Obama i SAD (2008-2016)
-
simpozijum delirijum
#6376 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Jefferson
cilj nije bjezati i pognuti glavu nad represijom , vec zapoceti promjene u tamnici naroda
to ovi hrabri Amerikanci upravo rade
posto njihov takozvani predsjednik zvani Obama ima vazniji problem da rjesava stanje ljudskih prava u Mijamaru
sinoc je veliki korak nacinjen u borbi za slobodu , dokaz da represija ne funkcionira
stotine hiljada na ulicama gradova u USA ...
samo jedan od stotina video snimaka brutalnosti i to je jos slab video , sta se sve desavalo i koliko ljudi je zlostavljano . video od juce ;
cilj nije bjezati i pognuti glavu nad represijom , vec zapoceti promjene u tamnici naroda
to ovi hrabri Amerikanci upravo rade
posto njihov takozvani predsjednik zvani Obama ima vazniji problem da rjesava stanje ljudskih prava u Mijamaru
sinoc je veliki korak nacinjen u borbi za slobodu , dokaz da represija ne funkcionira
stotine hiljada na ulicama gradova u USA ...
samo jedan od stotina video snimaka brutalnosti i to je jos slab video , sta se sve desavalo i koliko ljudi je zlostavljano . video od juce ;
- spreca
#6377 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Putin nije predsjednik ....ali to nemijenja stanje u otadzbini demokratije...bas sad gledam na Euronevsu kako se ophode demokratski sa demostrantima...slicno kao i u nekim Africkim drzavama.....dali ce sad Nato uz pomoc Obame upostaviti demokratsku vladu u americisimpozijum delirijum wrote:predsjednik Obamica Husein i njegova vrla sekretarica vanjskih poslova Hilari Klinton zabrinuti za stanje ljudskih prava u Mijamaru ( bivsa Burma )
Klintonka ide u prvu posjetu Mijamaru da ohrabri reforme i podrzi ljudska prava![]()
http://news.yahoo.com/obama-sending-cli ... 08861.html
u USA sinoc ?
400 uhapsenih i oko 10 ranjenih ( ukljucujuci i djevojcicu od 14 godina )
da nije smijesno bilo bi tragicno
naprijed Mijamar ,demokratije stize !! svi na ulice da pozdravite nove "oslobodioce"![]()
usput trazim link kao potvrdu da je Ruski predsjednik Putin izjavio danas , da je vrlo zabrinut stanjem ljudskih prava u USA , zbog brutalnosti sigurnosnih snaga nad nenasilnim demonstrantima
- spreca
#6378 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Sta ima veze ako nije porezni obaveznik "demokratske" Amerike....jel mu to uskracuje pravo da se interesuje o americkoj demokratiji.....mozda je Amerika sveta krava ?.....ili samo oni imaju pravo da nam govore sta je demokratija .jefferson wrote:Jbt, ti jos uvijek zivis u tamnici naroda?simpozijum delirijum wrote:predsjednik Obamica Husein i njegova vrla sekretarica vanjskih poslova Hilari Klinton zabrinuti za stanje ljudskih prava u Mijamaru ( bivsa Burma )
Klintonka ide u prvu posjetu Mijamaru da ohrabri reforme i podrzi ljudska prava![]()
u USA sinoc ?
naprijed Mijamar ,demokratije stize !! svi na ulice da pozdravite nove "oslobodioce"![]()
usput trazim link kao potvrdu da je Ruski predsjednik Putin izjavio danas , da je vrlo zabrinut stanjem ljudskih prava u USA , zbog brutalnosti sigurnosnih snaga nad nenasilnim demonstrantima
Koliko goriva ce se platiti za odlazak klintonove od tvog poreza? Ah da i ti policajci sto hapse su placeni od tvog poreza. Pa zar dozvoljavas da se ljudi hapse tako "nasumice" a ti to finansiras?
