Sirija

Locked
husein_kapetan

#6376 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:Svašta, svašta se dešava... SAA pravi dar-mar, a zapadni mediji, uključujući i kanadske izvore, počinju da prozivaju jedno debelo, saudijsko krme, za hemijski napad u Guti.

Image

LINK

Bandar bin Sultan, život ti više ne vrijedi ni pet para
Prije par dana sam pisao o reportaži Američke novinarke-dopisnice AP-a Dale Gavlak i riperkusijama potonjim ali izgleda niko nije našao za svrsishodno analizirati postano...
Mislim da će se oko ovog dići velika prašina... a meščini i ulozi su veliki..
Toliki da kao što je dosad bilo apsolutno nepojmljivo, imamo po pisanju određenih čak i tajne posjete saudijskih zvaničnika Izraelu.....??
Challenger__

#6377 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote: Prije par dana sam pisao o reportaži Američke novinarke-dopisnice AP-a Dale Gavlak i riperkusijama potonjim ali izgleda niko nije našao za svrsishodno analizira postano...
Mislim da će se oko ovog dići velika prašina... a meščini i ulozi su veliki..
Toliki da kao što je dosad bilo apsolutno nepojmljivo, imamo po pisanju određenih čak i tajne posjete saudijskih zvaničnika Izraelu.....??
Zapazio sam ja Kapetane, ali, da ti pravo kažem tek sam od tebe saznao za to, pa sam u međuvremenuo pročitao i kompletirao sliku. Zahvaljujem.

Izrael? Ama... Prateći rad bivših američkih obavještajnih operativaca (koji su pisali Obami da je ono false-flag) stekao sam utisak da je Guta - logično, koordinirana akcija više službi. Za sada je imenovan saudijski bandit. Za početak, dovoljno.
Co0l

#6378 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:- false-flag, nego šta... Istina izbija na vidjelo, a kada i ptice na granama počnu ovo da govore, iskopiraću sve laži i uvrede koje su navijači terorista iznijeli ovdje na račun nas koji smo bili skeptici, a posebno na moj račun... Mizerija, miizerija, ništa drugo nego mizerija.

- nego, gledam danas kako onaj zgužvani Kerry hvali kooperativnost Sirije oko hemije. Licemjer odvratni. Uhvaćen mu "partner" Bandar bin Sultan u ratnom zločinu pa sada hvali Assada...

- nanoseći ogromne gubitke teroristima, sirijske snage su sasvim deblokirale putnu komunikaciju Idlib-Alepo:
Naravno da ce hvalit potez koji vodi do ispunjenja zelje Kerijevog saveznika Izraela,nista tu nije cudno.

Ja bih ipak bio oprezniji i sacekao neke dokaze koje se ne svode na one 'neimenovane ruske diplomate' i slicno prije nego sto bih optuzio nekog za napad hemijskim oruzjem.Ono,znam da je i to tebi dovoljno al govorim za sebe.

Nego,koliki su bili gubici fantasticne SAA u Hanasiru?
purke62

#6379 Re: Sirija

Post by purke62 »

cetmi wrote:
underwater wrote:
Jasko78 wrote:Prvo treba valjano definisati terorizam i teroriste u nekom sukobu.

