Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

reis1

#6376 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by reis1 »

Herr Flick wrote:Jedini medij koji je izvjestavo nepristrasno je bio Al Jazzera Balkans :thumbup: :thumbup:
X

A veoma je interesantno kako su razbili novinare BHRT-a i FTV-a, znaci izvrstan pokazatelj da tzv. "rulja" ima svijest, znaju prepoznati i spin koje su te tv kuce pokusavale napraviti. Da su bili organiziraniji, lako je mogla izgorjeti i TV na Aplipasinom.
Last edited by reis1 on 08/02/2014 12:56, edited 1 time in total.
drag_gost

#6377 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by drag_gost »

Vi se hvatate za idiotluke ovog nekog @tuzlaka, a on obican lezihljebovic s Malte koji je jucer sjedio kuci, uz bijeli luk i lukmiru, gledao proteste na TV i navijao, jer eto kad vec nema Premijer lige do kraja Februara, nek' barem na TV-u nesto ima. Hajde onda da se dodje na forum i licna frustracija istrese.

Inace sramota za ovo jucer, sramota jer za 20 dana/godina/mjeseci kada opet krenu balavci da pale, zasvirace im Abidov pendrek klavir po zubima, a ostatak grada ce komentarisati: "Neka i treba divljake tako". Pocelo je dobro, ali ne moze kod nas da se sustina iznese do kraja nikad. Takvi smo, nedoreceni vjecno, kolektivno, subjektivno i objektivno, globalno uvijek tu, lokalno nikad.
Zao mi je mnogo ljudi koje sam jucer vidio po narodnim kuhinjama sirom BiH kako protestvuju jer stvarno umiru od gladi... ali ovoj balavurdiji je dobro, sve dok imaju "kerma" za "kladare" i jednu cigaru iza uha, air maxerice, suskavac i crne "cale".
VjecitiStudent

#6378 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

-tuzlak- wrote:
VjecitiStudent wrote: Balavurdija jesu bili definitivno, na način da su svi bili jako mladi, mršavi i da bi se bilo kakva policija sa lakoćom mogla nositi s njima. Da je htjela.

Dragi Tuzlak, jesi li ti svjestan da će upravo ove paljevine biti iskorištene da se vladajuća klika još bolje učvrsti u svojim foteljama?
PUSTILI su vas da palite, samo da bi povratili, do tog trenutka potpuno izgubljene simpatije običnog, mirnog svijeta i od kojih će mnogi pristati da ONI ostanu, ako je alternativa NJIHOVOM ostanku samo paljevina, huligani i anarhija.

Sljedeći put kad se pojavite, otpuhat će vas, bez ikakvih skrupula, i što je najgore, rijetko će kome biti žao.
1. djeca su bila u četvrtak i policija je letila i lako ih potiskivala
juče izašli mi RUNJE da im jebemo mamu maminu, ne smjedoše krenut na nas
djeca samo palila mi navijali za njih

tvoje glupo razmišljanje i tebi sličnih
ovoje OPOMENA bandi političkoj i budžetskoj da nešto mijenjaju, ne promijene li slijedi REPRIZA a onda će biti svašta
Istorija je puna primjera kada su slični vama poslužili kao jednokratni alat za nečije ciljeve. Nakon što bi odigrali svoju ulogu koju im je neko drugi napisao, bivaju sklonjeni, obično na nasilan i krvav način.

I uvijek se iste stvari ponavljaju, a tako malo je potrebno da se to ne desi - jedna obična mrvica pameti.
-tuzlak-

#6379 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -tuzlak- »

Genije wrote:nadam se da će biti nove demonstracije ovih balavičkih piromana i vandala
al ovaj put da sijeva pendrek po zubima i bubrezima
retardu tako je bahato i nadobudno mislio i Aljukić, Lagumdžija i Čaušesku te naredio "tuci bagru" i tukao djecu

to je bio MOJ MOTIV da izađem i jebem mamu BAGRI policijskoj i budžetskoj

za dva dana bagra naraste na 10.000 koja bi ih pojla da su juče krenuli, mamu vam jebem

i svi su juče komentari bili u tom smislu, tuku djecu juče, nek sad krenu majku im jebem
Last edited by -tuzlak- on 08/02/2014 13:02, edited 1 time in total.
Bola(n)

#6380 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Bola(n) »

Mediji su obična vnago. To treba šutati nogama u glavu kad god ti se nađu na putu. Stoka i plaćenici.

