Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
gidra

#6376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Da završimo sa pričom ko je vlasnik Telemacha.
"Britanski investicioni fond Mid Europa Partners, koji je vlasnik brojnih telekomunikacionih kompanija širom Evrope (Aster u Poljskoj, Invitel u Mađarskoj, Orange u Austriji), zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) vlasnik je Total TV regionalne platforme, Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji, koji zajedno sa kompanijom Telemach u Bosni i Hercegovini, posluju kao jedinstvena telekomunikaciona grupa u regionu."

http://www.mideuropa.com/

I još sam našao ovaj članak, sad koliko ima istine ne znam. Vipnet ulazi na bh tržište.
http://www.haber.ba/biznis/biznews/1072 ... ziste.html
StupskaBitanga

#6377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Pa stvaranjem grupacije United group je da bi se dobilo više na vrijednosti a da će se prodati hoće a sigurni kupac je UPC s kojim je MEP već poslovao
motorola01

#6378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Samo da prijavim da izgleda opet cijela Zenica nema ni neta ni televizije od 8-9 sati.Takodjer da prijavim da nEMA ni alternativnih kanala za koje oni tvrde da ih puste i zbog cega nam nisu prosli mjesec umanjili racune za koliko su trebali.
Nahebem im se svima...

Hvala
Maharadza

#6379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

motorola01 wrote:Samo da prijavim da izgleda opet cijela Zenica nema ni neta ni televizije od 8-9 sati.Takodjer da prijavim da nEMA ni alternativnih kanala za koje oni tvrde da ih puste i zbog cega nam nisu prosli mjesec umanjili racune za koliko su trebali.
Nahebem im se svima...

Hvala
Mora da je opet neki Dedo sa motikom presjekao optiku koja je na svega 20cm ispod zemlje?! Ili jednostavno rade opet 'nadogradnju sistema'. :lol::mrgreen:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
StupskaBitanga

#6380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Jedan od dokaza neozbiljnosti Pinka i kako kradu
i vi ovo hoćete pod svaku cijenu ?????
Image
seoBIH

#6381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Sta je tu problem !? :)
StupskaBitanga

#6382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

jel se ti zezaš ili šta
Skinuti sa YT klip sa logotipom BBC i emitovati ga na televiziji je krivično djelo
sencobih

#6383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

StupskaBitanga wrote:jel se ti zezaš ili šta
Skinuti sa YT klip sa logotipom BBC i emitovati ga na televiziji je krivično djelo
ovi legalisti skinu sa neta na hiljade giga filmova i jos se fale o tome javno kako im to omogucava telemahov brzi net, a onda pricaju o klipu sa YT kako ga nelegalno na pinku emituju, svasta ces i ovdje procitati
Maharadza

#6384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
StupskaBitanga wrote:jel se ti zezaš ili šta
ovi legalisti skinu sa neta na hiljade giga filmova i jos se fale o tome javno kako im to omogucava telemahov brzi net, a onda pricaju o klipu sa YT kako ga nelegalno na pinku emituju, svasta ces i ovdje procitati
Razlika je kada ja sebi PRIVATNO skinem da pogledam i kada to jedan JAVNI/PRIVATNI EMITER PRIKAŽE! Svašta ćeš pročitati ovdje! :oops:
dječak sa šibicama

#6385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Brate, pa Senadova tv 90% programa popunjava spotovima, mislis da ih placa, autorska prava :D

I ne samo Senadova, svaka jbn televizija to radi.

Bezveze glumis advokata Telemachu, fakat uzaludan posao. Po ovom pitanju im nema izgovora. Osim prezvakanog "Pink je djigera".
StupskaBitanga

#6386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Razlika je kada ja sebi PRIVATNO skinem da pogledam i kada to jedan JAVNI/PRIVATNI EMITER PRIKAŽE! Svašta ćeš pročitati ovdje! :oops:
:thumbup:
Maharadza

#6387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

dječak sa šibicama wrote:Brate, pa Senadova tv 90% programa popunjava spotovima, mislis da ih placa, autorska prava :D

I ne samo Senadova, svaka jbn televizija to radi.

Bezveze glumis advokata Telemachu, fakat uzaludan posao. Po ovom pitanju im nema izgovora. Osim prezvakanog "Pink je djigera".
Zašto onda senadovi "klipovi" nemaju znak BBC-a ili neke druge televizije u ćošku? Još ćeš nas ovdje početi uvjeravati kako je to "fatamorgana" i kako nam se "čini" taj logo?! :lol:
sencobih

#6388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

izvinite, nisam znao da se privatno smije krasti
StupskaBitanga

#6389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

izvini ali pink traži 6-7 ovakvih kanala u analogiji i plus CATV operater plaća Pinku za ovo 1euro. Ima još po netu bezbroj slika od titlova skinutih neta i sl.
iceman2010

#6390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

hahaha

Prvo ovo nije nikakav dokaz. Drugo, bas mi drago kad vidim koliko nekima smeta. To govori vise nego bila kakva reklama.

