Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#63726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote:
c_g wrote:
vkmiro wrote:To mnogima ništa ne znaci,svima je poskupilo a samo neki su dobili to unapređenje.
Pa plati više paket pa ćeš da dobiješ ove pogodnosti.
On bi da plaća 50km i da ima sve kao i ja što plaćam 90km. :lol:
A budimo realni, poskupili su i ovima koji nisu dobili neke benefite.
Ali u drugu ruku, prebacili su dosta kanala u osnovne pakete, recimo da se smisao proširenog i gubi kako su ove HD prebacili u manje pakete.
Možda kompenzuju Pinkovima koji bi opravdali cijenu proširenog ali vidjećemo eto :thumbup:
Uglavnom, ne treba izjednačavati najjeftinije i najskuplje pakete, ali ne treba ni zanemarivati korisnike na najmanjim paketima jer vjerujem da ih ima najviše.

Davao sam prijedlog kao i gospodin Miro da se podeblja socijalni internet recimo, da bude upotrebljiv, znači sa 0.5MB na nekih par da povećaju i neće se ljudi buniti zbog te 3KM, opravdali bi cijenu a za kompaniju to nije udar.
A vala i nama ostalim da se podeblja upload, pa megabit, megabit ali i to je znak dobre volje za korisnike ako su već primorani da poskupe usluge održavanja.
@avaks,
Povodom dostavljenih prijedloga ćete biti kontaktirani. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
crnivrag

#63727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

@Telemach

Da li je u planu da se implementira novi webmail servis koji već godinama postoji u okviru SBB i Telemach CG mreže:

https://webmail.sbb.rs/
https://webmail.telemach.me/

Dok naš webmail izgleda prilično jadno, i nije povezan sa "Moj Telemach" portalom, kao kod njih, gdje je moguće koristiti 500 MB prostora i otvoriti do 5 e-mail adresa putem portala.

Naš webmail: http://webmail.telemach.ba/

Inače postoji SBB-ova implementacija na "Moj Telemach" portalu, ali nikad niste implementirali taj webmail u okviru Telemach ponude:

Image

Također postoji i implementacija Unifi Travel usluge koju mi kao jedina kompanija United Grupe nemamo u ponudi, a npr. je placeholder na portalu:

Image

A i sve članice United Grupe su uvele uslugu vraćanja TV sadržaja putem resivera 7 dana unazad, samo je kod nas još uvijek tu uslugu moguće koristiti do 3 dana unazad.
Last edited by crnivrag on 19/03/2018 15:06, edited 1 time in total.
tnt-tunja

#63728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Telemach wrote:
tnt-tunja wrote:Iz kojeg razloga mi svaki kanal koji gledam nakon odredjenog vremena ode na pauzu?
Nakon toga moram refresh stranicu???
Telemach molim za pojašnjene!
@tnt-tunja,
Ubrzo ćete biti kontaktirani. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
Nazalost morao sam otputovati, tako da bih vas zamolio da mi se javite na forumu za dodatne informacije. Hvala
Hakiz

#63729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

A šta mi koji imamo samo analognu kablovsku i samo onaj internet od 15 KM? I nama će poskupiti.
crnivrag

#63730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Hakiz wrote:A šta mi koji imamo samo analognu kablovsku i samo onaj internet od 15 KM? I nama će poskupiti.
Da poskupiće za 1.90 KM i to od 01.04.2018.

Odnosno na računu za april koji će ti doći u maju će biti povećana cijena za ovu sumu.
Kralj Tvrtko I.

#63731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Koristim par godina mail na @telemach.ba a nisam ni znao da postoji webmail :D

Ja svoj pregledam na mozzili
Hakiz

#63732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

crnivrag wrote:
Hakiz wrote:A šta mi koji imamo samo analognu kablovsku i samo onaj internet od 15 KM? I nama će poskupiti.
Da poskupiće za 1.90 KM i to od 01.04.2018.

Odnosno na računu za april koji će ti doći u maju će biti povećana cijena za ovu sumu.
Znam to. Nego, svi sa poskupljenjem nešto malo dobiju, a mi?
Maharadza

#63733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

PriNc_ba wrote:
zateznistub wrote:
Inok wrote:ako želiša da telemah WIFI funkcioniše kupi neki TP-LINK ruter i poveži sa postojećim od telemaha, samo tako ćeš imati dobar WIFI jer njihovi ruteri su smeće što se tiče WIFI.
Hvala ti na savjetu ali mi nije ni na kraj pameti još davati pare na opremu koja bi trebala raditi onako kako obećavaju.
ja koliko znam nesto sto se daje gratis bi trebalo prihvatiti kako i jeste. modemi s integrisanim wi fi-em su realno smece u vecini slucajeva ali isto tako su i gratis da korisnici koji nisu u mogucnosti ne kupuju i izlazu se troskovima. u vecim stanovima i kucama je to vec problem, jer su ovi njihovi predvidjeni za americko trziste gdje su kuce od kartona pravljene :D kupi sebi router, 15 KM imas po piku i rijesit ces problem. ili nastavi kukati i patiti se ;) a imas i opciju da odjavis uslugu da ides na drugog operatera gdje ces imati slicniih ili vecih problema ili ces mozda morati i kupovati opremu.
Vala kod mene ovaj cisco epc3928 pokriva čitav stan sa wifi-em uredno, iako je Alipašino u pitanju (znači debeli zidovi, armirani beton itd.) mada ću vjerovatno uskoro uzeti kakav dual band wifi router sa 5GHz signalom pa da imam full brzinu i preko wifi. :thumbup:
kokikol

