što većina zemalja u Evropi priznaje svoj problem sa radikalizacijom društva, ali samo ga Hrvatska sistemski ignorira.

Evo, Joe Šimunić i Thompson prave turneju. To su grozne situacije.
al i dalje se te situacije ne mogu mjeriti sa nacistima!
Šta, kreću u turneju, hoće možda u osvajanje lebensrauma? Da napadnu drugu državu? da krenu na Rusiju? Da osnuju konc logore?
Šta će Thompson i Šimunić?
Da dižu ruku i viču "za dom spremni"?
šta? u čemu je prava opasnost?
nema više Lige naroda da zatvara oči pred dužnošću...veća su opasnost Amerikanci kad "smiruju" situacije na bliskom istoku ili sjeveru Afrike. Jbte Šimunić i Thompson..ko su oni uopće?
Veoma naivno razmisljanje sa tvoje strane. Narvno da Hrvati nisu nikakva opasnost, geopliticki, jer kakvu ce opasnost predstavljati saka golokuraca na Balkanu :mrgreen: .
Ali, stavi se u poziciju drugih u toj drzavi, stavi se u poziciju ljudi kojima mrak padne kada na Thompsonovom koncertu 100 tisuca crnokosuljasa izvikuje kojekakve parole i pjeva budnice :mrgreen: .
Ili se vodis onom, ja sam Hrvatica ovoj je Hrvacka, bolim me kurac sta drugi misle, ako im se ne svidja nek razgule.
Zabrinajvajuce je to sto se i u Hrvatsko i u Srbiji desavaju iste stvari, drustveno prihvatljivo postaje Za Dom Spremni ili Spremte se Spremte dok se na drugoj strani u blato baca i satanizuje antifasisticka proslost obiju zemalja.
Na kraju, da je HNS kako treba on bi sam odrezao kaznu Simunicu, ali posto tamo sjede pizdice koje bi da povladjuju javnost koja ne vidi nista lose u Za Dom Spremni onda samo mogu da kujaju kao to da ih "ceo svet ne razume".
ubojica77

#6387 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Jel to pocinje masovna paranoja? Jel itko zna kolko dobivaju u HR desne stranke,a koliko u Srbiji ili BiH. Sto se tice pozdrava koji je Simunic izrekao i njegove povezanosti s fasizmom,koja je u najmanju ruku smjesna u usporedbi s znacenjem tog pozdrava u ranijoj povijesti Hrvata,gdi je imala vecu tezinu i vrijednost. Pogledajte koliki ljudi danas ginu uz citate iz Kur'ana,dal treba zabranit tu svetu knjigu il kaznjavat sve one koji te recenice izgovaraju i nazivat ih teroristima? Mislim da cemo se svi ovdje sloziti da to nebi bilo normalno,isto tako netko tko misli da Hrvati izgovaraju taj pozdrav jer su fasisti ili nije normalan il je pun mrznje prema Hrvatima.
detroit-mercy

#6388 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

ubojica77 wrote:Jel to pocinje masovna paranoja? Jel itko zna kolko dobivaju u HR desne stranke,a koliko u Srbiji ili BiH. Sto se tice pozdrava koji je Simunic izrekao i njegove povezanosti s fasizmom,koja je u najmanju ruku smjesna u usporedbi s znacenjem tog pozdrava u ranijoj povijesti Hrvata,gdi je imala vecu tezinu i vrijednost. Pogledajte koliki ljudi danas ginu uz citate iz Kur'ana,dal treba zabranit tu svetu knjigu il kaznjavat sve one koji te recenice izgovaraju i nazivat ih teroristima? Mislim da cemo se svi ovdje sloziti da to nebi bilo normalno,isto tako netko tko misli da Hrvati izgovaraju taj pozdrav jer su fasisti ili nije normalan il je pun mrznje prema Hrvatima.
Ja ti opet ponavljam i nije nikakva paranoja u pitanju. Hvatate se desnih stranaka ko pijan plota, nije pitanje desnih stranaka vec opstedrustvenog prihvacanja odrdjenog ponasanja. Prvi ti je bio HDZ i Njofra koji su fakat izjednacili partizane i ustase, onda je Za Dom Spremni postalo maltene opceprihvaceno, i da se ne zavaravamo, 99.9% onih koji uzivikuju Za Dom Spremni ne asocira taj pozdrava sa ranom hrvatskom prosloscu vec sa mnogo blizim dogadjanjima. Kada ti godinama neko tuvi u glavu da je Hrvatska bila u tamnici naroda, da je podnosila zrtve, da su tamo bili neki koji su uzvikivali Za Dom Spremni i da su se eto borili za neovisnu drzavu naravno da ce ti onda "Za Dom Spremni" postati veom cool medju mlajdom rajom.
Bodkin