Meni sura dosao, pa smo sinoc nagledali se filmova. :-) Voli covjek filmove!

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Maharadza

#6391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

iceman2010 wrote:hahaha

Prvo ovo nije nikakav dokaz. Drugo, bas mi drago kad vidim koliko nekima smeta. To govori vise nego bila kakva reklama.

Ma razumijemo mi to, nije vam lako do sada bilo bez ijednog pravog filmskog kanala u šemi pa ste iste morali skidati na onom sporijem net-u! :oops:
StupskaBitanga

#6392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

gledajuci ove naslove filmova svi su bili na našim kanalima kako zemaljskim kako kablovskim pa vi pričajte šta hoćete
Evo večeras OBN daje pravo dobar film :thumbup:
sencobih

#6393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

svasta je moguce,, ali opet da neko ulozi gomilu para u nekakav projekat od 100-tinjak kanala, a da pritom nije regulisao autorska prava, ne cini mi se pametno, haj sto emituje kod nas ne bi me cudilo al u cijeloj europi , vidjecemo neko ce se valjda buniti ako bude tako, ali dok je nama krajnjim korisnicima besplatno nemamo se sta buniti, a trebali bi jedino sto nece i nama da puste te kanale u semu
pathyeshme

#6394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

Pa nisu travu pasli da to rade. Sigurno postoji neko racionalno objašnjenje za ovo tipa da im je BBC dao suglasnost.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
StupskaBitanga

#6395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

pathyeshme wrote:Pa nisu travu pasli da to rade. Sigurno postoji neko racionalno objašnjenje za ovo tipa da im je BBC dao suglasnost.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
Možeš misliti da jeste ono BBC i Pin jarani
Evo još jednog kanala iz te bogate Pink ponude, Pink and roll
Image
van helsing

#6396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

sencobih wrote:svasta je moguce,, ali opet da neko ulozi gomilu para u nekakav projekat od 100-tinjak kanala, a da pritom nije regulisao autorska prava, ne cini mi se pametno, haj sto emituje kod nas ne bi me cudilo al u cijeloj europi , vidjecemo neko ce se valjda buniti ako bude tako, ali dok je nama krajnjim korisnicima besplatno nemamo se sta buniti, a trebali bi jedino sto nece i nama da puste te kanale u semu
Odlican post. Svaka cast.
Dalje,vecina kabl/iptv operatera ili su ubacili ili ubacuju Pink kanale u programsku shemu,samo Telemach nece.
E sada se ja pitam sta je to,jesu li operateri sto imaju Pink kanale budale,a ovi sto nece da uvrste pametni?

Tapatalk 2
BHF_Manijak

#6397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BHF_Manijak »

Jes' da upadam k'o grom iz vedra neba :mrgreen: ali, je l' ima jos neko da mu nije povecana brzina neta??? :? Tek sam sad i vidio da su najavili povecanje brzine, medjutim meni je i dalje 6MB/s, a ne 8! :roll:

PS restartov'o sam modem naravno!
didgeridoo

#6398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

svasta ces ovdje procitati i vidjeti...
ne mogu vjerovati da odrasli ljudi mogu biti tako ograniceni...
pa covjece, ako na tv-u gledas film od neke major kuce (mgm, 20th century, miramax, disney, sony,...) znaci li to da taj tv kanal nema pravo pustiti taj film jer je to necije anamo vlasnistvo?!
postoje tzv. ekskluzivna i neekskluzivna tv prava...
pink za ove tv kanale je otkupio 70% ekslkuzivnih (znaci samo oni mogu pustati)...medju tim filmovima su avatar, kumovi, pirati s kariba, matrix, gladijator... i 30% neekskluzivnih (te filmove moze pustati bilo ko ko otkupi prava)...

hebote sto vas zulja ova neimastina pinka...
nepravda, pa to ti je... (calimero)
kakavdanakneiskustvu

#6399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

motorola01 wrote:Samo da prijavim da izgleda opet cijela Zenica nema ni neta ni televizije od 8-9 sati.Takodjer da prijavim da nEMA ni alternativnih kanala za koje oni tvrde da ih puste i zbog cega nam nisu prosli mjesec umanjili racune za koliko su trebali.
Nahebem im se svima...

Hvala

ja imam cijelim dan net i tv u novoj zenici,par sati nisam bio u kući,jedini tad da možda nije bilo
and

#6400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

iceman2010 wrote:hahaha

ma neka konkurencije.nadam se da će ovaj potez nama donijeti neko sniženje cijena ili neke druge pogodnosti.
ako si pink čekao da se nagledaš filmova,onda mi te baš žao.
Locked