crnivrag wrote:Ne znam na kojoj si od pripojenih kompanija, ali kod mene je sve ok na Dobrinji na originalnoj Telemach ponudi (bivši BH Cabel Net).zateznistub wrote: aha, više nego odličan!
A na dobrinji kao i ti.
Moderator: Benq
crnivrag wrote:Ne znam na kojoj si od pripojenih kompanija, ali kod mene je sve ok na Dobrinji na originalnoj Telemach ponudi (bivši BH Cabel Net).zateznistub wrote: aha, više nego odličan!

Onda ti je u ulazu sigurno kuršlus sa signalom, ili čak i u čitavoj ulici.zateznistub wrote: A na dobrinji kao i ti.
s obzirom kako pojacalo visi u ormaru, ne bi me zacudilo... znas da sam ti pisao od kako sam uzeo uslugu da me internet sa prekidima handri, i sve kontam proci ce, ali jok...izludi me ovo pucanje veze...crnivrag wrote:Onda ti je u ulazu sigurno kuršlus sa signalom, ili čak i u čitavoj ulici.zateznistub wrote: A na dobrinji kao i ti.
Ja sam ih davne 2012-te zvao i nisao odustajao dok signal nisu naštimali na max., a inače sam prije toga čak imao i sjeckanje slike na kanalima.
Sad mi je kvalitet i jačina signala na TV-u 100%, a internet je uvijek online i brzina skoro uvijek blizu deklarisane, osima navečer npr. kad zna pasti za 10-15 Mbps, ali to mi je podnošljivo.
Mislim da tu treba tražiti da izađu hitno na teren i da urade sve što je potrebno da internet bude kako treba, inače zaprijeti raskidom ugovorazateznistub wrote: s obzirom kako pojacalo visi u ormaru, ne bi me zacudilo... znas da sam ti pisao od kako sam uzeo uslugu da me internet sa prekidima handri, i sve kontam proci ce, ali jok...izludi me ovo pucanje veze...
igram samo dvije igrice da ubijem vrijeme i kad mi izbaci ono coonnection slow ili lost a ostala mi samo crna da je ubacim, mudo bi svoje pojeo...
Kao što možeš vidjeti ja sam ovaj test gore radio putem 5 Ghz wifi mreže, i putem home gateway uređaja Ubee EVW327N, koji mi inače uvijek isporučuje punu brzinu putem 5 Ghz frekvencije.Inok wrote:ako želiša da telemah WIFI funkcioniše kupi neki TP-LINK ruter i poveži sa postojećim od telemaha, samo tako ćeš imati dobar WIFI jer njihovi ruteri su smeće što se tiče WIFI.
Ne radi se o tome već o stabilnosti koje nema kada se udaljiš 3 metra od rutera, WIFI uopšte nije stabilan ili se non stop gubi, sa TP-Link ruterom taj problem se riješi.crnivrag wrote:Kao što možeš vidjeti ja sam ovaj test gore radio putem 5 Ghz wifi mreže, i putem home gateway uređaja Ubee EVW327N, koji mi inače uvijek isporučuje punu brzinu putem 5 Ghz frekvencije.Inok wrote:ako želiša da telemah WIFI funkcioniše kupi neki TP-LINK ruter i poveži sa postojećim od telemaha, samo tako ćeš imati dobar WIFI jer njihovi ruteri su smeće što se tiče WIFI.
Hvala ti na savjetu ali mi nije ni na kraj pameti još davati pare na opremu koja bi trebala raditi onako kako obećavaju.Inok wrote:ako želiša da telemah WIFI funkcioniše kupi neki TP-LINK ruter i poveži sa postojećim od telemaha, samo tako ćeš imati dobar WIFI jer njihovi ruteri su smeće što se tiče WIFI.
https://telemach.ba/a33313/podrska/vije ... anala.htmlPremotavaj unazad još veći broj kanala
Korisnici Telemach digitalne televizije s D3 prijemnicima od sada mogu uživati u proširenoj listi kanala sa funkcijom TV unazad. 9 novih kanala na kojim je ova funcionalnost dostupna su: Pikaboo, TOP, Prva TV, HRT 2, Nat Geo Wild, Nova TV, Nickelodeon, O2 i RTL HR 2.
Usluga TV unazad besplatna je za sve korisnike DUO GRANDE Extra i Premium paketa kao i TRIO GRADNE Family I Extra Premium paketa, a ostali korisnici s D3 prijemnikom, uslugu plaćaju 3 KM mjesečno.
TV unazad samo je jedna od naprednih funkcija koje vam omogućava Telemach u okviru svojih digitalnih paketa. Kako biste saznali šta još ne trebate propustiti pogledajte na web stranici www.telemach.ba, pozovite kontakt centar na broj 1360 ili posjetite našu najbližu poslovnicu.
