Sirija

Locked
Danguba

#63701 Re: Sirija

Post by Danguba »

Slobodno me probudite ako oni nasi uzmu ono brdo. :D

:zzzz:
Bosanski_kralj

#63702 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

Ovdje se vode teže bitke nego u Siriji. :oops:

Mislim, svrstao sam se i ja na jednu stranu, pobunjeničku, jer mi je nekako glupo da budem na strani diktatora Asada i Gospodina Veto Na Rezoluciju U Srebrenici (negdje poznat i kao predsjednik Putin). Ipak ne pada mi na pamet da se toliko nerviram što je neko brdo, ili neka zgrada pala u ruke jedne ili druge strane.

Ohladite malo momci. Ovoliko Sirijom nisu opterećeni ni one izbjeglice što iz nje bježe. :mrgreen:
exliberal-ex

#63703 Re: Sirija

Post by exliberal-ex »

dječak sa šibicama wrote:

Sukayk, Smerch u akciji

Ovo je strasno....
Putnik ali stvarno

#63704 Re: Sirija

Post by Putnik ali stvarno »

[quote="husein_kapetan"]Vidim.. i cujem.. ali hadzo moj solidni..TEBI TVOJE A BOGAMI MENI MOJE..[quote="husein_kapetan"]

Predlauzem gornji post za post dana 12 Oktoubra, jer njime je receno tako puno I veoma je univerzaulno.

Ovu duboku misao mogao je reci I neki od rebela (drevna rijec na maternjem nam) I koji asadista I njegovo velicanstvo Salman Bin Abdulaziz,

Putko ali I vodja Carstva utrzka vaskolikim slobodama !

Mabruk gosn Kapetane :thumbup:

Tko ce ugoditi I dijeci I roditeljima, svi su ushiceni slicnim ali vidjenja su tako suprotstauljena, zato gornja misao toliko pleni, majke bi takodjer

mogle rec recimo

Vidim.. i cujem.. ali dijeco draga..TEBI TVOJE A BOGAMI MENI MOJE..
Maystor

#63705 Re: Sirija

Post by Maystor »

Ja sam prezadovoljan razvojem situacije. Ostvareni su opipljivi pomaci na više frontova istovremeno. Više se i ne sjećam kad je SAA nešto pomakla u Alepu, a samo juče su uzeli dosta toga. Jutros rusi tuku Ritian, Anadan i okolinu. Skoro čitava Gab visoravan je deratizirana. Momentum je definitivno na strani SAA na svim frontovima, a sjetite se kako je to izgledalo prije tri mjeseca. No kad je Kaso rekao "uskoro ćete vidjeti veliku promjenu u Siriji" neki mu se smijali.

Dobro jutro svijete
Bodkin

#63706 Re: Sirija

Post by Bodkin »

KUZNETSOV wrote:
solar7 wrote:Svaka cast revolucionarima i kod svih mihova i suhova oni se i dalje dobro drze protiv teroristicke ruske bande i ostalih pagana.Uspjece ono samo cjena ce biti velika jer samo puske i po koji tov imaju.Svaka im cast.
ma dok pucaju ovako lagano su pred moskvom :lol:

Image
:lol: zatekbira, opali rafal i pobjegne.
Bodkin

#63707 Re: Sirija

Post by Bodkin »

Danguba wrote:Slobodno me probudite ako oni nasi uzmu ono brdo. :D

:zzzz:
:lol: :lol: :thumbup:
Putnik ali stvarno

#63708 Re: Sirija

Post by Putnik ali stvarno »

U skladu sa prioritarnim humanitarnim pravom borcou & borinjou za pravico bu istakli znakove

Image

tako da kafiri ne mogu posle rec da nisu znali & da su na prijevaru ustreljeni - takodjer tak se bu izbeglou kasnije da pravednici budu pozivani u

Hague, gdje to svi dobro znamou svi sudci su kafirou, saloncov

Zivjeli borcov & borkininjeu za parvicou iz svih zemljou I samo jedne I istinite vere

klicimo

Medjunarodnou puska o sirijskou rame !!!
asurbanipal

#63709 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Klavikula wrote: mocni i premocni sumir, pa ovakav odgovor.
Ma to ti je pravi 'tenktualac :lol:

Image
asurbanipal

#63710 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

solar7 wrote: Pa znas ker asad je kriv sto su ovima malo narasle brade pa sad vise ne lice na pocetne revolucionare.Slatka mu vlast a svojim tutankanizmom ce ovakvih biti sve vise u Siriji.Revolucinari druze REVOLUCIONARI i to pravi a druga je stvar sto su ti ruje i asad drazi od ovih.

