Kikibombona wrote:Zanimljivo je kako isti ovi sto svim silama pokusavaju izjednaciti postenu i pravednu borbu jednog sa borbom diktatorskog manijaka i umobolnih vjerskih fanatika, zamjere SRBIMA izjednacavanje strana. Kao, vi moralni i posteni, grozite se od izjednacavanja, uvijek ste na strani zrtve.... E tugo jesenja. Vi bi se ponasali isto kao Srbi da ste na njihovom mjestu. To je 100%.
Ove optuzbe nisu nikakva novost. Ja ih ismijavam vec dvije godine. Placene lazi od strane Turske i zaljevskih babuna. Dovoljno je reci da se u redovima YPG bori 14% Arapa, da su lideri svih arapskih plemena pristupili YPG. Pored toga, uz YPG se bore arapske jedinice koje imaju vlastiti komandni lanac poput Al Sanadid. Ti momci su porucili da su do kraja sa YPG i da idu gdje god YPG krene. Pripadnici su velikog arapskog plemena Shammar. Sa YPG se bori cak i tzv. FSA, koalicija Burkan al Firat. Oni su prvi dobacili ove turske navode i porucili da se prestane izmisljati i remetiti sloga medju grupama koje se bore protiv ISILa. Cak su i 'predstavnici revolucije', tzv. SHOR ili 'ubleha iz Londona' dosli na lice mjesta i demantovali turske navode. Amerikanci su isto demantovali. Redur Helil, glasnogovornik YPG, je opet porucio da su svi novinari u Rojavi dobrodosli. Pa eto, neka neko vec jednom dodje i zabiljezi zlocine. Al nece niko, jer ih nema....
Ja mislim da pojedinci koji pokusavaju izjednaciti strane zapravo peru savjest je podrzavaju zatucane vjerske fanatike i manijakalnog diktatora.

pa nisu srbi bugi vugi..jebte..kako to tako generalizujete...
pogresna je politika,ko sto je pogresno misljenje onih koji tu politiku podrzavaju iako naravno imaju pravo na isto.ko sto je pogresna asadova politika...
ko sto nisu ni svi arapi teroristi...
ko sto je cinjenica,da ti ne mogu ni simpatizeri islamista nit asadista prigovarat zbog kurdske borbe za opstanak,jerbo su realno zasad s najciscim obrazom dole...
to je njihova stvar sta ce i kako ce odlucit i kojim ce putem krenut,bez obzira kako se mi ovde zajebavali i jedni druge provociarli ne?
druga stvar,ja mislim bar,u takvoj sredini zivim,da se nikad nisu svi pripadnici naroda izjednacili sa politikom svog vodjstva.i ne treba,to je pogresno,po meni nacionalizam je posljednje utociste hulja jel tako nekako?
manje generalizacije,manje uvreda,pezorativnih govorancija,..i bidne svima namah bolje ne?