Vjerovatno zaboravili da i ti paketi imaju uključenu uslugu TV Unazad.Kralj Tvrtko I. wrote:A DuoNetGrande Family ništa ha?
@Pauza,Pauza wrote:Ima li kakva mahinacija da dobijem više od ovog Telemacha nego što plaćam zbog ovog poskupljenja. Mrsko mi je da ih sad ukinem pa da prelazim na konkurenciju, zar nije bolje da mi nešto daju gratis, smanje mjesečnu pretplatu za cenera i da ostanem kod njih?![]()
![]()
![]()
@zateznistub,zateznistub wrote:@tm
Wtf?
@tnt-tunja,tnt-tunja wrote:Iz kojeg razloga mi svaki kanal koji gledam nakon odredjenog vremena ode na pauzu?
Nakon toga moram refresh stranicu???
Telemach molim za pojašnjene!
OdgovoriToTelemach wrote:@zateznistub,zateznistub wrote:@tm
Wtf?
Imate pp.

To mnogima ništa ne znaci,svima je poskupilo a samo neki su dobili to unapređenje.crnivrag wrote:https://telemach.ba/a33313/podrska/vije ... anala.htmlPremotavaj unazad još veći broj kanala
Korisnici Telemach digitalne televizije s D3 prijemnicima od sada mogu uživati u proširenoj listi kanala sa funkcijom TV unazad. 9 novih kanala na kojim je ova funcionalnost dostupna su: Pikaboo, TOP, Prva TV, HRT 2, Nat Geo Wild, Nova TV, Nickelodeon, O2 i RTL HR 2.
Usluga TV unazad besplatna je za sve korisnike DUO GRANDE Extra i Premium paketa kao i TRIO GRADNE Family I Extra Premium paketa, a ostali korisnici s D3 prijemnikom, uslugu plaćaju 3 KM mjesečno.
TV unazad samo je jedna od naprednih funkcija koje vam omogućava Telemach u okviru svojih digitalnih paketa. Kako biste saznali šta još ne trebate propustiti pogledajte na web stranici http://www.telemach.ba, pozovite kontakt centar na broj 1360 ili posjetite našu najbližu poslovnicu.
Pa plati više paket pa ćeš da dobiješ ove pogodnosti.vkmiro wrote:To mnogima ništa ne znaci,svima je poskupilo a samo neki su dobili to unapređenje.
A budimo realni, poskupili su i ovima koji nisu dobili neke benefite.c_g wrote:Pa plati više paket pa ćeš da dobiješ ove pogodnosti.vkmiro wrote:To mnogima ništa ne znaci,svima je poskupilo a samo neki su dobili to unapređenje.
On bi da plaća 50km i da ima sve kao i ja što plaćam 90km.
ja koliko znam nesto sto se daje gratis bi trebalo prihvatiti kako i jeste. modemi s integrisanim wi fi-em su realno smece u vecini slucajeva ali isto tako su i gratis da korisnici koji nisu u mogucnosti ne kupuju i izlazu se troskovima. u vecim stanovima i kucama je to vec problem, jer su ovi njihovi predvidjeni za americko trziste gdje su kuce od kartona pravljenezateznistub wrote:Hvala ti na savjetu ali mi nije ni na kraj pameti još davati pare na opremu koja bi trebala raditi onako kako obećavaju.Inok wrote:ako želiša da telemah WIFI funkcioniše kupi neki TP-LINK ruter i poveži sa postojećim od telemaha, samo tako ćeš imati dobar WIFI jer njihovi ruteri su smeće što se tiče WIFI.
Kod tog provajdera, kojeg insinuiraš, nisam imao ovih problema i ne, nisam kupovao opremu...PriNc_ba wrote:ja koliko znam nesto sto se daje gratis bi trebalo prihvatiti kako i jeste. modemi s integrisanim wi fi-em su realno smece u vecini slucajeva ali isto tako su i gratis da korisnici koji nisu u mogucnosti ne kupuju i izlazu se troskovima. u vecim stanovima i kucama je to vec problem, jer su ovi njihovi predvidjeni za americko trziste gdje su kuce od kartona pravljenezateznistub wrote:Hvala ti na savjetu ali mi nije ni na kraj pameti još davati pare na opremu koja bi trebala raditi onako kako obećavaju.Inok wrote:ako želiša da telemah WIFI funkcioniše kupi neki TP-LINK ruter i poveži sa postojećim od telemaha, samo tako ćeš imati dobar WIFI jer njihovi ruteri su smeće što se tiče WIFI.kupi sebi router, 15 KM imas po piku i rijesit ces problem. ili nastavi kukati i patiti se
a imas i opciju da odjavis uslugu da ides na drugog operatera gdje ces imati slicniih ili vecih problema ili ces mozda morati i kupovati opremu.