SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
mali_balon
#6376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa nije ni cudio da je avazovcima to centar, kad su sljegli u "centar", njima je i Dobrinja centar.
-
mahalas505
#6377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma smijesno sto kontatujes ovdje, covjece nikad nisam bio ni blizu toga da me policajac udari, ni na utakmici, ni kad te zaustavi u saobracaju, ni na ulici, normalan se postavis i to je to. Imaju nekad nekih pitanja, ali nikad ni naznaka primjene sile.Edin H. wrote:Nikada se kod nas policija nece profesionalizirati, cini se.mirzet87sa wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... d-suprugom
Ovaj policajac mora biti suspendovan, a i njegov kolega ako je lagao.
Naravno ukoliko je ovaj momak verbalno vrijedjao policiju i njega bi sud morao sankcionisati.
Doktora poslati nazad u Osnovnu skolu na casove maternjeg jezika.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
gledam neki dan na FB slike ratnog sarajevamali_balon wrote:Pa nije ni cudio da je avazovcima to centar, kad su sljegli u "centar", njima je i Dobrinja centar.
i sad malta i stometarka ono rat barikade granate
a komentar neke žene pa ja ovdje živim
kad pogledaš mjesto rođenja imaš šta vidjeti
- Optimist
#6379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140129011
Grtalica upala u rijeku Miljacku na Čengić-Vili
Nesvakidašnja nezgoda dogodila se jutros u Gradačačkoj ulici u sarajevskom naselju Čengić-Vila, u blizini Osnovne škole "Osman Nakaš".
Kako smo saznali na mjestu događaja, grtalica preduzeća Park je upala u rijeku Miljacku nakon što je skliznula niz padinu.
"Vozilo je, prema informacijama sa terena, skliznulo u rijeku Miljacku nakon što je naš radnik pokušavao izbjeći ženu sa psom koja se nije na vrijeme sklonila sa šetnice koju je čistio. Povrijeđenih nije bilo, a zasad ne znamo kolika je materijalna šteta", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Parka Aldijana Hamza.
Policija je o događaju obaviještena jutros u 7:25 sati, a na uviđaj su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nesvakidašnja nezgoda dogodila se jutros u Gradačačkoj ulici u sarajevskom naselju Čengić-Vila, u blizini Osnovne škole "Osman Nakaš".
Kako smo saznali na mjestu događaja, grtalica preduzeća Park je upala u rijeku Miljacku nakon što je skliznula niz padinu.
"Vozilo je, prema informacijama sa terena, skliznulo u rijeku Miljacku nakon što je naš radnik pokušavao izbjeći ženu sa psom koja se nije na vrijeme sklonila sa šetnice koju je čistio. Povrijeđenih nije bilo, a zasad ne znamo kolika je materijalna šteta", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Parka Aldijana Hamza.
Policija je o događaju obaviještena jutros u 7:25 sati, a na uviđaj su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zamišljene žene
ništa novo
ništa novo
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#6381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
matematicki prije nego M.Dvor. Uzmi fino linijar pa na mapi Sarajeva povuci cizu od Faletica do Ilidze i znaces gdje je geografski centar.Maharadza od blica wrote:Državni poslanik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović (SDA), skrivio je večeras saobraćajnu nesreću u Ložioničkoj ulici u centru Sarajeva kada je zbog neprilagođene brzine svojim Passatom udario u Peugeot, koji se nalazio u traci ispred njega.johntra wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ao-passata
Otkad je to po bilo kojem mjerilu Ložionička centar Sarajeva![]()
.
- drug_profi
#6382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da nije u Hrasnom? 
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#6383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa, onda "matematički" opština "Centar" bi trebalo da se zove - opština "Malo pored centra". A ako "matematički" povučeš ćizu od Zenice do Konjica, "Centar" ti je negdje u Osenikuhrasno38 wrote:matematicki prije nego M.Dvor. Uzmi fino linijar pa na mapi Sarajeva povuci cizu od Faletica do Ilidze i znaces gdje je geografski centar.