#63734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

sem dodavanja novih kanala ništa se više unaprijediti i ne može a cijene skaču li skaču
Hakiz

#63735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

kokikol wrote:sem dodavanja novih kanala ništa se više unaprijediti i ne može a cijene skaču li skaču
Brzina interneta. Vrijeme besplatnih razgovora ili sa kim se mogu obavljati besplatni razgovori kod fiksne telefonije. A kada je riječ o uvođenju više kanala, moguće je uvoditi kanale drugačije od ovih koji već postoje. Ne treba još sportskih, filmskih, kanala sa crtanim filmovima, toga ima dovoljno. Ali ozbiljnih dokumentarnih kanala, kanala sa DIY tematikom, obrazovnih, kultura itd, takvih kanala je malo ili i ne postoje. Neka uvode takve. Ja bih zbog takvih kanala konačno prešao samo sa analogne na neki od digitalnih paketa. Sve dok postoji 200 filmskih, 150 sportskih, 100 reality kanala a ni jedan kanal na kojem bi Bob Ross pokazivao kako se slikaju oblak ili lišće na stablu, kako se prave stol ili stolica, kako i šta spakovati za put a da se nosi što manji i lakši kofer, kako snimati amaterske fimove, fotografisati, šiti, vršiti opravke u kući, praviti stvari itd barem ja ne vidim smisao u kupovanju novih, skupljih paketa. Plaćao bih više nešto šta ne bih koristio.

Znam da sam jedan od rijetkih koji ima ovakve želje, ali imam ih.

Ne mora biti do Telemacha. Možda takve emisije i ne postoje pa ih Telemach ne može ni ponuditi. Ali, onda svakako nemam potrebu za uzimanjem nekog drugog paketa.
kokikol

#63736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Hakiz wrote:
kokikol wrote:sem dodavanja novih kanala ništa se više unaprijediti i ne može a cijene skaču li skaču
Brzina interneta. Vrijeme besplatnih razgovora ili sa kim se mogu obavljati besplatni razgovori kod fiksne telefonije. A kada je riječ o uvođenju više kanala, moguće je uvoditi kanale drugačije od ovih koji već postoje. Ne treba još sportskih, filmskih, kanala sa crtanim filmovima, toga ima dovoljno. Ali ozbiljnih dokumentarnih kanala, kanala sa DIY tematikom, obrazovnih, kultura itd, takvih kanala je malo ili i ne postoje. Neka uvode takve. Ja bih zbog takvih kanala konačno prešao samo sa analogne na neki od digitalnih paketa. Sve dok postoji 200 filmskih, 150 sportskih, 100 reality kanala a ni jedan kanal na kojem bi Bob Ross pokazivao kako se slikaju oblak ili lišće na stablu, kako se prave stol ili stolica, kako i šta spakovati za put a da se nosi što manji i lakši kofer, kako snimati amaterske fimove, fotografisati, šiti, vršiti opravke u kući, praviti stvari itd barem ja ne vidim smisao u kupovanju novih, skupljih paketa. Plaćao bih više nešto šta ne bih koristio.

Ne mora biti do Telemacha. Možda takve emisije i ne postoje pa ih Telemach ne može ni ponuditi. Ali, onda svakako nemam potrebu za uzimanjem nekog drugog paketa.
sumnnjam da može ići veća brzina interneta sa ovakom ifrastrukturom bez optike nema napretka u tom segmentu a da uvedu optiku druga bi pjesma bila što se tiče svega ali sumnjam da to žele ikada da urade
aj_ba

#63737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aj_ba »

Ljudi help!

Konekcija mi nije pucala bar 2-3 godine. Sve je za sad bilo ok.
Dobio sam Mac i kada god njega koristim, Internet puca ali skroz i na svim uređajima prestane raditi. Da li neko zna koje postavke trebam podesiti na ruteru ili kako to vec ide, kako mi se ne bi ovo dešavalo?

Hvala dobriii ljudi
Hakiz

#63738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

@kokilol

Ako ne žele ili ne mogu da unapređuju tehnologiju, korisnici trebaju izvući zaključke iz toga.

Ja kupio kod našeg zastupnika jedne firme proizvod. I htio da naručim drugi proizvod, nisu ga imali trenutno na stanju. Nikada mi ga nisu nabavili. Razumijem ja da se našem zastupniku na isplati naručivati samo za mene, skup trensport samo tog proizvoda, da je možda ucijenjen time da ako naruči meni jedan proizvod mora od te firme uzeti još neke prozivode koje možda nikada neće prodati itd. Razumjem ja da našem zastuniku nije lako.

