KUP BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
1946--1987

#6376 Re: KUP BiH

Post by 1946--1987 »

Setnja kroz istocno Sarajevo 8-)
todd_smith

#6377 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

leškarenje wrote:Kako smo bili krenuli furiozno ja sam pomislio potop,ali eto malo su se dohavizali.Opet gruba igra koju sudije pustaju,ubili su Rustemovica.Valjic bio sudija iza gola,ali onog ispred nas.Šouovi su bili :lol:
ovo je i sa Gojkom bio slucaj, ali brate Rustemovic je k`o od brda, lik ima preko 185cm u sebi, dobre je gradje sve kontam puci ce mu fitilj i onda ce on poceti njih da mlati, ali jok :-) :lol:
todd_smith

#6378 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

mislim da je Kovacevic talentovaniji od oba, ali em ga guzi povreda svako malo em guranje Radovca
Logovan

#6379 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

Otresli smo ptičice. :izet: Mogli smo im utrpati još najmanje 3 gola.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6380 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

Kad sve saberes, oko 3 milje :-) :roll:
Sarajevski-Seljak

#6381 Re: KUP BiH

Post by Sarajevski-Seljak »

Tomahawk11 wrote:Kad sve saberes, oko 3 milje :-) :roll:

Termini su bili karina...
Tomahawk11
Globalni moderator

#6382 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

Sarajevski-Seljak wrote:

Ima veze i to, ali opet je tankosava....jbm ga, siguran sam da je u to vrijeme bilo vise raje po sarajevskim kaficima nego na utakmicama.
Charuga
Globalni moderator

#6383 Re: KUP BiH

Post by Charuga »

@Tomahawk11

S tim što takve ne interesuje fudbal u BiH, a posebno ne to da se smrzavaju na Grbavici protiv GOŠK-a ili da idu do Lukavice i pogledaju Sarajevo.
1946--1987

#6384 Re: KUP BiH

Post by 1946--1987 »

@hrasno, haj nam zalijepi sliku juga od jucer i poblize objasni nama laicima trenutnu situaciju sa grupom tm87, ti se razumis u to. :mrgreen:
LSD

#6385 Re: KUP BiH

Post by LSD »

sjever je čemer
Sarajevski-Seljak

#6386 Re: KUP BiH

Post by Sarajevski-Seljak »

direktni wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:

Da su termini bili u 20:45 (LP) svima bi se ova zadnja nula izbrisala. Nisu termini, nego navijači i simpatizeri su karna...

Ima ti i ta mjesta... Nazalost.
Reglan

#6387 Re: KUP BiH

Post by Reglan »

Ko je ta osoba, imenom i prezimenom koja je ugasila manijake, tj. ne smiju da dodju na jug od nje.
Ebote zivot, jaci od ratova, rezima, udbe i jos milion stvari ce oni nabrojati al jedan covjek im zabrani da navijaju, dolaze, kace transove, postoje opcenito. :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6388 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:@Tomahawk11

S tim što takve ne interesuje fudbal u BiH, a posebno ne to da se smrzavaju na Grbavici protiv GOŠK-a ili da idu do Lukavice i pogledaju Sarajevo.
Da, nazalost. Ma to ide u korist one moje price sa teme PL BiH. Raja za svoje pare prije sjedi na kafici, kupi kutiju cigareta. Dakle, nema se za Zelju ili Sarajevo. A i nece da se mrznu ili im je daleko (Lukavica, npr.). Jbg :roll:
todd_smith

#6389 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Pa navijaci su danas postali kupci, kao za bilo sta drugo.

Kada nasi klubovi to skontaju onda ce se situacija promijeniti.

Trenutno svi nasi klubovi gledaju navijace sa mentalitetom "sta vi svom klubu mozete pruziti i nama da dajete?", umjesto "sta mi kao klub mozemo uraditi za vas navijace"

zasto bi evo recimo navijac celika isao na utakmicu celika, umjesto sebi kupio kutiju cigara i otisao na kafu sa rajom 2-3 sata da odmori zivce i dusu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#6390 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote:Pa navijaci su danas postali kupci, kao za bilo sta drugo.

Trenutno svi nasi klubovi gledaju navijace sa mentalitetom "sta vi svom klubu mozete pruziti i nama da dajete?", umjesto "sta mi kao klub mozemo uraditi za vas navijace"

zasto bi evo recimo navijac celika isao na utakmicu celika, umjesto sebi kupio kutiju cigara i otisao na kafu sa rajom 2-3 sata da odmori zivce i dusu?
Zato sto voli Celik?
todd_smith

#6391 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote:

Zato sto voli Celik?
kazem ti, danas su navijaci kupci, voli isti i nutellu, ne znaci da ce svaki dan teglu kupovati
Tomahawk11
Globalni moderator

#6392 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

To je bilo vise figurativno pitanje. Naravno, stvar je odredjivanja prioriteta.
jeza u ledja

#6393 Re: KUP BiH

Post by jeza u ledja »

Upravo tako.

I nije to tako zbog nas. To je tako jer je svijet postao takav. Pa nam je donio u kuce tv kanale sa bezbroj utakmica iz svijeta, a pokupovao sve sto valja iz zemlje.

Pitanje je treba li se tome ibretit i narednih 50 godina ili raditi nesto po tom pitanju, po novim pravilima.
todd_smith

#6394 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote:To je bilo vise figurativno pitanje. Naravno, stvar je odredjivanja prioriteta.
ne, ne razumijes

Ja sam iskrenog misljenja da se lojalan navijac postaje samo na dva nacina:

1. Porodicni odgoj

2. Trud kluba

Vecina danasnje djece i omladine nemaju to sto imamo mi koji smo iz ranih 90tih i ranije, jer nasi roditelji (barem o sarajlijama pricam ovdje) su ugradili u nas koliko toliko taj identitet zelje i sarajeva

Moja prva fudbalska utakmica na TVu bila gledajuci Brazil, stari vidio i rekao pusti to, imas svoj brazil u avliji i odveo me sl sedmice na utakmicu na Kosevo. I siguran sam da vecina raje ovdje ima neku slicnu varijantu. Evo forumasi ovdje imaju djecu, oni navijaju za klubove, nije dijete samo jedno jutro ustalo i reklo eh taj i taj.

Kod klubova i truda, da se naprave ponude u cijeni, clanarini, salovima dresovima i slicno. Tako nove generacije stvaras.

Posto ovo prvo postaje manje vazno nazalost kod vecine, pricam sirom BiH ostaje na klubovima da zavuku rukave i dovedu navijace na tribine, bilo to putem jeftinih karata, ili odlicnih utakmica i igraca, nebitno.

Danas ba ljudi izdvoje cvaju ko od sale za Acu Lukasa, a ne mogu istu cvaju za clansku kluba. Postala je to vise i stvar identiteta. Imas i Savez tu realno, KUP umjesto da se promovise, da bude na TVu, da se osjeti neka atmosfera kao FA CUP u Engleskoj, kod nas jbte Sarajevo i Zeljo pratis preko tekstualnog.
jeza u ledja

#6395 Re: KUP BiH

Post by jeza u ledja »

Mene je frapiralo kad sam procitao da je FKS jedino bilo u plusu prosle godine na evropskim utakmicama i utakmicama lige u kojim je bilo preko 10k gledalaca (Zeljeznicar, Sloboda i Siroki mescini). Dok klub poplati se kazne. Dok plati osiguranje. Dok plati eventualno struju ili sta li vec. :-)
Da nema publike, ne bi bilo ni kazni, a ne bi bilo potrebno ni toliko osiguranje+policija(za koju se placala neka suma). To prakticno znaci da bi klub financijski vise dobio da niko ne dolazi na stadion tokom ligaskih utakmica. :-)

Nego, nedostatak publike je kompleksan problem i tesko je ocekivati da se moze rijesiti preko noci, jer ima puno faktora koji ne ovise samo o jednom klubu.
Moje misljenje je da sto se tice samog kluba, da se stanje moze popraviti - 1) konstantnim uspjesima u Evropi; 2) renoviranjem stadiona i 3) dovodjenjem zvijezda u klub.
Sve ovo troje trenutno zvuci nedokucivo, mislim za FKS, a kamo li za druge, stoga ne ocekujem puno.
Ljudima danas fudbal dolazi kroz televizore. Oni zele pratiti lige sampiona, reprezentaciju, Pjanice, Dzeke, itd. Nasa liga nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa tim. Da imas bar jedan klub koji bar svake 3 godine udje u grupnu fazu EL, koji ima u svom timu redovne reprezentativce ili bivse reprezentativce pred penzijom (tipa Misimovic, ili eto neko tipa Sead Salihovic, Zlatan Muslimovic), i koji ima stadion koji je barem slickan ko onaj u Listici, to bi bilo drukcije. Da imas 2 takva kluba, u ligi (hvala bogu) od 12 klubova, e to bi tek bio haos.

