NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#6376 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Nece Heat osvojiti dok ne budu imali ekipu. Real Madrid ima bolje centre od ovog Anthony-ja :-) Da ne pricam o drugim euroligasima.
Play....Chalmers - prosjek strogi, ali isto tako mislim da bi bilo koji play na njegovom mjestu imao slabiji ucinak upravo zbog Jamesa i Wade-a, jer oni puno toga preuzimaju. Bosh - ove sezone od ocaja do sjajne partije. Ovo sa Celticsima je bilo za pokriti se po usima.
Oklahomanci ili Bullsi izgledaju kao prvi favoriti za naslov, naravno da se Miami stavlja tu odmah uz njih zbog velike trojke, ali nece biti cudo ako neko drugi ''iznenadi''.
cove41

#6377 Re: NBA - National Basketball Association

Post by cove41 »

Čudna je ovo sezona skroz, nema niko da se baš odvaja od ostatka. Mada, mislim da je Oklahoma premlada za prsten. Prošle sezone se vidjelo koliko iskustvo, odigrane utakmice i mentalna snaga, znače u play off-u. Njihov domet je po meni, najviše finale zapada, ove godine.

Miami je naravno kandidat, ali ako igraju ova trojica, i ako im se svaku tekmu još neko priključi, fali im samo neki x faktor.

I sve mi ovo "smrdi" na San Antonio, ovakve su njihove šampionske sezone. Oni to tiho odrade, onako rutinski.

Ja se naravno nadam Dallasu, da su zadržali Chandlera, Bareu i Butlera, bili bi apsolutni favoriti. Ovako im treba puno sreće za neku zapaženu ulogu.

P.S. Večeras nema spavanja - Dallas - L.A.Clippers.
vodoprovodčik

#6378 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

Bred Miler u početnih 5 Vukova i gađa trice 3-3, oduševljen sam :)
Bega_TM

#6379 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Bega_TM »

Bullsi izgubili kući, a vodili jedno vrijeme 15 razlike :x :x Oklahoma također kiksala...
Rob_Atl

#6380 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Teska je ovo sezona, jer se igra i po 8-9 utakmica u 10 dana nekad, igraci su preumorni i bas su govorili za heat da su preumorni jebiga nisu ni oni roboti pa da mogu igrati non stop, a pogotovo sto nemaju klupe neke pa "big 3" moraju da rjesavaju sve sami... Zato Popovic odmara parkera,ginoblija i duncana skoro svaku 4-5 utakmicu. Ipak opet stojim iza toga da ce Heat uzeti titulu, i ako navijam za Hawkse ali sa povredama ako prodjemo i prvu rundu bice uspjeh.
drugodtvogdruga

#6381 Re: NBA - National Basketball Association

Post by drugodtvogdruga »

cove41 wrote:mislim da je Oklahoma premlada za prsten. Prošle sezone se vidjelo koliko iskustvo, odigrane utakmice i mentalna snaga, znače u play off-u. Njihov domet je po meni, najviše finale zapada, ove godine.
To im je bio domet prosle godine. Ove godine mogu komotno poderat bilo koga i uzet titulu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6382 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Ako Thunderi dodju u finale Zapada, onda imaju realne sanse za naslov.
statixx

#6383 Re: NBA - National Basketball Association

Post by statixx »

Mada, mislim da je Oklahoma premlada za prsten. Prošle sezone se vidjelo koliko iskustvo, odigrane utakmice i mentalna snaga, znače u play off-u. Njihov domet je po meni, najviše finale zapada, ove godine.
Zato je doveden Fisher... :oops: :D
vodoprovodčik

#6384 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vodoprovodčik »

Bilo je ovdje prije par mjeseci komentara u kojima se Majami slavi kao veliki favoriti, pa sam upozoravao da ih Tanderi i Bulsi mogu pobjeđivat. Sada sam uvjeren da neće doći doći do prestenja. Hemilton se vratio, i Derik će uskoro, mislim da će im se Bulsi osvetiti za prošlu sezonu, naravno, ako uopšte doće do tog meč-apa.
seman

#6386 Re: NBA - National Basketball Association

Post by seman »

San Antonio skoro 60 poena na poluvremenu, mašala. :)
Beno

#6387 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Beno »

.
Last edited by Beno on 23/05/2018 23:00, edited 1 time in total.
CSKA

#6388 Re: NBA - National Basketball Association

Post by CSKA »

Olkahoma se uplasila pobjede...promasivali situacije "sam pod kosem".Tacno bi se izgubili da udju u veliko finale.Bice im gusto i u finalu zapada,jer jedan San Antonio ili Dalas bi ih mogao uzeti na iskustvo.
just principe

#6389 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

Kobe dvije noci uzastopno u posljednjim sekundama odlucuje pobjednika :dance:

statixx

#6390 Re: NBA - National Basketball Association

Post by statixx »

