Sve im bolesno *ebemhusein_kapetan wrote:Sada vidjeh video "posjete" one djevojcice Bane ranjenom djecaku..
Za pogledati taj video..
Radi se o klasicnom nasilju (makar se o onoj njenoj materi radilo) nad maloljetnikom..
Pogledajte svakako ovaj video
https://twitter.com/AriMurad_/status/83 ... 67745?s=09
Sirija vol. 2
-
handžar88
#63651 Re: Sirija vol. 2
- fosna2014
#63652 Re: Sirija vol. 2
Tacna karta. Nusra uspjela odbraniti za sad mjesto Hit.

- fosna2014
- fosna2014
#63654 Re: Sirija vol. 2
http://app.debka.com/p/newsupdate/19945/The Syrian army is getting set for a general offensive to capture Raqqa, ISIS’ main stronghold in the country, according to military sources in Moscow. Bashar Assad is in a race for his troops to get there before the Turkish military, which has occupied part of northern Syria, jumps in first. Those sources stress that its conquest of Raqqa would give Turkey control of large parts of northern and eastern Syria, virtually partitioning the country into segments.
-
sarajevoxxxx
#63655 Re: Sirija vol. 2
Teško ranjavanje Abdulbasita od strane režima je jedan od desetina hiljada slučajeva ranjavanja sirijske djece od strane Asadovih i ruskih ubica. Prvo si rekao da lažem da je ranjavanje izmišljeno, i evo dječak je zaista ranjen, sve svjetske agencije uključujući AFP su prenijele tu vijest. Ostao je bez nogu jer režim uprkos rezolucijama UN-a o zabrani upotrebe barel-bombi i dalje nastavlja sa bombardovanjem. Koliko ima djece da su i gore ranjena a da niko nikada nije pisao o tome niti se za njih zna. I sada ubicama i fašistima muslimanima eliti iz Damaska smeta i ta jedna priča. Ubice bi da se o njima lijepo piše.handžar88 wrote:Sve im bolesno *ebemhusein_kapetan wrote:Sada vidjeh video "posjete" one djevojcice Bane ranjenom djecaku..
Za pogledati taj video..
Radi se o klasicnom nasilju (makar se o onoj njenoj materi radilo) nad maloljetnikom..
Pogledajte svakako ovaj video
https://twitter.com/AriMurad_/status/83 ... 67745?s=09
Naravno da režimu pravim ubicama ne odgovara da se govori o njihovim nedjelima tako da i treba očekivati da nastave sa poricanjem i da je govor o zločinima za njih tek puka propaganda.
- sunceKOtepsija
#63656 Re: Sirija vol. 2
Maystor wrote:Ratna razaranja su jedno, a državni zločin u kojem se buldožerima ravna jedan grad i pokušava izbrisati činjenica da su tu živjeli ljudi, određene etničke grupe, je nešto sasvim drugo. U novijoj istoriji, takvim nedjelima se mogu pohvaliti samo židovi, turci i agresori na ovim prostorima, 90-tih godina prošlog vijeka. I zato će, jednog dana, ovaj grad biti izvan države koja je nad njim počinila ovakav zločin. Sada to zvuči daleko, ali zvučalo je daleko i kada je Sadam Husein prašio cigane bojnim otrovima iz zraka. Danas ti cigani imaju svoju državu, zajedno sa naftom i svim drugim resursima.Krokodajl wrote:Nagradno pitanje, koji je ovo grad ?
Prije.
Poslije.
-
sarajevoxxxx
#63657 Re: Sirija vol. 2
Mislim da administracija treba da reaguje na ovo "prašenje cigana". Sadamovo ubijanje građana Iraka, radilo se o jednom od najvećih zločina i kao takvog ga treba tretirati, a ne ismijavati ga riječima "prašenje cigana".
- KAMI666
#63658 Re: Sirija vol. 2
Kako drugacije nzavati svjetske olose koje su dosle da prde dole po Siriji i da "sire demokraciju".sarajevoxxxx wrote:Mislim da administracija treba da reaguje na ovo "prašenje cigana". Sadamovo ubijanje građana Iraka, radilo se o jednom od najvećih zločina i kao takvog ga treba tretirati, a ne ismijavati ga riječima "prašenje cigana".
Ti trazis krivce na pogreesnoj strani , adresa ti je tamo washington, London, Tel Avivu, kurvi Evropi i pudlice zapadnjacke aka dupelizce nasoj braci po vjeri.
Nego sta nego cigani i to skupili najvece olose na jednom mjestu, sjeme im se zatralo.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#63659 Re: Sirija vol. 2
Mah, to ti je do kućnog odgoja...ne nerviraj sesarajevoxxxx wrote:Mislim da administracija treba da reaguje na ovo "prašenje cigana". Sadamovo ubijanje građana Iraka, radilo se o jednom od najvećih zločina i kao takvog ga treba tretirati, a ne ismijavati ga riječima "prašenje cigana".