U Mostaru su na protestima bili Bošnjaci, Hrvati i Srbi. Ova priopćenja HDZ može pisati samo ovim ruralnim dijelovima Hercegovine a dok u Mostaru raja na sve tri strane znaju šta se desilo i ko je bio tu. Zamjerku imam na to da se trebalo ovo malo ozbiljnije organizovati a ne odmah paliti sve. Iznijeti zahtjeve i sačekati koji dan da vidimo da li se išta postiglo.

I Radončića isto nabijem.
Black111

#6381 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

kamen spoticanja wrote:
Arteta wrote:Kako je ovaj Tuzlak zagrijan, da nam je bilo 100 takvih 90-ih mislim da sad nikakvih problema nebi imali.
ovaj tuzlak s romanije je zagrijan za paljevinu sarajeva kao i 92. :wink:
Aaa, evo krenulo je... "sve su to cetnici". :D
channel10

#6382 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by channel10 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Havatar wrote:
channel10 wrote:Izgleda da su ovi jucerasnji huligani culi za internet u medjuvremenu, nakon jucerasnjih kradja racunara. Sad dosli ovdje pamet prosipati, ali hajde i to je neki napredak i to u vrlo kratkom roku. Sta ce tek biti od njih za mjesec ili dva, mozda postanu novi ministri...
Mozda postanu ministri za sigurnost :skoljka:
Mirni budite režimski kerovi, mirni budite. Dogorilo je do dna, nikada više BiH neće biti ono što je bila zapamtite to.
Iznenadjujes me drvosjeca. Da jedan takav lik ne moze razabrati izmedju loseg i dobrog, ali hajde nisi jedini. TAkodjer je negativno iznenadio i el Nixilo ili kako se vec zove. Na kraju krajeva, koga briga...
Drvosjeca iz Dejcica

#6383 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

don vito wrote:
Breathless wrote: I evo, kaze ova radnica da nista nije bilo digitalizirano, pa se i tu treba postaviti pitanje, zasto nije digitalizirano i ko je za to odovoran. Do sad se o steti samo nagadja, a dok se ne izvrisi potpuni uvidjaj, ne mozemo znati o cemu je rijec.
Prije 4-5 godina kad je poceo krah budzeta, krenulo se sa onim sto je trebalo - smanjivanjem plata uhljupima. No, vrlo brzo su uhljupi postigli sporazum sa vlastima da se "ustede prave na nekim drugim mjestima, a ne njihovim primanjima koja su dva puta veca nego u realnom sektoru".
Rezultat ovog dogovora je da od 2009. godine imamo kolaps svih javnih ustanova cija je jedina svrha postalo zaposljavanje i placanje u njima zaposlenih budzetskih korisnika". To je OK u redovnim situacijama: zdrav si i ne trebas ljekara, nema pozara i ne trebas vatrogasca, nema poplava pa Civilna zastita moze odmarati i trositi plate, arhiv stoji mirno na svom mjestu...
Ali... kad se dese vanredne situacije...
bolestan si... ako ti je stalo do zdravlja moraces se obratiti privatnom ljekaru bez obzira sto placas zdravstveno
izbije pozar... vatrogasci nemaju odgovarajucu opremu
napada snijega dva metra... umjesto nase Civilne zastite snijeg cisti turski SFOR
demonstranti zapale arhiv ili se desi neka nesreca tipa iskra izazove pozar... izgori arhiv a nema pohranjen na digitali

Prije godinu-dvije, izbio neki pozar na entitetskoj granici dole oko Stoca. Dodju vatrogasci iz oba entiteta... Srbi iz Trebinja il Ljubinja u najmodernijem vozilu, Bosnjaci/Hrvati u "dajcu" iz 1960. i neke ne zna se sta je u jadnijem stanju dal samo vozilo dal oprema za gasenje sa kojom ne mogu ugasiti vatru na kojoj se janje okrece a ne ogroman pozar. Garantujem da ovi federalni vatrogasci imaju 50 posto vece plate od kolega iz RS i to je mantra koju ponavljaju lagumdzije, niksici, zeljkovici... to je njihova spika... fino je to objasnio Zeljkovic "kako moze neko reci da je losa situacija ako su redovne plate budzetskim korisnicima". Svijet pocinje i zavrsava se na izmirenju obaveza prema njihovoj glasackoj bazi - budzetskim korisnicima, a okolo moze sve propasti, zaboli ih.

