Sarajevo Construction
- Maharadza
#6376 Re: Sarajevo Construction
Ništa neočekivano kada su se obrazovani, pametni i snalažljivi već davno ispalili sa tonućeg broda ili su u procesu...
- Thorgerson
#6377 Re: Sarajevo Construction
Mislim ruzno je stvarno nekoga ocjenjivati po faci, ali pogledajte ovu njusku.
Pa mamu ti, kakve su ovo skalamerije... I cuj genija, smetaju mi zice i onda postavi skalamerije duz titove i ferhadije.

Ja sam sad fkt siguran da je ovaj lik na teskim, ali bas teskim opijatima. Psihodelicne gljive i slicno. Jednostavno nemam drugo objasnjenje. Da je ovo mogao pogledat i reci vau jes super i objaviti.
Tramvaji se niposto ne smiju ukinuti. Treba ograniciti saobracaj. Naplacivati ulaz u stari dio grada i gotovo. Nema druge. A ne da brude i brace sa po 10 auta idu na nargile i zakrce ulice da turisti ne mogu hodati. Ukinuti baste, ukinuti parkiranja po ulicicama pa ces vidjeti sirine i ljepote.
Posto dosta ljudi zivi i koristi ovu glavnu saobracajnicu da dodje do kuce, napraviti ljudima alternativne puteve, neke ulice prosiriti i napraviti dvosmjerni saobracaj. Tako da ko zivi na Vratniku, Kovacima, Bistriku ide fino sporednim ulicama. Ko zivi u ovom dijelu grada, dati ljudima kartice za besplatan pristup. A glavnu koristi onaj ko plati, servisna vozila. Jer nema nikakve potrebe da ides u stari dio grada, ako si sa Skenderije pjeske do Vijecnice za 10-12 min.
Pa mamu ti, kakve su ovo skalamerije... I cuj genija, smetaju mi zice i onda postavi skalamerije duz titove i ferhadije.

Ja sam sad fkt siguran da je ovaj lik na teskim, ali bas teskim opijatima. Psihodelicne gljive i slicno. Jednostavno nemam drugo objasnjenje. Da je ovo mogao pogledat i reci vau jes super i objaviti.
Tramvaji se niposto ne smiju ukinuti. Treba ograniciti saobracaj. Naplacivati ulaz u stari dio grada i gotovo. Nema druge. A ne da brude i brace sa po 10 auta idu na nargile i zakrce ulice da turisti ne mogu hodati. Ukinuti baste, ukinuti parkiranja po ulicicama pa ces vidjeti sirine i ljepote.
Posto dosta ljudi zivi i koristi ovu glavnu saobracajnicu da dodje do kuce, napraviti ljudima alternativne puteve, neke ulice prosiriti i napraviti dvosmjerni saobracaj. Tako da ko zivi na Vratniku, Kovacima, Bistriku ide fino sporednim ulicama. Ko zivi u ovom dijelu grada, dati ljudima kartice za besplatan pristup. A glavnu koristi onaj ko plati, servisna vozila. Jer nema nikakve potrebe da ides u stari dio grada, ako si sa Skenderije pjeske do Vijecnice za 10-12 min.
- Dope_Man
#6378 Re: Sarajevo Construction
Mene u svemu tome ponajvise nervira prica o solarnim panelima, kao da su to neki magicni izvori beskonacne energije koji mogu pokretati sve sto zamislis. Stavis panele na krov dolazne i polazne stanice i pokretace zicaru, stavis ih na tramvajska stajalista i pokretace tramvaje, a visak energije ce se slati u zeljeznice da pokrece vozove...
O estetici ne treba ni pocinjati.
O estetici ne treba ni pocinjati.
- DaffyDuck
#6379 Re: Sarajevo Construction
Zamisljam razbijene nadstresnice, s pticjim izmetom i naslagama prasine i kise, smoga od prosle godine 
- drug_profi
#6380 Re: Sarajevo Construction
A sto ne bi objedinili ideje pa od skenderije do vjecnice parobrodom.... pa ja.
Evo i ja imam ideju, strucno sam je razradio, idem praviti prezentaciju.
Evo i ja imam ideju, strucno sam je razradio, idem praviti prezentaciju.
- Thorgerson
#6381 Re: Sarajevo Construction
Ne znam, ja i dalje ne mogu da dodjem sebi od ovog prijedloga.
Jos me oblije znoj i uhvati strah kad skontam da je ovaj lik profesor. Dakle, on uci nekoga ko ce nama sutra krojiti saobracaj u ovom gradu. Nek nam je bog na pomoci.

