Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Maharadza

#6376 Re: Sarajevo Construction

Post by Maharadza »

Ništa neočekivano kada su se obrazovani, pametni i snalažljivi već davno ispalili sa tonućeg broda ili su u procesu...
Thorgerson

#6377 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Mislim ruzno je stvarno nekoga ocjenjivati po faci, ali pogledajte ovu njusku.

Pa mamu ti, kakve su ovo skalamerije... I cuj genija, smetaju mi zice i onda postavi skalamerije duz titove i ferhadije.
Image

Ja sam sad fkt siguran da je ovaj lik na teskim, ali bas teskim opijatima. Psihodelicne gljive i slicno. Jednostavno nemam drugo objasnjenje. Da je ovo mogao pogledat i reci vau jes super i objaviti.

Tramvaji se niposto ne smiju ukinuti. Treba ograniciti saobracaj. Naplacivati ulaz u stari dio grada i gotovo. Nema druge. A ne da brude i brace sa po 10 auta idu na nargile i zakrce ulice da turisti ne mogu hodati. Ukinuti baste, ukinuti parkiranja po ulicicama pa ces vidjeti sirine i ljepote.

Posto dosta ljudi zivi i koristi ovu glavnu saobracajnicu da dodje do kuce, napraviti ljudima alternativne puteve, neke ulice prosiriti i napraviti dvosmjerni saobracaj. Tako da ko zivi na Vratniku, Kovacima, Bistriku ide fino sporednim ulicama. Ko zivi u ovom dijelu grada, dati ljudima kartice za besplatan pristup. A glavnu koristi onaj ko plati, servisna vozila. Jer nema nikakve potrebe da ides u stari dio grada, ako si sa Skenderije pjeske do Vijecnice za 10-12 min.
Dope_Man

#6378 Re: Sarajevo Construction

Post by Dope_Man »

Mene u svemu tome ponajvise nervira prica o solarnim panelima, kao da su to neki magicni izvori beskonacne energije koji mogu pokretati sve sto zamislis. Stavis panele na krov dolazne i polazne stanice i pokretace zicaru, stavis ih na tramvajska stajalista i pokretace tramvaje, a visak energije ce se slati u zeljeznice da pokrece vozove... :-)

O estetici ne treba ni pocinjati.
DaffyDuck

#6379 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Zamisljam razbijene nadstresnice, s pticjim izmetom i naslagama prasine i kise, smoga od prosle godine :lol:
drug_profi

#6380 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

A sto ne bi objedinili ideje pa od skenderije do vjecnice parobrodom.... pa ja.
Evo i ja imam ideju, strucno sam je razradio, idem praviti prezentaciju.
Thorgerson

#6381 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Ne znam, ja i dalje ne mogu da dodjem sebi od ovog prijedloga.

Jos me oblije znoj i uhvati strah kad skontam da je ovaj lik profesor. Dakle, on uci nekoga ko ce nama sutra krojiti saobracaj u ovom gradu. Nek nam je bog na pomoci.
"Moramo planirati inovativna rješenja, jer ne možemo na klasičnim rješenjima ponuditi gradove ugodnog i zdravog življenja. Kratki smo u pogledima. Ne unapređujemo saobraćaj već 30 godina, a svi planovi su iz 80-ih godina. Danas smo u 2018., ali nemamo vizionare i planere", smatra Lindov.
Zagreb, Beč, Ljubljana...ajd da ne idem dalje. Ovi gradovi na klasicnim rjesenjima mogu ponuditi jedan super kvalitetan kvalitet zivljenja. Ali eto...mi ne mozemo. :roll:
Haris.ba

#6382 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Vi ko da zaboravljate da je to lik koji je tvrdio da kopanje tunela kroz Ivan će pomoći u rješavanju smoga u Sarajevu. :D
JThomas

#6383 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

Thorgerson wrote:Ali eto...mi ne mozemo. :roll:
pa i ne možemo :mrgreen:
JThomas

#6384 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

Smetaju mi žice tramvaja i trolejbusa. Ružno mi je kad ih gledam.
prof'sore znate l' fatimu iz irisa...
dozadnjekapi

#6385 Re: Sarajevo Construction

Post by dozadnjekapi »

ako sam dobro skonto, frajko bi da natkriva pješačku zonu?

ako je tako, natkrij mi i cestu kud vozim, što bi pješak ne kisno, a moje auto kisnulo???
Stari kenjac

#6386 Re: Sarajevo Construction

Post by Stari kenjac »

Thorgerson wrote:Mislim ruzno je stvarno nekoga ocjenjivati po faci, ali pogledajte ovu njusku.