Nema tu nikakvih olakšavajučih okolnosti po Assada i njegovu tiraniju nad civilma.
Naravno, i pored svog visokog IQ nisi definirao terorizam.
Pa da ti pojasnim.
Teror ... strah ...u prevodu ... politicka je strategija .... nelegalnih organizacija kroz nezakonitu upotrebu sile ili nasilja protiv osoba ili imovine kako bi se izvrsio pritisak na vladu, civilnu populaciju ili neki njihov segment ... u cilju postizanja politickih ciljeva.
Eklatantan primjer - rebelsi u Siriji i uopce wahabiti svugdje u svijetu.
Postoji i drzavni terorizam .... kada neka drzava koristeci teroriste (naoruzavajuci ih, placajuci i podrzavajuci na bilo koji nacin) sije teror u drugoj drzavi (kao sto cine vlade Israela, USA, Engleske, Turske .... npr. u Siriji).
Legalno izabrani predsjednik koji koristi legalnu vojsku na prostoru koji se zakleo braniti ne moze biti terorist.
Kad bi on sada isao buniti alevite u turskoj (kojih je tamo 5 miliona) i placati ih i naoruzavati da postavljaju bombe po istanbulu i sta ti ja znam, moglo bi se govoriti o drzavnom terorizmu Sirije.
Ali toga NEMA i jasno je ko dan cija majka crnu vunu prede.
Ovo bi imalo smisla kada bi u Turskoj postojali Alawiti, Nusajrije. Ali ih nema, u Turskoj su Alevije, Turci ili Kurdi. Niti vjerski niti nacionalno nemaju veze jedni sa drugim.
Stvarno je ispod mog nivoa raspravljati sa ovim sluganskim cionističko-šitsko-iranskim navijačima zločinca i diktatora.
Glup si i nadmen ko kurac tokom ekstaze orgazma.Šuplja i naduvana glava koja bljuje sadržaj svoje primitivne sadržine i misli da je tim činom osvojila sedam nebesa i stoji uz samog Tvorca, onako jaranski , egal sa Njim.
Zar ti u svoj svojoj nadmenosti nemaš oči da pročitaš šta čovek piše?On reče "aleviti" i nigde nije pomenuo te koje ti pominješ (alawije), što kod to značilo.Ne prosipaj po narodu svoju ljigavu spermu iz šuplje glavurde, koju ti u tvojem ludilu doživljavaš kao mudrost, ligava i je i zaudara , veruj mi.Glup si i pre svega nevaspitan, koligo god knjiga pročito, to ćeš i ostati.Reče da si rođen u Islamu, odrastao u Islamu i da živiš Islam.Suviše je velik Islam da bi ti mogao da ga obrukaš i umanjiš mu vrednost.Eh gnjido , zar ti misliš da da je u tvojoj moći da Apsolut proslaviš i uzvišiš mu slavu ili da neko sličan tebi može Apsolut da poniz i umanji mu slavu.Ti si nepovratno oboleo od gordosti, tu slabo ima lekova, većinom su neefikasni, pogubni su za bolesnika
Last edited by purke62 on 08/10/2013 02:20, edited 3 times in total.
Challenger__

#6380 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote: Ja bih ipak bio oprezniji i sacekao neke dokaze koje se ne svode na one 'neimenovane ruske diplomate' i slicno prije nego sto bih optuzio nekog za napad hemijskim oruzjem.
"ruski diplomati" ?
The Canadian Centre for Research on Globalization website (CRG) has published information, alleging that Saudi Arabia´s Prince Bandar bin Sultan was involved in the use of chemical weapons and the attempt to accuse the Syrian government of chemical weapons use too.

Relativizacija i taj rad...:oops: Znam da ti teško pada ovaj poraz u Siriji, ali, biće ih još, širom planete. Počni se navikavati.
Co0l

#6381 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: Ja bih ipak bio oprezniji i sacekao neke dokaze koje se ne svode na one 'neimenovane ruske diplomate' i slicno prije nego sto bih optuzio nekog za napad hemijskim oruzjem.
"ruski diplomati" ?
The Canadian Centre for Research on Globalization website (CRG) has published information, alleging that Saudi Arabia´s Prince Bandar bin Sultan was involved in the use of chemical weapons and the attempt to accuse the Syrian government of chemical weapons use too.

Relativizacija i taj rad...:oops: Znam da ti teško pada ovaj poraz u Siriji, ali, biće ih još, širom planete. Počni se navikavati.
Znajuci unaprijed sta ces odgovorit sam i napisao 'dokaze koje se svode na neimenovane ruske diplomate i slicno'.Valjda ti je jasno da to znaci da je i taj centar u rangu tvrdnji neimenovanih diplomata zainteresovane strane jer takvih anonimnih centara u svakoj drzavi ima bezbroj i njihove tvrdnje (tvrdnje a ne dokazi) nemaju nikakvu tezinu a i taj je samo neke navode dao,nikakve dokaze.
Kao sto rekoh,jasno je meni da ti takve 'dokaze' smatras relevantnim,ovo je jos i super kakve si price uzimao zaozbiljno samo ako su se uklapale u zadate okvire tvoje slike,ali ja bih ipak sacekao neke dokaze a ne ove budalastine.Iz istog razloga nisam jos uvijek prihvatio da je Asadov rezim odgovoran za taj napad,koliko god ga smatram zlocinackim.Ali,that's just me,tebi ako je ovo dovoljno tvoja stvar.