Grifin mi se ogadio nakon sinocnjeg zakucavanja nad Gasolom. Bilo je ocito da je isao da ga udari laktom.

http://www.youtube.com/watch?v=Gjgzvj_GcT4
Rob_Atl

#6391 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

on tako zakucava pogledaj zakucavanja preko perkinsa i mozgova ide lijevom rukom da blokira ruku protivnika (sto je naravno automatski faul u napadu) ali sudije ne sviraju faul, uopste nije isao namjerno da ga udari laktom vec jednostavno tako ide na svako zakucavanje sad sto sudije to tolerisu to ne znam, ali opet moras mu dati kredit jer zakucat preko 2 i kusur metra nije mala stvar, pogotovo ono prvo zakucavanje :-)
seman

#6392 Re: NBA - National Basketball Association

Post by seman »

Chandler se bas nameracio na Howarda ... doduse automatski ostaje prostor za Davisa, al' on nije kljuc ...

Usput da pitam, da li mozda ima kakva stranica il' sta vec gdje su ovi streamovi bolje kvalitete, a ne ovako da se radujem utakmici na SportKlubu ko Bajramu :)
just principe

#6393 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

seman wrote:Chandler se bas nameracio na Howarda ... doduse automatski ostaje prostor za Davisa, al' on nije kljuc ...

Usput da pitam, da li mozda ima kakva stranica il' sta vec gdje su ovi streamovi bolje kvalitete, a ne ovako da se radujem utakmici na SportKlubu ko Bajramu :)

ne znam koju koristis, ali mislim da nema bolje od ove http://www.wiziwig.tv/competition.php?p ... basketball

ni ova nije losa

http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html

konkretno tu utakmicu imas na http://www.livep2p.tv/ u ekrta dobrom kvalitetu
seman

#6394 Re: NBA - National Basketball Association

Post by seman »

just principe wrote: ne znam koju koristis, ali mislim da nema bolje od ove http://www.wiziwig.tv/competition.php?p ... basketball

ni ova nije losa

http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html

konkretno tu utakmicu imas na http://www.livep2p.tv/ u ekrta dobrom kvalitetu
Ma koristio neku livetv.ru ... najcesce losi stremovi bili, a onako desavalo se da bude i finijeh xD ... ugl, hvala drug. :)
smijesni_ste

#6395 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

http://www.balkansport.info/

Moras se prijaviti...odlicna slika, ali ne prenose sve utakmice nažalost...ali derbiji su tu uvijek ;-)
King Kenny

#6396 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

seman wrote:Chandler se bas nameracio na Howarda ... doduse automatski ostaje prostor za Davisa, al' on nije kljuc ...

Chandler je jedan od najpodcjenjenijih igrača u ligi, prema mom mišljenju zaslužuje biti all-star prije Hibberta...

evo linka: http://www.firstrowsports.eu/watch/1171 ... nicks.html

:-D
seman

#6397 Re: NBA - National Basketball Association

Post by seman »

Memphis je pravo ozbiljan ... cak ni u jednom momentu nisu doveli u pitanje pobjedu. Svaka cast momcima. :)

Sto se tice Spursa, slika govori 1000 rijeci ... :D

Image

Laganiji trening xD
Rob_Atl

#6398 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

ne znam zasto ovi mediji ovdje u americi ne daju memfisu kredit, ljudi imaju ozbiljnu ekipu gay,randolph, mayo, gasol klupa im je dobra i ozbiljna su ekipa ko ih god dobije u playoffu nece im biti lako, oni mogu cak i do finala doci uz malo srece
Mr.Fundamental

#6399 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr.Fundamental »

seman wrote:Memphis je pravo ozbiljan ... cak ni u jednom momentu nisu doveli u pitanje pobjedu. Svaka cast momcima. :)

Sto se tice Spursa, slika govori 1000 rijeci ... :D

Image

Laganiji trening xD
Ma Popovich je mađioničar, oduvijek sam govorio da bi trebao biti selektor BiH :D Ubjedljivo najduža klupa u ligi, svaku tekmu neki drugi igrač predvodi ekipu, nemaju više veliku trojku, nego velikih 13 :D Pa Miami Heat sa tri All-Stara koji po godinama se nalaze tu negdje oko vrhunca karijere, OKC sa tako mladim zvijezdama,svi oni imaju problema sa premorenošću,a San Antonio sa toliko veterinara puca od snage :thumbup: Smatram da Spursi imaju jaču ekipu nego što su je imali u šampionskim godinama.Ako ih zaobiđu povrede, oni su po mom mišljenu prvi kandidat za prvaka.
dječak sa šibicama

#6400 Re: NBA - National Basketball Association

Post by dječak sa šibicama »

buduce NBA zvijezde
Post Reply