Vrlo dobro zapažanje, vrlo dobro. :thumbup:

Ovi ostali što ne vide šumu od drveta imaju ozbiljan problem.
madridist

#6384 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by madridist »

2006 je počelo urušavanje budžeta čim su pare od pdv-a skršene na enormno povećanje plata budžetskim korisnicima,žalosna istina je da je plata i profesoru i doktoru i birokratiama za duplo veća nego što to realni sektor može zaraditi,da ne spominjem izdatke na vlast svih nivoa..
julisiz es grant

#6385 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

Black111 wrote:
kamen spoticanja wrote:
Arteta wrote:Kako je ovaj Tuzlak zagrijan, da nam je bilo 100 takvih 90-ih mislim da sad nikakvih problema nebi imali.
ovaj tuzlak s romanije je zagrijan za paljevinu sarajeva kao i 92. :wink:
Aaa, evo krenulo je... "sve su to cetnici". :D
Šta, ti se slažeš sa njegovim smirenim, artikulisanim i visokointelektualnim postovima?
Mene bi, iskreno, bilo stid.
Last edited by julisiz es grant on 08/02/2014 12:59, edited 1 time in total.
Black111

#6386 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

Inace, Tuzlak, Arhiv je kolateralna steta, dok ciljano unistavanje automobila nekog covjeka je cisto divljastvo i vandalizam, nista drugo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6387 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -LIBERO- »

madner wrote:
Black111 wrote:
madner wrote:10x veca steta je napravljana na izgradnji autoputeva u zadnjih 10 godina. Vise nase love je ukradeno, vise ljudi ce zbog toga nastraditi nego ovdje.

Ne moze covjek vjerovat kako nasjedate na patku. :roll:
Evo, pa citav dan po medijima samo vrte pricu o unistenoj arhivi.
Mah, svi kriticari pravac na temu o JMBGu, kada je bilo: nista od ovog okupljanja hipstera.

Ili fino recite da je ok ovako.
Bravo. Poenta cijele situacije.
Drvosjeca iz Dejcica

#6388 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

channel10 wrote: Iznenadjujes me drvosjeca. Da jedan takav lik ne moze razabrati izmedju loseg i dobrog, ali hajde nisi jedini. TAkodjer je negativno iznenadio i el Nixilo ili kako se vec zove. Na kraju krajeva, koga briga...
O čemu ti? Šta je dobro a šta loše? Je li tebi dobro u ovom sistemu, ako jeste onda sjedi i šuti, nnema potreba za komentarima. Ako nije onda treba iskazati negodovanje prema režimima u BiH. Paljevina nije dobra ali je rezultat nerada vlada u zadnjih 17-20 godina.
-tuzlak-

#6389 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -tuzlak- »

drag_gost wrote:Vi se hvatate za idiotluke ovog nekog @tuzlaka, a on obican lezihljebovic s Malte koji je jucer sjedio kuci, uz bijeli luk i lukmiru, gledao proteste na TV i navijao, jer eto kad vec nema Premijer lige do kraja Februara, nek' barem na TV-u nesto ima. Hajde onda da se dodje na forum i licna frustracija istrese.

Inace sramota za ovo jucer, sramota jer za 20 dana/godina/mjeseci kada opet krenu balavci da pale, zasvirace im Abidov pendrek klavir po zubima, a ostatak grada ce komentarisati: "Neka i treba divljake tako". Pocelo je dobro, ali ne moze kod nas da se sustina iznese do kraja nikad. Takvi smo, nedoreceni vjecno, kolektivno, subjektivno i objektivno, globalno uvijek tu, lokalno nikad.
Zao mi je mnogo ljudi koje sam jucer vidio po narodnim kuhinjama sirom BiH kako protestvuju jer stvarno umiru od gladi... ali ovoj balavurdiji je dobro, sve dok imaju "kerma" za "kladare" i jednu cigaru iza uha, air maxerice, suskavac i crne "cale".