- Spejs
#6379 Re: President Barack Hussein Obama!!!
hihihihiihihisimpozijum delirijum wrote:Jefferson
Slagao bih kad bi rekao da mi nije toplo oko srca gledajući ovo
- spreca
#6380 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nevidim nesto da bombarduju vladine polozaje po "demokratskoj"americi,kao sto su to radili po Africijefferson wrote:Vec ima odavno nijemce, onako za tvoju informaciju!spreca wrote:Ja mislim da bi i tamo(u USA)trebalo poslati NATO trupe.....pravda za sve bi trebala biti ista.simpozijum delirijum wrote:Obama je u Aziju trenutno , i dobitnik Nobelove nagrade za mirposlace dodatnih 2500 trupa u Australiju zbog navodne "Kineske prijetnje u Pacifiku"
Kinezi se drze za stomak od smijeha dok ih EU kumi i moli da ih iscupaju iz finasijske krize
dok Obama putuje Azijom na domacem frontu se svasta desava , u USA vojno-policijski aparat pokazuje ogromnu brutalnost u suzbijanju OWS protesta
Obamica Husein suti , njegov rejting drasticno pada , slicno kao i Bushu u najcrnim danima njegove vladavine , bolje da se sto brze vrati u Bijelu kucu da rjesava probleme u vlastitom dvoristu , jer mu se ovo sprema ;
legendarni Kris Hedzis;
http://www.truthdig.com/report/page2/th ... _20111115/
- spreca
#6381 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ja cu biti iskren i reci da mi je drago ...ali mi zao naroda koji je izasao na ulice i trazi posao....jebiga nije Obama kao Rahmetli pukovnik Gadafi da narodu da skoro pa sve besplatno.....Obama mora igrati kako sviraju oni koji su ga i natjerali u Libiju da pljacka naftu.Spejs wrote:hihihihiihihisimpozijum delirijum wrote:Jefferson
-
jefferson
#6382 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pa on jeste americki poreski obveznik, ja sam ga X puta pitao sto nije odselio vise iz ove tamnice naroda i imperijalisticke azdajespreca wrote:Sta ima veze ako nije porezni obaveznik "demokratske" Amerike....jel mu to uskracuje pravo da se interesuje o americkoj demokratiji.....mozda je Amerika sveta krava ?.....ili samo oni imaju pravo da nam govore sta je demokratija .jefferson wrote:Jbt, ti jos uvijek zivis u tamnici naroda?simpozijum delirijum wrote:predsjednik Obamica Husein i njegova vrla sekretarica vanjskih poslova Hilari Klinton zabrinuti za stanje ljudskih prava u Mijamaru ( bivsa Burma )
u USA sinoc ?
Koliko goriva ce se platiti za odlazak klintonove od tvog poreza? Ah da i ti policajci sto hapse su placeni od tvog poreza. Pa zar dozvoljavas da se ljudi hapse tako "nasumice" a ti to finansiras?
-
jefferson
#6383 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma eno sjebase se trazeci posao. U satorima sjede i guglaju poslove na svojim MacBook Pro, ono nemaju za kruha ali imaju za laptope od 2000 dolara.spreca wrote:Ja cu biti iskren i reci da mi je drago ...ali mi zao naroda koji je izasao na ulice i trazi posao....jebiga nije Obama kao Rahmetli pukovnik Gadafi da narodu da skoro pa sve besplatno.....Obama mora igrati kako sviraju oni koji su ga i natjerali u Libiju da pljacka naftu.Spejs wrote:hihihihiihihisimpozijum delirijum wrote:Jefferson
Daj ba pusti se suplje....
- spreca
#6384 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pa zasto su izasli na ulice...posilili se?
- jeza u ledja
#6385 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Zasto?spreca wrote:Spejs wrote:hihihihiihihisimpozijum delirijum wrote:Jefferson
- spreca
#6386 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma nako ba,nije odavno bilo vatrometa ...narod se poasilio i zazhdero hljeba.jeza u ledja wrote: Zasto?