-
Pirija
#6384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
hrasno38 wrote:matematicki prije nego M.Dvor. Uzmi fino linijar pa na mapi Sarajeva povuci cizu od Faletica do Ilidze i znaces gdje je geografski centar.Maharadza od blica wrote:Državni poslanik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović (SDA), skrivio je večeras saobraćajnu nesreću u Ložioničkoj ulici u centru Sarajeva kada je zbog neprilagođene brzine svojim Passatom udario u Peugeot, koji se nalazio u traci ispred njega.johntra wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ao-passata
Otkad je to po bilo kojem mjerilu Ložionička centar Sarajeva![]()
.
sredina grada ne predstavlja centar ziv ti meni bio... centar je centar desavanja a ne geografski epicentar...
- O'zone
- Globalni moderator
#6385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Optimist wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140129011
KJKP 'Park': Vozilo izbjegavalo pješaka i upalo u Miljacku
29. januar 2014. u 10:08
U Sarajevskom naselju Otoka, u Gradačačkoj ulici, traktor komunalnog preduzeća "Park", sa priključenom grtalicom za snijeg, upao je u Miljacku.
Tim povodom iz tog komunalnog preduzeća uputili su saopćenje za javnost:
"Tokom jutrošnjeg angažmana „Park“ - ove zimske službe na području Čengić vile, na šetalištu na lijevoj obali Miljacke desila se i nezgoda, u kojoj na svu sreću niko nije povrijeđen. Naime naše vozilo sa priključkom za grtanje snijega tokom uklanjanja snijega sa šetališta u ulici, kako bi izbjegao pješaka (ženu sa psom- koja se nije adekvatno sklonila sa staze) izgubio je kontrolu i sletio u korito Miljacke. Ni pješak, tako i naš radnik na svu sreću nisu povrijeđeni, a na vozilu je pričinjena za sada neutvrđena materijalna šteta. Naša ekipa je na terenu i u toku dana vozilo će dizalicom biti izvučeno iz rijeke te vraćeno u krug naše mehanizacije."
Iz Parka apeluju na građane- pješake i vozače da na mjestima gdje su njihova vozila ili radnici angažirani na čišćenju snijega se adekvatno sklone sa staze ili stepeništa i na taj način omoguće radnicima da završe svoj posao. "Sve to za rezultat će imati adekvatno očišćene parkovske staze i stepeništa, kao i sigurnost pješaka", tvrde iz KJKP "Park".
- sorcerer
#6386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nikad papani da nauce dijelove grada.....
- Logovan
#6387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sreća pa niko nije povrijeđen. 
- Ljakan
#6388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da je pazio ovo se nebi desilo.Niko nije lud da ide pod tockove pa tako ni ova zena sa psom...
- holowey
#6389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zrgtalicom se uzme zalet, nema stajanja nego guras snijeg ispred sebe... i dzaba sto trubis, damica sa cukicom ima slusalice u usima, a tebe ponijelo i ne reagujes na vrijeme...i gdje da zavrsis nego u miljackiLjakan wrote:Da je pazio ovo se nebi desilo.Niko nije lud da ide pod tockove pa tako ni ova zena sa psom...
-
dede merdzane
#6390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A ta grtalica nema kocnice i to?
- holowey
#6391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vozis li jarane? jutros imao nemao kocnice isto ti je bilo, udesa po gradu k'o u prici...dede merdzane wrote:A ta grtalica nema kocnice i to?