Poraz u Siriji?E,tugo...
Avetinho

#6382 Re: Sirija

Post by Avetinho »

purke62 wrote: Glup si i nadmen ko kuraci tokom ekstaze orgazma.Šuplja i naduvana glava koja bljuje sadržaj svoje primitivne sadržine i misli da je tim činom osvojila sedam nebesa i stoji uz samog Tvorca, onako jaranski , egal sa Njim.
Zar ti u svoj svojoj nadmenosti nemaš oči da pročitaš šta čovek piše?On reče "aleviti" i nigde nije pomenuo te koje ti pominješ (alawije), što kod to značilo.Ne prosipaj po narodu svoju ljigavu spermu iz šuplje glavurde, koju ti u tvojem ludilu doživljavaš kao mudrost, ligava i je i zaudara , veruj mi.Glup si i pre svega nevaspitan, koligo god knjiga pročito, to ćeš i ostati.Reče da si rođen u Islamu, odrastao u Islamu i da živiš Islam.Suviše je velik Islam da bi ti mogao da ga obrukaš i umanjiš mu vrednost.Eh gnjido , zar ti misliš da da je u tvojoj moći da Apsolut proslaviš i uzvišiš mu slavu ili da neko sličan tebi može Apsolut da poniz i umanji mu slavu.Ti si nepovratno oboleo od gordosti, tu slabo ima lekova, većinom su neefikasni, pogubni su za bolesnika
Evo ga progovorio nacitani momak koji ima svoj vlastiti forum. Stvarno rijecnik dostojan administratora.
Challenger__

#6383 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kod Al-Zurbe, Saraaqeb, takođe poraz Nusre:
At Al-Zurba near Saraaqeb, too, Jabhat Al-Nusra rodent freaks ran for their stinking lives while militia enjoyed target practice:

Akram Shalaash Al-Saaleh (#LIBYAN APE MUCOUS)
Ahmad Abu-Moussaa (#TUNISIAN DUNG BEETLE)
'Abdul-Jaleel Abu-Ahmad (#IRAQI WILDEBEEST PUS)
'Aaref Al-Dhahabi
Haytham Qudsiyya
Kareem Karraam
'Ammaar 'Abdul-Wahhab

Another 8 surrendered along with 27 wounded. Big net for SAA.

Syrian Perspective 1
purke62

#6384 Re: Sirija

Post by purke62 »

@Ja Sam Odavle
Provalio si me, svaka čast.Jesi zloban i zajedljiv ali i to je ljudski.Uklavirio si ti kome ja sitnu knjigu pišem, a da se obraćam peni , ili beni, nema veze.Bistar si ti momak, mora da si hercegovac, jer ovako na prvu, samo hercegovci mogu da provale suštinu.
sarajevoxxxx

#6385 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Starica u Sarakibu pokušava doći do svojih sinova koji su ostali zarobljeni ispod ruševina nakon režimskog granatiranja 07.10.2013

sarajevoxxxx

#6386 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Tragovi razaranja Sarakiba nakon današnjeg režimskog izbacivanja iz helikoptera buradi napunjenih TNT-om

- Čovjek zarobljen među ruševinama 18 +

Sarakib 07.10.2013

Challenger__

#6387 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Novi vandalizam terorističke bande u okolini Alepa:

Image
The religious shrines known as the tombs of Ajjan al-Hadid al-Bab town in Aleppo countryside have been demolished and destroyed by the Islamic State of Iraq and the Levant
Syria 24 English
Challenger__

#6388 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Još malo o podmukloj i neuspjeloj false-flag operaciji u Guti, velikom ratnom zločinu (prema riječima Ban Ki Muna) koji su probali pripisati vladi u Damasku. Pročitajte, ne trepćite okicama, niko vas ne smije uhapsiti samo zato što čitate:

Top US and Saudi Officials responsible for Chemical Weapons in Syria
Evidence leads directly to the White House, the Chairman of the Joint Chiefs of Staff Martin Dempsey, CIA Director John Brennan, Saudi Intelligence Chief Prince Bandar, and Saudi Arabia´s Interior Ministry.

NSNBC
sarajevoxxxx

#6389 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Asad pohvalio egipatsku vojsku i njihovu borbu protiv islamista !

