Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Grean

#63676 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

Tomahawk11 wrote:Treba promijeniti i nama i njima iz fk u gp :mrgreen: :skoljka:
Pravimo nekakve kampove, tribine, terene, a nema nam ko igrati :roll:
Necu o nama ali komsinice pretjeruju.

Recimo da ovi zavrse teren i natkriju istok kao sto pricaju nekako mi to vaze vise nego tri uzastopne titule Zrinjskog.

Sportske uspjehe ne mozes garantovati, podrepi se, puno faktora igra ulogu. Papca su tek doveli nema ni pola godine.

Ne znam, ja to tako vidim a ima i drugacijih misljenja.
leškarenje

#63677 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

DaBogda im Papac bio do kraja života :thumbup: znači,Mehremic,Vranješ,Ubiparip ..
odlicno,samo neka nastavi....a plate pitaj cvrcka koliko su :(
avetinja

#63678 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Grean wrote:
Tomahawk11 wrote:Treba promijeniti i nama i njima iz fk u gp :mrgreen: :skoljka:

Recimo da ovi zavrse teren i natkriju istok kao sto pricaju nekako mi to vaze vise nego tri uzastopne titule Zrinjskog.

Sportske uspjehe ne mozes garantovati, podrepi se, puno faktora igra ulogu. Papca su tek doveli nema ni pola godine.

Nismo mi građevinski klub, neka fabrika ili slično. Mi smo fudbalski klub, tako da su trofeji ono čemu najviše trebamo težiti i čemu se najviše nadamo. Sve što se napravilo napravilo se zahvaljujući navijačima i donatorima. Ima uprava zasluge, ali nisu na nemoguć i mukotrpan način došli do para da ih ukivam u zvijezde. Što neko reče, idi u Olimpik pa namakni novac i pričaj šta si uradio. Lahko je kada dođeš u jedan od najvećih klubova u BiH.

Pošto kod nas sjede digitrondžije, neka lijepo uzmu računaljku i saberu koliko nas je koštao neizlazak u Evrupu, izgubljena titula i kup, izgubljena titula, a valjda ćemo sutra uzeti kup. Ali prije svega toga, neka izračunaju koliko je igrača otišlo i došlo i koliko se izgubilo para na totalno bezvrijednim igračima. Kada sve to stave na papir, ako se ne uhvate za glavu i ne zacrvene to znači da nemaju obraza.
leškarenje

#63679 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Treba ti 5 knjigovođa za to :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#63680 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Nigdje se na svijetu ne skidaju glave "upravama" kao kod nas, to je definitivno. :mrgreen:
avetinja

#63681 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

leškarenje wrote:Treba ti 5 knjigovođa za to :D
Minimum. :lol: Nigdje ne mogu naći listu igrača koji su dišli i prošli kroz Želju i Sarajevo. Star je godinu - dvije, ali je spisak kao dug u granapu.
leškarenje

#63682 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Sliver wrote:
leškarenje wrote:DaBogda im Papac bio do kraja života :thumbup: znači,Mehremic,Vranješ,Ubiparip ..
A i laznom Papetu je ko vakat da predje, opet, njima. :D
Pa on sa Papcem bi dar mar napravio :thumbup:
decko_sa_kovaca

#63683 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

leškarenje wrote:DaBogda im Papac bio do kraja života :thumbup: znači,Mehremic,Vranješ,Ubiparip ..
Vranjes i ubiparip su vrhunski fudbaleri druga je stvar sto trener to ne zna poslozit
Grean

#63684 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

avetinja wrote:
Grean wrote:

Nismo mi građevinski klub, neka fabrika ili slično. Mi smo fudbalski klub, tako da su trofeji ono čemu najviše trebamo težiti i čemu se najviše nadamo. Sve što se napravilo napravilo se zahvaljujući navijačima i donatorima. Ima uprava zasluge, ali nisu na nemoguć i mukotrpan način došli do para da ih ukivam u zvijezde. Što neko reče, idi u Olimpik pa namakni novac i pričaj šta si uradio. Lahko je kada dođeš u jedan od najvećih klubova u BiH.

Pošto kod nas sjede digitrondžije, neka lijepo uzmu računaljku i saberu koliko nas je koštao neizlazak u Evrupu, izgubljena titula i kup, izgubljena titula, a valjda ćemo sutra uzeti kup. Ali prije svega toga, neka izračunaju koliko je igrača otišlo i došlo i koliko se izgubilo para na totalno bezvrijednim igračima. Kada sve to stave na papir, ako se ne uhvate za glavu i ne zacrvene to znači da nemaju obraza.
Ne znam, decenije su prosle i niko qurcem nije mrdnuo, Grbavica se raspadala, mi nismo imali za pripreme kad je Varesanovic bio na klupi. Znaci neki ljudi su iz vizije napravili nesto i u jednom i u drugom klubu ali po nasem obicaju kad se nesto napravi to se obezvrjedjuje i zacas zaboravi.

