Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sad pitam vrhovno poglavarstvo (majku) pa me posjeti, Bratstvo se zvalo, kaže jesu bile igranje... A bilo je nesto i glumačko tu mi stari rahmetli glumio i pravio prve glumačke korake. Bio haver sa rahmetli Rejhanom i ovaj ga gurao ali džaba nije se dalo. Zvali ga da glumi u koža a al jok, draži aksamluk od glume....
zateznistub wrote:Sad pitam vrhovno poglavarstvo (majku) pa me posjeti, Bratstvo se zvalo, kaže jesu bile igranje... A bilo je nesto i glumačko tu mi stari rahmetli glumio i pravio prve glumačke korake. Bio haver sa rahmetli Rejhanom i ovaj ga gurao ali džaba nije se dalo. Zvali ga da glumi u koža a al jok, draži aksamluk od glume....
ma jašta vec bile--drito do apoteke
info za mladju raju u skoro svakoj mahali iliti mjesnoj zajednici je bio dom kulture a u njem nije bilo sekcije koje nije bilo--od folklora do ucenja jednog od muzickog instrumenta do glumacke sekcije---a bogme i igranke bile samo da se djeca sa ulice sklone
zateznistub wrote:Sad pitam vrhovno poglavarstvo (majku) pa me posjeti, Bratstvo se zvalo, kaže jesu bile igranje... A bilo je nesto i glumačko tu mi stari rahmetli glumio i pravio prve glumačke korake. Bio haver sa rahmetli Rejhanom i ovaj ga gurao ali džaba nije se dalo. Zvali ga da glumi u koža a al jok, draži aksamluk od glume....
ma jašta vec bile--drito do apoteke
info za mladju raju u skoro svakoj mahali iliti mjesnoj zajednici je bio dom kulture a u njem nije bilo sekcije koje nije bilo--od folklora do ucenja jednog od muzickog instrumenta do glumacke sekcije---a bogme i igranke bile samo da se djeca sa ulice sklone
Ma šta su znali anamo oni...
I kako se zvala ona pekara na Mejdanu? Kad se samo sjetim onog mirisa koji me budio kad Nana rahmetli donese somune pa istopi putem pa aleve paprike i šolja mlijeka... Joooj ogladnih a nikakvo pečenje nije bilo ravno...
muha_sa wrote:svim ucesnicimi i posjetiocima ove što se mene tice najbolje teme na forumu nek je
Hvala Muha , i tebi Sretna Nova Godina kao i svima sa teme , zbog sjajnih slika forumaš godine je dragma a zbog sjajnih komentara i objašnjenja to su muha_sa i bitanga sa otesa.......kao i svi ostali ali tamo na natjecanju nema mjesta za sve...
zateznistub wrote:
Jel ti sta predavala Kofrc tehničko ili tako nešto?
Isao sam samo prva dva razreda osnovne tu
Nada Nogo uciteljica bila.
Ako si iole stariji jesi li išao u kino u ono društvo gdje je apoteka kod lubine džamije
Naravno.
Prvi film koji sam gledao u kinu bilo je tu.
Rambo 1
Kakvo je to navijanje bilo.
Tu smo i pionirsku zakletvu polagali.
Koje ti je majka godiste? Vkerovatno je isla sa ocem ili s nekim od brace ili sestara u skolu.
mali_milojica wrote:
Naravno.
Rambo 1
Koje ti je majka godiste? Vkerovatno je isla sa ocem ili s nekim od brace ili sestara u skolu.
'45 a njena sestra je '52 činimi se. Iz jajacke tačno kod čete je kuća
mali_milojica wrote:
Naravno.
Rambo 1
'45 a njena sestra je '52 činimi se. Iz jajacke tačno kod čete je kuća
Kod mene je rahmetli otac bio '52. 100% znaju mene oca,familiju kompletnu. Mi smo zivjeli (amidze su jos tu) ulica Bijela Dzamija uz kasarnu Jajce
mali_milojica wrote:
Kod mene je rahmetli otac bio '52. 100% znaju mene oca,familiju kompletnu. Mi smo zivjeli (amidze su jos tu) ulica Bijela Dzamija uz kasarnu Jajce
Ma to je generacija moje tetke, garant se znaju... Mali svijet.
exliberal-ex wrote:Dragma dali se neko igrao sa ovim slikama....neke izgledaju kao da su doradjene u foroshop-u?
Malo nerealne izgledaju pogotovo ove sto imaju likove u prvom planu ....kao da su portreti ispred slika
u svakom slucaju su dobre....
Radi se o digitalizovanim starim fotografijama iz 1938-39te godine, na nekim jesu naknadno ubačeni likovi koje si uočio i koji se vide u prvom planu
Na nekima se i Trebević nalazi na pogrešnoj strani (prva slika u postu od 31/12/2016 22:19)
exliberal-ex wrote:Dragma dali se neko igrao sa ovim slikama....neke izgledaju kao da su doradjene u foroshop-u?
Malo nerealne izgledaju pogotovo ove sto imaju likove u prvom planu ....kao da su portreti ispred slika
u svakom slucaju su dobre....
Radi se o digitalizovanim starim fotografijama iz 1938-39te godine, na nekim jesu naknadno ubačeni likovi koje si uočio i koji se vide u prvom planu
Na nekima se i Trebević nalazi na pogrešnoj strani (prva slika u postu od 31/12/2016 22:19)
Uslikano negdje iz pravca Kovača, vide se Hrvatin i Trebević u pozadini.
Uslikano negdje iz pravca Kovača, vide se Hrvatin i Trebević u pozadini.
uslikano negdje sa čaršije
sabina1 wrote:
muha_sa wrote:svim ucesnicimi i posjetiocima ove što se mene tice najbolje teme na forumu nek je
Hvala Muha , i tebi Sretna Nova Godina kao i svima sa teme , zbog sjajnih slika forumaš godine je dragma a zbog sjajnih komentara i objašnjenja to su muha_sa i bitanga sa otesa.......kao i svi ostali ali tamo na natjecanju nema mjesta za sve...
Konto sam da je slika okrenuta prema Vratniku, a da je Trebević "nalijepljen"..zbunila me ova kuća lijevo koje danas nema na tom mjestu, a koja liči na onu iznad tramvajske pruge koja i danas postoji. Do mene je
Sviju mi ovaj lik isti moj stari a pošto svi govore da je on isti svoj stari, ovo bi haman mogao biti moj dedo (kojeg nisam zapamtio, umro je dok sam bio mali)...
julisiz es grant wrote:Konto sam da je slika okrenuta prema Vratniku, a da je Trebević "nalijepljen"..zbunila me ova kuća lijevo koje danas nema na tom mjestu, a koja liči na onu iznad tramvajske pruge koja i danas postoji. Do mene je
Ma sve OK, malo si me bio zbunio....
Zbog ovoga volim ovu temu i ljude koji pišu na njoj, sve se objasni bez svađe i srkleta