- Sirijski predsjednik Bešar Al Asad je riječima punim hvale govorio o egipatskoj vojsci i njihovom ''ratu protiv terorizma'', a posebno je pohvalio generala Sisija, potvrđujući da se on i sirijski režim bore bore protiv jednog neprijatelja, i da nema sumnje da će taj neprijatelj biti poražen.

- U intervju za zvanični list u Siriji ''Tešrin'' povodom godišnjice je rekao: ''U to vrijeme (1973) bile su dvije vojske, sirijska i egipatska koje su vodile jednu bitku protiv jednog neprijatelja, a taj neprijatelj se zvao Izrael. Danas, a pogotovo zadnjih nekoliko sedmica dvije vojske vode ponovo rat protiv jednog neprijatelj, međutim ovaj put ne radi se o Izraelu. Ovaj put neprijatelj protiv kojeg se bori sirijska i egipatska vojska je arapski i musliman je ?

http://www.assabeel.net/egypt/item/8179 ... 9%8A%D9%86
Challenger__

#6390 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovaj put neprijatelj protiv kojeg se bori sirijska i egipatska vojska je arapski i musliman je ?
Fino piše u ostatku teksta: terorizam, teroristi, tekfirdžije. Da dodam, na izraelsko-američkom lancu.

Inače, definitivno brinem samo za ovaj jordansko-izraelski pravac, provincija Dara, grad Dara, jer navođeni teroristi imaju otvorenu podršku Izraela (iz pravca Golana), američkih i saudijskih komandosa u Jordanu, odakle, iz baze al-Mafraq stalno ubacuju nove snage u Siriju.
sarajevoxxxx

#6391 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Ovaj put neprijatelj protiv kojeg se bori sirijska i egipatska vojska je arapski i musliman je ?
Fino piše u ostatku teksta: terorizam, teroristi, tekfirdžije. Da dodam, na izraelsko-američkom lancu.

Inače, definitivno brinem samo za ovaj jordansko-izraelski pravac, provincija Dara, grad Dara, jer navođeni teroristi imaju otvorenu podršku Izraela (iz pravca Golana), američkih i saudijskih komandosa u Jordanu, odakle, iz baze al-Mafraq stalno ubacuju nove snage terorista u Siriju.

I u Hanasiru glavnu riječ vodili iranski i ruski obavještajci. Skoro svi tenkovi koji su napadali Hanasir imali Hezbolahove zastave, da mu nije Hezbollaha jedne ulice u Siriji ne bi zauzeo, i davno bi doživio sudbinu Gadafija.

Asad hajvan svakim danom vodi narod u još veću propast, i ako ćemo pravo Izrael nema boljeg saveznika od Bešara. Uništio je Siriju, a sada pod američkim nadzorom uništava i moćno hemijsko oružje. Hvali Sisija koji je saudijski miljenik, i kojeg saudijski mediji ukivaju u zvijezde.

Što ne kaza za Sisija što se ponižava i uzima prljave saudijske pare. Što ga malo ne pecne izjavama tipa ''Saudijci vam mijenjaju vlast''.
sarajevoxxxx

#6392 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Image
Challenger__

#6393 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
I u Hanasiru glavnu riječ vodili iranski i ruski obavještajci. Skoro svi tenkovi koji su napadali Hanasir imali Hezbolahove zastave, da mu nije Hezbollaha jedne ulice u Siriji ne bi zauzeo, i davno bi doživio sudbinu Gadafija.

Asad hajvan svakim danom vodi narod u još veću propast, i ako ćemo pravo Izrael nema boljeg saveznika od Bešara. Uništio je Siriju, a sada pod američkim nadzorom uništava i moćno hemijsko oružje. Hvali Sisija koji je saudijski miljenik, i kojeg saudijski mediji ukivaju u zvijezde.

Što ne kaza za Sisija što se ponižava i uzima prljave saudijske pare. Što ga malo ne pecne izjavama tipa ''Saudijci vam mijenjaju vlast''.
- Zašto bi to rekao? Zašto Sisi ne bi uzimao pare? Pa lijepo vidi čovjek da je čitav istok u previranju, danas su na vlasti Saudi a sutra ko zna ko. Siromašnom Egiptu novac treba itekako. Neke stvari treba sačekati, ovo je sve tek počelo.