jebem li it majku budžetsko-parazitsku u usta smrdljiva

lični snimak, dok si ti mišu bio u podrumu

Dijana87

#6390 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Dijana87 »

Black111 wrote:Inace, Tuzlak, Arhiv je kolateralna steta, dok ciljano unistavanje automobila nekog covjeka je cisto divljastvo i vandalizam, nista drugo.
Vandalizam,hahahaha a odakle mu to auto treba li su im sva auta unistiti jer ih sigurno nisu kupili na posten nacin.
Iker C

#6391 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Iker C »

.
Last edited by Iker C on 08/02/2014 14:29, edited 1 time in total.
don vito

#6392 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by don vito »

reis1 wrote:
Herr Flick wrote:Jedini medij koji je izvjestavo nepristrasno je bio Al Jazzera Balkans :thumbup: :thumbup:
X

A veoma je interesantno kako su razbili novinare BHRT-a i FTV-a, znaci izvrstan pokazatelj da tzv. "rulja" ima svijest, znaju prepoznati i spin koje su te tv kuce pokusavale napraviti. Da su bili organiziraniji, lako je mogla izgorjeti i TV na Aplipasinom.
Dokle je dosla ta shizofrenija budzetskih uhljupa da je prvog dana protesta u Tuzli jedan napisao, parafraziram:
"Kako ja mogu vjerovati TV Slonu kad je to privatna televizija" !!!???
Ne treba vjerovati privatnom mediju koji se finansira samostalno i zivi od marketinga, a treba propagandistima koji zive od pretplate ili budzeta tipa BHT, FTV, zeljkoviceva Kantonalna TV...
Black111

#6393 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

julisiz es grant wrote:
Black111 wrote: Aaa, evo krenulo je... "sve su to cetnici". :D
Šta, ti se slažeš sa njegovim smirenim, artikulisanim i visokointelektualnim postovima?
Pa i ne bas, u potpunosti bar (mislim da se to vidi), al mi je smijesno odmah ovo prozivanje Romanije i sl. :D Kao i Zlatko jucer... "Treci", "RS" "Europa nas mrzi" :D sto naravno nema veze s vezom.
Black111

#6394 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Black111 »

Dijana87 wrote:
Black111 wrote:Inace, Tuzlak, Arhiv je kolateralna steta, dok ciljano unistavanje automobila nekog covjeka je cisto divljastvo i vandalizam, nista drugo.
Vandalizam,hahahaha a odakle mu to auto treba li su im sva auta unistiti jer ih sigurno nisu kupili na posten nacin.
Skoda Fabia??? Mislis da to vozi neko ala Lagumdzija i sl.?
reis1

#6395 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by reis1 »

kamen spoticanja wrote:
-tuzlak- wrote:
tako i sa ovima autima i arhivom...koga boli kurac
da je bio moj automobil nekoga bi zabolio metak u pluchima...ne sumnjam da ako pokusaju ponoviti ovako nesto necu biti jedini ko tako razmislja...
i btw kad danas dodju slike policije koja lomi kosti huliganima,otprilike znaj da 90% drzave kaze "koga boli kurac sto su polomili,svakako su bagra" :wink:

Jest, ali onda ce ta bagra za par godina, kad ogladni dokraja, na ulicu izaci s vatrenim oruzjem (kojeg svi znamo ima more kod nas), zajedno sa 500.000 gladnih, i ko ce im onda lomit kosti??
Last edited by reis1 on 08/02/2014 13:03, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#6396 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by It_is_a_Leclerc »

Herr Flick wrote:@weredsf

Šta ti kao običan građanin BiH imaš od tog arhiva? Da čujem odgovor.Ne opravdavam paljenje ali šta ti imas od toga što je zapaljeno? :-)
Izvini, ali jesi li ti normalan ?!

