SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tercius

#6376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

BadBoy wrote:
Tercius wrote:
BadBoy wrote:
Kako generalno ide procedura raspisivanja potjernice i javljanja graničnoj policiji. Ima li neki vremenski limit? Mislim, ne branim nikoga ali zar nije logično da su mislili da će ga brzo pronaći i uhapsiti, ne zatvaraju se granice prilikom učinjenja svakog krivičnog djela...
Policajac sefu smjene, Sef SMjene Krim sluzbi, Krim sluzba Tuzilastvu, Tuzilastvo Krim sluzbi , Krim sluzba-Operativnom centru MUPa Kantona,Operativni centar MUPa Kantona Operativnom centru Federalnom MUP-u, Operativni centar Federalnog MUPa Operativnom centru Granicne, Operativni centar granice svim prelazima.Nije ko na filmu jel da ;)
Naravno da znam da nije kao na filmu, zato i pitam. Ne javljaju graničnoj službi nakon svake saobračajne nesreće, zato pitam koji elementi su se trebali ostvariti da ovdje to učine. Možda su smatrali da će ga uhvatiti brzo kao i inače.
Poredeci nasu policiju i policiju Srbije, bi ti bilo ko porediti NK Vrbanjusa i PSG, ne da su oni nesto aman zaman pametniji i sposobniji vec zato sto su jednostavno zadrzali svaki operativni segment iz onog sistema samo se prekonvertovali na demokratiju, a hocu da kazem da ga nece naci jedino da je iz Srbije zbriso za Siriju.A druga stvar toliko meni licno ovdje nelogicnosti ima u nekim informacijama koje se podudaraju, da cu jednostavno sacekati da se sve slegne pa donjeti svoj licni sud jer moze biti i da neko laze, moze biti i da neko namjerno plasira neke krive info da se opere a moze biti i da su samo novinari govnari koji iz konteksta izvlace sta im odgovara samo da bude neka senzacija i da se bude prvi.
Vitezanin

#6377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Činjenica da ovi prebacuju odgovornost jedni na druge govori da su svi krivi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

http://www.ekskluziva.ba/PANIKA-U-SARAJ ... 98175.html

ma ja kao da sam ovo negdje procitao ranije mada po komentarima na FB ljudi tvrde da su ih vidjeli :?
breba

#6379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by breba »

Da li je i kada podnijeta potjernica policiji Srbije? Nigdje ne vidjeh.
hrasno38

#6380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:Poredeci nasu policiju i policiju Srbije, bi ti bilo ko porediti NK Vrbanjusa i PSG, ne da su oni nesto aman zaman pametniji i sposobniji vec zato sto su jednostavno zadrzali svaki operativni segment iz onog sistema samo se prekonvertovali na demokratiju, a hocu da kazem da ga nece naci jedino da je iz Srbije zbriso za Siriju.A druga stvar toliko meni licno ovdje nelogicnosti ima u nekim informacijama koje se podudaraju, da cu jednostavno sacekati da se sve slegne pa donjeti svoj licni sud jer moze biti i da neko laze, moze biti i da neko namjerno plasira neke krive info da se opere a moze biti i da su samo novinari govnari koji iz konteksta izvlace sta im odgovara samo da bude neka senzacija i da se bude prvi.
U ovom slucaju bih se sa tobom slozio 100% i daj boze da smo makar u policiji ostavili ono sto je valjalo iz proslog sistema!!!! mada nije bas ni policija Srbije ono sto je bila YU milicija.....i u Srbiji se desava svasta i prolazi mimo njih.
Logovan

#6381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

O'zone wrote:Da ne prođe neopaženo

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161011128
Nakon uviđaja policija je privela tri osobe koje će biti predate Tužilaštvu KS. Riječ je o B.E (1997.), B.A (1995.) i H.A (1994.) sva trojica iz Sarajeva.
Godišta 97, 95, 94... :shock:

Jebo mater u šta nam se grad pretvorio. :run:
hrasno38

#6382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
O'zone wrote:Da ne prođe neopaženo

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161011128
Nakon uviđaja policija je privela tri osobe koje će biti predate Tužilaštvu KS. Riječ je o B.E (1997.), B.A (1995.) i H.A (1994.) sva trojica iz Sarajeva.
Godišta 97, 95, 94... :shock:

Jebo mater u šta nam se grad pretvorio. :run:
Pretvorio se u to da svako moze da ti uleti u kucu kada hoce i hladno te ubije ako mu nisi simpatican. Ovaj covjek je dobio prosle godine batine na derbiju na Grbavici od onih usranih zastitara kad im ga je u ruke predala policija jer je snimao telefonom kako zastitari nekoga tuku. Ovo mu je slika...