Sta ste imali od Amarovih titula sem dugova koje je ostavio finansirajuci ih? Da mozete nas provocirati, to je jedino sto je ostalo od toga. Klub nije napravio nikakav pomak organizacijski. Najvrjednije iz tog perioda su igraci koje ste napravili, to makar i danas ima neki trag a titula vam je donijela jedno veliko nista.

Rim se nije napravio za jedan dan. Ima primjera iz svijeta i okruzenja, Chelsea, City, Arsenal, PSG, Rijeka, Osijek, cekali su a neki jos cekaju rezultate ulaganja i rada.

Pametovati je najlakse. Treba poci od sebe, sta smo u zivotu napravili i za koliko vremena. Ima ona standardna kokuzna, eh da je meni milion znao bih ja kako bi i sta bi, takvi nikad ne kazu napravit cu deset milja pa da krenem.
Grean

#63685 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

A sto se majoriziranih tice, to je druga prica u mnogim segmentima pa tako i u ovom, od FEAL-a, Violete, Stanica, Premiera isl. pa do onog da svaki Sarajlija kaze kako je ljepse trgovati i poslovati u Kiseljaku nego kod nas ali to je druga prica i nije za ove teme.
avetinja

#63686 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Grean wrote:Ne znam, decenije su prosle i niko qurcem nije mrdnuo, Grbavica se raspadala, mi nismo imali za pripreme kad je Varesanovic bio na klupi. Znaci neki ljudi su iz vizije napravili nesto i u jednom i u drugom klubu ali po nasem obicaju kad se nesto napravi to se obezvrjedjuje i zacas zaboravi.

Sta ste imali od Amarovih titula sem dugova koje je ostavio finansirajuci ih? Da mozete nas provocirati, to je jedino sto je ostalo od toga. Klub nije napravio nikakav pomak organizacijski. Najvrjednije iz tog perioda su igraci koje ste napravili, to makar i danas ima neki trag a titula vam je donijela jedno veliko nista.

Rim se nije napravio za jedan dan. Ima primjera iz svijeta i okruzenja, Chelsea, City, Arsenal, PSG, Rijeka, Osijek, cekali su a neki jos cekaju rezultate ulaganja i rada.

Pametovati je najlakse. Treba poci od sebe, sta smo u zivotu napravili i za koliko vremena. Ima ona standardna kokuzna, eh da je meni milion znao bih ja kako bi i sta bi, takvi nikad ne kazu napravit cu deset milja pa da krenem.
Ne možeš reći da nemaš ništa od titula. Danas od titula imaš status i ugled. Ne mogu te titule držati izvan vode pet godina. Zamisli da u tom trenutku nismo uzimali trofeje na šta bi klub ličio? Titule su ti donijele novac, koji je u tom trenutku bio potreban. To ti je jedan od glavnih razloga zašto se boriš za titulu. Zrinjski će sada uzeti ogroman novac zbog titule i već će biti u prednosti sljedeće sezone. Za pet godina, ako ništa ne osvoje, titula neće imati nikakav trag sem historijskog.

Ljudi jesu napravili pomake, ali da prvo vidimo uz koliku pomoć i koliko su napravili grešaka. Žele potpunu kontrolu i upetljanost u sve poslove. Jednim dijelom smo ovako završili zbog toga. Kao što rekoh, neka digitrondžije sračunaju koliko su para izgubili. To su sve ozbiljni poslovni ljudi, koji u svom biznisu ovakve stvari ne bi mirno posmatrali, a summnjam da bi im se i desile. I kako se priča, kada su preuzeli klub imali su na računu 6 miliona, a sada imaju 2 miliona. Generalni sponzor uložio 300 000 eura, a mjesečna plata Vranješa i Mehremića, inače totalnih promašaja, 12 odnosno 11 hiljada km. Kod nas kada neko ne krade već mu kip treba napraviti, ali nije to bez veze kada pogledaš kakvi su drugi.
leškarenje

#63687 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Jebo te sad sa pive,prica je i dalje mi im krivi..to pitanja jesi to dosao proslaviti titulu :D majke mi napustio sijelo :run: nevjerovatno da niko nijednom ne spomene kao su popusili kod vodstva 3:0,ili kako su ga primili na 2:1 u Novom Sarajevu :-) znači mit se širi kao smo ih mi zajebali za titulu :thumbup:
zipoo

#63688 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

Namjerno se pravis Indijanac. Niko, ali bas niko vas ne krivi ni za sto. Previse si umisljen.
leškarenje

#63689 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

zipoo wrote:Namjerno se pravis Indijanac. Niko, ali bas niko vas ne krivi ni za sto. Previse si umisljen.
Evo krpelja :kiss: e cuj ja umisljen ,pricam ti sta je i kako je,mozda ne krivis ti licno....a kako mozes reci niko vas ne tvrdi 8) sta je reci,jesi to radio anketu :D

Odoh jaro spavati,dvije noci budalesam s tobom do neka doba ovdje a ustajem u 6 :-) ne ide,sutra ti ranom zorom sve odgovorim sto napises :thumbup:
zipoo