#6389 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dobar si, matere mi, ne treba te cak ni komentarisati :mrgreen: .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rudi33

#6390 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

Bravo Joe, tako se voli Hrvatska :thumbup:

Image
Bodkin

#6391 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

ni jedne greske u pisanju. garant slusao hrvatski u australiji :lol:
It_is_a_Leclerc

#6392 Re: Desavanja u Hrvatskoj

ubojica77 wrote:Jel to pocinje masovna paranoja? Jel itko zna kolko dobivaju u HR desne stranke,a koliko u Srbiji ili BiH. Sto se tice pozdrava koji je Simunic izrekao i njegove povezanosti s fasizmom,koja je u najmanju ruku smjesna u usporedbi s znacenjem tog pozdrava u ranijoj povijesti Hrvata,gdi je imala vecu tezinu i vrijednost. Pogledajte koliki ljudi danas ginu uz citate iz Kur'ana,dal treba zabranit tu svetu knjigu il kaznjavat sve one koji te recenice izgovaraju i nazivat ih teroristima? Mislim da cemo se svi ovdje sloziti da to nebi bilo normalno,isto tako netko tko misli da Hrvati izgovaraju taj pozdrav jer su fasisti ili nije normalan il je pun mrznje prema Hrvatima.
Trikovi. Sami trikovi.

Puno ljudi gine i uz stihove Kurta Cobaina i Amy Winehouse, puno ljudi je ubijeno "u ime Boga" u križarskim ratovima... But, that's not the point.

"Za dom spremni" je pozdrav koji je svoj vrhunac, dakle svoju masovnu, općeprihvaćenu, gotovo naređenu upotrebu imao za vrijeme jednog fašističkog režima jedne satelitske države. Tu baš nema puno filozofije, a samnom se složila i FIFA koja uopšte nije željela ulaziti u meritum stvari, i raspravljati je li ili nije fašistički pozdrav.

Relativizacija fašizma u Hrvatskoj je u punom jeku. Niko ne želi priznati da problem postoji, a taj problem je sve masovniji odaziv crnokošuljaša koji viču "Za dom spremni" na različite društvene događaje i dešavanja, a to ne viču jer su ljubitelji ranohrvatskog idealizma i opere, već zato što žele poručiti svima koji nisu Hrvati, da je sad opet došlo vrijeme kad je "Za dom spremni" prihvatljiv, i da će uskoro možda opet doći vrijeme kad će ubijati nehrvate maljem, postati društveni standard.
ultima_palabra

#6393 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:
"Za dom spremni" je pozdrav koji je svoj vrhunac, dakle svoju masovnu, općeprihvaćenu, gotovo naređenu upotrebu imao za vrijeme jednog fašističkog režima jedne satelitske države. Tu baš nema puno filozofije, a samnom se složila i FIFA koja uopšte nije željela ulaziti u meritum stvari, i raspravljati je li ili nije fašistički pozdrav.