Kakve koristi ima prosječan građanin Francuske od muzeja Luvr ? Kakve koristi ima prosječan građanin Sidneya od Metropoliten opere ? Kakve veze ima prosječan stanovnik Washingtona od Lincoln memoriala ?!
Drvosjeca iz Dejcica

#6397 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Black111 wrote:
julisiz es grant wrote:
Black111 wrote: Aaa, evo krenulo je... "sve su to cetnici". :D
Pa i ne bas, u potpunosti bar (mislim da se to vidi), al mi je smijesno odmah ovo prozivanje Romanije i sl. :D Kao i Zlatko jucer... "Treci", "RS" "Europa nas mrzi" :D sto naravno nema veze s vezom.
Tako ti je to, usljed nedostatka argumenta krene etiketiranje. I mene su prozvali četnikom, čovjek im ne može ni zamjeriti zbog njihovog stanja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6398 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chmoljo »

licemjerje i kontra licemjerje.

koga nije briga što se spalio arhiv, velim, dabogda njegove porodične fotografije spalili.

kome su oni balavci juče obespravljeni ljudi koji su tražili pravdu i promjene, velim, dabogda vam zetovi bili.

ko misli da će se nešto bitno promijeniti, velim, živi bili pa vidjeli da neće. (ovdje bih tako volio da sam u krivu).

ko veli meni lično, da sam iznenadni ljubitelj državne imovine i svega državnog, laže kao pas :) (slobodno neka nađe moje postove gdje pozivam na paljevine i rušenje)

spominjete veliku riječ, revolucija, a ovo su ništa drugo do nemiri koji su se dešavali onomad po Parizu i Londonu. samo što se obespravljeni sloj ljudi kod nas ne nalazi u velegradskim predgrađima, nego u svakom gradu.

dižete revoluciju, a ne znate šta poslije nje. dižete revoluciju a nemate nikoga da vam kaže šta bi trebalo. kada su se dizale revolucije ljudi su: mijenjali vladajuću ideologiju iz temelja (Rusija), pravili novo društveno uređenje (Francuska), borili se za nezavisnost (SAD)... konkretne stvari, opipljive. protiv jasnih neprijatelja koji se mogu nabrojati imenom i prezimenom, i sa jasnim ciljem.

juče je neprijatelj bio svako ko ne misli kao oni što su rušili i palili. time će se ova "revolucija" pretvoriti u obični vandalizam.

naši problemi imaju ime i prezime: Sulejman Tihić, Bakir Izetbegović, Zlatko Lagumdžija, Damir Hadžić, Milorad Dodik, Dragan Čović. oni nisu država, i ne mogu biti oličeni u zgradama. mi smo država.

zato je jedina dobra stvar juče, paljenje centrala u Mostaru. atak na Lipovaču i njegovu imovinu (ovo me baš razveselilo :-D ).

ali ko sam ja da se suprostavim narodu, tj. ogromnoj masi od stotinjak dvadesetogodišnjaka koji su dobili priliku da ruše i pale?

ako nam sutra bude od ovoga bolje, slobodno napišite: Chmoljo, levat si, i sve si fulio. biće mi više nego drago. ako se ništa ne promijeni ostaje pitanje: čemu?

ja ću odgovoriti: licemjerju. lakše je iz mase napadati neodređene objekte moći, nego imenovati ko je kriv i uraditi nešto po tom pitanju. lakše je napadati institucije, jer koliko vidim, boli vas *urac za njima, a vidim koliko boli *urac i političare. imate nešto zajedničko. eto, srušeno je, popaljeno je.

al hajde, lakše je graditi nego rušiti.
nasa

#6399 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by nasa »

Havatar wrote:
Genije wrote:ej, a znaš ba kako je fino bit na budžetu
dođem kad hoću, idem kad hoću, milina :izet:
Neka ne lozi ih :lol:

:D

Jeste treba se rijesiti svih budzetlija....da porusimo skole, bolnice .... :-)

Sta vam je ljudi, malo se presaberite...sto je napravljeno napravljeno je ali nije valjda jedini cilj bio porusiti i iskaliti bijes koji jeste opravdan ali valjda dalje treba traziti rjesenja kako napraviti nesto korisno iz svega i na to se usmjeriti...
dakine

#6400 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dakine »

Jedino mi je krivo sto se osim malih igraca koji su dali ostavke u tz kantonu i zd kantonu, nista se nije dogodilo. Niti jedan konkretan zahtjev nije bio postavljen. Svi su kivni na bakira, uzimam ga za primjer, sto nisu rekli, neredi i protesti dok bakir ne da ostavku...pa onda makar znas za sta se protestvovalo, ovako zbir svega popaljene zgrade, povrijedjeni ljudi...al na politickom planu nista novo..
Locked