#63690 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

leškarenje wrote:
zipoo wrote:Namjerno se pravis Indijanac. Niko, ali bas niko vas ne krivi ni za sto. Previse si umisljen.
Evo krpelja :kiss: e cuj ja umisljen ,pricam ti sta je i kako je,mozda ne krivis ti licno....a kako mozes reci niko vas ne tvrdi 8) sta je reci,jesi to radio anketu :D

Odoh jaro spavati,dvije noci budalesam s tobom do neka doba ovdje a ustajem u 6 :-) ne ide,sutra ti ranom zorom sve odgovorim sto napises :thumbup:
Nisam radio anketu. Znam sta pricamo izmedju sebe i sta mislimo. Tribine, kafe, drustvene mreze...
leškarenje

#63691 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Ma dobro :thumbup: ti svoje,ja svoje....nemam namjeru da te ubjedjujem u nesto sto ces ti opet protumačiti po svom .

Znam i ja sta se priča.Eno ti sad posta na vašoj temi gdje ide jedan novi mit kako je golman koji vam je branio protiv Veleza nekad u finalu kupa pustio gol Velezu :run: pa jebo te sve neke urote,a niko da se pogleda i vidi ima li šta do njega.Svako jebeno saopstenje kmecite na nekoga :P
decko_sa_kovaca

#63692 Re: Premijer liga BiH

Tri puta izgovorena laz postaje istina
leškarenje

#63693 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

decko_sa_kovaca wrote:Tri puta izgovorena laz postaje istina
Tako je :thumbup: zato ne treba lagati,može i nos narasti.
zipoo

#63694 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

leškarenje wrote:
decko_sa_kovaca wrote:Tri puta izgovorena laz postaje istina
Tako je :thumbup: zato ne treba lagati,može i nos narasti.
~Pinokio aka lesko
leškarenje

#63695 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Kme,kme....pitari ne zapinju protiv zrinjskog,kme,kme Krupa igra sa drugim timom protiv sviju samo zapnu protiv vas....kme,kme pustio golman Velezu gol.....kme,kme Beus vedri i oblaci....kme,ime svi kradu mi posteni....kme,kme zrinjski dao neregularan gol....kme,kme kmeeeeeee
decko_sa_kovaca

#63696 Re: Premijer liga BiH

Haj ne lazi
leškarenje

#63697 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Kmeeeee.....evo jedan pehar za najkmecavce :izet:
vryzas

#63698 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Grean wrote:

Nemoj o vama, haj malo o nama. :mrgreen:

Salzem se da se pretjeruje u nekim stvarima. Nema sredine, ima samo za ili protiv, crno ili bijelo...najgore sto npr. kod nekih nasih navijaca jedna losa stvar ponisti nekoliko dobrih. Realno, ova uprava FKŽ ima dosta pogresnih poteza, ali sa druge strane neke druge pozitivne stvari su vidljive golim okom...velike stvari.
Jbg. nas mentalitet je da ti niko ne valja. Ima onih koji su na kontra strani samo zato sto gledaju licnu korist poput onog sviraca. :kontrabas: Takve spodobe su persona non grata trenutno na Grbavici i udarena im je rampa sve dok je ova uprava na celu kluba.
Sa druge strane, smisao postojanja skoro svih sportskih kolektiva su rezultati, pogotovo u fudbalu koji je postao teska komercijala. Svi klubovi imaju neki svoj cilj, a navijaci ko navijaci uvijek traze i ocekuju maximum...sto je meni normalno.
U nasim okvirima instant uspjeh bez neke dugorocne strategije i plana ne donosi nista dobro. Imamo nekoliko primjera nekih sportskih kolektiva koji su nestali "preko noci" zbog ovakvih stvari. Sto se tice naseg fudbala, a i fudbala u okruzenju, temelje kluba bi trebali ciniti strucni treneri u OP, dobra skauting sluzba, trening kamp i ostala infrastruktura. Na to sve dodaj dobre "pozadince" u vidu administracije, marketinga i drugih operativaca, te na kraju upravu kluba koja ima viziju i strategiju. To je jedini nacin da napravis male pomake naprijed. Lako je zakljuciti da je ovo jedini ispravan put na osnovu pozitivnih primjera nekih klubova iz nekih drugih "malih" i siromasnih zemalja. Problem je izgleda sto ovi "nasi" nisu skontali ovo, a pod nasi mislim na veliku vecinu u BiH.
Nigdje nisam cuo da je neko kod nas rekao npr. "mi smo izradili (prepisali) razvojnu strategiju kluba koja ce biti dio statuta kluba(lupam), a u vezi s tim imamo kratkorocne, srednjorocne i dugorocni planove. Planovi su..."
Kod nas ovo jos uvijek ne fercera...mozda bude bolje kada dodje prava privatizacija i neki normalan zakon o sportu.
leškarenje

#63699 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

zipoo wrote:Šta si zaslinio nije ti 5. :-)
Image
zipoo

#63700 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

Kaze Baka da bi Zrinjski bio negdje u donjem dijelu serie A i vrlo dobar tim serie B :gunjastajl:
Locked