Grean wrote:Tomahawk11 wrote:Treba promijeniti i nama i njima iz fk u gp
Pravimo nekakve kampove, tribine, terene, a nema nam ko igrati

Necu o nama ali komsinice pretjeruju.
Recimo da ovi zavrse teren i natkriju istok kao sto pricaju nekako mi to vaze vise nego tri uzastopne titule Zrinjskog.
Sportske uspjehe ne mozes garantovati, podrepi se, puno faktora igra ulogu. Papca su tek doveli nema ni pola godine.
Ne znam, ja to tako vidim a ima i drugacijih misljenja.
Nemoj o vama, haj malo o nama.
Salzem se da se pretjeruje u nekim stvarima. Nema sredine, ima samo za ili protiv, crno ili bijelo...najgore sto npr. kod nekih nasih navijaca jedna losa stvar ponisti nekoliko dobrih. Realno, ova uprava FKŽ ima dosta pogresnih poteza, ali sa druge strane neke druge pozitivne stvari su vidljive golim okom...velike stvari.
Jbg. nas mentalitet je da ti niko ne valja. Ima onih koji su na kontra strani samo zato sto gledaju licnu korist poput onog sviraca.

Takve spodobe su persona non grata trenutno na Grbavici i udarena im je rampa sve dok je ova uprava na celu kluba.
Sa druge strane, smisao postojanja skoro svih sportskih kolektiva su rezultati, pogotovo u fudbalu koji je postao teska komercijala. Svi klubovi imaju neki svoj cilj, a navijaci ko navijaci uvijek traze i ocekuju maximum...sto je meni normalno.
U nasim okvirima instant uspjeh bez neke dugorocne strategije i plana ne donosi nista dobro. Imamo nekoliko primjera nekih sportskih kolektiva koji su nestali "preko noci" zbog ovakvih stvari. Sto se tice naseg fudbala, a i fudbala u okruzenju, temelje kluba bi trebali ciniti strucni treneri u OP, dobra skauting sluzba, trening kamp i ostala infrastruktura. Na to sve dodaj dobre "pozadince" u vidu administracije, marketinga i drugih operativaca, te na kraju upravu kluba koja ima viziju i strategiju. To je jedini nacin da napravis male pomake naprijed. Lako je zakljuciti da je ovo jedini ispravan put na osnovu pozitivnih primjera nekih klubova iz nekih drugih "malih" i siromasnih zemalja. Problem je izgleda sto ovi "nasi" nisu skontali ovo, a pod nasi mislim na veliku vecinu u BiH.
Nigdje nisam cuo da je neko kod nas rekao npr. "mi smo izradili (prepisali) razvojnu strategiju kluba koja ce biti dio statuta kluba(lupam), a u vezi s tim imamo kratkorocne, srednjorocne i dugorocni planove. Planovi su..."
Kod nas ovo jos uvijek ne fercera...mozda bude bolje kada dodje prava privatizacija i neki normalan zakon o sportu.