Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#6376 Re: Manchester United FC

Post by missko »

BvB za Kagawu trazi 20 miliona. Kazu Bayern je platio Neuera 22 miliona is tim da ih moze kostati i 30 a imao je isto kao i Kagawa samo godinu ugovora kod Salkea, e onda i Kagawa vrijedi 20.
BHF_Manijak

#6377 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Realno! Eh sad da li ce i United igrati tu Dortmundovu igru i pratiti, vidjet cemo, samo svaka cifra ispod 20mil za onakvu zvijer kakva je Kagawa je SMIJESNA, mnogo vece ublehe i poluigraci su se placali po 25-30 miliona, a da jedan ovakav igrac se dobije za 15-tak miliona je nidje veze.
Riddle

#6378 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

missko wrote:BvB za Kagawu trazi 20 miliona. Kazu Bayern je platio Neuera 22 miliona is tim da ih moze kostati i 30 a imao je isto kao i Kagawa samo godinu ugovora kod Salkea, e onda i Kagawa vrijedi 20.
Uzevsi sve u obzir, realna cijena jeste 10-15 miliona. Ugovor je taj koji se otkupljuje, a ostala je samo jedna godina. I igrac zeli da ide. Mozda ce kupac biti darezljiv pa malo vise dati da se dogovor lakse postigne, ali ne puno. Sve je na njihovoj strani. Ista stvar se desila sa Ozilom. Ako United dovede Kagawu, nema sanse da ce dati vise od 15 miliona. Moja prognoza je 11.
missko

#6379 Re: Manchester United FC

Post by missko »

ma za 11 ga nece pustit nema sanse. Igrac kojem je najvise skocila trzisna vrijednost na kraju sezone na transfermarktu sa 13 na 17,5 miliona.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6380 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

Pa nek zahvale Bayernu što igrači iz Bundeslige odlaze (ili ponude za njih stižu) ut tako smiješne cifre. Oni su tamo uspostavili tržište u kojem najbolji igrači idu za 10-15 miliona. Da je Ozil igrao u nekoj drugoj ligi, ne bi otišao ispod 25 miliona. Onakvog talenta prodati za 14 miliona, katastrofa..

Nevezano što je United zainteresovana strana, ako ga Dortmund pusti ispod 20 miliona, treba ih strijeljati sve.
BHF_Manijak

#6381 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:Pa nek zahvale Bayernu što igrači iz Bundeslige odlaze (ili ponude za njih stižu) ut tako smiješne cifre. Oni su tamo uspostavili tržište u kojem najbolji igrači idu za 10-15 miliona. Da je Ozil igrao u nekoj drugoj ligi, ne bi otišao ispod 25 miliona. Onakvog talenta prodati za 14 miliona, katastrofa..

Nevezano što je United zainteresovana strana, ako ga Dortmund pusti ispod 20 miliona, treba ih strijeljati sve.
Nema Bayern veze s tim, problem je sto igracima koji odlaze vecinom ili istice ugovor za pola godine pa dzaba odu ili istice naredne sezone pa odu za smijesnu cifru, kao sad Kagawi! Sto to recimo United ne zaganja Hummelsa ili Arsenal Goetzea? Zato sto ovi ne bi ni pricali sa njima ispod cifre od 30-40 miliona! :wink:
Dug ugovor je garant visokog transfera, pa Bayern je izletio za Gomeza 30 i nesto miliona jer je ovaj imo ugovor sa Stuttgartom jos 3 godine.

@Riddle, kakva ba realna cijene, jesi dobar? Pa i Neueru je istico ugovor pa ga Bayern plati 22 miliona, sto bi to United bio izuzetak majketi? Imam osjecaj da ce Dortmund radije pustit i da ga ovi dzaba dovedu naredne sezone nego li da ga ovo ljeto puste tza smijesnih 10-15 miliona, jer je to vec cifra koja ponizava takvog igraca! :roll:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#6382 Re: Manchester United FC

Naravno da dužina ugovora igra ulogu ali to ne smeta Wengeru da proda igrače za puno više para nego što to rade švabi.. Gomez je izuzetak, i Džeko, inače klubovi iz Bundeslige su očajni trgovci. Pitao bih te ja za koliko bi Mamić prodao Kagawu :D
BHF_Manijak

#6383 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:Naravno da dužina ugovora igra ulogu ali to ne smeta Wengeru da proda igrače za puno više para nego što to rade švabi.. Gomez je izuzetak, i Džeko, inače klubovi iz Bundeslige su očajni trgovci. Pitao bih te ja za koliko bi Mamić prodao Kagawu :D
S tim se vec slazem. Ne cijene svoje ili ne znaju cijeniti, treceg nema. :mrgreen: Fakat kad skontas kakvog je igraca Real dobio za 15-16 miliona(Ozil) ili kakvog ce United dobit u Kagawu isto za 15-20 miliona... :roll: JEbo me svak ako jedan prosjecni engleski klub tipa Aston Villa ili Sunderland ne bi znali vise love izmusti od npr nekog Njemackog kluba, valjda mediski napucaju igrace, sta li... :roll:
Riddle