-
jefferson
#6387 Re: President Barack Hussein Obama!!!
jbt, jel ti stvarno mislis da je to "masovno" okupljanje? Znas li ti sta znaci u NYC masovno okupljanje? Jaro, u oktobru je u Americi bilo 3.7 miliona radnih mjesta nepopunjeno!!!!spreca wrote:Pa zasto su izasli na ulice...posilili se?
Lako je sjediti iza kompjutera i srati. Ti isti protestanti sjeda iz Appleovih komjutera koji se prave u Kini i sl. Pusti se hipokrizije. To je ko simpoziji, sjedi i valja gluposti po forumu, a ne mrda!
I onda se najde par forumasa koji mise da se amerika urusava! How yes no
-
radio_sa
#6388 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Poverty is defined as the state of one who lacks a usual or socially acceptable amount of money or material possessions.[1] According to the U.S. Census Bureau data released Tuesday September 13th, 2011, the nation's poverty rate rose to 15.1% (46.2 million) in 2010,[2] up from 14.3% (approximately 43.6 million) in 2009 and to its highest level since 1993. In 2008, 13.2% (39.8 million) Americans lived in relative poverty.[3]
Sa vikipedije.
----
Rečenica: The economic top one percent of the population now owns over 70% of all financial assets, an all time record.
Iz sljedećeg članka;
http://www.alternet.org/economy/145705/ ... age=entire

Sa vikipedije.
----
Rečenica: The economic top one percent of the population now owns over 70% of all financial assets, an all time record.
Iz sljedećeg članka;
http://www.alternet.org/economy/145705/ ... age=entire

Last edited by radio_sa on 18/11/2011 18:06, edited 1 time in total.
- spreca
#6389 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma nisam reko da se urusava.....ako je ta grupica demonstranata bezalena ,zasto ih na onakav brutalan nacin rasjeruju......da se ne prehlade u satorima.....ovo me podsjeti na onu Slobinu...."vas niko nesmije da bije".....osim Obamine policije......u Egiptu su bile mirne demonstracije uglavnom......i sta je ono Americka administracija trazila od legalno izabranog predsjednika Egipta?.......jefferson wrote:jbt, jel ti stvarno mislis da je to "masovno" okupljanje? Znas li ti sta znaci u NYC masovno okupljanje? Jaro, u oktobru je u Americi bilo 3.7 miliona radnih mjesta nepopunjeno!!!!spreca wrote:Pa zasto su izasli na ulice...posilili se?
Lako je sjediti iza kompjutera i srati. Ti isti protestanti sjeda iz Appleovih komjutera koji se prave u Kini i sl. Pusti se hipokrizije. To je ko simpoziji, sjedi i valja gluposti po forumu, a ne mrda!
Zaboravih ...bice jos masovnijeg okupljanja ukoliko nebudu palicama sprijeceni na demokratski nacin.
-
jefferson
#6390 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Sto ih se ne bi? Dva mjeseca sjede u privatnom parku a jos nemaju pojma sta hoce? Mislim de malo da se uzobiljimo. Sta ti protestanti uospte hoce?spreca wrote:Ma nisam reko da se urusava.....ako je ta grupica demonstranata bezalena ,zasto ih na onakav brutalan nacin rasjeruju......da se ne prehlade u satorima.....ovo me podsjeti na onu Slobinu...."vas niko nesmije da bije".....osim Obamine policije......u Egiptu su bile mirne demonstracije uglavnom......i sta je ono Americka administracija trazila od legalno izabranog predsjednika Egipta?.......jefferson wrote:jbt, jel ti stvarno mislis da je to "masovno" okupljanje? Znas li ti sta znaci u NYC masovno okupljanje? Jaro, u oktobru je u Americi bilo 3.7 miliona radnih mjesta nepopunjeno!!!!spreca wrote:Pa zasto su izasli na ulice...posilili se?
Zaboravih ...bice jos masovnijeg okupljanja ukoliko nebudu palicama sprijeceni na demokratski nacin.
