Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
wewa

#6376 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

pastirck wrote:
wewa wrote: de, de, prisjedaj mi ma muku :razz: :D
Moze li se sehuriti?
Ja jedva :roll:
odabrala sam light sendvice s maminim paradajzom pa se moglo... a nisam bila gladna.
sad jos samo tih 5 litara vode pa da se napusem k'o zaba :lol:
Bosanac sa dna kace

#6377 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Bosanac sa dna kace »

evo ja vec ispuhujem ko zhaba od luebnice i vode, ojtra sam sam na sehuru pa mi Boze oprosti nesto i drago jerbo sam mogo da mljackam do mile volje, a kad mljackam najvise se najdem :lol: :lol: :lol: :lol:
ira.m

#6378 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ira.m »

...
Last edited by ira.m on 23/09/2011 04:17, edited 1 time in total.
arzuhal

#6379 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Ja se graha najedoh, k'o sa kazana vojničkog :D Al' da mi je spaaaavat...Sinoć sam nekoliko sati dremn'o, danas tokom dana ni'š i evo noćas ni minute...Da je sabah klanjat, pa šta bude :roll:

Kako vi sa snom?
wewa

#6380 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

pastirck wrote:
wewa wrote:... a nisam bila gladna.
Za iftar namjerno malo jedem kako bih praznog stomaka docekao sehur,
i uvijek se zeznem :)
helem, ispade nikad sit :-)
ali vruce je, bas je tesko ogladniti...
Bosanac sa dna kace wrote:evo ja vec ispuhujem ko zhaba od luebnice i vode, ojtra sam sam na sehuru pa mi Boze oprosti nesto i drago jerbo sam mogo da mljackam do mile volje, a kad mljackam najvise se najdem :lol: :lol: :lol: :lol:
divim vam se kako mozete lubenicu jesti - jede se i meni, ali onda ne bih oka sklopila od odlazaka u wc :roll: :D
arzuhal wrote:Ja se graha najedoh, k'o sa kazana vojničkog :D Al' da mi je spaaaavat...Sinoć sam nekoliko sati dremn'o, danas tokom dana ni'š i evo noćas ni minute...Da je sabah klanjat, pa šta bude :roll:

Kako vi sa snom?
jedva, bas jedva - danas mi je na poslu bilo kriticno, oci se same sklapaju, nista od rada :oops:
ira.m

#6381 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ira.m »

....
Last edited by ira.m on 23/09/2011 04:17, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

#6382 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Bosanac sa dna kace »

ma ja spavo po danu, pa me sad nece nesto....mada mi nije mahana prebacit u sve 16 cim se ispruzim :-)
arzuhal

#6383 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

pastirck wrote:Ja kol'ko sam sabr'o ti si arzuhal sigurno jedno 7 dana i iftario i sehurio grah :D
Sa snom nikako :|
:lol: Nisam vala, al' se na hagra nikad ne žalim :D
arzuhal

#6384 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Kratke su noći, pa ako te noćna kahva razdrma il' šta drugo - ne znam jel zaspat il' dočekat sehur. A volio bih nako k'o Manijak, iza sabaha odvalit jedan komad do ikindije :D Al' on ti je utreniran za to :)
BHF_Manijak

#6385 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

arzuhal wrote:Ja se graha najedoh, k'o sa kazana vojničkog :D Al' da mi je spaaaavat...Sinoć sam nekoliko sati dremn'o, danas tokom dana ni'š i evo noćas ni minute...Da je sabah klanjat, pa šta bude :roll:

Kako vi sa snom?
Vrucina ubi u pojam... :-? Prevreni se tamo,prevrni vamo,i u goloj vodi...Evo ja u ovih po sata sto dremnuh do sehura,jastuk mokar ko da sam ga vodom poljevo...Na hajr... :(
Irish

#6386 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

wewa wrote:'dje ta kisa, nema kise - ali zato ima sparine :-)
kod mene vala malo ublazilo
jesi li se boonicko imalo uspjela naspavati? :kiss:
BHF_Manijak

#6387 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

arzuhal wrote:Kratke su noći, pa ako te noćna kahva razdrma il' šta drugo - ne znam jel zaspat il' dočekat sehur. A volio bih nako k'o Manijak, iza sabaha odvalit jedan komad do ikindije :D Al' on ti je utreniran za to :)
:lol: :lol: :lol: Ma ne mogu sad ni to Arzuhale dobri... :mrgreen: Jutros me nakvi buldozeri probudisi,uzrovali cijelo naselje,nesto ugradjuju,razradjuju,kopaju,sta li vec...A rekoh ti i vrucine,pa malo malo,budi se insan.... :)
wewa

#6388 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

BHF_Manijak wrote:

