Sirija vol. 2

Locked
Qassim1981

#63576 Re: Sirija vol. 2

Post by Qassim1981 »

zrakomlat wrote:
Qassim1981 wrote:Na koga vas reis podsjeca ovdje :)
Image
Na imenjaka ti?
Mozda su imali viska genetskog materijala kad su tigra i bEsara klonirali
zrakomlat

#63577 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Strašno je sa koliko šutnje IZ BiH već 6 godina prati najstrašnije masakre sirijskog režima. Neka im je na sramotu.
mnogi iz bih prate situaciju u siriji
zrakomlat

#63578 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:
sarajevoxxxx wrote:Strašno je sa koliko šutnje IZ BiH već 6 godina prati najstrašnije masakre sirijskog režima. Neka im je na sramotu.
Islamska Zajednica u BiH je nekoliko puta do sada osudila bratoubilačko nasilje koje se provodi u Siriji, Islamska Zajednica u BiH već nekoliko puta organizovala klanje kurbana i slanje kurbanskog mesa u izbjegličke centre u Turskoj.
Mešihat Islamske Zajednice u Hrvatskoj koji pripada Islamskoj Zajednici u Bosni i Hercegovini je u najgorim trenucima humanitarne izbjegličke katastrofe zajedno sa Merhametom i Hrvatskom Vojskom organizirao javnu kuhinju i hranio te izbjeglice, posebno treba istaći aktivizam džemata Gunja koji su i sami kao bivše izbjeglice pokazali veliku humanost.
Muftijstvo Tuzlansko odnosno nekoliko medžlisa istog je pomoglo u organizaciji prvog BiH konvoja koji se zaputio u Tursku i Siriju.
Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj a koja djeluje pod pokroviteljstvom Islamske Zajednice u BiH je aktivno uključenja u zbrinjavanje izbjeglica u Njemačkoj.

Reis efendija je naš Reis, Sirijci imaju svog, naš Reis radi sve što je u duhu dini Islama a to je da pozove braću u Siriji da ne pucaju jedni na druge, strašne stvari se dole rade i Islamska Zajednica u BiH ima prečeg posla nego da svakodnevno sa minbera poziva na mir u Siriji ali redovno se i na Bajramskim hutbama a Bogami i na hutbama poslije džume namaza spomene i Sirija i zamoli dragog Boga da podari mir a i sabur našoj braći u Siriji.

Ja koliko znam, iz tabora pobunjenika su stigle ozbiljne prijetnje, neki su nam htjeli i Reisa da kolju, a i nas sa njim na Baščaršiji, tako da..
:thumbup: :thumbup:
Kikibombona

#63579 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:
Islamska Zajednica u BiH je nekoliko puta do sada osudila bratoubilačko nasilje koje se provodi u Siriji, Islamska Zajednica u BiH već nekoliko puta organizovala klanje kurbana i slanje kurbanskog mesa u izbjegličke centre u Turskoj.
Mešihat Islamske Zajednice u Hrvatskoj koji pripada Islamskoj Zajednici u Bosni i Hercegovini je u najgorim trenucima humanitarne izbjegličke katastrofe zajedno sa Merhametom i Hrvatskom Vojskom organizirao javnu kuhinju i hranio te izbjeglice, posebno treba istaći aktivizam džemata Gunja koji su i sami kao bivše izbjeglice pokazali veliku humanost.
Muftijstvo Tuzlansko odnosno nekoliko medžlisa istog je pomoglo u organizaciji prvog BiH konvoja koji se zaputio u Tursku i Siriju.
Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj a koja djeluje pod pokroviteljstvom Islamske Zajednice u BiH je aktivno uključenja u zbrinjavanje izbjeglica u Njemačkoj.

Reis efendija je naš Reis, Sirijci imaju svog, naš Reis radi sve što je u duhu dini Islama a to je da pozove braću u Siriji da ne pucaju jedni na druge, strašne stvari se dole rade i Islamska Zajednica u BiH ima prečeg posla nego da svakodnevno sa minbera poziva na mir u Siriji ali redovno se i na Bajramskim hutbama a Bogami i na hutbama poslije džume namaza spomene i Sirija i zamoli dragog Boga da podari mir a i sabur našoj braći u Siriji.

Ja koliko znam, iz tabora pobunjenika su stigle ozbiljne prijetnje, neki su nam htjeli i Reisa da kolju, a i nas sa njim na Baščaršiji, tako da..
Nedovoljno. Treba ukazati na pravog krivca/e. Neka se ugledaju na paradzemate.

Cijela IZ BiH nije ucinila za sirijski narod koliko je ucinio sejh Nusret Imamovic.

A pogledaj jednog hafiza Dzevada Golosa kako svako malo britkim jezikom, poput sablje, sjece zlocince koji cine zlo sirijskom narodu.

Primjera je bezbroj.
Ironmen

#63580 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Krokodajl wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
jao_situacije

#63581 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
Krokodajl wrote:

Nedovoljno. Treba ukazati na pravog krivca/e. Neka se ugledaju na paradzemate.

Cijela IZ BiH nije ucinila za sirijski narod koliko je ucinio sejh Nusret Imamovic.

A pogledaj jednog hafiza Dzevada Golosa kako svako malo britkim jezikom, poput sablje, sjece zlocince koji cine zlo sirijskom narodu.

Primjera je bezbroj.
:lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#63582 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
Qassim1981 wrote:Na koga vas reis podsjeca ovdje :)
Image
Na imenjaka ti?
Nevjerovatna sličnost sa Kasimom Sulejmanijem. U jednom trenutku sam pomislio da je fotošop.
Ja_Ja

#63583 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

GIVI wrote:Ali gledam ovo napredovanje SAA prema Palmiri pa se čudim.ovako je i zadnji put bilo svaki dan po petsto metara.Jedno naftno polje pa sutra jedno plinsko pa opet jedno naftno i tako dalje.Treba im par tjedana za neki osjetniji napredak.Onda udari ISIL i u dva dana potjera SAA jedno sto kilometara unatrag.Tako je bilo i u onoj ofenzivi na Tabku.Tjednima sam pratio napredak naučio napamet svaki poljski WC u tom djelu Sirije i onda bum u deset sati isil izvrši kontraofenzivu i vrati Saa pedeset kilometara unatrag,čudim se tu i Rusima da ne ubrzaju stvar.Dosta amaterski.
Nemas se sta cuditi, pa ISIL bi pregazio citav Bliski Istok do sada da nema Rusa, i Amera da rokaju avionima i ko zna cime ne. U svakoj borbi su se pokazali jebenim do jaja. Nema povlacenja, nema predaje, tuku se do smrti.
sarajevoxxxx

#63584 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Trump na konferenciji za novinare u Floridi ponovio da u Siriji namjerava napraviti sigurne zone koje bi financirale zemlje zaljeva.

https://www.facebook.com/groups/TahrirS ... 831066627/

- Rojters: Ovoren novi najsuvremeniji golf tereni u Dubaiju čiji su vlasnici sinovi američkog predsjednika.

http://mobile.reuters.com/article/idUSK ... ce=twitter
sarajevoxxxx

#63585 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:

Ma jok. Neda elita na elitu. Što si veći bogataš veći si hadžija i musliman i svi te poštuju, tako da...a i tumačenje islama ti je nekako najispravnije. Tako kada muslimani elita iz Damaska barel-bombama osakate djecu u Idlibu ili Damasku to je, sudeći po šutnji, valjda to ispravno tumačenje islama koje propagira IZBIH. :-) ispravno tumačenje islama = sto vise kršenja rezolucija UN-a, odnosno što više djece i žena pobiti, i neprestano ponavljati radikalni, ekstremizam, teroristi, zavjera, velike sile itd.

Sirotinja sto se buni oni su valjda teroristi i negativci, tako da po mnogima izgleda, nema druge nego glavu u pijesak i govori bratoubilački rat u Siriji.
Krokodajl

#63586 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Aha, znači sad ni Islamska Zajednica BiH nevalja, i oni šute, i oni su dio muslimanske elite, urotio se vascijeli dunjaluk protiv Uzbečke fukare, hej nedaju im dihat na svetoj zemlji, nedaju im da šire davla Islamiju, da rubat sade od Bagdada do Rima, Allahu Allahu, kakav vakat dođe, musliman muslimanu neda da se po džamiji raznosi, vallahi kijametski dan će, mi smo još od pejgamberova vakta se po džamijama raznosili, i bacali insane sa krovova, i ubijali druge muslimane, i sad nam neka elita iz Damaska hoće da uskrati te dunjalučke ljepote.

Hajde dobro je pa su aktivisti iz Idliba u pravu, njihov je islam najispravniji, fetva najtačnija i kama najbritkija.

Vjerovatno ulema istočnog Halepa zna bolje kako se islam tumači, ipak oni svaki put sa tekbirom ispale granatu na šiitsko leglo u Fui i Kefraji.

Što bi rekle nane iz Piljužića, mi smo hodžini, hodža je naš, u ovom slučaju Reis.

Nikakvog talasanja, samo oštro u borbi protiv tekfirdžija, držat se užeta, svi u saf, u ummetu Muhamedovom, uistinu je Allahova kazna velika za one koji zulum čine i razdod među muslimanima nanose, uistinu je Allah uslišio dove i onih koji su pozivali na pobjedu u Alepu i na pobjedu u Deir ez Zoru. :thumbup:
Krokodajl

#63587 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Kiki, hajd ovo objasni.

https://twitter.com/IvanSidorenko1/stat ... 9146788864

Hoće li Kurdi opet šta god izmislit i nać objašnjenje ? :D :D :D :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63588 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Krokodajl wrote:
mala ispravka - nisu pobunjenici prijetili već isil, tj. jedan od terorista iz bih koji se bori za tu terorističku grupu

ovo ti je bilo baš nisko, ali razumijem idealna prilika da izjednačiš pobunjenike i teroriste isila

živio
MaliDuje

#63589 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

Vise su Srbi pomogli Siriju nego Islamska zajednica...Oni su barem jednoglasno na strani rezima od pocetka sukoba...
Sehro

#63590 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Musa Omer: Potvrda informacije da je Livaa Al-Aksa smaknula 11 vojnih vođa, 3 novinara i 56 boraca pripadnika grupe Džejš An-Nasr koji su vojno dejstvovali isključivo protiv snaga režima.

موسى العمر Mousa omar
2 h ·
‏تأكيد إعدام لواء الأقصى ل 11 قائداً عسكريا و 3 إعلاميين و 56 مقاتلا من ⁧‫#جيش_النصر‬⁩ الذي لم يوجه رصاصة ًأو قذيفةً واحدة لغير قوات النظام منذ تأسيسه
insomnia78

#63591 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:bih:
MaliDuje wrote:Vise su Srbi pomogli Siriju nego Islamska zajednica...Oni su barem jednoglasno na strani rezima od pocetka sukoba...
O, pa vi ste stari borci za istinu i pravdu
jogurt_

#63592 Re: Sirija vol. 2

Post by jogurt_ »

Tiger Forces expel ISIS from 8 villages in eastern Aleppo

handžar88

#63593 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Krokodajl wrote:Aha, znači sad ni Islamska Zajednica BiH nevalja, i oni šute, i oni su dio muslimanske elite, urotio se vascijeli dunjaluk protiv Uzbečke fukare, hej nedaju im dihat na svetoj zemlji, nedaju im da šire davla Islamiju, da rubat sade od Bagdada do Rima, Allahu Allahu, kakav vakat dođe, musliman muslimanu neda da se po džamiji raznosi, vallahi kijametski dan će, mi smo još od pejgamberova vakta se po džamijama raznosili, i bacali insane sa krovova, i ubijali druge muslimane, i sad nam neka elita iz Damaska hoće da uskrati te dunjalučke ljepote.

Hajde dobro je pa su aktivisti iz Idliba u pravu, njihov je islam najispravniji, fetva najtačnija i kama najbritkija.

Vjerovatno ulema istočnog Halepa zna bolje kako se islam tumači, ipak oni svaki put sa tekbirom ispale granatu na šiitsko leglo u Fui i Kefraji.

Što bi rekle nane iz Piljužića, mi smo hodžini, hodža je naš, u ovom slučaju Reis.

Nikakvog talasanja, samo oštro u borbi protiv tekfirdžija, držat se užeta, svi u saf, u ummetu Muhamedovom, uistinu je Allahova kazna velika za one koji zulum čine i razdod među muslimanima nanose, uistinu je Allah uslišio dove i onih koji su pozivali na pobjedu u Alepu i na pobjedu u Deir ez Zoru. :thumbup:
Samo u kost, u korijenu ga sasijeci :thumbup: nema savo odgovora na ovo
Krokodajl

#63594 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

japin_mutapi wrote:
Krokodajl wrote:
mala ispravka - nisu pobunjenici prijetili već isil, tj. jedan od terorista iz bih koji se bori za tu terorističku grupu

ovo ti je bilo baš nisko, ali razumijem idealna prilika da izjednačiš pobunjenike i teroriste isila

živio
Japine oko moje, nemam ja njih šta izjednačavat, oni sami sebe izjednačavaju.