Kao oni su 99%. Jbt, ako 99% ljudi ima Apple kompjutere u americi i zavrsavaju harvard cisto sumnjam da ce se iko zaliti.
Nego u zemlji od 310 miliona stanovnika sa nevjerovatnim protokom informacija uvijek ces naci ljude koji imaju protestvovati protiv neceg. ja se svako jutro provezem pored klinike koja se bavi reproduktivnom medicinom ali i abortusima. Svaki dan 100 ljudi protestvuje, i svaki dan policija uhapsi nekog jer kontaju da mogu zatvoriti ulice. Ne mozes jaro ulice zatvoriti niti metro ometati jer ima ljudi koji hoce te ulice koristiti.
Juce su htjeli metro da blokiraju. Mislim stvarno?
Ja znam vodje protesta u nekim gradovima sasvim slucajno kroz svoje prijatelje. Od prijatelja mi je brat bio uhapsen jer je odlucio da telepatski komunicira sa policijom nakon sto mu je policajac rekao da ne moze da postavi sator na sred ulice!
Ali porediti Egipat, Siriju, Libiju itd sa Amerikom? E jbo ti nase obrazovanje!
-
radio_sa
#6391 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Dijelim mišljenje ili sa Iranom je nonsens.jefferson wrote: Ali porediti Egipat, Siriju, Libiju itd sa Amerikom? E jbo ti nase obrazovanje!
-
simpozijum delirijum
#6392 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Jefferson
metro u Njujorku nije bio zatvoren , to nije bila niti namjera , vec su komiteti pobunjenika organizovali grupe ne ometajuci redovan saobracaj koje su dijelile propagadni materijal i objasnjavali gradjanima lice u lice sta se desava
posto korporacijski mediji lazu i manipuliraju , pobunjenici su uzeli medijsku kampanju u vlastite ruke i to vrlo civilizovano i organizovano , ko je bio u Njujorku juce mogao je reci sta misli pravo u lice pripadnicima OWS
niti jedan incident u podzemnoj zeljeznici nije zabiljezen i gradjani su pazljivo slusali pobunjenike
a evo za Jeffersona i video bivsega Sovjetskoga gradjanina i sta on misli o OWS , lukava kampanja koja portretira OWS kao extremne ljevicare i hipike gubitnike u "zemlji snova USA "
nema problema , ima svako pravo da iznese svoje misljenje
ja sa lakocom pobijam 100 % njegove stavove i poslacu mu email ,
evo video , cisto zbog balansa , naravno da se mnogi ne slazu sa OWS i to je u redu , dijalog je otvoren ali bez pendreka i suzavca , sto je trenutna situacija ;
http://www.trevorloudon.com/2011/11/ex- ... occupy-la/
P.S
poredjenje sa Iranom jeste nonsens ali interesantan fakat ; trenutno je u USA vise uhapsenih OWS ( trenutno skoro 5000 ) pripadnika negoli pripadnika Iranske opozicije u Iranu ???
metro u Njujorku nije bio zatvoren , to nije bila niti namjera , vec su komiteti pobunjenika organizovali grupe ne ometajuci redovan saobracaj koje su dijelile propagadni materijal i objasnjavali gradjanima lice u lice sta se desava
posto korporacijski mediji lazu i manipuliraju , pobunjenici su uzeli medijsku kampanju u vlastite ruke i to vrlo civilizovano i organizovano , ko je bio u Njujorku juce mogao je reci sta misli pravo u lice pripadnicima OWS
niti jedan incident u podzemnoj zeljeznici nije zabiljezen i gradjani su pazljivo slusali pobunjenike
a evo za Jeffersona i video bivsega Sovjetskoga gradjanina i sta on misli o OWS , lukava kampanja koja portretira OWS kao extremne ljevicare i hipike gubitnike u "zemlji snova USA "
nema problema , ima svako pravo da iznese svoje misljenje
ja sa lakocom pobijam 100 % njegove stavove i poslacu mu email ,
evo video , cisto zbog balansa , naravno da se mnogi ne slazu sa OWS i to je u redu , dijalog je otvoren ali bez pendreka i suzavca , sto je trenutna situacija ;
http://www.trevorloudon.com/2011/11/ex- ... occupy-la/
P.S
poredjenje sa Iranom jeste nonsens ali interesantan fakat ; trenutno je u USA vise uhapsenih OWS ( trenutno skoro 5000 ) pripadnika negoli pripadnika Iranske opozicije u Iranu ???