Kako vi sa snom?
Vrucina ubi u pojam... :-? Prevreni se tamo,prevrni vamo,i u goloj vodi...Evo ja u ovih po sata sto dremnuh do sehura,jastuk mokar ko da sam ga vodom poljevo...Na hajr... :(
kod mene isto... valjda betonski zidovi otpustaju vrelinu od ovih dana.
ipak, sjetim se bljuzge za koji mjesec i odmah mi bude lakse :D
Irish wrote:
wewa wrote:'dje ta kisa, nema kise - ali zato ima sparine :-)
kod mene vala malo ublazilo
jesi li se boonicko imalo uspjela naspavati? :kiss:
e draga moja - uspjela malo poslije posla i ovo do sehura jedno 2 u komadu, bolje nego prethodnih dana :kiss:
ali moracu jos :D ti? kljucas li na poslu k'o plemba? :D
BHF_Manijak

#6389 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Evo nekoliko noci vidja Varesa kako nam stidno viri oko dzemata,a nece da nas zijareti...Bujrum brate,nema te nesto.... :) :thumbup: :thumbup:
arzuhal

#6390 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

BHF_Manijak wrote:
arzuhal wrote:Kratke su noći, pa ako te noćna kahva razdrma il' šta drugo - ne znam jel zaspat il' dočekat sehur. A volio bih nako k'o Manijak, iza sabaha odvalit jedan komad do ikindije :D Al' on ti je utreniran za to :)
:lol: :lol: :lol: Ma ne mogu sad ni to Arzuhale dobri... :mrgreen: Jutros me nakvi buldozeri probudisi,uzrovali cijelo naselje,nesto ugradjuju,razradjuju,kopaju,sta li vec...A rekoh ti i vrucine,pa malo malo,budi se insan.... :)
Haj ti navede dobar razlog...Paja viče kako su nekom pekinezeru, u mahali joj, stavili nako zvonce oko vrata pa cijeli dan tandrko sjotim zvonom po meraji...a čuj, cuki zvonce stavili :shock:
Irish

#6391 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

wewa wrote: e draga moja - uspjela malo poslije posla i ovo do sehura jedno 2 u komadu, bolje nego prethodnih dana :kiss:
hajde, dobro je..zauhar je ikako :-D
ja imam srecu hvala Bogu da kod kuce radim i raduckam :D pa si nadjem nacin za rashladjivanje-onoliko,koliko se more u 39 kvadrata bez klime :D
BHF_Manijak

#6392 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

:lol: :lol: Mah na Paju posljedice haman ramazan ostavio,te macke je napadaju,stnad okolo hodaju...Gledaj kad izvuce jos nestA iz naftalina... :mrgreen: Sad ce vikend ako Bog da,pa ti ako nemas obaveza,dobro se naspavaj i odmori :mrgreen:
wewa

#6393 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Irish wrote:
wewa wrote: e draga moja - uspjela malo poslije posla i ovo do sehura jedno 2 u komadu, bolje nego prethodnih dana :kiss:
ja imam srecu hvala Bogu da kod kuce radim i raduckam :D pa si nadjem nacin za rashladjivanje-onoliko,koliko se more u 39 kvadrata bez klime :D
noge u lavoru, prstici na tastaturi :D :thumbup:

vakat jos malo pa u krpe - selamim vas redom, pisemo se za koji sahatak aBd! :)
arzuhal

#6394 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Viććeš sutra Paje:

''Joj, kakve sam vrabce danas vidjela! :( Sve me nešto ispod oka mjerkaju, ja ih pogledam - a oni se prave da nešta kljucaju po zemlji..brrrr''
BHF_Manijak

#6395 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

wewa wrote:
Irish wrote:
noge u lavoru, prstici na tastaturi :D :thumbup:

vakat jos malo pa u krpe - selamim vas redom, pisemo se za koji sahatak aBd! :)
Kako s kim wewo...Cujemo se pred iĆindiju :lol: :lol: :mrgreen:
Irish

#6396 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

BHF_Manijak wrote:Kako s kim wewo...Cujemo se pred iĆindiju :lol: :lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:

i ja vas selamim...odoh ove ostatke sa stola raspremiti :D
BHF_Manijak

#6397 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

arzuhal wrote:Viććeš sutra Paje:

''Joj, kakve sam vrabce danas vidjela! :( Sve me nešto ispod oka mjerkaju, ja ih pogledam - a oni se prave da nešta kljucaju po zemlji..brrrr''
"Ja sam tog jutra,obavljala najnormalnije funckije,zaljevala sam pesticidima polje iznad Bukovice,kad se iznenada...Na lijevoj strani sam u vidokurugu,primjetila neki objekat...Emmm,nepoznat...Koji je bio bljestav...Ustvario mijenjao je boju...Ustvari bio je zut...Zelenkaste boje...Povremeno...Pogledala sam dole,pesticidi su na moje opce iznenadjenje nisu padali po njim vec su stajali u zraku...Nisam gubila pribranost nijednog momenta.,pokusala sam da zatvorim pendjer...." by Paja

:lol: :lol: :lol:
Zlata M.

#6398 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Zlata M. »

Image
LK

#6399 Re: Ramazan, opet ;)

Post by LK »

ES-selamu alejkum..

kako ste danas postaci.. naspavani. odmorni spremni za novi dan..
wewa

#6400 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

sabah-hajrullah! mogu li se okice odlijepiti jutros? ja evo virim ispod kapaka :zzzz:
Locked