Prije par mjeseci su se orgazmi doživljavali na pobjedama "rebela" iz Džund al Akse na sjeveru Hame, ono, ćeraj režim ćeraj rafidije.

Danas ta Džund al Aksa traži da im se omogući da pređu u Raku i da se bore za davla Islamiju, ne znam da li to ima veze sa dolaskom proljeća i topljenjem snijegova na brdima Latakije, ili se jednostavno "nisu snašli".

Ko može garantovati da sutra i neki Džejš al ovi Džejš al oni neće preći na stranu ISIL-a.

Mnogi se smijali na tvrdnju "Rusi gađaju ISIL u Idlibu", koliko Al Nusra pohapsi aktivista ISIL-a u Idlibu, na kraju će biti da više ISIL-a ima u Idlibu nego u Raki ili Mosulu.
sunceKOtepsija

#63595 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Image
(ilustracija)
U Minhenu konferencija o sigurnosti-susret turske i kurdske delegacije na celu sa premijerom Kurdistana-Barzanijem i premijerom Turske Jildirima, s turske strane sastancima prisustvuju direktor MITa Hakan Fidan, ministar vanjskih poslova Čavušoglu sa pomocnicima, pomocnik predsjednika AKPa Mehdi Eker i dr. ministri i pomocnici. Nedavno je u prijateljskoj posjeti Kurdistanu boravila visoka delegacija turske vlade
sarajevoxxxx

#63596 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Damask: Revolucionari zauzeli nekoliko režimskih uporišta u naselju Megar El Meheir u zapadnoj okolini Damaska.

- Dera, Nesib: 4 osobe svi iz jedne porodice poginuli u jutrošnjem režimskom bombardovanju grada Nesiba u sirijskoj provinciji Dera.
republikauzicka

#63597 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Image
husein_kapetan

#63598 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

jogurt_ wrote:Tiger Forces expel ISIS from 8 villages in eastern Aleppo

Snimak vrijedan pomena koji preslikava snagu i spremnost SAA danas..
U odnosu na početke "revolucije".. SAA je tokom vremena sazrela i izrasla u veoma respektabilnu armiju spremnu na sve vidove operacija visokog rizika na veoma efikasan način..
Ovdje vidimo efikasnost i sadejstvo različitih rodova vojske na kojim bi im mnogi mogli pozavidjeti..
Besprijekorna artiljerijska priprema..napredovanje po dubini uz podršku oklopa..odabir ciljeva i efikasno djelovanje bez bespotrebnog trošenja MTS.a..
podrška gazela u prodoru (lijepo li ih je u akciji vidjeti..nostalgija..) kojima osiguravaju perimetar vatrenog dejstva pješadije..SyAF kao i uvijek..
Ništa što nismo već vidjeli..ipak..Tigru se mora priznati neosporni kapacitet vojnika koji je u stanju veoma efikasno koordinirati sve raspoloživo na najefikasniji način..
Za anale..
sunceKOtepsija

#63599 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

japin_mutapi wrote:
Krokodajl wrote:

živio
slazem se, neprimjereno je izjednacavanje terorista isila i uzbeckih (pa cak i cecenskih, nogajskih) pobunjenika protiv nusajrijskog rezima na celu sa Asadom...jedan od mojih omiljenih pobunjenickih medijskih aktivista Velija Uzbecanin redovno izvjestava iz Idliba o zlocinima americkih, ruskih, rezimskih i iranskih snaga-koje su kako kaze u koalicija a cilj im je samo jedan-unistiti mudzahide...ovoga puta prema njihovim rijecima djelovao je americki dio gore navedene anti-mudzahidske koalicije...(na rusevinama sjedista alkaidinih pobunjenika vidimo i bijele sljemove koji nadljudskim naporima pokusavaju doci do unesrecenih)
republikauzicka

#63600 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

MaliDuje wrote:Vise su Srbi pomogli Siriju nego Islamska zajednica...Oni su barem jednoglasno na strani rezima od pocetka sukoba...
pomazu Siriji tako sto naoruzavaju kozojebe u Siriji..

Locked