Image
nema me tamo

#6383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Šta je problem najmlađi ima 19... :D
karanana

#6384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

stari forumashi pa im se 96.-97. godiste cini kao da su u pitanju bebe.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

I ja nekako tesko prihvatam cinjenicu da je 2030 bliza nego 1997 :roll:
quarterback

#6386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

jednom napisah da najveca sranja tek dolaze, oni rodjeni u ratu i tokom rata sada imaju oko 20 godina,
dovoljno da naprave sranje, nedovoljno da imaju pameti...

ovo jos nije nista sta ce biti za 5-10-15 godina
insomnia78

#6387 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
Tercius wrote:Poredeci nasu policiju i policiju Srbije, bi ti bilo ko porediti NK Vrbanjusa i PSG, ne da su oni nesto aman zaman pametniji i sposobniji vec zato sto su jednostavno zadrzali svaki operativni segment iz onog sistema samo se prekonvertovali na demokratiju, a hocu da kazem da ga nece naci jedino da je iz Srbije zbriso za Siriju.A druga stvar toliko meni licno ovdje nelogicnosti ima u nekim informacijama koje se podudaraju, da cu jednostavno sacekati da se sve slegne pa donjeti svoj licni sud jer moze biti i da neko laze, moze biti i da neko namjerno plasira neke krive info da se opere a moze biti i da su samo novinari govnari koji iz konteksta izvlace sta im odgovara samo da bude neka senzacija i da se bude prvi.
U ovom slucaju bih se sa tobom slozio 100% i daj boze da smo makar u policiji ostavili ono sto je valjalo iz proslog sistema!!!! mada nije bas ni policija Srbije ono sto je bila YU milicija.....i u Srbiji se desava svasta i prolazi mimo njih.
Evo i kod njih veceras
UDES U VETERNIKU Ubio biciklistu pa pobegao, policija traži crveni kamion http://www.blic.rs/z55d0t1
Logovan

#6388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Znam sve hrasno, sve.

Sta li je covjek Bogu zgrijesio pa je napadnut ispred stadiona, pa sada opet i onda ga ubise onako, iz cista mira.

Sta li smo mi zgrijesili, pa nam se sve ovo desava.
Vitezanin

#6389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Ljudi, ostarili ste, momci '97. godište imaju 19 godina. Nisu to nikakvi balavci.
Ljakan

#6390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Logovan wrote:Znam sve hrasno, sve.

Sta li je covjek Bogu zgrijesio pa je napadnut ispred stadiona, pa sada opet i onda ga ubise onako, iz cista mira.

Džafer je kazao kako je oko 23:45 sati MUP KS primio dojavu da se u ulici Džamijska 6/3 nalazi osoba A.M. sa vidnim povredama glave koji je oko 23:50 sati preminuo zbog nanesenih povreda.

Uviđajnim radnja rukovodio je kantonalni tužilac, a uviđaj je pokazao da je dana 10. oktobra oko 22:05 sati ispred haustora zgrade u ulici Dzamijska A. M fizički napadnut od strane tri osobe.

On je preminuo od teških tjelesnih povreda koje je zadobio. Policija je tokom obavljanja uviđaja izuzela dokaze koji mogu poslušiti otkrivanju počinioca. Nakon uviđaja policija je privela tri osobe koje će biti predate Tužilaštvu KS. Riječ je o B.E (1997.), B.A (1995.) i H.A (1994.) sva trojica iz Sarajeva.Podsjećamo, policijski službenici zatekli su tragove krvi i oštećeno putničko vozilo Golf V. Povrijeđenu osobu nisu pronašli. Četrdeset minuta kasnije Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je II PU da se u stanu u ulici Džamijska nalazi osoba s povredama glave i leđa. Nažalost, ljekari su u 00:05 sati konstatovali smrt A. M. koji je rođen u Rijeci, a bio nastanjen u Sarajevu.