RevoluciJonari :lol:

Image
insomnia78

#63711 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

@jenanmoussa: In new speech, Nusra-chief Jolani offers €3 million to anyone who kills #Assad & €2 million for killing Hezbollah leader Nasrallah. @akhbar
I komentar H. Doornbosa :lol: :lol: :lol:
@HaraldDoornbos: At least one group with confidence in the euro. #Nusra
https://t.co/pfdIxd3aWF
A i ostali komentari su :lol: :lol: :lol:
@Apollo2008: @jenanmoussa @akhbar the guy is more likely to attacked by a drone for threatening the dollar supremacy :P
insomnia78

#63712 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Opet
@Jerusalem_Post: Mortar shells from Syrian civil war explode in Israeli territory http://t.co/n2TTPsMvmw #BreakingNews
Nisam, doduse vidio da je IDF potvrdio
walter kurtz

#63713 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Cbrt javi se drveniji nista od onog saxxxx prije bi zmiju za k....c ugrizao nego drveniji prisao :mrgreen:
Maystor

#63714 Re: Sirija

Post by Maystor »

walter kurtz wrote:Cbrt javi se drveniji nista od onog saxxxx prije bi zmiju za k....c ugrizao nego drveniji prisao :mrgreen:
a joj tebe. nije cbrt te orijentacije. on je zaljubljen u hadija
insomnia78

#63715 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ironmen

#63716 Re: Sirija

Post by Ironmen »

Ministarstvo odbrane Sirije saopštilo je večeras da se snage terorista iz Islamske države, Džebhat an-Nusra i Džejš al-Fatah – pod pod udarima ruske avijacije i pred ofanzivom regularne sirijske armije – povlače prema granici sa Turskom.

Navodno je vec odpocela predaja oruzja po rezimskim navodima..

Sad istina ili propaganda vidicemo.
Em2r

#63717 Re: Sirija

Post by Em2r »

Maystor wrote:
walter kurtz wrote:Cbrt javi se drveniji nista od onog saxxxx prije bi zmiju za k....c ugrizao nego drveniji prisao :mrgreen:
a joj tebe. nije cbrt te orijentacije. on je zaljubljen u hadija
Po zgradama sprejevima pise cbrt + hadi <3.
Ko kaze da umjereno radikalni nemaju srca.
oridjidji

#63718 Re: Sirija

Post by oridjidji »

Imali Udricha ovdje, on ima uvijek friskih informacija sa terena. Ovo sto mediji pisu kako su Assadovci osvojili 5 gradova oko Hame, vrlo vjerovatno su dezinformacije koje tek trebaju da zakotrljaju ofanzivu sirijske vojske. Poletnije je ratovati kada te navodno ide, nego kad je realnost drugacija.
Maystor

#63719 Re: Sirija

Post by Maystor »

insomnia78 wrote:Ups, nisu ni Kurdi bezgrjesni
http://www.aljazeera.com/news/2015/10/r ... 30815.html
čuj ovoga :D

kurdi su pleme, samo pola stepenice iznad arapa na civilizacijskom dnu
Maystor

#63720 Re: Sirija

Post by Maystor »

Ilustracija situacije u Alepu. Bježanija umjerenih terorista, invazija orka, a ponešto je i SAA zauzela u tom opštem ludilu

Image
Rampage

#63721 Re: Sirija

Post by Rampage »

Maystor wrote:
čuj ovoga :D

kurdi su pleme, samo pola stepenice iznad arapa na civilizacijskom dnu
Bilo je jutros i na euronews o ovome:

Syrian Kurds accused of ‘war crimes’ – Amnesty International

http://www.euronews.com/2015/10/13/syri ... rnational/
sumirprimus

#63722 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

asurbanipal wrote:
Klavikula wrote: mocni i premocni sumir, pa ovakav odgovor.
Ma to ti je pravi 'tenktualac :lol:

Image
ccc,sramotno,a sve fola naki vjernici...
oridjidji

#63723 Re: Sirija,zemlja koja nikad neće pasti....

