ne seres,premalen je i cudan za onoliku saobracajnicu..O'zone wrote:
Meni je onaj kružni preuzak. Ne serem.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6376 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- O'zone
- Globalni moderator
#6377 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pravi čep.bitanga_sa_otesa wrote:ne seres,premalen je i cudan za onoliku saobracajnicu..O'zone wrote:
Prije par dana šleper sa tranzita ulazi u kružni i mora ići u krajnju lijevu traku do centra kružnog da može da smota s donje strane uzak izlaz sa tranzita mora polako da ne zakači ogradu, dupla trola ulazi u kružni iz smjera Željinog stadiona i za 25 sekundi haos. Još popodne kad se napravi čep na raskrsnici kod restorana Ruža gdje se dvije trake ulijevaju u jednu.....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6378 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kasabica...O'zone wrote: Još popodne kad se napravi čep ...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6379 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Danas u 11 varili ogradunoviclan wrote:https://www.akta.ba/najave/sutra-pustan ... brdo/93202
i nebo je pocelo da place zbog konacnog svecanog otvorenja kruznog toka zakazanog 16.8.2018. u 20:30
Gledam danas, povezao Memic Butmir i Hotel Holivud, krenulo i asfaltiranje
Ima li neko informaciju ko finansira te stvari
Ima kilometar ceste tamo
- saravara
#6380 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tačno me stid ...noviclan wrote:https://www.akta.ba/najave/sutra-pustan ... brdo/93202
i nebo je pocelo da place zbog konacnog svecanog otvorenja kruznog toka zakazanog 16.8.2018. u 20:30
- Logovan
#6381 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma to, bravo Koldžo, dobit će se na hiljade i hiljade glasova SAMO zbog otvorenog kružnog toka.
- problemnatravunu
#6382 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima li iko tacne datume, koliko je trajalo gradjenje ovo malo ceste i kruznog toka, koji ne zavrsava nigdje??
Dobro, ne mogu reci da nije napredak u odnosu na stanje prije, ali ovom dinamikom gradnje , to se sve razvodnilo,ostao je itekako gorak ukus u ustima, i sto je najgore nema naznaka kad će to ici dalje, jer ovo je poluproizvod!
O kvalitetu uradjenih radova se cujemo za , recimo , godinu dana, vrlo sam pesimističan!
Moja ocjena za vlast koja je ovako poletna i jadna, slabih -2, dakle jeedva prolazna
Dobro, ne mogu reci da nije napredak u odnosu na stanje prije, ali ovom dinamikom gradnje , to se sve razvodnilo,ostao je itekako gorak ukus u ustima, i sto je najgore nema naznaka kad će to ici dalje, jer ovo je poluproizvod!
O kvalitetu uradjenih radova se cujemo za , recimo , godinu dana, vrlo sam pesimističan!
Moja ocjena za vlast koja je ovako poletna i jadna, slabih -2, dakle jeedva prolazna
- alibaba_i_30_godina
#6383 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Najgori smo mi što to sebi dozvoljavamo i ovako se ponižavamo, od otvaranja trotoara do ovog običnog kružnog toka koji je usput preuzak i nikakvog rješenje, kao što je već pisano ovdje na temi.saravara wrote:Tačno me stid ...noviclan wrote:https://www.akta.ba/najave/sutra-pustan ... brdo/93202
A da ne govorim o dijelu puta koji još nije ni završen, odmah do famoznog kružnog i pekare AS, put ka nekoj od onih uličica i naselja ...
- johntra
#6384 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
101 čep...padaju trole u kružnom samo tako i to većinom budu duple trole...O'zone wrote:Pravi čep.bitanga_sa_otesa wrote:ne seres,premalen je i cudan za onoliku saobracajnicu..O'zone wrote:
Prije par dana šleper sa tranzita ulazi u kružni i mora ići u krajnju lijevu traku do centra kružnog da može da smota s donje strane uzak izlaz sa tranzita mora polako da ne zakači ogradu, dupla trola ulazi u kružni iz smjera Željinog stadiona i za 25 sekundi haos. Još popodne kad se napravi čep na raskrsnici kod restorana Ruža gdje se dvije trake ulijevaju u jednu.....
- P308
#6385 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zakljucak: Nisu trebali nista praviti, stanje prije je bilo daleko bolje.
- Thorgerson
#6386 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
2 čuđenja.
Premijer države na otvaranju raskrsnice.

Svečano otvaranje raskrsnice.
Ništa, ja sam poslao e-mail Nat Geo da urade onu emisiju MEGASTRUCTURES o ovom poduhvatu.
Ništa, ja sam poslao e-mail Nat Geo da urade onu emisiju MEGASTRUCTURES o ovom poduhvatu.
-
kakaljin
#6387 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To vise nije cudjenje.Thorgerson wrote:2 čuđenja.
![]()
Cudjenje je kada se otvori fabrika
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6388 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
za tviornice nema tržišta jer koju god cijenu da daš roba iz kine je jeftinija
od čačkalice do metle
da ne idemo u nešto naprednije
shvatite to da u aziji ima ljudi koji će raditi za dolar dnevno u tvornici
od čačkalice do metle
- johntra
#6389 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
zaključak, treba praviti, ali sve odjednom, a ne komad po komad, od izbora do izbora...P308 wrote:Zakljucak: Nisu trebali nista praviti, stanje prije je bilo daleko bolje.
-
kakaljin
#6390 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije ovo tema, ali po tome onda ne treba ni jedna fabrika u evropi ili americi.Black swan wrote:za tviornice nema tržišta jer koju god cijenu da daš roba iz kine je jeftinija
od čačkalice do metle
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6391 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovdje samo izvodjaci radova hajruju i njihovi stranacki crvi, koji im srede posao.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6392 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nije tema sli stalno se ovdje piše o tvornicama i imaginarnim tržištima... to je postalo smiješno
europa i amerika imaju izgrađen BREND i tržište... mi nemamo...
zaboravite priču o tvornicama kao nekoć što su postojale
nismo konkurentni
dobro je i da se ceste grade
ma nek šupu izgrade dobro je
europa i amerika imaju izgrađen BREND i tržište... mi nemamo...
zaboravite priču o tvornicama kao nekoć što su postojale
nismo konkurentni
dobro je i da se ceste grade
ma nek šupu izgrade dobro je
- Haris.ba
#6393 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Općina sama. U sklopu plana izgradnje zgrada na tom području.mk ultra wrote:
Gledam danas, povezao Memic Butmir i Hotel Holivud, krenulo i asfaltiranje
Ima li neko informaciju ko finansira te stvari
Ima kilometar ceste tamo
-
neki
#6394 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
jebeš državu u kojoj premijer dođe na otvaranje raskrsnice..
al jok, Bošnji je samo Dodik kriv..
- Cossack
#6395 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://sa-c.net/news-archive/infrastru ... a-od-bosneneki wrote:jebeš državu u kojoj premijer dođe na otvaranje raskrsnice..
Evo još jedne prilike. Samo zelenilo fali, valjda obolilo...
Last edited by Cossack on 17/08/2018 10:31, edited 2 times in total.
- Cossack
- Thorgerson
#6397 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Napokon su skontali da ove odrasle sadnice sade. Isto je uradjeno i na A trasnv i XII transv. Krajem prosle godine zasadjene, vec sada se formirale male krosnjice.
Za razliku od ranije kad su imam osjecaj puno puno mladje sadnice stavljali.
Za razliku od ranije kad su imam osjecaj puno puno mladje sadnice stavljali.
- So What!
#6398 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Svečano otvoren kružni tok i pothodnik, mještani Hrasnog Brda izviždali Koldžu
Večeras je svečano u promet pušten novoizgrađeni kružni tok i pothodnik na trasi Južne longitudinale u blizini pekare "AS" u naselju Hrasno Brdo na području Općine Novo Sarajevo u organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Grupa nezadovoljnih mještana ovog naselja izviždali su govor načelnika Nedžada Koldže.
Mještani Hrasnog Brda, koji su mjesecima protestovali zbog izgradnje kružnog toka, večeras su se okupili u pothodniku te izviždali načelnika općine Novo Sarajevo Nedžada Koldžu tokom njegovog govora.
No, Koldžu to nije spriječilo da okupljenima do kraja kaže ono što je pripremio.
Građani ovog naselja već dvije godine negoduju zbog projektnog rješenja koje im je onemogućilo direktno uključenje u kružni tok. Oni su u nekoliko navrata blokirali saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom općinskih organa o izgradnji kružnog toka.
Što se tiče kružnog toka, spojeno je pet ulica, i to: Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Put Mladih muslimana i Hrasno Brdo.
Ukupna vrijednost uloženih sredstava za izgradnju pomenutih saobraćajnih infrastrukturnih objekata je 8.118.026,13 eura.
Trasa Južne longitudinale – faza II počinje od raskrsnice ulica Hamdije Čemerlića i Zvornička do raskrsnice ulica Zvornička i Azize Šaćirbegović, pri čemu se dio trase nastavlja i u ulicu Safeta Hadžića. Saobraćajnica prolazi kroz urbani gradski prostor i predstavlja njegov sastavni dio. Radi se primarnoj gradskoj saobraćajnici, jednoj od glavnih gradskih linija po kojoj se odvija saobraćaj po pravcu istok-zapad.
Na spoju ulica Zvornička i Azize Šaćirbegović izgrađen je kružni tok sa po dvije saobraćajne trake u krugu. Obzirom na veliku frekvenciju saobraćaja predviđena je izgradnja pješačkog pothodnika ispod kružnog toka, a koja je i uspješno završena.
Klix
-
Naslovnica
#6399 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne kontam, šta su ga izviždali ako je projekat promijenjen? Dobili su direktan priključak, zar ne?!"Mještani Hrasnog Brda, koji su mjesecima protestovali zbog izgradnje kružnog toka, večeras su se okupili u pothodniku te izviždali načelnika općine Novo Sarajevo Nedžada Koldžu tokom njegovog govora.
No, Koldžu to nije spriječilo da okupljenima do kraja kaže ono što je pripremio.
Građani ovog naselja već dvije godine negoduju zbog projektnog rješenja koje im je onemogućilo direktno uključenje u kružni tok. Oni su u nekoliko navrata blokirali saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom općinskih organa o izgradnji kružnog toka."
- Logovan
#6400 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nedavno su tražili pješačke i semafore.Naslovnica wrote: Ne kontam, šta su ga izviždali ako je projekat promijenjen? Dobili su direktan priključak, zar ne?!