Relativizacija fašizma u Hrvatskoj je u punom jeku. Niko ne želi priznati da problem postoji, a taj problem je sve masovniji odaziv crnokošuljaša koji viču "Za dom spremni" na različite društvene događaje i dešavanja, a to ne viču jer su ljubitelji ranohrvatskog idealizma i opere, već zato što žele poručiti svima koji nisu Hrvati, da je sad opet došlo vrijeme kad je "Za dom spremni" prihvatljiv, i da će uskoro možda opet doći vrijeme kad će ubijati nehrvate maljem, postati društveni standard.
To je poenta čitave priče... jbt ko bi rekao da opera ima toliko ljubitelja u Hrvatskoj :lol:
Bodkin

#6394 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Havatar wrote:
Hrvati nisu Balkanci..
havatar ponovo jase :D
Rudi33

#6395 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

vidim još uvijek tema o genocidnosti u Hrvata, jbovas komšije mene bi bilo strah da sam na vašem mjestu :D
It_is_a_Leclerc

#6396 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Rudi33 wrote:vidim još uvijek tema o genocidnosti u Hrvata, jbovas komšije mene bi bilo strah da sam na vašem mjestu :D
Ne postoje genocidni narodi. Postoje samo genocidni projekte. Hrvatska nije genocidni projekt.

Next !
Rudi33

#6397 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

Renta wrote:
Rudi33 wrote:
Rudi33 wrote:Kakav pride u Bih, dok je vehabija neće biti toga, kakav pride u Srbiji, dok je ortodoksne crkve neće biti toga, ali u Hr može sve, mogu i lezbijke demonstrirati ispred katedrale, ipak je svaki katoločki svećeni potencijalni pedofil ili barem kurviš. A Hrvati su genocidan narod a država je fašistička, nema tu demokracije nikakve (posebno u odnosu na druge zemlje regiona) a kad Hrvati igraju nogomet (usp. fudbal) sve ori od fašističkih pjesama. S Hrvatima uvijek na oprezu! :lol:

Može li ban za ovog Rudija33??? ..koji vrijeđa hrvatski narod i državu nazivajući ih genocidnim i fašističkim.
Čuj ne znam kako da ti objasnim, svemu je kriv yutarnji list :lol:
Rudi33

#6398 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Rudi33 wrote:vidim još uvijek tema o genocidnosti u Hrvata, jbovas komšije mene bi bilo strah da sam na vašem mjestu :D
Ne postoje genocidni narodi. Postoje samo genocidni projekte. Hrvatska nije genocidni projekt.

Next !
Ne može ni pozdrav biti genocidni projekt, pogotovo onaj koji poziva na ljubav a ne na rat. Ili možda više voliš ono "smrt fašizmu"?
no_mani=no_fjučr

#6399 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by no_mani=no_fjučr »

It_is_a_Leclerc wrote:
Trikovi. Sami trikovi.

Puno ljudi gine i uz stihove Kurta Cobaina i Amy Winehouse, puno ljudi je ubijeno "u ime Boga" u križarskim ratovima... But, that's not the point.

Izrazito si slab sa spoznajom u kojem smjeru ide NEO Europa, al' nema veze , nisi intelektualno spreman da dobijas informacije, pisi zablude o crnokosuljasima i udaranjem maljem, to je retorika zaostrog. Hrvatska je na margini Neoeuropskog pokreta, jednostavno zemlja je dotakla dno sto se tice ovakvih stvari, od tih 25000 milja za dom njih 20 nije u stanju umrijeti za Novu Europu, to je zalosno, al' od ocaja do pobjede.
Strasne gluposti pises. Niko ne ceka na ledjima smrt i to je vrijednost. Mogu ti reci da je totalan zaokret, ne trazi se vise ni novi vodja od neuspjelog Oredssona se ne trazi fuhrer ,zanimljiv je novi put. Finska, Danska,Svedska , Britanija, Madžarska nikada nisu bile jace, a Hrvatskoj je vrlo upitno i budjenje, mozda za koju godinu.?
It_is_a_Leclerc

#6400 Re: Desavanja u Hrvatskoj

:lol: Još će priglupi Šimunko ispasti predvodnik neke vele urote.
Post Reply