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#63660 Re: Sirija vol. 2
O kome ti konkretno mislis ?KAMI666 wrote:Kako drugacije nzavati svjetske olose koje su dosle da prde dole po Siriji i da "sire demokraciju".sarajevoxxxx wrote:Mislim da administracija treba da reaguje na ovo "prašenje cigana". Sadamovo ubijanje građana Iraka, radilo se o jednom od najvećih zločina i kao takvog ga treba tretirati, a ne ismijavati ga riječima "prašenje cigana".
Ti trazis krivce na pogreesnoj strani , adresa ti je tamo washington, London, Tel Avivu, kurvi Evropi i pudlice zapadnjacke aka dupelizce nasoj braci po vjeri.
Nego sta nego cigani i to skupili najvece olose na jednom mjestu, sjeme im se zatralo.
- KAMI666
#63661 Re: Sirija vol. 2
Na rebels aka revolucionari.Bobi wrote:O kome ti konkretno mislis ?KAMI666 wrote:Kako drugacije nzavati svjetske olose koje su dosle da prde dole po Siriji i da "sire demokraciju".sarajevoxxxx wrote:Mislim da administracija treba da reaguje na ovo "prašenje cigana". Sadamovo ubijanje građana Iraka, radilo se o jednom od najvećih zločina i kao takvog ga treba tretirati, a ne ismijavati ga riječima "prašenje cigana".
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#63662 Re: Sirija vol. 2
O tempora o mores.
- insomnia78
#63663 Re: Sirija vol. 2
Samo sto je on mislio na Kurde 
- Kikibombona
#63665 Re: Sirija vol. 2
Jebes Kurde, mene smeta kada neko govori ruzno o Romima, sa kojima zivim od kada znam za sebe. To je ruzno i odvratno.insomnia78 wrote:Samo sto je on mislio na Kurde
- Maystor
#63666 Re: Sirija vol. 2
Nemoj me zajebavat care, da li ti u svakodnevnom govoru koristiš termin "Rom" ili "ciganin" ?Kikibombona wrote: Jebes Kurde, mene smeta kada neko govori ruzno o Romima, sa kojima zivim od kada znam za sebe. To je ruzno i odvratno.
Sa gramatičke strane nije ispravno, ali nije maliciozno. Evo jedan muzički pozdrav za tebe
Da li je iko otišao u zatvor zbog ove pjesme? Da li je prekršajno kažnjen? Možda banovan sa foruma?
- Kikibombona
#63667 Re: Sirija vol. 2
Koristim iskljucivo 'Rom', ali ne smatram nekim ekstra problemom ako neko kaze 'Ciganin', pod uslovom da nije izreceno uvrijedljivim tonom. Ti si uradio nesto drugo, da bi nekoga ocrnio, pravio si poredjenje sa Ciganima.Maystor wrote:Nemoj me zajebavat care, da li ti u svakodnevnom govoru koristiš termin "Rom" ili "ciganin" ?Kikibombona wrote: Jebes Kurde, mene smeta kada neko govori ruzno o Romima, sa kojima zivim od kada znam za sebe. To je ruzno i odvratno.
Sa gramatičke strane nije ispravno, ali nije maliciozno. Evo jedan muzički pozdrav za tebe
Mrznja prema Romima, podcjenjivanje i ponizavanje, je duboko ukorijenjeno u nasem drustvu. I kod Bosnjaka, i kod Srba, Hrvata, Bosanaca. Zgrozim se kada vidim roditelja kako kaze djetetu 'nemoj biti kao Cigan, lijepo se ponasaj'. Fujj.
- husein_kapetan
#63668 Re: Sirija vol. 2
Da ne kriva..ne želim apsolutno biti advokat bilo čiji..ipak..
Tempizam kada se određeni "javljaju"..i "imaju nešto reći"..vazda se na tuđe kačeći..je morbidan postao..
@ Kami..
Pogriješio si i u kontekstu i u kvalifikaciji..ne treba ovako..
Tempizam kada se određeni "javljaju"..i "imaju nešto reći"..vazda se na tuđe kačeći..je morbidan postao..
@ Kami..
Pogriješio si i u kontekstu i u kvalifikaciji..ne treba ovako..
- Maystor
#63669 Re: Sirija vol. 2
Kad nije reagovala prema temi dok si godinama veličao el-kaidu, ne znam imaš li pravo tako da zboriš ...sarajevoxxxx wrote:Mislim da administracija treba da reaguje na ovo "prašenje cigana". Sadamovo ubijanje građana Iraka, radilo se o jednom od najvećih zločina i kao takvog ga treba tretirati, a ne ismijavati ga riječima "prašenje cigana".
No, tu je sve, crno na bijelo, pa nek reaguje ko treba.
Ne zbog tebe, već zbog slabije upućenih, ja sam u više navrata osuđivao djela Sadama Huseina, zar razliku od tebe i onog ti jarana što je juče banovan zbog izjave da "osuđuje Sadamovo tlačenje kurda, ali podržava masakr nad šiijskim govnima". Svima vama je Sadam uzor, koliko je samo "šiija pobiJo".
Heroj sa mog avatara je veteran otadžbinskog rata protiv Sadama Huseina.
- husein_kapetan
#63671 Re: Sirija vol. 2
Kiki kao glasnogovornik i "brižni zaštitnik" ine etničke pripadnosti mimo kurda..sve na uštrb lokalnog folklora..e svašta..Kikibombona wrote:Koristim iskljucivo 'Rom', ali ne smatram nekim ekstra problemom ako neko kaze 'Ciganin', pod uslovom da nije izreceno uvrijedljivim tonom. Ti si uradio nesto drugo, da bi nekoga ocrnio, pravio si poredjenje sa Ciganima.Maystor wrote:Nemoj me zajebavat care, da li ti u svakodnevnom govoru koristiš termin "Rom" ili "ciganin" ?Kikibombona wrote: Jebes Kurde, mene smeta kada neko govori ruzno o Romima, sa kojima zivim od kada znam za sebe. To je ruzno i odvratno.
Mrznja prema Romima, podcjenjivanje i ponizavanje, je duboko ukorijenjeno u nasem drustvu. I kod Bosnjaka, i kod Srba, Hrvata, Bosanaca. Zgrozim se kada vidim roditelja kako kaze djetetu 'nemoj biti kao Cigan, lijepo se ponasaj'. Fujj.
Ovo moralisanje nije za one lahkog želuca..
- Kikibombona
#63672 Re: Sirija vol. 2
Tvoje komentare uredno preskacem, osim ako nisu kratki, kao ovaj sada. Doduse, Sumirove ne citam nikako, mozda procitam 1 od 50, kad hocu da si dohakam.husein_kapetan wrote:Kiki kao glasnogovornik i "brižni zaštitnik" ine etničke pripadnosti mimo kurda..sve na uštrb lokalnog folklora..e svašta..
Tvoje ne citam samo iz samo jedng razloga, jer imam problem sa razumjevanjem napisanog. Matere mi, samo radi toga. Tvoj stil pisanja nikako ne mogu svariti.
- salik79
#63673 Re: Sirija vol. 2
Samo brzinski o etimologiji rijeci cigan, koja je, kao i masa drugih koje upotrebljavamo, njemackog porijekla. Na njemackom jeziku se kaze "Zigeuner" (sto se cita kao Cigojner), a sto je opet skracenica od dvije rijeci "ziehende Gauner" (cijende gauner), a sto bi u slobodnom prijevodu znacilo skitajuci kradljivac/varalica, iliti varalica skitnica.

- husein_kapetan
#63674 Re: Sirija vol. 2
Ma nija vala tvoje ne konsideriram bog zna šta..govore prepiske naše..osim kada osaburiti ne mogu..a to se vala veoma rijetko dešava..Kikibombona wrote:Tvoje komentare uredno preskacem, osim ako nisu kratki, kao ovaj sada. Doduse, Sumirove ne citam nikako, mozda procitam 1 od 50, kad hocu da si dohakam.husein_kapetan wrote:Kiki kao glasnogovornik i "brižni zaštitnik" ine etničke pripadnosti mimo kurda..sve na uštrb lokalnog folklora..e svašta..
Tvoje ne citam samo iz samo jedng razloga, jer imam problem sa razumjevanjem napisanog. Matere mi, samo radi toga. Tvoj stil pisanja nikako ne mogu svariti.Mozda me podsjecas na Borhesa!?
Naime, njegov Alef je jedina knjiga, uz Kuran i Bibliju, koju nisam procitao do kraja. Odustao na pola.
Hoce mozak da mi eksplodira...
ne zbog nerazumjevanja .. već zbog totalnog neslaganja sa tvojom linijom razmišljanja koju poštujem ali ne smatram vrijednom diskusije..
Moj metod pisanja je onakav kakav je..i znam da za svakog nije..ipak napisah i razmjenih vlastito na veoma kvalitetan način sa mnogim..i Bogme nikada ni pomislio nisam da bi mi bilo čiji način izražavanja zapreka trebao biti...
I vjeruj mi nisam plagijat bilo čiji..oduvijek vlastite neurone u posjedu rabim..
- insomnia78
#63675 Re: Sirija vol. 2
Crče Ćurkin 
Veto, veto. Sudija May....
Dje bugojanac da predlozi dan, dva, tri zalosti i kakav intervju za Kapitana
Veto, veto. Sudija May....
Dje bugojanac da predlozi dan, dva, tri zalosti i kakav intervju za Kapitana