Pa mamu ti, kakve su ovo skalamerije... I cuj genija, smetaju mi zice i onda postavi skalamerije duz titove i ferhadije.
Image

ja sam sad fkt siguran da je ovaj lik na teskim, ali bas teskim opijatima. Psihodelicne gljive i slicno. Jednostavno nemam drugo objasnjenje. Da je ovo mogao pogledat i reci vau jes super i objaviti.

Tramvaji se niposto ne smiju ukinuti. Treba ograniciti saobracaj. Naplacivati ulaz u stari dio grada i gotovo. Nema druge. A ne da brude i brace sa po 10 auta idu na nargile i zakrce ulice da turisti ne mogu hodati. Ukinuti baste, ukinuti parkiranja po ulicicama pa ces vidjeti sirine i ljepote.

Posto dosta ljudi zivi i koristi ovu glavnu saobracajnicu da dodje do kuce, napraviti ljudima alternativne puteve, neke ulice prosiriti i napraviti dvosmjerni saobracaj. Tako da ko zivi na Vratniku, Kovacima, Bistriku ide fino sporednim ulicama. Ko zivi u ovom dijelu grada, dati ljudima kartice za besplatan pristup. A glavnu koristi onaj ko plati, servisna vozila. Jer nema nikakve potrebe da ides u stari dio grada, ako si sa Skenderije pjeske do Vijecnice za 10-12 min.
Mozda i neke? Mozda mu je od rodjenja tako! :mrgreen:
So What!

#6388 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Obnova fasade nebodera na Trgu Heroja - 07. 06. 2018. @ motika (SSC)

Image
Last edited by So What! on 08/06/2018 15:57, edited 1 time in total.
So What!

#6389 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Obnova fasade na Olimpijskom muzeju - 07. 06. 2018. @ thekupus (nam je malo zaboravan :D )

Image
DaysleepeR

#6390 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

nadam se da će nakon obnove naći drugo mjesto za ove kontejnere
So What!

#6391 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Počelo rušenje stambene zgrade pored hotela Bristol u Sarajevu za potrebe Velike Britanije
Image

U ulici Fra Filipa Lastrića, na području sarajevske općine Novo Sarajevo, pored hotela Bristol, jutros je počelo rušenje stare stambene zgrade.
Građevinski radnici i mašine izazvali su pažnju stanara tog naselja koji prate radove.

Prema regulacionom planu na ovom lokalitetu planirana je izgradnja objekta u kojem će biti smještena ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

U tu namjenu već je izdata i urbanistička saglasnost.
Image

Image

Image
Klix
Logovan

#6392 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Vala hvala Bogu na ovome, neka smo i ovo dočekali. :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#6393 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Dzontra_Volta

#6394 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

Pa šta bi sa regulacionim planom i urbanistickom saglasnosti iz prethodnog teksta!? Koje šupljiranje!
mistek

#6395 Re: Sarajevo Construction

Post by mistek »

Na kraju će ovaj dio ispasti pravo lijep s glavne džade, još samo da sa strane Vilsonovog poprimi adekvatne konture.

A i vala nije bilo logike da ondje uvale nekakvu zgradu, još ambasadu. Šta god da naprave, bila bi ko kokošinjac pored Ziraata i Bristola.
thekupus

#6396 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

stvarno taj dio sa glavne ulice vec izgleda jako lijepo, pogotovo ono veliko drvece ispred zgrade banke i u tramvajskom pojasu!
archi_a

#6397 Re: Sarajevo Construction

Post by archi_a »

Image

Image

Maketarstvo, Novi grad, Sarajevo. :D
Predviđena lokacija: od parkinga kod RTV doma do mosta na 9. transverzali.
Strašan projekat. Novi vidici. Nova dimenzija. Bio bi to najinteresantniji trg u Bosni i Hercegovini. Bilo bi lijepo doživjeti ovo. Ehhh
Logovan

#6398 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Strašan projekat, a sad kada će ga početi pitanje je, a još veće pitanje kada će završiti. :lol:
thekupus

#6399 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

A najveće pitanje je koliko će se te početne ideje pretvoriti u stambene objekte
vješalica

#6400 Re: Sarajevo Construction

Post by vješalica »

Samo nek sljasti da se provincija ne osjeca da su dzaba sjargali u grad hahahah
Post Reply