- sema911s
#6392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ima kocnice ,., samo sto je bio malo led, snijeg, klizavo ,., a vozilo tesko koliko tona,.,koje ima upravljane boli glava,.,
a mahnitovina sa pascetom nevidi traktor(vozilo na kojem se rodila i odrasla),.,.,
jutros je bilo slicno na kod vjetrenjace mala grtalica pici trotoarom,.,i mora podic malo vecu brzinu,., niko da se skloni,., cim stade zaglavi se,.,niko od pjesaka da se pomakne,.,i kada je stao,. svi mu laju sto ne cisti
a mahnitovina sa pascetom nevidi traktor(vozilo na kojem se rodila i odrasla),.,.,
jutros je bilo slicno na kod vjetrenjace mala grtalica pici trotoarom,.,i mora podic malo vecu brzinu,., niko da se skloni,., cim stade zaglavi se,.,niko od pjesaka da se pomakne,.,i kada je stao,. svi mu laju sto ne cisti
- Ljakan
#6393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nisam znao da je bilo tako,onda je ona kriva 100%.holowey wrote:zrgtalicom se uzme zalet, nema stajanja nego guras snijeg ispred sebe... i dzaba sto trubis, damica sa cukicom ima slusalice u usima, a tebe ponijelo i ne reagujes na vrijeme...i gdje da zavrsis nego u miljackiLjakan wrote:Da je pazio ovo se nebi desilo.Niko nije lud da ide pod tockove pa tako ni ova zena sa psom...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#6394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i na tarabi zna svasta da pise! znam ja odlicno sta je centar nego kazem cisto geografski. i ne znam sto je to toliko nekoga pogodilo sto su napisali da je Lozionicka u centru. Sujeta je cudo!!!!Woody wrote:Pa, onda "matematički" opština "Centar" bi trebalo da se zove - opština "Malo pored centra". A ako "matematički" povučeš ćizu od Zenice do Konjica, "Centar" ti je negdje u Osenikuhrasno38 wrote:matematicki prije nego M.Dvor. Uzmi fino linijar pa na mapi Sarajeva povuci cizu od Faletica do Ilidze i znaces gdje je geografski centar.
- sorcerer
#6395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jbga prvi put pao snijeg u sarajevu,pa se jos nisu navilki ...gume marke celston...holowey wrote:vozis li jarane? jutros imao nemao kocnice isto ti je bilo, udesa po gradu k'o u prici...dede merdzane wrote:A ta grtalica nema kocnice i to?
-
dede merdzane
#6396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Naravno. Polako i bez srkleta.holowey wrote:vozis li jarane? jutros imao nemao kocnice isto ti je bilo, udesa po gradu k'o u prici...dede merdzane wrote:A ta grtalica nema kocnice i to?
Nije mi jasno kako vozac grtalice u uslovima odlicne vidljivosti, sa odlicne pozicije za osmatranje, mora naglo da skrece u rijeku kako bi izbjegao pjesaka koji se ne mice?
Meni ovo izgleda kao da nijedno nije htjelo da se skloni, i onda je ovaj u zadnjem momentu skrenuo sa ceste.
Oboje su u pravu, zena nece da skace u snijeg sa setalista, a radnik samo obavlja svoj posao. I jedno i drugo tvrdoglavi kao mazge.
- sema911s
#6397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mozda ju je pasce povuklo pod grtalicu,.,dede merdzane wrote:Naravno. Polako i bez srkleta.holowey wrote:vozis li jarane? jutros imao nemao kocnice isto ti je bilo, udesa po gradu k'o u prici...dede merdzane wrote:A ta grtalica nema kocnice i to?
Nije mi jasno kako vozac grtalice u uslovima odlicne vidljivosti, sa odlicne pozicije za osmatranje, mora naglo da skrece u rijeku kako bi izbjegao pjesaka koji se ne mice?
Meni ovo izgleda kao da nijedno nije htjelo da se skloni, i onda je ovaj u zadnjem momentu skrenuo sa ceste.
Oboje su u pravu, zena nece da skace u snijeg sa setalista, a radnik samo obavlja svoj posao. I jedno i drugo tvrdoglavi kao mazge.
- vješalica
#6398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
bahate vlasnice pascadi,da je kojim slucajem scene uslo u snijeg krzno bi mi spalo...obicne besposlicarke...pretpostavljam da je izmet pocistila za pascetom
- zateznistub
#6399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Opet kao i ranije, kad se nesto desi svi pametni i svi strucnajci...
Glede pascadi:
Neki dan dovede mi pseto pod prozor (prizemlje) i pseto se istovari ko da je stado pojeo, ona ga povuce da idu dalje mrtva hladna k'o spricer... Reko kono, sta cemo sa ostacima? Ma ni pogledala me nije...
Glede pascadi:
Neki dan dovede mi pseto pod prozor (prizemlje) i pseto se istovari ko da je stado pojeo, ona ga povuce da idu dalje mrtva hladna k'o spricer... Reko kono, sta cemo sa ostacima? Ma ni pogledala me nije...
- muha_sa
#6400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
još si dobro prošozateznistub wrote:Opet kao i ranije, kad se nesto desi svi pametni i svi strucnajci...
Glede pascadi: