Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
NikolaKZ91
#6376 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nekako sam uspio da zaobidjem tako sto sam rekao kao da sam izgubio sifru pa onda mi trazilo da ukucam broj kartice kao da se verifikujem nekako. I poslao sam mejl prokletnicima. Necu se ni izlogovati al bojim se da me sam ne izloguje. I napisao sam im da mi posalju na mejl ako budu htjeli. Jer ako me izloguje ne mogu da pogledam sta mi odgovorili. E stvarno nevjerovatno.
- Leverage
#6377 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
PayPal uvijek sam izloguje usera čim se zatvori tab.
-
NikolaKZ91
#6378 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Zamolio bih ljude sa foruma ovde ako ovo ne da rezultata, da mi daju broj njihovog korisnickog centra i onaj kod koji vazi sat vremena da ih nazovem sutra. Jer ne rade evo vise danas a pojma nemam kako da ih kontaktiram.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#6379 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja mislim da je kod vezan za email, tako da ti ne može neko drugi dati one time passcode.
-
NikolaKZ91
#6380 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo novi apdejt. Izloguje me probam da udjem trazi opet broj. Udjem ponovo, ne trazi mi broj al mi trazi ono da nisam robot. I ulogujem se. E svasta stvarno.
-
NikolaKZ91
#6381 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ima li onda ikakav nacin da ih kontaktiram? Evo nasao sam, ima opcija call us as guest.Mehemed wrote:Ja mislim da je kod vezan za email, tako da ti ne može neko drugi dati one time passcode.
- SanskiBiser
#6382 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Verifikacija broja mobitela ne radi za nas tj. ne prolazi kod do nasih operatera ali nije uslov za pristup racunu tj. nije obavezno da se verifikuje vec je samo dodatna siguronosna mjera ko zeli da ima ali kod nas ne moze...
-
NikolaKZ91
#6383 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Brate sto ja onda ne mogu da se ulogujem? 
-
NikolaKZ91
#6384 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Drugari jel vi imate opciju not now kod verifikacije tog broja ili samo odete stranicu unazad kad vam se to pojavi? Sad sam otisao stranicu unazad i prvo mi pisalo confirm form reusmbsion i dole nesta sa kesom da je sranje izgleda i kad sam kliknuo opet unazad ulogovalo me u nalog.
- Leverage
#6385 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni se to više ne pojavljuje uopšte.
-
Mehemed
#6386 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni kada izbaci uvijek ima "not now" opcija. Meni izbaci svako par dana.
-
NikolaKZ91
#6387 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ulogovo sam se na fonu i odatle nece izlogovati izgleda. Da evo probao sam opet. Znaci ukucam sifru na pc, pojavi mi se to da potvrdim brojem, odem strelicom unazad za stranicu unazad i pojavi mi se confirm form resubmision. Opet unazad i direktno u nalog udjem. Pojma nmm stvarno obijeli me ovo vise. Ostacu ulogovan na fonu za svaki slucaj.
- Averus
#6388 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne mogu ući u svoj paypal, a kod mi ne šalje na mobitel nikako wtf 
-
NikolaKZ91
#6389 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Drug samo otidji stranicu unazad. Usmjerice te pravo na pocetnu.Meni tako juce a danas mi evo odmah ulazi, bez te stranice sa potvrdjivanjem broja uopste.
- Averus
#6390 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala, nekako sam uspio preko Google Authenticatora ući
btw jel' iko drugi ima problema sa uplatama?
čovjek mi uplaćuje već godinu dana svaki mjesec nešto, sad odjednom paypal ne dozvoljava da mi uplati...
čovjek mi uplaćuje već godinu dana svaki mjesec nešto, sad odjednom paypal ne dozvoljava da mi uplati...
-
Android Knego
#6391 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Davno sam otvorio Paypal, i dugo već koristim taj sistem. Sad mi zatrebalo da povežem drugi račun iz banke, ali se ne sjećam šta mu dođe ROUTING NUMBER. Piše da je 9-cifreni broj, a takvog nemam ni na debitnoj kartici, ni na bankovnom mjesečnom izvodu. ACCOUNT NUMBER je, pretpostavljam, onaj 11-cifreni broj sa izvoda/kartice.
U pitanju je UniCredit banka.
Izvinjavam se što pitam nešto što je vjerovatno već više puta pominjano ranije.
- SanskiBiser
#6392 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Averus wrote:Ne mogu ući u svoj paypal, a kod mi ne šalje na mobitel nikako wtf
Ja sam pitao ove sa Paypal za verifikaciju broja i kazu da sa njihove strane kad provjeravaju u logovima kodovi uredno prolaze tj. poslani su na broj u BiH i da je vjerovatno da nasi operateri filtriraju tj. blokiraju poruke koje PayPal salje, desava se i u drugim zemljama, te da bi mi ovdje morali pitati nase mobile operatere da puste te poruke sa PayPal...