Post by oridjidji »

sarajevoxxxx wrote:
Krushna mrva wrote:Koliko procitah Vlada Sirije je usla nazad u Homs, kljucno mjesto, cime je vehabije stavila u vrlo tesku situaciju. GOvori se o kljucnoj podjedi i da do konacne pobjede fali samo grad na sjeveru Alepo
- Vehabije su dale 5 milijardi dolara da panu Ihvanije u Egiptu. I to onda kada su Ihvanije nakon dvije godine rata u Siriji u kojeg se nisu mješali i zbog kojeg su ih kolumnisti saudijskig Šerkul Evsata razapinjali na stranicama tog režimskog lista jer tobože Siriji ne treba neutralan stav. I onda kada je stigla jasna i nedvosmislena osuda sirijskog režima, Saudija daje 5 milijardi da se skine Mursi i pravi potez od kojeg koristi ima samo Bešarov režim.

- Šta je opasno u ihvanskoj podršci sirijskoj revoluciji ? Pa to što Ihvanije kažu mi ne mrzimo šiite šiiti su muslimani. Nemamo ništa sa sektaštvom u Siriji i ne želimo da imamo. Ali bit ćemo uvijek uz sirijski narod i protiv režima koji ubija svoj narod.

- Najgore što se može desiti po vehabije je da sirijski rat sve manje bude borba šiita i sunita a sve više borba sirijskog naroda protiv režima. U toj situaciji poslat će Bešaru 5 milijardi dolara, ''samo da se pomogne napaćeni sirijski narod''.

- Ja se čak ne veselim ni ovom evropskom potezu stavljanja Hezbollaha na crnu listu terorističkih organizacija. Šta od toga ima sirijski narod ? Nema ništa, Hezbollah i dalje bez problema ratuje, a Evropa ga je i bez te odluke o stavljanju na crnu listu gledala sa podozrenjem, tako da u konačnici ništa suštinski se ne mijenja. Sa druge strane ''pogurala'' je urnebesnu saudijsku politiku o šiitima kao najvećoj prijetnji na Bliskom istoku jer eto i Evropa kaže da su šiiti opasni.

- Evropa neće nikad staviti na crnu listu vojsku koja avionima i tenkovima raketira civilna naselja. Na kraju i u Homs i u Kusajr su ušle regularne režimske snage i počinile pokolje, zašto su jedni stavljeni na crnu listu a drugi nisu ? Nisu jer bi Evropa time konačno osudila režim ? Ovako je samo pogurala sektaštvo u Siriji, pogurala mržnju.
Jedan neobjektivan post. Nabrojao si stvari koje radi Saudijska Arabija u kojoj zivi pozamasan broj siija i njihovoj politici prema siijama. Sto ne nabroja stvari koje radi Iran, a tice se njihove lose politike prema sunni muslimanima i uopste njihove politike u regionu?

Koliko vidim ni oni nisu cvjecke, gdje god su mogli upetljali su se, od Afganistana, Iraka, Libana, Jemena, Bahreina, cak i Saudijske Arabije gdje su najveci protivnici rezima. Ima ih cak i u BiH, trebas malo prosvrljati njihovim fb grupama i stranicama da vidis kako oni pisu generalno o BH muslimanima, pa onda govoriti o njihovom stavu prema nekome.

Konkretno dotakao si se Egipta i Sirije. Istina jeste da je Nur stranka koju su predvodili selefije ili ti ga vehabije, pomogle krvniku Sisiju da svrgne Mursija i rasturanje muslimanske brace, jedne od najstarijih islamskih organizacija drustveno-politickog karaktera.

Na kraju i ova ruska intervencija je sprega Rusije, Kine, Irana, koja treba potisnuti americku dominaciju nad Bliskim Istokom, ali na taj nacin siri se uticaj Irana, sto je daleko pogubnije po taj region jer upravo sve nevolje iz proslosti, pa i sadasnjosti, upravo poticu iz odnosa Irana i njima ravnopravnih konkurenata u regionu.
Drvosjeca iz Dejcica

#63724 Re: Sirija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Sada će Kiki & Co. tebi nešto pojasniti, drž' se dobro. :oops:
insomnia78

#63725 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Oj, dje 's to
Sa's vidjeti
:lol: