SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

geoxx

#63676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geoxx »

Znaci izguglam tu opasnu grupu koja je dosla u Sarajevo i vidim da im je podrska otprilike proporcionalna jacini kluba. 20 ih na tribinama i to po komentarima su uglavnom predmet podsmijeha.

Koji je to navijacki transparent? Ja vidim transparent sa imenom kluba, a ne znam na cijem to NAVIJACKOM transparentu ne pise ime grupe, nego kluba?

I koja je njih navijacka grupa napala? Provucem kroz FB ovih par sto su uhapseni, ovaj stavlja sliku manijaka, ovaj hordi. Ako su to oni.
avetinja

#63677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by avetinja »

trocadero wrote: 15/01/2023 16:00 :lol:
Ja koliko vidim navijački transparent je identičan klubskom, grb i ime tima.
Da, tačno. Imaju i Manijaci transparente na kojima piše samo "Željo" i "1921", ali to su navijački transparenti od navijačke grupe, i druge navijačke grupe će to posmatrati kao plijen.
Isner wrote: 15/01/2023 16:14 Voždovac, to su oni što imaju stadion na krovu, oni nisu iz te price. Mislim da se zovu zmajevi ili tako nešto. Vjerovatno si mislio na FK Rad, oni su poznati po tim skinheds i naci sranjima, znam da su krajem devedesetih na smrt pretukli nekog njihovog glumca samo zato što su mislili da je Rom, jbg znao sam mu i ime.
Da, to su ti. Mislio sam na FK Voždovac, navijačku grupu Invalidi Voždovac. FK Rad je, također, dobar primjer, još ekstremniji, ali njih je malo više nego ovih i poznatiji su pa ih nisam uzimao za primjer. Imaju slike i videozapisi na internetu pa neka svako istraži ako ne vjeruje. Nisu samo oni izuzetak. Imaš OFK Beograd, FK Zemun, FK Radnički Valjevo, FK Borac Čačak koji su nižerangirani klubovi sa nacionalistima, fašistima i rasistima na tribinama.
tvojkomsija

#63678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tvojkomsija »

Ko god ide sa klupskim/nacionalnim obiljezjima u druge gradove i drzave...nije mi zao kad dobije batina.

Moj rodjeni brat da ode u Banja Luku u bh. dresu i najebe, rekao bih mu da je budala i sam sebi kriv, bmk.

Ne mozes slucajno obuci majicu sa simbolima ili slucajno ponijeti navijacku zastavu. Trazis-dobijes.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#63679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

avetinja wrote: 15/01/2023 16:41
trocadero wrote: 15/01/2023 16:00 :lol:
Ja koliko vidim navijački transparent je identičan klubskom, grb i ime tima.
Da, tačno. Imaju i Manijaci transparente na kojima piše samo "Željo" i "1921", ali to su navijački transparenti od navijačke grupe, i druge navijačke grupe će to posmatrati kao plijen.
Isner wrote: 15/01/2023 16:14 Voždovac, to su oni što imaju stadion na krovu, oni nisu iz te price. Mislim da se zovu zmajevi ili tako nešto. Vjerovatno si mislio na FK Rad, oni su poznati po tim skinheds i naci sranjima, znam da su krajem devedesetih na smrt pretukli nekog njihovog glumca samo zato što su mislili da je Rom, jbg znao sam mu i ime.
Da, to su ti. Mislio sam na FK Voždovac, navijačku grupu Invalidi Voždovac. FK Rad je, također, dobar primjer, još ekstremniji, ali njih je malo više nego ovih i poznatiji su pa ih nisam uzimao za primjer. Imaju slike i videozapisi na internetu pa neka svako istraži ako ne vjeruje. Nisu samo oni izuzetak. Imaš OFK Beograd, FK Zemun, FK Radnički Valjevo, FK Borac Čačak koji su nižerangirani klubovi sa nacionalistima, fašistima i rasistima na tribinama.
Covjece ovo su djeca od 2008 -2016 godista kakvi kurcevi najvijaci i navijacke grupe. Uz njih su kao navijaci dosli njihovi roditelji a ne navijaci kluba. Ocito je da si balav i da nemas djecu koja su se bavila sportom. Obisao sam sa svojim sinom pola Evrope sa klupskom majicom, zastavom, kacketom, salom Bosne i Hercegovine i niko nas nije ruzno pogledao jer smo bili sa djecom. Da smo bili sa nekim seniorima vjerovatno bi negdje i fasovali. Pokusavas da odbranis neodbranjivo. Rekao sam ti nafurani i nadrkani narkomani iz navijacke grupe Horde zla koji vjerovatno traze mjesto u toj grupi gdje ce ih gledati sa respektom. Na kraju niti su uzeli transparnet, nastetili su i svojoj navijackoj gripi i svome gradu a sebi nisu ni svjesni koliko. I ovo se desilo prvi put u 15 godina koliko se organizuje ovo takmicenje sta je naravno dobro i pokazuje da je u pitanju ne nesto sto se standardno desava u Sarajevu nego cisti idiotizam pojedinaca kojeim treba jebat mamu i marisat ih dok krv ne propisaju.
Ako mogu reci sretna okolonost ovme dogadjaju je dan prije ono sto su uradili balavci iz FK Zvijezda 08 u Bijeljini kad su zapisavali jednu od dzamija pa onda ovi fasisti iz rs-a ne smiju da dizu veliku buku jer nicim nisu osudili taj fasisticki cin. Ali i tu su u pitanju dvojica mladjahnih maloumnika a ne citav tim.
geoxx

#63680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geoxx »

tvojkomsija wrote: 15/01/2023 16:48 Ko god ide sa klupskim/nacionalnim obiljezjima u druge gradove i drzave...nije mi zao kad dobije batina.

Moj rodjeni brat da ode u Banja Luku u bh. dresu i najebe, rekao bih mu da je budala i sam sebi kriv, bmk.

Ne mozes slucajno obuci majicu sa simbolima ili slucajno ponijeti navijacku zastavu. Trazis-dobijes.
Pa ok to, recimo nije pametno ici bilo gdje sa transom Torcide, Manijaka, Delija i tih.

Medjutim, jel ja trebam strahovati ako kao navijac Podgrmeca iz Sanskog Mosta nosim transparent sa imenom tog kluba? Cak i ako ako udjem u huligansku glavu i primjenim njihovu shizo logiku, mislim da ne bi.

Mislim da se cak ni huligan sa dignitetom ne bi trebao ponositi uzimanjem transa navijaca koji se, pazi sad, zovu Bulke. I to je veoma upitno jesu njihovi navijaci. Nece navijac Torcide ici organizovano gledat revijalni turnir djece od 7 godina na kojem igra Hajduk, a kamoli ovi kojih nema 20 na seniorskim utakmicama.

Jedino ako se bas poklopilo da su ljudi i clanovi navijacke grupe, a da im pritom i djeca igraju za ovaj klub. Kakva koincidencija.
archi_a

#63681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Kat wrote: 15/01/2023 16:51
Nemoj ko da bi im riječ rekao. dEčica se zaigrala. :lol:
NediM17

#63682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Kaze sinoc mali ivica na prekodrinskom javnom servisu kako vlada "antisrpska histerija" u regionu.
Thorgerson

#63683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Dok ovdje jedni druge i trece ne pokolju nema nama mira.

Jednostavno je tako.

Previse smo glupi da rijesimo ove stvari na drugi nacin.

Jbt djeca od 12 godina ovako pjevaju, razmisljaju. Nevjerovatno.

I to sve dolazi od RODITELJA. Ni od koga drugog. P
Od RODITELJA.

Nista drzava, nista vucic, ovaj onaj.

Ko god ima dijete zna da je to tako. Mene dijete pita od toga zasto je nebo plavo, zasto je ona zastava te boje, zasto je neko crn, neko bijel itd.

Vidimo ta "objasnjenja" kod komsija.

Garantujem zivotom da su nasa djeca, najodgojenija i najnormalnija na balkanu. I zato ce najebat od ustasa i cetnika.
noviforumas

#63684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviforumas »

archi_a wrote: 15/01/2023 17:02
Kat wrote: 15/01/2023 16:51
Nemoj ko da bi im riječ rekao. dEčica se zaigrala. :lol:
Decici BIA znacke ispadaju iz dzepova dok skakucu :lol:
last mohicans

#63685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Sve su to mali četalji u nastajanju, još se digla kuka i motika u odbranu nevine dečice i njihovih roditelja. Mozda su koji od njihovih roditelja kao i onaj DJ šutali po Bijeljini bosnjačke glave. Skočila Bendzi, Katica, aj pomagaj, uništiše nam multi kulti narativ, a starica u sred centra grada silovana, eno onaj u Gorazdu ispred ulaza u glavu upucan, da ne nabrajam. Ni sumnjivca ni dizanja hampe, lagano. Samo se pitam da su u BG ili ZG neka naša djeca ili roditelji otišli sa obilježljima navijačkih skupina. Zaboravili mnogi kako su se navijači BiH topovskim udarima gađali na Marakani. Djecu, ne treba dirati, ali im trebaju treneri i organizator naglasiti kako se ponaša na ovakvim turnirima, a matore provokatore i treba nalupati.
archi_a

#63686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Banovaše nalog. :lol:
"Nije se desilo" , nastavimo sa narativom! :D
eltroxin

#63687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eltroxin »

archi_a wrote: 15/01/2023 17:26 Banovaše nalog. :lol:
Sta je bilo?
Optimus09

#63688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

Huligana i k.
To se dogovori na nekom mjestu van grada pa se mlatite koliko hocete.
Huligani malih muda,pate od kompleksa.
forumskivojnik

#63689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by forumskivojnik »

Evo ga ovdje :D
https://bosnainfo.ba/djeca-iz-panceva-n ... a-je-mala/
archi_a

#63690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

eltroxin wrote: 15/01/2023 17:33
Sta je bilo?
:D
Ma ništa, malena dEčica se malo raspEvala, na taktovima jedne poznate pEsmice, u dvorani na alipašinom. Al evo potrudili su se da se ukloni snimak, tako da je sve ok. Drago mi je da vidim da je nekima laknulo što snimak više ne postoji tako da "orgijanje" može da se nastavi. Važna je ispružena "SANU" ručica.
Naslovnica

#63691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

last mohicans wrote: 15/01/2023 17:21 Sve su to mali četalji u nastajanju, još se digla kuka i motika u odbranu nevine dečice i njihovih roditelja. Mozda su koji od njihovih roditelja kao i onaj DJ šutali po Bijeljini bosnjačke glave. Skočila Bendzi, Katica, aj pomagaj, uništiše nam multi kulti narativ, a starica u sred centra grada silovana, eno onaj u Gorazdu ispred ulaza u glavu upucan, da ne nabrajam. Ni sumnjivca ni dizanja hampe, lagano. Samo se pitam da su u BG ili ZG neka naša djeca ili roditelji otišli sa obilježljima navijačkih skupina. Zaboravili mnogi kako su se navijači BiH topovskim udarima gađali na Marakani. Djecu, ne treba dirati, ali im trebaju treneri i organizator naglasiti kako se ponaša na ovakvim turnirima, a matore provokatore i treba nalupati.
Malac igrao u AF Sporting, najnormalnije se nosio transparent kluba na gostovanja, dapače, roditelji imali kačkete sa natpisima Sporting Hooligans! :lol:
Nikada ni najmanje neugodnosti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#63692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

forumskivojnik wrote: 15/01/2023 17:37

Evo ga ovdje :D
https://bosnainfo.ba/djeca-iz-panceva-n ... a-je-mala/
Koliko ja znam ovaj turnir se igrao u Hollywoodu i u Hilsu a ne u Ramiz Salcin dvorani.
meridiyan

#63693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meridiyan »

Zbog napada na ekipu FK Zvezdara iz Beogradu ukupno je uhapšeno deset osoba. Svi uhapšeni će večeras biti prebačeni u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo
splinter

#63694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Ja sam siguran da rata neće biti sve dok su lavovi u Pionirskoj siti, a ključevi od iste u sigurnim rukama :thumbup:
archi_a

#63695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

hrasno38 wrote: 15/01/2023 17:45
Koliko ja znam ovaj turnir se igrao u Hollywoodu i u Hilsu a ne u Ramiz Salcin dvorani.
Komentar "nije se desilo" se odnosi upravo na ovaj snimak koji je postavljen. "nije se desilo" se odnosi upravo na izvođenje taktova poznate pjesme sa srpskog menija. "nije se desilo" se odnosi na trud da se snimak obriše da bi se napravila situacija da se pEvanje "nije desilo".
Last edited by archi_a on 15/01/2023 17:58, edited 3 times in total.
avetinja

#63696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by avetinja »

hrasno38 wrote: 15/01/2023 16:54 Covjece ovo su djeca od 2008 -2016 godista kakvi kurcevi najvijaci i navijacke grupe. Uz njih su kao navijaci dosli njihovi roditelji a ne navijaci kluba. Ocito je da si balav i da nemas djecu koja su se bavila sportom. Obisao sam sa svojim sinom pola Evrope sa klupskom majicom, zastavom, kacketom, salom Bosne i Hercegovine i niko nas nije ruzno pogledao jer smo bili sa djecom. Da smo bili sa nekim seniorima vjerovatno bi negdje i fasovali. Pokusavas da odbranis neodbranjivo. Rekao sam ti nafurani i nadrkani narkomani iz navijacke grupe Horde zla koji vjerovatno traze mjesto u toj grupi gdje ce ih gledati sa respektom. Na kraju niti su uzeli transparnet, nastetili su i svojoj navijackoj gripi i svome gradu a sebi nisu ni svjesni koliko. I ovo se desilo prvi put u 15 godina koliko se organizuje ovo takmicenje sta je naravno dobro i pokazuje da je u pitanju ne nesto sto se standardno desava u Sarajevu nego cisti idiotizam pojedinaca kojeim treba jebat mamu i marisat ih dok krv ne propisaju.
Ako mogu reci sretna okolonost ovme dogadjaju je dan prije ono sto su uradili balavci iz FK Zvijezda 08 u Bijeljini kad su zapisavali jednu od dzamija pa onda ovi fasisti iz rs-a ne smiju da dizu veliku buku jer nicim nisu osudili taj fasisticki cin. Ali i tu su u pitanju dvojica mladjahnih maloumnika a ne citav tim.
Prije svega, normalno komuniciraj. Ja tebe nisam vrijeđao. Tako možeš razgovarati sa svojim ukućanima, ali ne i sa mnom. Nisam balav, a ružno je spominjati tuđu djecu. Kada su te svi vrijeđali na temi o Premijerligi da si deda, star i senilan, ja sam te branio.

Drugi put ti ponavljam. Ne podržavam napad, ne branim napadače, osuđujem ih. Trebaju biti uhapšeni i kažnjeni u skladu sa zakonom.

Ono što sam napisao je da motiv za napad nije nacionalizam, nego navijački transparent. Ti ljudi koji su doveli svoju djecu razlikuju se od tebe zato što su oni vođe i članovi navijačke grupe, koji su isti taj transparent nosili na utakmice prvog tima, a sada su odlučili da nose i za podmladak. Vjerovatno je ovih 20 huligana to vidjelo na internetu i htjeli su uzeti transparent da se mogu pohvaliti kako su pobijedili druge navjače. To je bio motiv. To jeste glupo, osuđujem, pogotovo osuđujem upotrebu noža, ali nije nacionalnost bio povod o kojem se priča.

Ono što sam htio reći je to da sljedeći put organizator treba bolje organizovati obezbjeđenje. Ne zbog navijača, nikome ne bi moglo pasti na pamet da će se neko tući na dječijem turniru, nego zbog toga što je toliko ljudi na jednom mjestu. Ovi koji su nosili transparent od navijačke grupe neka sljedeći put ponesu običnu klupsku zastavu iz fan shopa. Oni koji misle da napadaju druge, neka zaobiđu turnire i neka idu na livade da se tuku.

Tačno je da ovo moglo otići u skroz kontra smjeru, da je mogla pasti mrtva glava pa da se digne cijela hajka.

Slažemo se oko svega, samo što sam ja napisao da su ih ovi napali zbog transparenta, a ne zbog nacionalnosti, a ljudi ovdje pišu kako Bošnjaci napadaju Srbe i podužu tenzije.
JohnnyS

#63697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JohnnyS »

Optimus09 wrote: 15/01/2023 17:35 Huligana i k.
To se dogovori na nekom mjestu van grada pa se mlatite koliko hocete.
Huligani malih muda,pate od kompleksa.
Pa i dogovorili su se na mjestu van grada :D
RIZVA

#63698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RIZVA »

Da turnir se igra i u Ramiz Salcin sali
archi_a

#63699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Ja iskreno nemam pojma ni gdje se sve igra ovaj turnir, ni da se igra. Eeeee, naš Ramize Salčine. :roll:
Last edited by archi_a on 15/01/2023 18:09, edited 1 time in total.
meridiyan

#63700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meridiyan »

Pa nisu bas tako "pjevali" kako bosnainfo.ba pise
Post Reply