-
nemezis
#6393 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ako se nesto nije promijenilo, ne možeš povezati bankovni racun iz BiH nego karticu.Android Knego wrote:Davno sam otvorio Paypal, i dugo već koristim taj sistem. Sad mi zatrebalo da povežem drugi račun iz banke, ali se ne sjećam šta mu dođe ROUTING NUMBER. Piše da je 9-cifreni broj, a takvog nemam ni na debitnoj kartici, ni na bankovnom mjesečnom izvodu. ACCOUNT NUMBER je, pretpostavljam, onaj 11-cifreni broj sa izvoda/kartice.
-
Mehemed
#6394 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nije se promijenilo. samo SAD bankovni račun se može povezati sa paypalom, za sve ostale države je moguće povezati samo karticu, račun nikako.
-
Saka
#6395 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nije za sve ostale države. Bankovni račun se može dodati i mnogim drugim zemljama osim USA, ja sam npr. normalno povlačio na račun u SWE. Samo ne može u BiH i drugim divljim državama.Mehemed wrote:Nije se promijenilo. samo SAD bankovni račun se može povezati sa paypalom, za sve ostale države je moguće povezati samo karticu, račun nikako.
-
Mehemed
#6396 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Znam da je pisalo US account.
-
Android Knego
#6397 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nemezis wrote:Ako se nesto nije promijenilo, ne možeš povezati bankovni racun iz BiH nego karticu.Android Knego wrote:Davno sam otvorio Paypal, i dugo već koristim taj sistem. Sad mi zatrebalo da povežem drugi račun iz banke, ali se ne sjećam šta mu dođe ROUTING NUMBER. Piše da je 9-cifreni broj, a takvog nemam ni na debitnoj kartici, ni na bankovnom mjesečnom izvodu. ACCOUNT NUMBER je, pretpostavljam, onaj 11-cifreni broj sa izvoda/kartice.
Očito se nisam dobro izrazio, da probam malo bolje objasniti...Saka wrote:Nije za sve ostale države. Bankovni račun se može dodati i mnogim drugim zemljama osim USA, ja sam npr. normalno povlačio na račun u SWE. Samo ne može u BiH i drugim divljim državama.Mehemed wrote:Nije se promijenilo. samo SAD bankovni račun se može povezati sa paypalom, za sve ostale države je moguće povezati samo karticu, račun nikako.
U porodici koristimo jednu karticu koja je vezana uz jedan bankovni račun. Ako na isti Paypal account dodam drugu karticu, drugog člana porodice, vezanu uz drugi bankovni račun, da li će se korištenjem te druge kartice povlačiti novac sa tog drugog bankovnog računa? Ili se mora otvarati novi Paypal account?
-
Mehemed
#6398 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Svaki put odabireš prilikom plaćanja s kojom karticom plaćaš(svaka kartica ima svoj račun i s njenog će računa skidati pare), možeš ih imati 5-6, koliko hoćeš na jednom accountu. E sada jedini problem može da bude to što je paypal na jedno ime a ta druga kartica na drugo ime, mada možda bi se opet mogla dodati, nemaš šta izgubiti da probaš. Ideš na "add bank account or card" pa onda na "Link a credit card". Ako ne može neće biti nikakav problem, napraviš novi account na to drugo ime i to je to, ali mislim da je veća šansa da će moći.Android Knego wrote: Očito se nisam dobro izrazio, da probam malo bolje objasniti...
U porodici koristimo jednu karticu koja je vezana uz jedan bankovni račun. Ako na isti Paypal account dodam drugu karticu, drugog člana porodice, vezanu uz drugi bankovni račun, da li će se korištenjem te druge kartice povlačiti novac sa tog drugog bankovnog računa? Ili se mora otvarati novi Paypal account?
- Averus
#6399 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala, ja kako sam instalirao i povezao Google Authenticator, rahatSanskiBiser wrote:Averus wrote:Ne mogu ući u svoj paypal, a kod mi ne šalje na mobitel nikako wtf
Ja sam pitao ove sa Paypal za verifikaciju broja i kazu da sa njihove strane kad provjeravaju u logovima kodovi uredno prolaze tj. poslani su na broj u BiH i da je vjerovatno da nasi operateri filtriraju tj. blokiraju poruke koje PayPal salje, desava se i u drugim zemljama, te da bi mi ovdje morali pitati nase mobile operatere da puste te poruke sa PayPal...
-
missko
#6400 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jesi rijesio problem.Averus wrote:Hvala, nekako sam uspio preko Google Authenticatora ući
Ja evo pokusavam da uplatim iz inostranstva na BiH paypal racun i nece