Jos me oblije znoj i uhvati strah kad skontam da je ovaj lik profesor. Dakle, on uci nekoga ko ce nama sutra krojiti saobracaj u ovom gradu. Nek nam je bog na pomoci.
Zagreb, Beč, Ljubljana...ajd da ne idem dalje. Ovi gradovi na klasicnim rjesenjima mogu ponuditi jedan super kvalitetan kvalitet zivljenja. Ali eto...mi ne mozemo."Moramo planirati inovativna rješenja, jer ne možemo na klasičnim rješenjima ponuditi gradove ugodnog i zdravog življenja. Kratki smo u pogledima. Ne unapređujemo saobraćaj već 30 godina, a svi planovi su iz 80-ih godina. Danas smo u 2018., ali nemamo vizionare i planere", smatra Lindov.
- Haris.ba
#6382 Re: Sarajevo Construction
Vi ko da zaboravljate da je to lik koji je tvrdio da kopanje tunela kroz Ivan će pomoći u rješavanju smoga u Sarajevu. 
- JThomas
#6383 Re: Sarajevo Construction
pa i ne možemoThorgerson wrote:Ali eto...mi ne mozemo.
- JThomas
#6384 Re: Sarajevo Construction
prof'sore znate l' fatimu iz irisa...Smetaju mi žice tramvaja i trolejbusa. Ružno mi je kad ih gledam.
-
dozadnjekapi
#6385 Re: Sarajevo Construction
ako sam dobro skonto, frajko bi da natkriva pješačku zonu?
ako je tako, natkrij mi i cestu kud vozim, što bi pješak ne kisno, a moje auto kisnulo???
ako je tako, natkrij mi i cestu kud vozim, što bi pješak ne kisno, a moje auto kisnulo???
-
Stari kenjac
#6386 Re: Sarajevo Construction
Mozda i neke? Mozda mu je od rodjenja tako!Thorgerson wrote:Mislim ruzno je stvarno nekoga ocjenjivati po faci, ali pogledajte ovu njusku.
ja sam sad fkt siguran da je ovaj lik na teskim, ali bas teskim opijatima. Psihodelicne gljive i slicno. Jednostavno nemam drugo objasnjenje. Da je ovo mogao pogledat i reci vau jes super i objaviti.
- Cossack
- So What!
#6388 Re: Sarajevo Construction
Obnova fasade nebodera na Trgu Heroja - 07. 06. 2018. @ motika (SSC)

Last edited by So What! on 08/06/2018 15:57, edited 1 time in total.
- So What!
#6389 Re: Sarajevo Construction
Obnova fasade na Olimpijskom muzeju - 07. 06. 2018. @ thekupus (nam je malo zaboravan
)

- DaysleepeR
#6390 Re: Sarajevo Construction
nadam se da će nakon obnove naći drugo mjesto za ove kontejnere
- So What!
#6391 Re: Sarajevo Construction
Počelo rušenje stambene zgrade pored hotela Bristol u Sarajevu za potrebe Velike Britanije
U ulici Fra Filipa Lastrića, na području sarajevske općine Novo Sarajevo, pored hotela Bristol, jutros je počelo rušenje stare stambene zgrade.
Građevinski radnici i mašine izazvali su pažnju stanara tog naselja koji prate radove.
Prema regulacionom planu na ovom lokalitetu planirana je izgradnja objekta u kojem će biti smještena ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.
U tu namjenu već je izdata i urbanistička saglasnost.
Klix
- Logovan
#6392 Re: Sarajevo Construction
Vala hvala Bogu na ovome, neka smo i ovo dočekali. 
- O'zone
- Globalni moderator
-
Dzontra_Volta
#6394 Re: Sarajevo Construction
Pa šta bi sa regulacionim planom i urbanistickom saglasnosti iz prethodnog teksta!? Koje šupljiranje!
-
mistek
#6395 Re: Sarajevo Construction
Na kraju će ovaj dio ispasti pravo lijep s glavne džade, još samo da sa strane Vilsonovog poprimi adekvatne konture.
A i vala nije bilo logike da ondje uvale nekakvu zgradu, još ambasadu. Šta god da naprave, bila bi ko kokošinjac pored Ziraata i Bristola.
A i vala nije bilo logike da ondje uvale nekakvu zgradu, još ambasadu. Šta god da naprave, bila bi ko kokošinjac pored Ziraata i Bristola.
- thekupus
#6396 Re: Sarajevo Construction
stvarno taj dio sa glavne ulice vec izgleda jako lijepo, pogotovo ono veliko drvece ispred zgrade banke i u tramvajskom pojasu!
-
archi_a
- Logovan
#6398 Re: Sarajevo Construction
Strašan projekat, a sad kada će ga početi pitanje je, a još veće pitanje kada će završiti. 
- thekupus
#6399 Re: Sarajevo Construction
A najveće pitanje je koliko će se te početne ideje pretvoriti u stambene objekte
- vješalica
#6400 Re: Sarajevo Construction
Samo nek sljasti da se provincija ne osjeca da su dzaba sjargali u grad hahahah