#6384 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

BHF_Manijak wrote:@Riddle, kakva ba realna cijene, jesi dobar? Pa i Neueru je istico ugovor pa ga Bayern plati 22 miliona, sto bi to United bio izuzetak majketi? Imam osjecaj da ce Dortmund radije pustit i da ga ovi dzaba dovedu naredne sezone nego li da ga ovo ljeto puste tza smijesnih 10-15 miliona, jer je to vec cifra koja ponizava takvog igraca! :roll:
Kakvo ponizenje? Cijena ce mu nakon tog transfera skociti mozda i 100%. Imace super platu i bice vjerovatno jedan od prvotimaca. Sta se ti uostalom toliko sekiras za njega? :lol:

Bi li ti radije nesto dao dzabe ili na tome zaradio 1500 maraka? :lol: Dortmund je na dobitku ukoliko ga prodaju. Velikom dobitku. Ako budu cekali, na gubitku su. Malom gubitku uzimajuci u obzir koliko su ga platili, ali ipak velikom ako pogledaju sta su propustili ne prodavsi ga. A kad igrac odlazi kao slobodan, moze jos bolje uslove dogovoriti sa klubom s kojim sklapa ugovor, jer oni ne moraju platiti njegovu odstetu. Kagawi se to vise isplati i lako moze sacekati jednu sezonu, igrati u Bundesligi i LP i onda mirno otici negdje i dogovoriti bijesnu platu. Ako Dortmund bude previse natezao cijenu i remetio mu planove, ne bi bilo iznenađenje da to i uradi. Mada ne vjerujem da ce tako biti, jer se cini da su se prilicno prijateljski rastali. Zato ce cijena do 15 miliona biti dovoljna. I realna.
BHF_Manijak

#6385 Re: Manchester United FC

Post by BHF_Manijak »

Ja ti opet kazem da je to malo para iako mu ogovor istice za godinu, naveo sam ti primjer Neuera, kojeg Schalke nije dao te godine ispod 20-22 miliona, pa makar i dogodine dzaba otisao, stvar principica je bila. Jebiga, Bayern je u hici sa golmanom bio tako da su morali pristati na taj kompromis, eh sad kakva je situacija u Unitedu ne znam, da li im je bas hica da dovode Kagawu ili ce reci Dortmundu "ma odjebite, sljedece sezone cemo ga dzaba dovesti, iako cemo ovu godinu bez njega igrati" ukoliko BVB bude natezao sa cijenom.
odesveuhonduras

#6386 Re: Manchester United FC

BHF_Manijak wrote:
odesveuhonduras wrote:Naravno da dužina ugovora igra ulogu ali to ne smeta Wengeru da proda igrače za puno više para nego što to rade švabi.. Gomez je izuzetak, i Džeko, inače klubovi iz Bundeslige su očajni trgovci. Pitao bih te ja za koliko bi Mamić prodao Kagawu :D
S tim se vec slazem. Ne cijene svoje ili ne znaju cijeniti, treceg nema. :mrgreen: Fakat kad skontas kakvog je igraca Real dobio za 15-16 miliona(Ozil) ili kakvog ce United dobit u Kagawu isto za 15-20 miliona... :roll: JEbo me svak ako jedan prosjecni engleski klub tipa Aston Villa ili Sunderland ne bi znali vise love izmusti od npr nekog Njemackog kluba, valjda mediski napucaju igrace, sta li... :roll:
Zato ti kažem da je Bayern kriv za taj mentalitet. U Njemačkoj je dugo vremena nepisano pravilo da najbolji igrači manjih klubova prelaze u Bayern. Bayern je onda, bez konkurencije u takvim transferima, lagano za takve igrače plaćao kao za kikiriki.

Zato oni danas ne znaju prodati igrača i medijski mu napumpati cijenu i proći će neko vrijeme dok se ne oslobode tog tereta. Ako se ikad i oslobode jer Bayernovi igrači imaju vrhunske plate i igračima se ne da ići vani ako ih Bayern hoće.
Riddle

#6387 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

missko wrote:ma za 11 ga nece pustit nema sanse. Igrac kojem je najvise skocila trzisna vrijednost na kraju sezone na transfermarktu sa 13 na 17,5 miliona.
Niko normalan ga nece platiti 20 miliona. Njemu nije tolika ni trzisna vrijednost koja bi se placala na punom ugovoru ili mozda malo jace nakon pregovora. Ugovor je taj koji se otkupljuje, a preostala ga je jos jedna godina. I on ce htjeti taj transfer, jer sto je manja odsteta, njemu je vjerovatno veca plata.
Edge

#6388 Re: Manchester United FC

Post by Edge »

Koji god se igrač spomene u istoj rečenici sa Manchester Unitedom cijena mu skoči minimalno 5 miliona.
missko

#6389 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Nakon Barce i United se intenzivno interesuje zas Alabu (19), kojeg SAF vidi kao idealnu zamjenu za Evru (31).
Negdje jos procita da je ponovo United iako bez trofeja najbolje poslovao ove godine u vrijednosti 672,9 miliona evra drugi Bayern sa 617,9 a "omiljeni " City sa 237 :D
neo7

#6390 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

Kojeg igraca u Unitedu nazivaju PIG ( ??