Ali, meni je krajnji rezultat to da neću dobiti traženi proizvod.

A komapnija koja mi ne može obezbijediti uslugu ili proizvod iz svoje sfere poslovanja i to ako je još i zastupnik firme čiji proizvod kupujem nije kompanija kojoj se može vjerovati.

Njihovi interni problemi u poslovanju mene kao mušteriju ne interesuju. Kada dobro posluju ne polažu meni kao mušteriji račune, tako da ni njihovi problemi nisu nešto šta bi mene trebalo interesovati.
Last edited by Hakiz on 19/03/2018 16:29, edited 1 time in total.
kokikol

#63739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Hakiz wrote:@kokilol

Ako ne žele ili ne mogu da unapređuju tehnologiju, korisnici trebaju izvući zaključke iz toga.
Sve se može samo su potrebna ulaganja a hvala Bogu imaju pozamašan broj korisnika u ovoj državi
Hakiz

#63740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hakiz »

kokikol wrote:

Sve se može samo su potrebna ulaganja a hvala Bogu imaju pozamašan broj korisnika u ovoj državi
Dakle, ne želi se. A to je još gore.
afannedim

#63741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

kokikol wrote:

Ne u drzavi nego entitetu federacija
fusion_ba

#63742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

i Mrkonjić Gradu :mrgreen:
kormax

#63743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

aj_ba wrote:Ljudi help!

Dobio sam Mac i kada god njega koristim, Internet puca ali skroz i na svim uređajima prestane raditi. Da li neko zna koje postavke trebam podesiti na ruteru ili kako to vec ide, kako mi se ne bi ovo dešavalo?

Hvala dobriii ljudi
Isti problem imam sa prekidima u konekciji, dali neko zna sta je u pitanju
doff

#63744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Telemach

Da li u Zenici ovo lagano ukidate zračnu liniju?
Telemach

#63745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Hvala dobriii ljudi
@aj_ba,
Dostavite nam korisničke podatke u pp. Kolege će Vas pozvati i provjeri navedeno.
Telemach

#63746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Hakiz wrote:

@Hakiz,
Hvala na prijedlogu. Nadamo se da ćemo Vas uspjeti obradovati.
Telemach

#63747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:@Telemach

Da li je u planu da se implementira novi webmail servis koji već godinama postoji u okviru SBB i Telemach CG mreže:

https://webmail.sbb.rs/
https://webmail.telemach.me/

Dok naš webmail izgleda prilično jadno, i nije povezan sa "Moj Telemach" portalom, kao kod njih, gdje je moguće koristiti 500 MB prostora i otvoriti do 5 e-mail adresa putem portala.

Naš webmail: http://webmail.telemach.ba/

Inače postoji SBB-ova implementacija na "Moj Telemach" portalu, ali nikad niste implementirali taj webmail u okviru Telemach ponude:

Image

Također postoji i implementacija Unifi Travel usluge koju mi kao jedina kompanija United Grupe nemamo u ponudi, a npr. je placeholder na portalu:

Image

A i sve članice United Grupe su uvele uslugu vraćanja TV sadržaja putem resivera 7 dana unazad, samo je kod nas još uvijek tu uslugu moguće koristiti do 3 dana unazad.
@crnivrag,
Novosti i unapređenje servisa su uvijek u planu :) O svemu ćete biti blagovremeno obaviješteni.
typeOnegative

#63748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Inok wrote:
crnivrag wrote:
Inok wrote:ako želiša da telemah WIFI funkcioniše kupi neki TP-LINK ruter i poveži sa postojećim od telemaha, samo tako ćeš imati dobar WIFI jer njihovi ruteri su smeće što se tiče WIFI.
Kao što možeš vidjeti ja sam ovaj test gore radio putem 5 Ghz wifi mreže, i putem home gateway uređaja Ubee EVW327N, koji mi inače uvijek isporučuje punu brzinu putem 5 Ghz frekvencije.
Ne radi se o tome već o stabilnosti koje nema kada se udaljiš 3 metra od rutera, WIFI uopšte nije stabilan ili se non stop gubi, sa TP-Link ruterom taj problem se riješi.

To nije pravilo , imam Cisco i besprijekoran Wi-Fi po cijelom stanu , a i oko zgrade, tako da ne mozes na osnovu svog iskustva izjaviti da su smece jer nisu .
Pauza

#63749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pauza »

Telemach wrote:
Pauza wrote:Ima li kakva mahinacija da dobijem više od ovog Telemacha nego što plaćam zbog ovog poskupljenja. Mrsko mi je da ih sad ukinem pa da prelazim na konkurenciju, zar nije bolje da mi nešto daju gratis, smanje mjesečnu pretplatu za cenera i da ostanem kod njih? :wink: :wink: :izet: :izet:
@Pauza,
Poslali smo Vam pp.
How yes no! :izet: :izet: Što trolate, ništa vi niste poslali :D
Rugafet

#63750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Hvala dobriii ljudi
Probaj ovako, udji u ruter i stavi ga na kanal manji od 10, 6 npr.
Locked