- Koliko sam upratio, Hezbollah se već počeo povlačiti iz Sirije (1.500 od ukupno 5000 ljudi, po izraelskim tvrdnjama) i ne znam da su učestvovali u borbama za Hanasir. Mogu samo da ti vjerujem na riječ, ja ne znam.
sarajevoxxxx

#6394 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijska glumica Enahid Fejad:''Podržavam časnu i plemenitu revoluciju i borbu za slobodu od samog početka. A djeca Sirije su glavni razlog što podržavam revoluciju. I zbog sirijske djece posjetila sam kamp Zateri da im prenesem da su oni budućnost slobodne Sirije''.

Image
underwater

#6395 Re: Sirija

Post by underwater »

cetmi wrote:
underwater wrote:
Jasko78 wrote:Prvo treba valjano definisati terorizam i teroriste u nekom sukobu.

Nema tu nikakvih olakšavajučih okolnosti po Assada i njegovu tiraniju nad civilma.
Naravno, i pored svog visokog IQ nisi definirao terorizam.
Pa da ti pojasnim.
Teror ... strah ...u prevodu ... politicka je strategija .... nelegalnih organizacija kroz nezakonitu upotrebu sile ili nasilja protiv osoba ili imovine kako bi se izvrsio pritisak na vladu, civilnu populaciju ili neki njihov segment ... u cilju postizanja politickih ciljeva.
Eklatantan primjer - rebelsi u Siriji i uopce wahabiti svugdje u svijetu.
Postoji i drzavni terorizam .... kada neka drzava koristeci teroriste (naoruzavajuci ih, placajuci i podrzavajuci na bilo koji nacin) sije teror u drugoj drzavi (kao sto cine vlade Israela, USA, Engleske, Turske .... npr. u Siriji).
Legalno izabrani predsjednik koji koristi legalnu vojsku na prostoru koji se zakleo braniti ne moze biti terorist.
Kad bi on sada isao buniti alevite u turskoj (kojih je tamo 5 miliona) i placati ih i naoruzavati da postavljaju bombe po istanbulu i sta ti ja znam, moglo bi se govoriti o drzavnom terorizmu Sirije.
Ali toga NEMA i jasno je ko dan cija majka crnu vunu prede.
Ovo bi imalo smisla kada bi u Turskoj postojali Alawiti, Nusajrije. Ali ih nema, u Turskoj su Alevije, Turci ili Kurdi. Niti vjerski niti nacionalno nemaju veze jedni sa drugim.
Stvarno je ispod mog nivoa raspravljati sa ovim sluganskim cionističko-šitsko-iranskim navijačima zločinca i diktatora.
Pojma ti nemas :D Jer radi se o 100% istoj stvari
"Alevi" is generally explained as referring to Ali, the cousin and son-in-law of Muhammad. The name represents a Turkish form of ‘Alawī (Arabic: علوي‎) "of or pertaining to Ali". Another explanation is that it comes from "Alev" ("flame" in Turkish) in reference to fire which is extensively used in Alevi rituals.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alevi
Alevism (Alevîlik) is a religious group combining Anatolian folk Shi'ism with Sufi elements such as those of the Bektashi tariqa, with some schools drawing influence from Tengrism and/or Zoroastrianism. Believers live almost entirely in Turkey, with minorities in Albania, Bosnia, Bulgaria, Crimea, Croatia, Cyprus, Germany, Greece, Hungary, Kosovo, Iran[1], Macedonia, Montenegro, Romania, Tatarstan, Vojvodina, and the Turkish Diaspora. Alevis are among larger Turkish, Turkmen, Tatar, Azeri, Zaza and Kurdish sub-ethnic communities
Dakle, samo jedna od (mnogo) podgrupa alevija su Alawi/Nusairi sect of Syria.
Ali u biti to su isti oni koje nalazis u Bosni ili Kosovu, ne znam da ima bosnje koji ne zna za Yunuz Emre ili za Hadzi Bektas Veli ....