Znaci nije napadnut u stanu nego ispred haustora a zasto nije sam odmah nazvao hitnu ili policiju kad je doso u stan je misterija.
MOSALJOZE

#6391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Komesar,i ostale čivije otkaz nakon što ga dovedu u BIH.
commendatore

#6392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by commendatore »

Vitezanin wrote:Ljudi, ostarili ste, momci '97. godište imaju 19 godina. Nisu to nikakvi balavci.
to su kurtoni....
sunceKOtepsija

#6393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

Ljakan wrote:
Logovan wrote:Znam sve hrasno, sve.

Džafer je kazao kako je oko 23:45 sati MUP KS primio dojavu da se u ulici Džamijska 6/3 nalazi osoba A.M. sa vidnim povredama glave koji je oko 23:50 sati preminuo zbog nanesenih povreda.

Uviđajnim radnja rukovodio je kantonalni tužilac, a uviđaj je pokazao da je dana 10. oktobra oko 22:05 sati ispred haustora zgrade u ulici Dzamijska A. M fizički napadnut od strane tri osobe.

On je preminuo od teških tjelesnih povreda koje je zadobio. Policija je tokom obavljanja uviđaja izuzela dokaze koji mogu poslušiti otkrivanju počinioca. Nakon uviđaja policija je privela tri osobe koje će biti predate Tužilaštvu KS. Riječ je o B.E (1997.), B.A (1995.) i H.A (1994.) sva trojica iz Sarajeva.Podsjećamo, policijski službenici zatekli su tragove krvi i oštećeno putničko vozilo Golf V. Povrijeđenu osobu nisu pronašli. Četrdeset minuta kasnije Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je II PU da se u stanu u ulici Džamijska nalazi osoba s povredama glave i leđa. Nažalost, ljekari su u 00:05 sati konstatovali smrt A. M. koji je rođen u Rijeci, a bio nastanjen u Sarajevu.

Znaci nije napadnut u stanu nego ispred haustora a zasto nije sam odmah nazvao hitnu ili policiju kad je doso u stan je misterija.
zar ga nisu nasli na ulici
Ljakan

#6394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Četrdeset minuta kasnije Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je II PU da se u stanu u ulici Džamijska nalazi osoba s povredama glave i leđa....

Po ovome nisu.
karanana

#6395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

i meni je to cudno da je tako isprebijan pred smrt uspio otici do stana. ustvari, ne razumijem uopste ovo priopcenje. hitna pomoc obavijestila mup da se u stanu nalazi povrijedjen muskarac. ne kontam vrmensku liniju ni to kako je dosao do stana.
quarterback

#6396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

a kakvu je ulogu igralo auto na ulici, njegovo ili cije?
da li je tu doslo do okrsaja koji se nastavio pred haustorom?

ovo je totalno nejasno
BHF_Manijak

#6397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHF_Manijak »

Samo i policajci su kurtoni realno. Kad im je napad na kolegu, nadje se pocinilac za 12 sati i onda ide cipleranje, mrcvaranje (sto apsolutno opravdavam za stoku koja nemilosrdno krsi zakon), dok u ovakvim situacijama u 80% slucajeva pojede vuk magarca. :oops:
kucniljubimac

#6398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kucniljubimac »

salik79 wrote:
mirzet87sa wrote:
salik79 wrote:
Da nisi usnio?! :mrgreen: Cisto sumnjam da su bili specijalci. Znaci, ti zivu silu ne grebu, a ne jednog Kajevica.
Specijalci, glavom i bradom.. ima tome par godina.. a sve je krenulo od kazne za parkiranje, gdje prasinar krenuo da pise kaznu, pa mu ovaj izleti iz city puba i opali samar pred 100 dusa :lol: pozvao pomoc, dosli specijalci, postrojio ih, mrsko i popljuvo, vratio se nazad a oni odakle su dosli :lol: grebu grebu, znaju i oni kome mogu i kome ne.. eh, drugo je kad je kakva akcija, pa nabiju maske i ne znas ko je ko, a ovako svako se boji za svoje ukucane :) ne stiti ih drzava, ne stoje iza njih, nema podrsku ni sigurnost od drzave, korumpirane/kriminalne kolege koji ce ga navuci.. :) pa i sinoc kad se vrsio ovaj uvidiaj, prasinari blokirali gore kod zeljeznicke prolaz prema americkoj ambasadi, stade s klasa pored njih jeba im od do i po gasu ode prema peoples'u, ostadose ljudi ko posrani :lol:
I opet velim - specijalci garant nisu bili. Nikada ne idu bez minimalno cetvorke. A ta cetvorka sasvim sigurno ne grebe zive sile, a ne nekakvog klosara...Tamam da je bio Bake glavom i bradom, slomili bi ga da se ...cio, a kamoli da ih je popljuvao. Zato, odvadi malo...
Ne znam za slucaj koji navodi lik iznad.

Al' sam prisustvovao na kosevnskom, kad lik s bembarom drzi lekciju i galamu specijalcima iz 3 marice, znaci jedno 20 minuta im psuje sve zivo, dok jhedan od njih nije popizdio (valjda komandir) i malo ga usutko, al ovaj im opet nastavio psovati.
jednostavno i oni znaju na koga smiju a na koga ne, nazalost.
Kombat

#6399 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kombat »

Tercius wrote:
BadBoy wrote:
Kako generalno ide procedura raspisivanja potjernice i javljanja graničnoj policiji. Ima li neki vremenski limit? Mislim, ne branim nikoga ali zar nije logično da su mislili da će ga brzo pronaći i uhapsiti, ne zatvaraju se granice prilikom učinjenja svakog krivičnog djela...
Policajac sefu smjene, Sef SMjene Krim sluzbi, Krim sluzba Tuzilastvu, Tuzilastvo Krim sluzbi , Krim sluzba-Operativnom centru MUPa Kantona,Operativni centar MUPa Kantona Operativnom centru Federalnom MUP-u, Operativni centar Federalnog MUPa Operativnom centru Granicne, Operativni centar granice svim prelazima.Nije ko na filmu jel da ;)
Sve to naravno koristeći najnovije fax uredjaje

Sent from my D6603 using Tapatalk
mirzet87sa

#6400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

kucniljubimac wrote: Ne znam za slucaj koji navodi lik iznad.

Al' sam prisustvovao na kosevnskom, kad lik s bembarom drzi lekciju i galamu specijalcima iz 3 marice, znaci jedno 20 minuta im psuje sve zivo, dok jhedan od njih nije popizdio (valjda komandir) i malo ga usutko, al ovaj im opet nastavio psovati.
jednostavno i oni znaju na koga smiju a na koga ne, nazalost.
Znam i za taj slucaj, pricalo se o tome i ovdje.. :D znam i ko je.. Malo ko vjeruje da takvo sto postoji kod nas, dok ne vidi svojim ocima. Ja sam prvi susret s tim imao slucajno, sjedio na vecernjem soku u obliznom kaficu. Dodje merdzan, parkira se ispred europe, izadjose trojica i hop u pub. Naleti balavac policajac, krenu pisat kaznu, ovaj izleti zagalami, sastavi mu samar.. preblijedi drot, ne zna sta ga snadje, zove preko motorole pomoc. Ljetna noc, stotinu dusa gleda. Nije ti ba svejedno, ne osjecas se sigurno, milion misli kroz glavu. Ako smije ruku dici na muriju, sta bi uradio meni? Ma sad ce ga specijalci sredit, ode on u prdekanu - jok! Dodjose specijalci, ma jebe i njima od do zapjenio lik, poce ih pljuvat mrskat, pokupise se likovi i odose. Naletio sam poslije toga jos na par sitnih slucajeva gdje mu jebe od do i ode, izgubis jednostavno vjeru u muriju. Tu su da kazne sitnu buraniju, veliku ribu ne smije pogledati dok isti ne stane nekome s vrha na zulj.
Post Reply