I kad smo kod stadiona, ja mislim da je to jedan od glavnih razloga sto ljudi ne dolaze na tekme. Zamisli da neko ulozi 20 miliona, napravi stadion za 20k gledalaca, sa sve krovom, bez atletske, sa stolicama, koncesijama za hranu i pica, sa sve mokrim cvorovima i kurcima palcima, pa to bi bio hit.
Ovako, kad vidis nase stadione...ma samo kad vidis onu rasvjetu, znaci na TV, hoce ti nesto bit. I Bilino Polje izgleda ko kakav provincijski stadion, i onaj u SB, a kamo li Kosevo ili Grbavica, ili BB. Ono u Banja Luci i Tuzli izgleda grozno, bez obzira na nove tribine.
Ja se sjecam kad se Zetra obnovila i KK Bosna pocela igrati tamo. Dolazi raja, to hit pravi postao. Pola publike zene. Komforno, udobno. Ovo ono. Boli njih za kosarku.

I to sve da se uradi, dosli bi negdje na prosjek od 8000. Max 10000. Za FKS. Umjesto danasnjih 5000.

A to, sta dolazi iz kuce, porodicni odgoj i to. To je skoro pa nestalo.

Generalno mislim da ljudima treba "pribliziti" nas fudbal sa evropskom. Postigni to i uradio si pola posla. Znaci kad neki levat vidi ime tipa "Sead Salihovic" u dresu Sarajeva, da moze povezat jedno s drugim. Ili da moze povezat FK Sarajevo sa ne znam "Borusijom Menhengladbah", "Fiorentinom", "Liverpulom" itd. Ono, da mu nekad na AFH zaigra tako neko. Bar jednom godisnje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6396 Re: KUP BiH

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote:
Tomahawk11 wrote:To je bilo vise figurativno pitanje. Naravno, stvar je odredjivanja prioriteta.
ne, ne razumijes

Ja sam iskrenog misljenja da se lojalan navijac postaje samo na dva nacina:

1. Porodicni odgoj

2. Trud kluba

Vecina danasnje djece i omladine nemaju to sto imamo mi koji smo iz ranih 90tih i ranije, jer nasi roditelji (barem o sarajlijama pricam ovdje) su ugradili u nas koliko toliko taj identitet zelje i sarajeva

Moja prva fudbalska utakmica na TVu bila gledajuci Brazil, stari vidio i rekao pusti to, imas svoj brazil u avliji i odveo me sl sedmice na utakmicu na Kosevo. I siguran sam da vecina raje ovdje ima neku slicnu varijantu. Evo forumasi ovdje imaju djecu, oni navijaju za klubove, nije dijete samo jedno jutro ustalo i reklo eh taj i taj.

Kod klubova i truda, da se naprave ponude u cijeni, clanarini, salovima dresovima i slicno. Tako nove generacije stvaras.

Posto ovo prvo postaje manje vazno nazalost kod vecine, pricam sirom BiH ostaje na klubovima da zavuku rukave i dovedu navijace na tribine, bilo to putem jeftinih karata, ili odlicnih utakmica i igraca, nebitno.

Danas ba ljudi izdvoje cvaju ko od sale za Acu Lukasa, a ne mogu istu cvaju za clansku kluba. Postala je to vise i stvar identiteta. Imas i Savez tu realno, KUP umjesto da se promovise, da bude na TVu, da se osjeti neka atmosfera kao FA CUP u Engleskoj, kod nas jbte Sarajevo i Zeljo pratis preko tekstualnog.
Ne razumijes ti. Kad sam rekao: ''Zato sto voli Celik?'', upravo sam mislio na to da je sve manje onih koji dolaze na utakmice zato sto vole klub.
Prica o porodicnom usmjeravanju je nesto drugo. Stoji da je tako, mada nije pravilo.
O trudu klubova sam pisao i na temi PL BiH. Tu bih se slozio s tobom.
phillie

#6397 Re: KUP BiH

Post by phillie »

todd_smith wrote:
Tomahawk11 wrote:

Zato sto voli Celik?
kazem ti, danas su navijaci kupci, voli isti i nutellu, ne znaci da ce svaki dan teglu kupovati
Robijasi ne vole nutelu... :D samo cipiripi :D

Al slazem se sa todom, jbg koliko muzike toliko i para ( raji vise dozlogrdile ovakve utakmice), jer dobra utakmica je u BiH incident. A kad se tome jos nadoveze i politika klubova i rad vecine Uprava, onda imamo ovo sto imamo
todd_smith

#6398 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

a termina za srijedu jbte svaka cast nema sta :-)
Charuga
Globalni moderator

#6399 Re: KUP BiH

Post by Charuga »

Kad su termini? Poslije podne namaza ... :mrgreen:
todd_smith

#6400 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Charuga wrote:Kad su termini? Poslije podne namaza ... :mrgreen:
Sarajevo u 13.30h. Srijeda. Ostali su valjda isti.

Pa ako bude 200 osoba evo glave :lol:
Post Reply