IRAN
- skrbavi-admin
#63577 Re: IRAN
9/11™
- tzipiripi
#63578 Re: IRAN
Ovo treba arapima u SA, UAE itd puštat svakodnevno kao reklame, svakih sat vremena, prekidat emisije, filmove i serije
Last edited by tzipiripi on 18/03/2026 06:28, edited 1 time in total.
- tzipiripi
#63579 Re: IRAN
Nije ovo više problem samo naranžaste ćelovine. Ovo je postao problem cijele države i nacije. Da im sad na čelo dođe normalna, da ne može bit normalnija osoba, ne može se povući tako lako. Treba cijelom svijetu priznati zajeb i zločine. Jednako bi trebalo priznati i poraz prve i najveće svjetske sile. Trebao bi pokusat cijeli švetski stol govana pred cijelim svijetomDozer wrote: ↑16/03/2026 17:54I ja mislim da ce ovo nastaviti, samo je pitanje na koji nacin.husein_kapetan wrote: ↑16/03/2026 17:45Ostavi se sterilnih diskusija..ta trgovina oružja je tema posebna..percepcija "neprijatelja" se danas svodi (a u ovom slučaju posebno) na mjeru koliko je podvijen rep nekih prema interesima opet tamo nekih..djetinjasto blebetanje tipa "iran agresor" ne vrijedi jednog upisa smislenog je takva teza u korijenu besmislena..
Oni koji se danas bore za opstanak..činjenice govore..rade to na najčasniji način od kada se vrijeme računati počelo..odgovaranjem na blebetanja svakojaka daješ kredit bespotreban onima koji ga ne zaslužuju..
Nego..
Kako ono rekoše "umanjilo gađanje"..eh..ništa se još prelomno desilo nije.. pravo "gađanje" tek predstoji..
Kocka je bačena..busije zauzete..pravi sukob tek predstoji..
Zutalj sad jednostavno ne moze samo podviti rep, nego mora ici na sve ili nista.
Poznavajuci taj mediokritetski tip ego manijaka, on ce ici na sve, pa sta bude.
I dobro ce se polomiti pri tome, vjerovatno toliko da se USA dugorocno nece oporaviti.
- tzipiripi
#63580 Re: IRAN
Demokratski predstavnik
Last edited by tzipiripi on 18/03/2026 07:42, edited 1 time in total.
- Ironmen
#63581 Re: IRAN
SAD-a je odavno trebao reset mozda je Trump taj koji ce za svog mandata uraditi toliko njasra da ce se na kraju sistem sam morati resetovati a posle zutog idiota to i nece biti tesko, sutnja mnogih istaknutih demokrata doprinosi tome po mom misljenju drze se sa strane dok se ovaj koprca u blatu kao sto je Iran.
-
drogon2
#63582 Re: IRAN
Tbf Iranci dobro guraju ,al ovo kako im rokaju ove politicare je totalno neozbiljno s njihove strane.Imaju oni te neke zamjene spremne uvijek ,al svaka od tih zamjena ce imat sve manje i manje autoriteta.Cuj bgti vidi da padaju glave haman pa svih mu kolega,a ono otislo ceeeeri da se druzi .
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#63583 Re: IRAN
ali koja je to PR mašina da su našli i twitter account zombija mcconnella da napiše koju o Kentu 
- sinuhe
#63584 Re: IRAN
Ova ubistva ti govore upravo o slabosti sistema. Iran na pejdžerima."Svako ima zamjenu"
Araghchi nakon ubistva Larijanija: Ubili ste nam i vrhovnog vođu pa smo preživjeli, sistem u Iranu ne ovisi o pojedincu
- Billy The Pljuc
#63585 Re: IRAN
Mislim da griješiš druže, u pogledu na demokrate, to su samo dva lica iste politike kad je tzv. Izrael u pitanju i cionizam kao pojava. Ne treba nam drugi primjer od posljednja dva "demokratska" predsjednika, Obama i Biden a predugo to već traje da bi čovjek pomislio drugačije, još i ranije od osnutka tzv. Izraela.
Što se reseta tiče ja bih volio da griješim, ja ga naprosto ne vidim, već dugo vremena nam se plasira kroz film i slično raskol američkog društva. Svojevrsna apokalipsa, bili su vanzemaljci pa zombiji a evo pomalo nam se i servira mogućnost rata kao npr. u Civil War, federalna vlada na jednoj i pobunjenici na drugoj strani. U stvarnom životu te neke podjele su sve vidljivije i svojevrsna autokratija neminovno vodi ka istom, Trumpa da sutra skloniš ne vjerujem da bi se išta promijenilo jer nasljednici bukvalno stoje u redu.
Kontam a ne tvrdim da će biti tako, da je ovo kraj USA kakvu smo poznavali, "bogataši" koji posjeduju novac i moć će ih nepovratno gurnuti u unutrašnji sukob i da je samo pitanje vremena kada će se potlačeni početi suprostavljati.
Što se reseta tiče ja bih volio da griješim, ja ga naprosto ne vidim, već dugo vremena nam se plasira kroz film i slično raskol američkog društva. Svojevrsna apokalipsa, bili su vanzemaljci pa zombiji a evo pomalo nam se i servira mogućnost rata kao npr. u Civil War, federalna vlada na jednoj i pobunjenici na drugoj strani. U stvarnom životu te neke podjele su sve vidljivije i svojevrsna autokratija neminovno vodi ka istom, Trumpa da sutra skloniš ne vjerujem da bi se išta promijenilo jer nasljednici bukvalno stoje u redu.
Kontam a ne tvrdim da će biti tako, da je ovo kraj USA kakvu smo poznavali, "bogataši" koji posjeduju novac i moć će ih nepovratno gurnuti u unutrašnji sukob i da je samo pitanje vremena kada će se potlačeni početi suprostavljati.
- p206
- MarshalDodik
#63587 Re: IRAN
Preslabi.
Da im barem uzvrate sa kisom balistickih projektila ili dronova pa da nestane neka zgrada vlade Izraelu ili slicno alo jok.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#63588 Re: IRAN
Dobro jutro, da prelistam jel ima kakvih budaleština o geografiji, turskim restoranima, kokainu i najstarijem zanatu
.
- starii
#63589 Re: IRAN
peta kolona, tako su se zvale izdajice kod nas u ratu koje su dojavljivale ovim na brdima, i njih žestoko jebe peta kolona, nažalost potkupljivi su...MarshalDodik wrote: ↑18/03/2026 07:38Preslabi.
Da im barem uzvrate sa kisom balistickih projektila ili dronova pa da nestane neka zgrada vlade Izraelu ili slicno alo jok.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#63591 Re: IRAN
Upravo i ja o tome sam pisao. Amerika ide od berlinskog zida u disoluciju. Demokrate su isti par rukavica poput republikanaca samo suptilnije i u rukavicama i da amerika je autokratska drzava ne demokratska. Ovo otvoreno lobiranje to i dokazuje. Lobiranje politicara je u rukama bogatih, ko da vise i to je po meni autokratski sistem, ne demokratski. Vuce se za nos biracka baza, izaberes covjeka recimo "American first" da se okrene unutrasnjim problemima i rjesava probleme obicnih gradjana, zato je i dobio glas, a on povede rat i sve resurse zemlje usmjeri u to. Primio pare od cionistickog lobiranja (takodje i ucjenjen za pedofiliju).Billy The Pljuc wrote: ↑18/03/2026 07:29 Mislim da griješiš druže, u pogledu na demokrate, to su samo dva lica iste politike kad je tzv. Izrael u pitanju i cionizam kao pojava. Ne treba nam drugi primjer od posljednja dva "demokratska" predsjednika, Obama i Biden a predugo to već traje da bi čovjek pomislio drugačije, još i ranije od osnutka tzv. Izraela.
O Holivudu i njihovoj propagandi nebi mnogo da govorim. Pogledajte zadnjih sesdeset-osamdeset godina ko je u samom vrhu glumackog, reziserskog i producentskog lobija. Cionisti su taj sistem strpljivo i polagano pravili. Ja sam bio prenerazen kada sam vidio kolicinu porijeklom jevreja pogotovo sa istoka evrope
Ko hoce nek malo dublje o tome pogleda, spisak je enormno veliki a i onih koji su se priklonili tom lobiju i tom sistemu. Javier je otvoreno rekao, kako sam poceo da dajem podrsku palestini, poceo sam da gubim angazmane.
I da Billy pogledaj koliko propagande i ispiranja mozga rade preko tih filmova pogotovo blockbustera. tVump je samo razotkrio taj sistem i otvorio nam oči.
Iran jeste klerikarno autokratski sistem al ni amerika nije nista drugacija, u pet deka. Samo pareeee!
- JohnnyS
#63592 Re: IRAN
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 72379.aspx
Toliko o podjelama u Americi i nepopularnosti rata
- Haris.ba
#63594 Re: IRAN
Zato sto imaju takvu strategiju. Ni meni se ne svidja, ali se drze toga.
Oni jos smatraju da ce doci do nekog primirja ko poslije napada prosle godine. I zato ne idu "do kraja".
Mozda je i kulturoloska stvar. Mi smo ko prosjecan narod stava da je jedino rjesenje odmah udari svime sto imas po svemu sto mozes.
-
zigzag
#63595 Re: IRAN
Ako ih je pola za, onda ih je pola protiv. Kao i protiv urušavanja USA odnosno pretvaranje države u d.j.l.JohnnyS wrote: ↑18/03/2026 08:06 https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 72379.aspx
-
breuer
#63596 Re: IRAN
pa rekoh do, ovo između je mala površina?Chmoljo wrote: ↑17/03/2026 16:32Indonezija ti bas i nije dobar primjer onoga sto si htio poentirati.breuer wrote: ↑17/03/2026 16:30jest, zato se islam prostire od Maroka do Indonezije, što se ramenima slijegalo...MarshalDodik wrote: ↑17/03/2026 16:28
Nema najboljih muslimana. Svi su muslimani u pet deka.
Islam umiri naciju i samosvijesnost kod covjeka.
Stvori pretjeranu strpljivost sto barabama okolo s pravom daje samopouzudanje da su visa klasa.....
Religija koja ne promovise junastvo vec slijeganje ramenima.
Iran sve tiši i tiši...
bitno da se ti napraviš pametan
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#63597 Re: IRAN
Od Floride do Floride
.
- MarshalDodik
#63598 Re: IRAN
Ma udari po vaznom mjestu sa kisom neceg pa ga sravni do ne prepoznljivosti.Haris.ba wrote: ↑18/03/2026 08:11Zato sto imaju takvu strategiju. Ni meni se ne svidja, ali se drze toga.
Oni jos smatraju da ce doci do nekog primirja ko poslije napada prosle godine. I zato ne idu "do kraja".
Mozda je i kulturoloska stvar. Mi smo ko prosjecan narod stava da je jedino rjesenje odmah udari svime sto imas po svemu sto mozes.
Poslije izjavi, ovako cemo svaki dan malo blefiras i to je to.
Nasilnik samo to shvata.
- Porodice Foht
#63599 Re: IRAN
Moze li neko pojasniti ovoliki rast cijena goriva u SAD ako znamo da imaju ogromne rezervoare gdje odlazu vlastitu i kupljenu naftu a i svoju proizvodnju, a pored toga nas Ovalnipsihopata uvjerava da Hormuz i slicni moreuzi, pa tako ni rat s Iranom, hoce reci, "ne doticu Amerikance jer 90% prometa ide za Aziju". 
- Njanjavi
#63600 Re: IRAN
I treći ai video u kojem obavezno napomenu da je živ je izašao, glitchaviji od prva dva.
Ja ne znam otkud nama nafur da su oni nesto prepametni svega mi...
Satanjahu je muerto
Ja ne znam otkud nama nafur da su oni nesto prepametni svega mi...
Satanjahu je muerto