- spreca
#6393 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Jebiga jes da smo mi nepismeni....nismo svi imali srecu da studiramo u USA....znamo pomalo citati,ali fala bogu pa nismo ni gluhi ni slijepi...jos kad dodje struja u moje slo,jebiga baterije skupe.jefferson wrote:Ali porediti Egipat, Siriju, Libiju itd sa Amerikom? E jbo ti nase obrazovanje!
Ali mi ne odgovori za Egipat ,nema veze ,kad bude trebalo amerika ce opet smjeniti predsjednika.....boze me sacuvaj svakakvih demokratija
- Spejs
#6394 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Mnogo je razloga!jeza u ledja wrote: Zasto?
Najkraće ću ti odgovoriti riječima da su to zaslužili.
Dosta je bilo pljačkanja,ratovanja i "amerikaniziranja" od njihove strane!
Neka se malo konačno o sebi zabave!
A žaljenja za njih nemam ni malo. Isto kao što ga ni oni nisu imali kada su išli u osvajačke pohode.
- spreca
#6395 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma oni su to davno zasluzili ...ipak su oni donijeli mnogo "demokratije" u afriku....Spejs wrote:Mnogo je razloga!jeza u ledja wrote: Zasto?
A žaljenja za njih nemam ni malo. Isto kao što ga ni oni nisu imali kada su išli u osvajačke pohode.
- jeza u ledja
#6396 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ko je zasluzio ? Ne kontam? Na videu neku zenu odvode horizontale u maricu. Tebi drago da to vidis? Zasto?Spejs wrote:Mnogo je razloga!jeza u ledja wrote: Zasto?
- Spejs
#6397 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ne budi toliko plitak.jeza u ledja wrote:Ko je zasluzio ? Ne kontam? Na videu neku zenu odvode horizontale u maricu. Tebi drago da to vidis? Zasto?Spejs wrote:Mnogo je razloga!jeza u ledja wrote: Zasto?
Znaš ti dobro na šta ja mislim.
- jeza u ledja
#6398 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Da znam ne bih te pitao.
No dobro, moja greska sto uopste postavljam pitanja na takve komentare.
No dobro, moja greska sto uopste postavljam pitanja na takve komentare.
-
jefferson
#6399 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ali ja fakat ne kontam ko se oko koga zabavlja? Okupirali Zuccoti park i kao sad citava amerika se zabavlja oko toga? How yes no. Evo ne mogu spavati jer neki ublehas sa yale-a ne moze da nadje posao!Spejs wrote:Mnogo je razloga!jeza u ledja wrote: Zasto?
-
simpozijum delirijum
#6400 Re: President Barack Hussein Obama!!!
e moj Jeffersone !
promijeni nadimak jer Jefferson je bio Americki revolucionar
kada posaljes 1000 naoruzanih policajaca sa oklopnim vozilima i helikopterima ( u stilu Mubaraka ) na oko 200 takozvanih "hipika " u vrecama za spavanje u gluho doba noci kao da Normandiju osvajas ?
e onda imas ozbiljan problem u USA , vrlo ozbiljan ...
cega se toliko boje ?
promijeni nadimak jer Jefferson je bio Americki revolucionar
kada posaljes 1000 naoruzanih policajaca sa oklopnim vozilima i helikopterima ( u stilu Mubaraka ) na oko 200 takozvanih "hipika " u vrecama za spavanje u gluho doba noci kao da Normandiju osvajas ?
e onda imas ozbiljan problem u USA , vrlo ozbiljan ...
cega se toliko boje ?