Ako se malo pozabavis historijom Islama i procitas o sukobu Omejevica i Safavida, pa sramnom ponasanju Sulejmana Velicanstvenog prema alevijama itd itd mozda i shvatis koliko ima politike u svim tim podjelama.
U svakom slucaju aleviti su (preko Bektasija) bili enormno zasluzni za sirenje Islama u Bosni i Kosovu. Apsurdno bi bilo sada da ti pojasnjavam zasto su turski sultani tamanili bektasije ali ako ti kazem da je Junus pjevao otprilike "Dzennet, dzennet neko veli, hurije i dvorac b'jeli, to daj onom ko to zeli, Tebe trebam, samo Tebe" onda ces vidjeti da ih nije bas bilo lahko izmanipulirati.
Challenger__

#6396 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovi provladini Sirijci su SHOW! Teroriste i/ili opoziciju nazivaju "plaćenicima Obaminog režima" :lol: :lol: :lol: ... Vidim da u SAD to desnica prenosi, samo mu dodatno zagorčavaju poziciju.

Obumba, bekane!
sarajevoxxxx

#6397 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Prošlo je dvije godine od likvidacije predsjednika kurdske partije u Siriji Mišal Temu. Sirijski režim ga je tokom demonstracija 2011. smaknuo, što je izazvalo bijes i još veće demonstracije u cijeloj Siriji.

Image
Challenger__

#6398 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nego, na samom početku sirijske krize sam pisao da je progon nemuslimana (prije svega sirijskih hrišćana) u osnovi cionistička agenda sa dalekosežnim posljedicama. Naime... sa progonom hrišćana (od strane "muslimana") iz Sirije i u perspektivi iz Libana, a Boga mi i iz Egipta bi se stvorili svi uslovi da se:

1. legalizuje etničko čišćenje Palestine;
2. kriminalizuju muslimani kao cjelina i izoluju od ostatka svijeta;
3. stvore preduslovi za daljnje širenje Izraela (etapno, prema Nilu i Eufratu)

To sada pišu i Sirijci:
Systematic targeting of Christians is a long process followed by NATO to serve creating ethnic-based enclaves in the region to serve as a justification for a ‘pure Jewish state of Israel‘ on land stolen from Palestinians and other Arabs. Such religion based entity cannot survive if surrounded by secular states like Syria and to some extent Lebanon and to much lesser extent Jordan.

Former French president Nicolas Sarkozy once responded to the request of a Christian delegation complaining about the targeting of NATO backed terrorists to Christians in Syria after the emptying of Iraq from Christians, he asked the delegation to move the 1.2 million Christians into Europe and leave the land their ancestors lived on and protected since the early days of civilization. Even the blind could see how clear the plot is, but of course the Sheeple in the west cannot.

Ko god radi na ovome on je a) zločinac sui generis i b) svjesno ili nesvjesno oruđe cionizma.
Challenger__

#6399 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Uvaženi istinoljubivi prijatelji. Ovako ćete lako prepoznati pravog od lažnog, autentičnog od podmetnutog: Svaki politički projekat ili grupacija u muslimansko-hrišćanskom svijetu koji ide na eliminaciju jednih ili drugih, ili koji stvara duboke antagonizme između njih, nije od pravde niti je od Boga*.

Po tome ćete ih lako prepoznati.

*(kao onaj kreten Mursi).
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#6400 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:- false-flag, nego šta... Istina izbija na vidjelo, a kada i ptice na granama počnu ovo da govore, iskopiraću sve laži i uvrede koje su navijači terorista iznijeli ovdje na račun nas koji smo bili skeptici, a posebno na moj račun... Mizerija, miizerija, ništa drugo nego mizerija.

- nego, gledam danas kako onaj zgužvani Kerry hvali kooperativnost Sirije oko hemije. Licemjer odvratni. Uhvaćen mu "partner" Bandar bin Sultan u ratnom zločinu pa sada hvali Assada...

- nanoseći ogromne gubitke teroristima, sirijske snage su sasvim deblokirale putnu komunikaciju Idlib-Alepo:
Naravno da ce hvalit potez koji vodi do ispunjenja zelje Kerijevog saveznika Izraela,nista tu nije cudno.

Ja bih ipak bio oprezniji i sacekao neke dokaze koje se ne svode na one 'neimenovane ruske diplomate' i slicno prije nego sto bih optuzio nekog za napad hemijskim oruzjem.Ono,znam da je i to tebi dovoljno al govorim za sebe.

Nego,koliki su bili gubici fantasticne SAA u Hanasiru?
:lol: :lol:

A nije ti smetalo da medju prvima optuzis Assada i SAA za isto.

Koji si ti spiner Cool :roll: , rame uz rame sa onim sto se javlja kao @cetmi i onaj @...odavle. :-) :run:
Locked