I da, kako to da se Berbatov PRODAJE ? Zar njemu ugovor ne istice za par dana *?
Last edited by neo7 on 23/05/2012 23:06, edited 1 time in total.
odesveuhonduras

#6391 Re: Manchester United FC

neo7 wrote:Kojeg igraca u Unitedu nazivaju PIG ??

I da, kako to da se Berbatov PRODAJE ? Zar njemu ugovor ne istice za par dana *?
ti miša patka i ove unitedove navijače :D

United je imao opciju profužavanja ugovora za još godinu dana i u martu je iskoristio tu klauzulu

ccc :D
neo7

#6392 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

eeeeeeeee :D Vidis ja to nigdje nisam uspio procitati a aktivno citam strane novine/forume ali nemam vremena da se ukljucim u rasprave pa da ih priupitam :D

Inace hvala...

PS; PIG=pogba ? :S
odesveuhonduras

#6393 Re: Manchester United FC

meni rooney najviše liči na krme ali ne znam :D
neo7

#6394 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

Image :D :skoljka:
Riddle

#6395 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Pig je Tomasz Kuszczak.

Vec se pocinjem ozbiljno nadati da ce United dovesti Hazarda. Trudio sam se suprotno, ali je sve ove navode pretesko ignorisati. Strasan talenat, vrlo mlad, 2 puta zaredom najbolji igrac Francuske, potencijalno buduca legendarna sedmica... Sve se uklapa. Mozda je i previse dobro da bi bilo istinito, ali sam vec zaplivao tim vodama i nema sad povratka.
Kuvet

#6396 Re: Manchester United FC

Post by Kuvet »

Riddle wrote:Pig je Tomasz Kuszczak.

Vec se pocinjem ozbiljno nadati da ce United dovesti Hazarda. Trudio sam se suprotno, ali je sve ove navode pretesko ignorisati. Strasan talenat, vrlo mlad, 2 puta zaredom najbolji igrac Francuske, potencijalno buduca legendarna sedmica... Sve se uklapa. Mozda je i previse dobro da bi bilo istinito, ali sam vec zaplivao tim vodama i nema sad povratka.

Nek bude barem upola ko na Football Manageru... :D Bit ce sigurno strasan igrac :)
aveos

#6397 Re: Manchester United FC

Post by aveos »

Kuvet wrote:

Nek bude barem upola ko na Football Manageru... :D Bit ce sigurno strasan igrac :)
Jos kad bi dosao Kagawa(Modric) i Martinez odlican bi united bio!
missko

#6398 Re: Manchester United FC

Post by missko »

09.55 Uhr: Manchester United macht in Sachen Shinji Kagawa offenbar ernst. Wie der "Kicker" aus England erfahren hat, haben die Red Devils ein erstes Angebot für den Japaner abgegeben. Natürlich liegt es aber noch unter den von Borussia Dortmund angeblich geforderten 17 Millionen Euro und wurde folglich abgelehnt. Dennoch besitzt United gute Karten, hat sich Kagawa doch trotz einer Anfrage von Real Madrid offenbar für die Premier League entschieden.
neo7

#6399 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

missko wrote:09.55 Uhr: Manchester United macht in Sachen Shinji Kagawa offenbar ernst. Wie der "Kicker" aus England erfahren hat, haben die Red Devils ein erstes Angebot für den Japaner abgegeben. Natürlich liegt es aber noch unter den von Borussia Dortmund angeblich geforderten 17 Millionen Euro und wurde folglich abgelehnt. Dennoch besitzt United gute Karten, hat sich Kagawa doch trotz einer Anfrage von Real Madrid offenbar für die Premier League entschieden.
Stavis i engleski, ne znaju svi njemacki...translate to dobro odradi :D
09.55 Clock: Manchester United makes things seem Shinji Kagawa seriously. As the "kicker" in England has learned the Red Devils have a first offer for the Japanese made​​. Of course it is still among the Borussia Dortmund allegedly demanded 17 million euros and was therefore rejected. However, United has good cards, but has apparently decided to Kagawa, despite a request from Real Madrid for the Premier League.
Teufik

#6400 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

Poslije C.Ronalda bi to vjerovatno bio i najbolji transfer.Momak puno obecava.Nije da se ne nadam.Ali na neki nacin sam i oprezan i spreman da mozda i ne dodje u United.
Sve do sada su spekulacije mada se United najvise spominje od tri kluba koja su u igri za njega.
Post Reply